Khronos julkaisi Vulkan 1.1:n ja SPIR-V 1.3:n

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 393Useita avoimia standardeja hallinnoiva Khronos on julkaissut version 1.1 Vulkan-rajapinnasta sekä version 1.3 SPIR-V-rajapinnasta. Vulkan on Khronoksen matalan tason alustariippumaton grafiikkarajapinta ja SPIR-V on toimii välittäjänä eri rajapintojen yhteensovittamiseksi.Vulkan 1.1:n uusia ominaisuuksia ovat Subgroup Operations -toiminnot sekä mahdollisuus käyttää rajapintaa renderöimään ja näyttämään resursseja, joihin itse ohjelmalla ei ole oikeuksia. Käytännössä jälkimmäinen ominaisuus tarkoittaa erilaisten suojattujen videoiden ja muun multimedian toistoa. Subgroup Operations puolestaan mahdollistaa erittäin tehokkaan datan jakamisen ja käytön eri tehtävien välillä.

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi Vulkan 1.1 sisällyttää useita Vulkan 1.0:n laajennoksia, kuten tuen DirectX:n HLSL-varjostimille, suoraan osaksi rajapintaa.

SPIR-V 1.3 puolestaan päivittää Vulkan-rajapinnan varjostimien kääntämättömät versiot tukemaan edellä mainittuja Subgroup Operations -tehtäviä ja lisää tuen varjostinkääntäjän uusille optimoinneille.Khronos aikoo tulevaisuudessa lisäksi ajaa Vulkania ja tarkemmin Vulkan Portablea universaaliksi rajapinnaksi, jota voisi käyttää riippumatta siitä mitä rajapintaa lopullinen sovellus käyttää. Khronoksen mukaan esimerkiksi Direct3D 12- ja Metal-rajapintoja voidaan matalan tason rajapintojen samankaltaisuuden vuoksi ajatella Vulkanin osina; kehittäjä kehittäisi sovelluksen Vulkan-rajapinnalla ja lopuksi kääntäisi sen helposti ajettavaksi Metal- tai Direct3D 12 -rajapinnalla.

Vulkan 1.1 -yhteensopivat ajurit on julkaistu tähän mennessä AMD:n, ARM:n, Imaginationin, Intelin, NVIDIAn ja Qualcommin toimesta, eli käytännössä jok’ikisen Vulkan-rajapintaa ylipäätään näytönohjaimillaan tukevan valmistajan toimesta.

Lähde: Khronos

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 357
Tuki Vulkanille alkaa olla jo todella laaja. Vulkanin tuki uusille asioille alkaa olla myös laaja. Seuraavaksi sitten pelituki laajaksi ja lopulta ei tarvita muuta kuin Vulkan. :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
187 075
Viestejä
3 402 767
Jäsenet
60 926
Uusin jäsen
Alkkuz

Hinta.fi

Ylös Bottom