Kiinakaupat joista tilata laadukasta elektroniikkaa

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja Eli4s, 24.08.2018.

 1. Eli4s

  Eli4s

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2017
  Mistäs noista Kiinalaisista puljuista olette tilailleet pientä elektroniikkaa, ja mistä saa laadukasta tavaraa? Ugreenin tiedänkin, ja sieltä olenkin latureita yms. pientä tilaillut.
   
 2. iNdo

  iNdo

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  AliExpressistä ja eBaysta (kiinalaisilta myyjiltä) tilattu ja molemmista toimivaa tullut.
   
 3. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 115
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omakohtaiset kokemukset noista tilatessa on, että laadusta ei voi puhua, vaikka onkin toimiva laite. Laatutavaraa todella vaikea löytää.
   
  hupiukko ja Pesisieni tykkäävät tästä.
 4. tsönäri

  tsönäri

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
  jotain ledihommia tilasin joskus sunsky-onlinen nautta, tosiaan laadusta ei voi puhua kauheasti hyvää mutta toistaiseksi toimii. toimitusaika oli poikkeuksellinen pitkä jopa kiinakaupaksi.
   
 5. heloust

  heloust

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  08.03.2018
  Hankala kysymys. Moni web-kauppa on sellainen, että myyjä ei ole (välttämättä) sama taho kuin sivuston takana, vaan samalla sivustolla on tuhansia ellei kymmeniä tuhansia myyjiä. Näin esimerkiksi eBayn, gearbestin, banggoodin ja aliexpressin tapauksissa.

  Reviews to the rescue. Or not? Monella saitilla on feikkiarvosteluja, etenkin tuotteilla. Koetappa löytää gearbestista tuote, jolla arvostelu on alle 4/5. Siellä arvosteluilla on yhtä paljon arvoa kuin läjällä paskaa.

  eBayssa arvostelut ovat hieman luotettavempia, mutta siellä valtaa alaa ilmiö nimeltä brushing.

  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kiinakaupoista voisi ostaa laadukasta elektroniikkaa. Kun tietää luotettavan myyjän jossain näistä kaupoista, voi esim. Aliexpressistä ostaa Dahuan laadukkaan IP-kameran. Samaan tapaan olen myös ostanut banggoodista halvalla aidon Mi Powerbank 2:sen.

  Mutta se on varmaa, että Wish on näistä skämmääjistä ehkä se pahin. Youtubesta löytyy paljon videoita.
   
  Err tykkää tästä.
 6. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  494
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olikohan se Gerabest vai joku muu kun maksoi jonkuin dollarin refundia, jos antoi tuotteelle 5 tähden arvostelut?!
   
  mäggäri tykkää tästä.
 7. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mm. Aliexpressistä löytyy helposti laatua, kun pysyy varmoissa tunnetuissa merkeissä. Niitä arvosteluja kannattaa lukea, negatiiviset puolet löytyy teksteistä.
   
 8. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 115
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siltikään ei ole aina varmuutta, onko kyse orginaali vai jäljitelmä tuotteesta.
  Myyjä sivuston arvosteluihin ei ole aina luottaminen.
   
 9. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Muiden ostajien arvostelut pitää tietenkin lukea juuri siitä tuotteesta mitä on ostamassa. Vaikka kaikki antaisikin 5 tähteä, niin kommenteissa yleensä kerrotaan mm. onko kyseessä jäljitelmä.
   
 10. tyyta

  tyyta

  Viestejä:
  248
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Olen tilannut/ostanut kiinalaisilta myyjiltä elektroniikkaa ainakin eBay:sta, Gearbest:stä, Geekbuying:sta, TinyDeal:sta, FastTech:stä, Wish:stä ja Efox-Shop:sta. Isompia ongelmia ei ole pllut ja laatu-hintasuhde on ollut mielestäni hyvä. Viimeksimainitusta ostin muutama vuosi sitten LeTV Le1 Pro älypuhelimen alle 200€:lla ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen - https://www.techfunology.com/cell-phones/4g-smartphones/letv-leeco-le1-pro-x800-review/

  Jos kyseessä on vähänkin arvokkaampi tuote, luen aina mahdolliset tuotearviot, sekä ao. kaupan ko. tuotteelle annetut että googlaamalla muualta netistä löytyvät.

  Tuoteväärennöksiäkin on tullut vastaan ainakin kaksi kertaa, eli Sonyn MDR-sarjan korvanappikuulokkeet ja USB-muistitikku, jonka myyjä väitti olevan 128GB, mutta joka testissä paljastuikin vain 16GB:n kokoiseksi. Sonyn nappikuulokkeiden osalta en ryhtynyt toimenpiteisiin, koska maksoin niistä vain 5€, ja ainakin omissa korvissani ne kuulostivat silti paremmilta kuin yli 30€ Sennheiserit. USB-muistin osalta otin yhteyttä myyjään eBay:n kautta ja sain sekä maksamani summan takaisin että pitää tuotteen, jolloin 16GB:n USB-muistin hinnaksi tuli 0€.

  P.S. Wish.com antaa mahdollisuuden maksaa Klarna-laskulla ilman lisähintaa, ja maksuaikaa on yleensä reilu kuukausi, joten Wish:stä ostettuun tuotteeseen pystyy yleensä tutustumaan ennen kuin ko. Klarna-lasku pitää maksaa.
   
 11. Xirka

  Xirka

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Gearbest.comista hyviä kokemuksia. Tilasin xiaomi android tv boksin, ja reilussa viikossa tuli perille suoraan postilaatikkoon.
   
 12. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Noista Gearbestin arvosteluista että tullut sinne muutama kirjoitettua, mutta yhtä eivät julkaisseet kun ilmaisin jutussa että puhelin ei ollut semmoinen kuin piti.
  Eli piti olla iskuskestävä ja täyttää ip68 luokitus. Ja kokeilin kestääkö vettä ja kappas kun hajos heti.
  Asiaskaspalvelu oli myös asian suhteen ihan paskaa. Sitä ennen olin ostanut monta luuria sieltä. Sen jälkeen en ole ostanut sieltä mitään.

  Mutta aliexpressin kautta tulee nykyään suuri osa tilattua.
  Esim Xiaomilla ja KingSpecillä on siellä omat viralliset kauppansa.
  Xiaomilta tullut tilattua 3 luuria ja KingSpeciltä jo todella monta SSD:tä ja todella hyviä olleet.
  Nyt tuossa pitäis laittaa 1TB P3 2.5" SATA3 SSD tilaukseen ja semmoinen maksaa 140€ ja tulevat nopeasti ja hyvin pakattuna.
   
  Focus0 tykkää tästä.
 13. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Itse pyrin ostamaan aina tunnetumpia merkkejä virallisesta kaupasta, säästynee turhalta tuskailulta vaikka usein maksaakin vähän enemmän.
   
 14. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nämäkin on yleensä helppo tunnistaa hinnasta, jos joku vaikuttaa uskomattoman halvalta, niin lähes aina jotain on pielessä.
   
 15. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 960
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En usko, että ovat virallisia. Tai voivat olla valmistajien valtuuttamia jälleenmyyjiä, mutta semmoisen paperin saa kuka vaan, joka semiluotettavasti myy isoja eriä. Itse tilasin joltain "viralliselta" Xiaomilta 4C:n ja seuraavana vuonna se katosi Aliexpressistä.. Ja "virallinen" Huawei ilmoitti, ettei lähetäkään tuotteitani ja katosi kanssa piakkoin.

  Kingspeciltä olen tilannut monta SSD:tä, mutta niissä kannattaa katsoa, että ovat myös käyttäjien suosiossa. Pari huonoa mallia on selvästi liikenteessä.
   
 16. tyyta

  tyyta

  Viestejä:
  248
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Totta, mutta silloin tällöin pitää ns. "kokeilla kepillä jäätä".
   
 17. mt247

  mt247

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  20.03.2017
  Aliexpresissä kuluttajansuoja tuntuu olevan ihan ok tasolla. Tullut aina rahat nopeasti takaisin, jos laittanut refundia menemään paskasta ei ilmoituksen mukaisesta tuotteesta tai saapumattomasta tuotteesta. Aliexpressin systeemi myös siitä hyvä, että he vapauttavat rahat myyjälle vasta, kun olet todennut tuotteen tulleeksi ja se on mitä pitää.
   
 18. Mrmister

  Mrmister Team Stream

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Siinä vaiheessa kun se random nyrkkipajan valmistama ja aliexpressin myymä laturi tai lipo akku syttyy palamaan, ei paljon mieltä lämmitä aliexpressin kuluttajasuoja, joka korkeintaan korvaa sen parin dollarin tuotteen arvon.

  Yksi tuolta tilattu laturi on itsellä syttynyt palamaan ja sen jälkeen en ole enää mitään sähköverkkoon laitettavia laitteita tuolta tilannut. Tuurissaan oli, että laturi oli syttymishetkellä näkökentässä, jotta se saatiin sammutettua , eikä menny koko talo alta.

  Palavista lipoakuista voi myös katsoa 'opetusvideoita' netistä ja miettiä uskaltaako tuollaisia no-name -kiinanpommeja kotiinsa sijoittaa. Kun huonolla tuurilla ne kotimaastakin ostetut merkkilipoakut voi muuttua hitsipillin liekillä palaviksi soihduiksi. Kotimaassa ostetuissa sentää sen myyjän vastuuseen saaminen on vielä mahdollista, toisin kun aliexpressillä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2018
  tsönäri tykkää tästä.
 19. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 445
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Flashlight information

  Tuolta kannattaa repiä johtopäätöksiä. Yllättäen halpa merkitön ei ole lähelläkään speksejään.
   
 20. heloust

  heloust

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  08.03.2018
  Itse en osta (tai harkitsen ainakin useampaan otteeseen) kiinalaisia nimettömiä tuotteita, jotka liitetään joko:
  - Sähköverkkoon
  - Tietokoneeseen USB:llä (ellei tuote ole sitten kaapeli) tai muistikortinlukijan kautta
   
  hupiukko tykkää tästä.
 21. Eli4s

  Eli4s

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2017
  Tämän takia kannattaa vähän katsoa että millaselta myyjältä tilaa. Esim. Ugreenilla on Applen virallinen sertifikaatti.
   
 22. Nebb

  Nebb

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  AliExpressin kauppoja, mistä usein tilailen:
  Ugreen
  VEnTIOn
  SAMZHE
  SHENZHEN IROON ELECTRIC TECH Store

  Mainitaan vielä Qotom josta en ole kyllä useasti tilannut mutta arvollisesti kalleinta kamaa, mitä Kiinasta olen uskaltanut tilata. Myyvät miniPC:itä, soveltuvat hyvin pfSense palomuureiksi esimerkiksi.

  Varmaan muitakin on mutta nuo olen laittanut seurantaan.
   
 23. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 317
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Banggood, tilannut laidasta laitaan eri tuotteita ja tähän mennessä ainakin kaikki ollut ihan laadukasta, oikeat tuotteet tulleet perille ja hyvin pakattu / suojattu niin ehjinä myös kaikki saapuneet.

  Tuotteita ollut siis esimerkiksi: USB muisteja, muistikortti ja muistikortinlukija, raspberry pi krääsää, 2 action kameraa, pari vaatekappaletta, hammasharja, puhelimen näytönsuoja ja kotelo (OnePlus 3T), quad kopteri, lämpötyynyjä (gpu yms), lämpötahnaa, arc sytytin jne.

  Nyt uusin tilaus Mi8 global 64GB toimitettavana, niin tulee tutuksi puhelimen tilaus / toimitus myös banggoodin kautta.

  Gearbest käyttäjänä olin jonkun vuoden 2016-2017 aikana, mutta kokonaisuudessaan 3 tilatun tuotteen kohdalla oli kyllä niin ala-arvoinen tuotteen paketointi ja suojaus että kahden tuotteen kohdalla noista kolmesta saapui rikkinäisenä, kolmas tuote oli myös ottanut vahinkoa mutta toimi vielä kuitenkin. Kyllästyin ja siirryin banggoodiin vaikka hinnat ovat tietyissä tuotteissa hieman korkeammat, niin ainakin tuotteet pakattu oikein ja suojattu, jotta vieläpä tuotteet saapuvat ehjinä kuten pitäisikin!
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2018