Kodinkoneiden hankintaa

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja P.Ness, 21.10.2018.

 1. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pitäisi keittiöön tilata uudet kodinkoneet. Mietityttää eri merkit ja jopa merkkien sisällä olevat mallivaihtoehdot.

  Näillä näkymin olisi tarkoitus hankkia boschin koneet rst:na, mutta miten näiden puhdistus? Kuinka tähän rst:hen tarttuu sormenjäljet ym. paskat? Näihin jotain puhdistusaineita? Kokemuksia?

  Onko suositella koneita jossain keskihintaisissa tuotteissa?
  Tarkoitus hommata leveydeltään 60cm: jääkaappi, pakastin, erillisuuni (pyrolyysi), keittotaso induktio, astianpesukone, integroitava mikro

  Joku hommannut kodinkoneita ja pohtinut näiden hommaamiiseen eri juttuja?
   
 2. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kävele kodinkoneliikkeeseen ja pyydä tarjous. Tulee halvemmaksi kuin vertailla eri liikkeitä ja ostaa yksi laite toisaalta ja toinen jostakin muualta. Jos hyvä tuuri sattuu kohdalle, osaavat myyjätkin vastata tuollaisiin kysymyksiin.

  Eilen kävimme Gigantissa ja Powerissa kyselemässä tuollaisen tarjouksen. Gigantissa sai hetken odotella myyjää, ja sitten kun myyjä tuli auttamaan, piti hänen vähän väliä käydä koneelta tarkistamassa tietoja. Powerissa myyjä osasi heti suositella laitteita ja osasi vastata suoraan kysymyksiin. Mutta tuurista kiinni minkälainen myyjä tulee apuun.
   
 3. GreatBusta

  GreatBusta

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Joo kannattaa tosiaan käydä paikan päällä. Power Tammistosta on itsellä hyvää kokemusta. Ostin kalliimman astianpesukoneen, kuin olin aluksi suunnitellut, mutta kipeetä ei tehnyt kun kassalla. Paljon parempi= on nopeampi, hiljaisempi, pesee paremmin, kuin edellisen asunnon vastaava.

  Rst-pintaan jää jäljet ikävästi ja vaikea saada siistiksi, sekä maksaa enemmän. Jos rahalla ei olisi väliä, niin ottaisin täysin integroidut ns. astianpesukone kaapissa ja keittotaso kivipöydässä.
   
 4. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Boschin easyclean pinta on helppo puhdistaa, pyyhkäisy rätillä riittää.
   
 5. GreatBusta

  GreatBusta

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Eikä siinä vielä kaikki, kun tilaat 15 minuutin sisällä saat toisen erikoishintaan vain 15 euroa!

  (Mutta joo hyvä jos joku on keksinyt rosteripinnan mikä pysyy siistinä, ovat vaan yleisesti ihan perseestä.)
   
 6. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko omaa kokemusta?

  Ainut että ei ole verkkokauppaa / poweria / gigantti lähellä niin ei pääse ihan helposti tutkimaan eri pintoja. Täysin integroituja ei tule, joko valkea tai rst. Rst kiinnostaa sen takia kun keittiö on tulossa valkea niin saa hieman koneilla kontrastia.

  Ottaa kyllä päähän jos vielä se rst on niin vaikea pitää puhtaana, että ei normaalilla pyyhkimisellä lähe sormenjäljet.

  Jotkuhan ostaa jostain messuilta kodinkonepaketin niin sieltä saisi varmaan edullisemmin myös.
   
 7. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niinhän minä kirjoitin. Ei ole mielestäni hankala puhdistaa. Väri on teräs mikä on hieman himmeämpi, ja antaa ehkä hieman anteeksi.
   
 8. murdoc

  murdoc

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  29.03.2018
  Mulla on lähes vastaava setti P.Nessin kanssa mikroa lukuunottamatta menossa tilaukseen tässä lähiaikoina.

  Bosch, Siemens ja Miele ovat kodinkonehuollon mukaan laadukkaita merkkejä, joiden takuuhuollotkin sujuvat mutkattomasti eikä lähdetä joka asiasta rutkuttamaan. AEG ja Electrolux ovat kuulemma tarkempia takuuasioiden suhteen, vaikka päteviä merkkejä nekin ovat.

  Toinen lähde, mitä olen käyttänyt vertailussa, on Kuluttaja-lehden testit. Siellä on viimeisen vuoden aikana vertailtu astianpesukoneita, erillisuuneja, induktiotasoja ja kylmälaitteita. Tosin vaikka Kuluttajan vertailut hyviä onkin niin eihän niihinkään pystytä sisällyttämään kuin vain murto-osa markkinoilla olevista malleista. Onkin sitten aina arpapeliä, onko juuri se sinun haluamillasi ominaisuuksilla oleva malli mukana niissä.

  Kolmas, kuukausimaksullinen vertailusivusto, on brittilässä oleva which.co.uk. Sieltä olen silmäillyt tiskareiden testejä.

  Gigantista pyysin yhden tarjouksen ja vaikka tarjoushinnat olivatkin ovh-hintoihin verrattuina ihan hyviä, eivät ne läheskään pärjää niille hinnoille, joita löysin saksalaisista verkkokaupoista tämän kirjoituksen neuvomana A&A: Talo haaveissa: Kodinkoneita ulkomailta? . Uuni ja induktiotaso todennäköisesti lähtee tilaukseen Elektroshop Wagnerista, mutta apkn kanssa on vähän niin ja näin kannattaako rahtikulujen jälkeen, koska se tulisi tilaukseen eri kaupasta omilla rahtikuluillaan.
   
 9. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos vinkistä. Kattelin tuolta elektroshop wagnerista niin näytti rahtia tulevan ainaki jonkin verran.

  Millaisia koneita olet miettinyt @murdoc ? Pitää tutustua noihin kuluttajalehden testeihin myös. Itsellä hakusessa aikalailla ihan peruskoneet mutta tosiaan uuniin tuo pyrolyysi. Malleja niin älyttömästi ja välttämättä sekään ei ole tae että laittamalla euroja isosti laitteisiin niin niillä ei välttämättä saa sitä kestoa sen enempää.
   
 10. citizen47

  citizen47

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
 11. murdoc

  murdoc

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  29.03.2018
  Mulle tulee hieman perustasoa paremmat koneet ja seuraavalla kokoonpanolla todennäköisesti mennään.

  Tiskariksi Bosch SBE68TX06E, koska tarvitsen koneen, joka on yhteensopiva normaalia matalamman sokkelin kanssa. Tuo varioHinge Boschilla/Siemensillä mahdollistaa sen. Muutenkin näiden merkkien perusmalleja paremmissa koneissa oleva zeoliittikuivaus on käsittääkseni aika paljon parempi kuin muilla merkeillä.

  Induktiotasoksi Bosch PXX675DC1E ja uuniksi Siemens HB672GBS1S. Tuossa uunissa on pyrolyysi ja tykkään Siemensin uunien ulkonäöstä enemmän kuin Boschin. Todennäköisesti sama uuni löytyy myös Boschin kuorissa.

  Jääkaapiksi Samsungin RR40M71657F/EE, mutta pakastimesta en ole niin varma vielä. Voi olla ihan hyvin myös erimerkkinen kuin jääkaappi, koska ei tule keittiöön, vaan viereiseen huoneeseen. Samsungilta vaihtoehtona olisi RZ32M7135F/EE, koska siinä on ainakin litroja äkkiseltään enemmän kuin muilla merkeillä. Muita pakastinmerkkejä en ole vielä ehtinyt silmäillä sen tarkemmin.
   
 12. SliVe

  SliVe

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
 13. svk

  svk R&T Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 855
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Hieman käynyt mielessä, että vaihtas ton kämpän mukana tulleen valurautalieden keraamiseen, jos sais hieman vikkelämmin lämpöä veden kiehauttamiseen yms. Eli mikä olisi hyvä laite matalalla budjetilla? 50cm leveä tuo kolonen
   
 14. murdoc

  murdoc

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  29.03.2018
  Keraamisuus sinällään ei ihan hirveästi tuo nopeutta perinteiseen lieteen verrattuna. Sen sijaan induktio on noita kahta reippaasti vikkelämpi, joten jos nopeutta kaipaat ei kannata muita edes katsoa.
   
 15. hoffmann

  hoffmann

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2017
  En merkkejä tai malleja osaa suositella, varmaan monellakin merkillä on hyviä koneita, mutta kannattaa ostopaikkaa valitessa ottaa huomioon laitteen palautus/vaihtomahdollisuus. Esim. jääkaappien/pakastimien äänitasoista on netissä paljon juttua (myös omakohtaista kokemusta, mutta ei mennä nyt siihen). Jotkut kaapit pitävät "normaalisti" tavallista voimakkaampaa suhinaa/puhinaa/vinkunaa, joka voi pitemmän päälle tarkkakorvaisella alkaa häiritsemään (siitä huolimatta että mainospuheissa db-arvot sanoisi mitä). Nämä "ominaisuudet" kyllä yleensä huomaa jo muutamassa päivässä, ja nämä äänet siis on sellaisia että ne alkaa häiritsemään viimeistään yöaikaan kun kämpässä on muuten hiljaista ja poikkeavat äänet korostuu entisestään. Saman merkin/mallin yksilöissä on myös eroja (kokemusta on). Palautus/vaihtomahdollisuuden lisäksi kannattaa huomioida myös koneen kuljetusmahdollisuus, tai että sisältyykö koneen tuonti/vienti takuuseen. Tämä vain tällaisena huomiona, ettei uusien koneiden hankita harmita seuraavia 10+ vuotta.
   
 16. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  465
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Keraaminen liesi ei ole valurautaista nopeampi. En ole vertaillut, mutta saattaa rakenteestaan johtuen (vastuselementin ja kattilan pohjan välissä on lasilevy) olla jopa hitaampi.
  Induktioliesi sitä vastoin on valurautalieteen verrattuna nopea. Eli sellaista katselemaan.
  Upo Essential induktioliesi CI8155 - Induktioliedet Tuossa näyttäisi olevan gigantin edullisin 50cm liesi ja on mekaanisilla namiskoilla. Kosketus/hipaisusäätimet liedessä on aika paska idea, kokemuksesta sanon.