• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 906
Rikosten perusteella pysyvä oleskelulupa voidaan peruuttaa. Mutta ei siis voida poistaa maasta..? Toivottavasti viimeaikaisten tapahtumien johdosta saadaa muutos lakiin.

Kansallisen turvallisuuden uhan perusteella pysyvää oleskelulupaa ei voi tällä hetkellä peruuttaa. Rikosten perusteella kyllä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 339
Pääongelmana on kai tällä hetkellä loputon valituskierre sekä päätöksen saaneiden palautumattomuus kun ei ole mihin palauttaa.

Tällaiset ihmiset tulisi sulkea valvotulle alueelle ja eristää pois yhteiskunnasta, koska heidän ei oikeuden päätöksen mukaisesti pitäis edes olla maassa.
 
Liittynyt
13.12.2017
Viestejä
173
Miettikääs niitä jotka on ihan oikeassa hädässä tulleet tänne ja ihan vilpittömästi haluaisivat asettua ja sulautua paikalliseen kulttuuriin. Voi olla tällä hiukan ikävät fiilikset. :(

Tuollainen semi-keskitysleiri kulunvalvonnalla ja "soosoo tätillä" käsittelyn ajaksi voisi auttaa vähän, mutta joku ihmisoikeusaktivisti senkin saisi estettyä.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 397
Oma mielipiteeni on että näihin vakaviin seksuaalisiin rikoksiin syyllistyneet pitää saada pois Suomesta. He tulevat ainoastaan olemaan katkeria lusiessaan kakkua täällä, mikä tulee lähes poikkeuksetta olemaan ehdoton ja pitkä Suomen mittapuulla. Tilannehan on että tulet uuteen maahan omilla tavoillasi ja joudut hyvin nopeasti vankilaan, milloin ainoa ajatus tämän jälkeen on että "surkea maa jota ei tarvitse arvostaa".

Vielä pahempi ongelma heidän elossaan täällä on heidän oma asema. Ei kukaan kantasuomalainen tule arvostamaan heitä näiden tekojen jälkeen ja ainoat henkilöt kenen kanssa viettää aikaa ovat muut saman henkiset, eli jonkin sortin rikollisuuteen taipuvat maahanmuuttajat. On jo nyt näkyvillä että järkevät maahanmuuttajataustaiset eivät halua olla itsekään tekemisissä näiden rötöstelijöiden kanssa. Näillä rikollisilla on varmasti vaikea ja kipeä sukutausta takanaan, mikä aiheuttaa nämä ongelmat, mutta heidän toimintansa on todistanut sen että he eivät ole tänne sopeutuvia.

Minulla on yksi maahanmuuttaja jo ystävänä, vietämme aikaa yhdessä ja hän on rento tyyppi. En halua hänellekään enempää vaikeuksia näiden rikollisten takia, koska leimaantuminen on niin helppoa. Hän on jo todennut että koulussa ei moni hänelle puhu mitään hänen pakolaisuutensa takia, mikä tarkoittaa että lyhytnäköisyys on jo levinnyt Suomessa kansan keskuuteen.

En tiedä miten on mahdollista saada ulkotaustainen rikollinen käymään läpi rangaistuksensa muualla, eikä heidän sysääminen muihin maihin tekemään rikoksia ole sekään hyvä asia, joten ainut oikea tapa toimia olisi mielestäni palauttaa heidät vaikka poliisin valvomana alkuperäiseen maahansa. Kyse on noiden hyvin erilaisten ja tavoistaan taipumattomien maiden ongelmasta, mitä ei voi ratkaista mikään ulkopuolinen apu Euroopasta. Apua on jo annettu niille, ketkä sitä oikeasti haluavat ja arvostavat ja olemme saaneet näin yhteiskuntaamme monta esimerkillistä ihmistä asumaan keskuudessamme. Tästä olen jopa kiitollinen.

Nyt on todettu se ketkä muuttajista eivät tätä maata ymmärrä eikä arvosta ja näin ollen palautuksen pitäisi tapahtua mahdollisimman pian. He vastaavat toiminnastaan joko alkuperäismaassaan tai eivät, mutta he eivät voi olla yhtään enempää minkään Euroopan maan riesana - viittaan siis niihin ketkä ovat syyllistyneet vakaviin seksuaalirikoksiin tai linja-auton kuljettajan häiritsemiseen tms.

Vielä totean että suurvallat voivat ratkaista näiden Lähi-Idän sotivien maiden ongelmat sotilaallisesti. Se on melko sama tuleeko näistä maista venäläistyyppisiä vaiko länsimaisia, kunhan nykyiset hallinnot saadaan kuriin ja pois hallitsemasta. Tarvitaan suoraan uusia puolueita ja hallintatapoja, jotka ulkoisesti asetetaan valtaan näissä maissa. Suurvallat voivat korvauksesi saada näistä maista omaisuutta, kuten mineraaleja, öljyä ja sen sellaista ja tarjota samaan aikaan sotilaallista turvaa kapinallisryhmiltä kun maata rakennetaan uudelleen. Mielestäni Venäjän, Yhdysvaltojen tai molempien on parasta hoitaa tilannetta tästä eteenpäin ja EU:n elää omaa elämäänsä. Ihan turha murehtia siitä että tuleeko maista itämaisia vai länsimaisia kun kumpikin suunta on paljon parempi kuin nykyinen.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 011
Ei saanut virossa. Ei siellä turvikset halua keppostella kaupungilla tai ylipäätään "asettua", koska valtio ei tarjoa "mitään etuuksia" tai paikalliset eivät anna mitään myönnytyksiä. Kyllä sinne integroitumaan pääsee jos haluaa, mutta kun ei haluta. Ainakaan mitä olen ymmärtänyt. "Uudet säännöt velvoittaa ilmoittamaan, että kyseessä on kokemusperäinen huomio sekä töistä tuttujen puheet". Taidampa kaivella statistiikkaa jos vaikka löytäisin. Näistä grooming ringeistä en ole puhetta kuullut..
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 368
Suomen Oikeuspoliittinen Tutkimuslaitos julkaisi jo vuonna 2014 tutkimukset maahanmuuttajien rikostilastoista. Tästä kävi ilmi, että raikausrikoksissa maahanmuuttajien suhteutettu riskollisuustaso oli lähes kahdeksankertainen kantaväestön kokonaisrikollisuustasoon verrattuna. Suhteellisesti eniten rikoksia teki Afrikkalais- sekä Lähi-Idästä saapuneet maahanmuuttajat. Myös muissa, mm. ryöstörikoksissa suhde oli valtaväestöä huomattavasti suurempi. Tutkimuksia on ollut saatavilla jo ennen pakolaiskriisiä, mutta siitä huolimatta asiat näyttävät tulevan joillekin yllätyksenä. Surullisena esimerkkinä Oulun sekä Helsingin tapaukset, jokainen tapaus kun on liikaa, tekijästä riippumatta.
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Itse olen aika varma, että palaisivat vapaaehtoisesti, jos oltavat olisivat riittävän epämiellyttävät. Eli siis, ei pääsisi diskorahalla humppaamaan kaupungille ja chattaamaan instagramissa pikkutyttöjen kanssa vaan ilman asianmukaisia lupia pysyisi vaikka jollain turun saariston saarella "odottamassa käsittelyä" tai "mielen muuttumista sen suhteen haluaako vapaaehtoisesti palata".
Lakkautettu varuskunta uudestaan käyttöön. Siellä on kaikki fasiliteetit mitä turvis tarvitsee. Nukkua voi kasarmissa tai mielummin teltassa aivan kuten varusmiehetkin. Töitä, esimerkiksi polttopuita, pv:n ei-taisteluvälinekaluston huoltoa tms., on tehtävä kuutena päivänä viikossa, aivan kuten varusmiestenkin. Aamiainen ja kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Alueelta ei voi poistua.
 
Liittynyt
24.08.2017
Viestejä
820

Laitetaas vielä tännekkin, kyse siis laittoman maahanmuuton laillistamisesta, eli kuka vaan mistä vaan saa tulla suomeen ja pysyä täällä ihan sama millainen tausta henkilöllä on. Valtaosa näistä siirtolaisista ovat nuoria miehiä jotka tulevat paremman elämäntason perässä ja eivät ole sotaa pakenevia lapsia ja naisia. On päivän selvää, että täysin eri kulttuurista tuleva ihminen on suomalaisessa yhteisössä kuin kissat ja koirat yhdessä häkissä ja vain erittäin harva onnistuu integroitumaan yhteisöön.

Tämä ei ole siirtolaisten tai suomalaisten vika, siirtolaiset vain ottavat hyödyn irti huonoista päätöksistä joista suomalaiset eivät ole saaneet päättää eikä suomalaisia tästä sopimuksesta ole kunnolla informoitu. Alla kansalaisaloite joka pakottaa tämän sopimuksen uudelleenkäsittelyn:

Kansalaisaloitepalvelu - Kansalaisaloite kansainvälisen GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi Suomessa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.01.2018
Viestejä
500
Lakkautettu varuskunta uudestaan käyttöön. Siellä on kaikki fasiliteetit mitä turvis tarvitsee. Nukkua voi kasarmissa tai mielummin teltassa aivan kuten varusmiehetkin. Töitä, esimerkiksi polttopuita, pv:n ei-taisteluvälinekaluston huoltoa tms., on tehtävä kuutena päivänä viikossa, aivan kuten varusmiestenkin. Aamiainen ja kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Alueelta ei voi poistua.
Muuten kuulostaa ihan hyvältä, mutta soisin kyllä viikonloput vapaaksi. 8 tuntia töitä päivittäin viikolla niin saisi maistiaista Suomen työelämästä. Mahdollisuudet liikuntaan ja ohjattua liikuntaa viikonloppuisin.
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Muuten kuulostaa ihan hyvältä, mutta soisin kyllä viikonloput vapaaksi. 8 tuntia töitä päivittäin viikolla niin saisi maistiaista Suomen työelämästä. Mahdollisuudet liikuntaan ja ohjattua liikuntaa viikonloppuisin.
Suomessa tehtiin vielä 60-luvun alussa 6-päiväistä työviikkoa. Varusmiehillä myös lauantai on "työpäivä", joskin vähän tavallista kevyempi. Minusta tällainen järjestely vaikuttaa aivan reilulta ja inhimilliseltä.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
758
Oli niin hyvä kirjoitus että pakko pistää spoileriin. Kannattaa lukea.
Mutta mikä Suomi? Enemmistö kansalaisista vastustaa tätä hulluutta.

Näkökulma: Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään – turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka

Tänään klo 13:05

Edes Oulun uusimpien tapausten jälkeen harva poliitikko rohkenee puuttua ongelman alkusyihin, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen.
Oulun raakalaismaisen seksuaalirikosvyyhdin paisuminen on synnyttänyt Suomessa laajan poliittisen keskustelun. Valitettavasti keskustelua leimaa edelleen se, että harva poliitikko, asiantuntija tai mielipidevaikuttaja uskaltaa mennä ongelman ytimeen.

Monien johtavien poliitikkojen lausunnot ovat olleet suorastaan pöyristyttävän käsittämättömiä.

Muutama esimerkki.

SDP:n vt. puheenjohtaja Sanna Marin sanoi lauantai-iltana Yle Uutisissa, että puolue on jo pitkään esittänyt poliisien määrän lisäämistä. Silläkö raiskausten määrä vähenee? Ei vähene.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok)puhuivat yhtä pehmeitä Helsingin Sanomien haastattelussa (HS 13.1.). Sipilä sanoi muun muassa, että ”kotouttamisessa on kiinnitettävä enemmän huomiota suomalaisen yhteiskunnan perusarvoihin ja siihen, että niitä pitää pystyä täällä kunnioittamaan.”

Orpo kaipasi samassa lehdessä viranomaisten parempaa yhteistyötä ja tiedonkulkua ja sitä, että nuorille on luotava ”mahdollisimman matalan kynnyksen tapoja ottaa yhteyttä ja saada apua.” Orpon mukaan kokoomus esittää lakien ”tiukentamista ulkomaalaisiin liittyvän rikollisuuden estämiseksi ja edellyttää lakien pikaista käsittelyä”.

Nyt siis kokoomuksellakin on kiire, kun vaaleihin on kolme kuukautta aikaa.

***

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi aivan oikein, että hallituksella, jossa muuten perussuomalaisetkin olivat kesään 2017 asti, on ollut 4 vuotta aikaa tehdä vaikuttavia päätöksiä.

Ne ovat jääneet suurelta osin tekemättä.


On käsittämätöntä, että asiasta puhutaan kunnolla vasta Oulun tapausten jälkeen. Sitä ennen on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon. Liian paljon. Turun terroristinen puukotus (kaksi kuolonuhria) kaksi naisen tappoa Porissa (toinen poltettiin elävältä, toiselta katkaistiin kaula), Oulun kirvessurmat (kaksi uhria), Otanmäen tappo (yksi uhri), tai Kotkan paloittelusurmaaja (väkivaltarikoksista tuomittu irakilaismies surmasi toisen maahanmuuttajan). Tässä vain osa.

Kaikissa tapauksissa tekoon on syyllistynyt ulkomaalaistaustainen mies, joka on tullut Suomeen turvapaikanhakijana.

Kun päälle lisätään ulkomaalaisten tekemien raiskausten valtava määrä (runsaat 30 prosenttia kaikista tapauksista 2017), loppusaldo on selkeä ja karmea.

***

Miksi huoli herää vasta nyt? Miksi edelleenkään ei uskalleta puhua ja mennä ongelman ytimeen? Taustalla on suomalaisten ääretön sinisilmäisyys ja siitä johtuva krapula, jota monet johtavat poliitikot, asiantuntijat ja mielipide-eliitti tuntee nyt nahoissaan.

Aina näihin päiviin asti monikulttuurisuuden tavoittelu ja ihannointi on ollut Suomessa niin johtava teema, että sen varjolla on hyväksytty ja katsottu läpi sormien lähes kaikkia maahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Tarkoitan tässä yhteydessä lähinnä turvapaikanhakijoita.

On puhuttu esimerkisi työvoiman tarpeesta senkin jälkeen, kun tilastot ovat jo aikaa sitten osoittaneet, että monet Suomeen tulijat, kuten somalialaiset, eivät kunnolla työllisty.

Kaiken huippu oli tietysti vuosi 2015, kun Suomeen tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Jos yritti viritellä keskustelua siitä, että ottaessamme näin ja näin paljon ihmisiä tänne esimerkiksi Irakista, allekirjoitamme avoimen valtakirjan sille, että rikollisuuden määrä tulee vääjäämättömästi kasvamaan.

Aiheesta olisi pitänyt jo silloin, tai itse asiassa jo paljon aikaisemmin, käydä normaali yhteiskunnallinen keskustelu. Sehän meillä osataan hyvin esimerkiksi silloin, kun puhutaan alkoholin haitoista. Kuolonuhrit ja haitat kulutukseen suhteutettuna on hyvin tutkittu ja julkisuuteen saatettu, kun aihepiiri nousee säännöllisin väliajoin keskusteluun.

Maahanmuuttokeskustelu kuitenkin padottiin vaikenemalla tai kuitattiin jopa rasismisyytöksillä, jos joku rohkea halusi nostaa ongelmia esille. Tilastotietoa oli kylliksi tarjolla ja vilkaisu Ruotsiin olisi varmasta pudottanut suomut monen silmiltä. Vahva tuntemukseni on, että ”tavallisen kansan” piirissä nämä ongelmat on tunnistettu jo pitkään ja tilanne herättää kasvavaa huolta, jopa raivoa.

Mikä sitten on se keskustelu, jota Suomessa ei edelleenkään käydä, mutta johon koko ongelma tiivistyy? Yksinkertaisesti kyse on siitä, että Suomi on ollut liian houkutteleva maa turvapaikanhakijoille, turvapaikanhakijoille on myönnetty löysin perustein turvapaikkoja ja tämän seurauksena Suomessa on liikaa turvapaikanhakijoita, jotka muodostavat kansallisen turvallisuusuhan. Mikä itsenäinen maa lakaisee tällaisen kysymyksen maton alle?

Ei taitanut tulla ilmastovaaleja, vaan tuli maahanmuuttovaalit. On äärimmäisen valitettavaa, että sen täytyi tulla näin raskaiden kokemusten jälkeen.

MIKA KOSKINEN
mika.koskinen@iltalehti.fi
 
Viimeksi muokattu:

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Lakkautettu varuskunta uudestaan käyttöön. Siellä on kaikki fasiliteetit mitä turvis tarvitsee. Nukkua voi kasarmissa tai mielummin teltassa aivan kuten varusmiehetkin. Töitä, esimerkiksi polttopuita, pv:n ei-taisteluvälinekaluston huoltoa tms., on tehtävä kuutena päivänä viikossa, aivan kuten varusmiestenkin. Aamiainen ja kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Alueelta ei voi poistua.
Muuten hyvä idea, mutta jos alle-30v. kansalaisuutta haluavat pistetään armeijaan, sinne on laitettava myös tänne muuttavat nuoret ammattilaiset jotka haluaa tänne jäädä.

Voiko turvapaikanhakija statusta käyttää tuossa vs. töihin tänne tullut ? Voi olla haastavaa.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Yleinen kysymys: pitäisikö maahanmuuttokeskustelua jaotella vähän eri osa-alueisiin - vai onko tarkoituskin, että kaikki keskustelun osaset sulautuvat sillisalaatiksi, josta ei muutaman päivän kuluttua enää löydä mitään?

Koko maahanmuutonkin voisi jaotella vaikka säännönmukaiseen siirtolaisuuteen (esim. hollantilainen tulee Suomeen töihin), varsinaiseen pakolaisuuteen (kiintiöpakolaiset leireiltä) ja omaehtoiseen maahanmuuttoon, jossa maahan vain tullaan tai jäädään omin päin ilman lainmukaista perustetta. Näillä on aika erilaiset ongelmakentät.

Keskustelua voisi jaotella myös maahanmuuton vaiheiden mukaan: esim. matka ja saapuminen Suomeen, Suomeen asettuminen ja sopeutuminen, pitkään Suomessa asuneiden ja toisen sukupolven kysymykset. Jossain määrin erillisiä teemoja sitten olisivat maahanmuuttopolitiikka ja keskustelut maahanmuuton hyödyistä ja lieveilmiöistä.

Ei ehkä tusinaa ketjua kuitenkaan kannata tehdä mutta olisiko joku 3-5 teemaa mielekäs?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 368
Muuten hyvä idea, mutta jos alle-30v. kansalaisuutta haluavat pistetään armeijaan, sinne on laitettava myös tänne muuttavat nuoret ammattilaiset jotka haluaa tänne jäädä.

Voiko turvapaikanhakija statusta käyttää tuossa vs. töihin tänne tullut ? Voi olla haastavaa.
Korjatkaa jos olen väärässä mutta eivätkö töiden perässä muuttavat hae oleskelulupaa eivätkä turvapaikkaa?
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
758
Harmittavasti tää juttu oli maksumuurin takana, saisko kopipastea?
Yhdeksän puoluejohtajaa vastaa HS:lle, mitä tulisi tehdä, jotta seksuaalirikokset saadaan kitkettyä Suomesta: tiukennuksia lakeihin ja lisää rahaa ennaltaehkäisyyn
Petteri Orpo, Sanna Marin, Juha Sipilä, Li Andersson, Pekka Haavisto ja Jussi Halla-aho (KUVA:LEHTIKUVA, RAMI MARJAMÄKI & HS)
Teemu Luukka HS

Julkaistu: 12.1. 17:57 , Päivitetty: 12.1. 20:13


PUOLUEJOHTAJAT esittävät Helsingin Sanomien haastattelussa seksuaalirikoslakien uudistamista, kotouttamissääntöjen selkeyttämistä ja monia muita toimia, jotta seksuaalirikoksien määrää saadaan vähennettyä.

Oulun poliisilaitos tiedotti perjantaina tutkivansa neljää uutta epäiltyä seksuaalirikosta, joiden uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä.

LUE MYÖS: Voiko seksuaalirikokseen syyllistyneen ulkomaalaisen karkottaa? Miksi irakilaiset korostuvat rikostilastossa? HS kokosi vastauksia kysymyksiin, joita Oulun tapahtumat herättävät

HELSINGIN SANOMAT KYSYI suurimpien eduskuntaryhmien johtajilta, mitä he ajattelevat ulkomaalaisten tekemistä seksuaalirikoksista ja miten ne voitaisiin estää.

HS kysyi puoluejohtajilta seuraavat kysymykset:


1. Ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksiin epäillyistä oli lähes 24 prosenttia ja raiskauksiin epäillyistä noin 29 prosenttia vuonna 2017. Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä oli tuolloin 4,5 prosenttia. Mitä ajattelette tästä?

2. Mitä asialle pitäisi tehdä?

3. Mitä sanoisitte oululaisille?

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä

Juha Sipilä (KUVA: JUKKA GRÖNDAHL / HS)
1. ”Jokainen tapaus on liikaa. Niitä ei voi mitenkään puolustella tai ymmärtää. Ylipäätään alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat laaja ongelma Suomessa. Kolmen viime vuoden aikana niitä ilmoitettiin poliisille noin 5 600.”

2. ”Sisäministeriössä alkoi joulukuussa selvitysulkomaalaisten rikollisuuden torjumisesta. Annan tälle työlle kaiken tukeni. Kotoutumisessa on kiinnitettävä enemmän huomiota suomalaisen yhteiskunnan perusarvoihin ja siihen, että niitä pitää pystyä täällä kunnioittamaan. Myös laajempaan seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn on kiinnitettävä huomiota. Olemme kaikki vastuussa tekojen ennalta ehkäisemisessä.”

3. ”Toivon oululaisilta vahvaa yhteistyötä eri toimijoiden ja viranomaisten kesken. Ketään ei saa jättää yksin. Tarvitsemme vahvaa myötäelämistä myös näiden esitutkinnassa olevien ja epäiltyjen rikosten uhreille ja heidän perheilleen.”

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo

Petteri Orpo (KUVA: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA)
1. ”Joka ikinen seksuaalirikos on yksiselitteisen tuomittava. On myös yksiselitteisen selvää, että kun on tullut Suomeen asumaan, on elettävä Suomen lakien ja arvojen mukaan. En myöskään hyväksy sitä, että näitä vastenmielisiä rikoksia käytetään aseena vihan lietsontaan täysin syyttömiä Suomessa asuvia vastaan, koska he ovat eri syntyperää tai heillä on eri ihonväri.”


2. ”On tehtävä vielä enemmän vastaavien tapahtumien estämiseksi. On vahvistettava nopeasti viranomaisten välistä tiedonkulkua ja yhteistyötä sekä luotava nuorille mahdollisimman matalan kynnyksen tapoja ottaa yhteyttä ja saada apua. Kokoomus esittää lakien tiukentamistaulkomaalaisiin liittyvän rikollisuuden estämiseksi ja edellyttää lakien pikaista käsittelyä.”

3. ”Oulun epäillyt rikokset järkyttävät ja suututtavat. Olen keskustellut pääministerin kanssa hallituksen lisätoimenpiteistä oululaisten tukemiseksi ja tämän järkyttävän ilmiön pysäyttämiseksi. Valtiovarainministerinä huolehdin, että tarvittavat resurssit löytyvät.”

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin

Sanna Marin (KUVA: RAMI MARJAMÄKI)
1. ”Tämä on kauhea ilmiö, jonka pitää herättää kaikki puolueet ja raiskausten estämiseksi pitää tehdä paljon nykyistä enemmän.”

2. ”Turvallisuudesta vastaavien viranomaisten resursseja pitää vahvistaa ja raiskauslainsäädäntöä uudistaa muun muassa niin, että vähimmäisrangaistuksia nostetaan etenkin lapsiin kohdistuvissa rikoksissa. Tulevan vaalikauden alussa on valmisteltava parlamentaarinen ohjelma poliisien määrän johdonmukaiseksi lisäämiseksi.”

3. ”Oulun teot ovat järkyttäviä ja vastenmielisiä. Ouluun pitää suunnata kaikki mahdollinen kriisiapu nyt.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho

Jussi Halla-aho (KUVA: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA)
1. ”Ei tässä ole mitään ihmeellistä. Tämä sama on toistunut kaikissa Länsi-Euroopan maissa, joihin on tullut paljon ihmisiä takapajuisista islamilaisista maista, varsinkin kun tulijoiden joukossa korostuu nuoret miehet. Naisen asema on hyvin erilainen näissä maissa ja lapsiavioliitot yleisiä. Suhtautuminen alaikäisiin tyttöihin on yksinkertaisesti erilainen kuin meillä.”

2. ”Humanitaarinen maahanmuutto pitää saada niin matalaksi kuin mahdollista. Perusuomalaiset haluaa lopettaa humanitaarisen maahanmuuton kokonaan, koska se on vahingollista yhteiskunnalla eikä ole ratkaisu pakolaisuuteen.”

3. ”Nämä tapahtumat johtuvat poliittisista ratkaisuista. Ongelma ei ole luonnonvoima, vaan se voidaan myös lopettaa poliittisin ratkaisuin.”

Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho

Sampo Terho (KUVA: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA)
1. ”Ulkomaalaisten yliedustus rikostilastoissa osoittaa, että maahanmuutto on turvallisuuskysymys. Sinisten linja on selkeä: kotoudu tai kotiudu. Meidän aloitteestamme tämä hallitus onkin tehnyt maahanmuuttoon lukuisia tiukennuksia, ja samalla linjalla on jatkettava myös tulevaisuudessa.”

2. ”Kovemmat rangaistukset, hallitumpi maahanmuutto, palautukset pikavauhtia, ulkomaalaisvalvonnan tehostaminen ja kunnon resurssit poliisille. Koko turvapaikkaprosessi pitää siirtää EU:n ulkopuolelle, jotta maahanmuutto saadaan pysyvästi hallintaan.”

3. ”Kenenkään ei pitäisi kohdata sellaista, mitä Oulussa on tapahtunut. Siniset on vaatinut koolle hallituksen kokousta aiheesta. Suomalaiset eivät hermostu helposti, mutta nyt on kansakunnan kuppi nurin. Tätä ei voi sietää.”

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Pekka Haavisto

Pekka Haavisto (KUVA: MESUT TURAN / LEHTIKUVA)
1. ”Nämä luvut kertovat, että jotain on mennyt pieleen maahanmuuttajien laillisuuskasvatuksessa, jonka pitäisi alkaa vastaanottokeskuksissa.”

2. ”Maahanmuuttaja pitäisi saada töihin ensimmäisenä päivänä kun hän tulee Suomeen. Epämääräiset jaksot lupaprosessissa ja sijoituksessa ruokkivat juurettomuutta ja tekemättömyyttä, joka voi poikia kaikkea negatiivista.”

3. ”Nyt on Oulussa sellainen tilanne, ettei meidän poliitikkojen pidä puhua oululaisten päiden yli. Siellä on jo tietysti paljon jo tehty, mutta nyt pitäisi kuunnella oululaisia.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson

Li Andersson (KUVA: JUKKA GRÖNDAHL / HS)
1. ”Seksuaalirikosten ennaltaehkäisemistä täytyy resursoida merkittävästi nykyistä enemmän. Tällä hetkellä kestämätön määrä ilmoitettuja rikoksia jää selvittämättä ja iso määrä seksuaalirikoksia kokonaan ilmoittamatta ja tilastoimatta.”

2. ”Meidän on kyettävä suojelemaan lapsiamme panostamalla nykyistä enemmän seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn ja tapahtuneiden rikosten selvittämiseen. Nuoriso-, sivistys- ja sosiaalitoimen sekä poliisin yhteistyöhön on panostettava, samoin kun nuorten, vanhempien ja nuorten parissa työskentelevien tietoon siitä, miten suojautua verkossa. Oulun kaltaiset kammottavat teot eivät saa johtaa vihanlietsontaan tai lisääntyvään rasismiin.”

3. ”Tämänkaltaiset karmivat rikokset huojuttavat koko yhteisön turvallisuudentunnetta. Tällaisella hetkellä jokainen meistä kysyy, miten voimme varmistaa, että nyt tapahtuneen kaltaiset rikokset eivät toistu. On tärkeää, että emme anna pelon ja epäluulon korvata välittämistä.”

Rkp:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson

Anna-Maja Henriksson (KUVA: EMILIA ANUNDI / HS)
1. ”Meidän pitää nyt kysyä, olemmeko epäonnistuneet kotouttamissa ja onko niin, ettei Suomeen muuttaneille ole kerrottu riittävästi siitä, että Suomessa kaikki ovat samanarvoisia. Sellainen näkemys on täysin tuomittava, että naisille tai lapsille voi tehdä mitä vain.”

2. ”Ylipäätään kotouttamisasiaa on nostettava entisestä enemmän esille ja käytävä läpi, mikä ensitieto Suomesta turvapaikanhakijoilla annetaan. Nämä prosessit on käytävä hyvin tarkasti läpi, jotta kukaan ei jäisi roikkumaan hyvin kauaksi aikaa niin, ettei hän ole osallinen mihinkään. Myös seksuaalirikoslakiin pitää saada kokonaisuudistus, jotta se ottaisi paremmin huomioon esimerkiksi netin avulla tehtävät seksuaalirikokset.”

3. ”Itse olen kahden tyttären äiti ja ymmärrän erittäin hyvin, että Oulussa ollaan varpaillaan ja syvästi järkyttyneitä. Syvä myötätuntoni uhreille ja heidän omaisilleen ja kaikille oululaisille.”

Kristillisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah

Sari Essayah (KUVA: HEIDI PIIROINEN / HS)
1. ”Syitä voi olla monia, mutta on uskallettava myös sanoa, että osassa rikoksista taustalla on kulttuurin ja uskonnon värittämä vääristynyt naiskuva, jossa naisen ”kunnia” on isänsä, veljensä tai puolisonsa kontrollin alla ja toisuskoisella naisella tätä suojaa ei ajatella olevan.”

2. ”Turvapaikkaprosessia on tehostettava ja tehtävä heti selväksi, että rikoksiin syyllistymisestä on vaikutuksia prosessiin ja karkotusprosessia on nopeutettava.”

3. ”Näiden järkyttävien rikosten selvittämisessä ja rikollisten vastuuseen saattamisessa sekä uhrien ja heidän läheistensä tukemisessa tarvitaan koko yhteisön tuki. Lasten ja nuorten kasvurauha ja koskemattomuus on yhdessä taattava.”
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 011
Muuten hyvä idea, mutta jos alle-30v. kansalaisuutta haluavat pistetään armeijaan, sinne on laitettava myös tänne muuttavat nuoret ammattilaiset jotka haluaa tänne jäädä.

Voiko turvapaikanhakija statusta käyttää tuossa vs. töihin tänne tullut ? Voi olla haastavaa.
Ei tarvitse. Luvalla tänne tulleet ja luvilla täällä olevat ovat eri asia kun tuntemattomat turvapaikanhakijat. Varuskuntaa tässä haettiin vain aidattuna ankeana alueena, joten älä kiitos yritä väärinymmärtää. Lakkatutettu varuskunta tarjoaa tilukset, josta ei voi paeta (tai voi nyt oikeasti, mutta jos seuraus on vaikka suora pakkopalautus, niin se ei olisi kovin houkuttelevaa), jossa ei ole kivaa ja josta varmaan sitten palaisi kotiin mielellään tovin päästä kun on "tylsää".

Yleinen kysymys: pitäisikö maahanmuuttokeskustelua jaotella vähän eri osa-alueisiin - vai onko tarkoituskin, että kaikki keskustelun osaset sulautuvat sillisalaatiksi, josta ei muutaman päivän kuluttua enää löydä mitään?

Koko maahanmuutonkin voisi jaotella vaikka säännönmukaiseen siirtolaisuuteen (esim. hollantilainen tulee Suomeen töihin), varsinaiseen pakolaisuuteen (kiintiöpakolaiset leireiltä) ja omaehtoiseen maahanmuuttoon, jossa maahan vain tullaan tai jäädään omin päin ilman lainmukaista perustetta. Näillä on aika erilaiset ongelmakentät.

Keskustelua voisi jaotella myös maahanmuuton vaiheiden mukaan: esim. matka ja saapuminen Suomeen, Suomeen asettuminen ja sopeutuminen, pitkään Suomessa asuneiden ja toisen sukupolven kysymykset. Jossain määrin erillisiä teemoja sitten olisivat maahanmuuttopolitiikka ja keskustelut maahanmuuton hyödyistä ja lieveilmiöistä.

Ei ehkä tusinaa ketjua kuitenkaan kannata tehdä mutta olisiko joku 3-5 teemaa mielekäs?
Ei pitäisi. Tästä on tuolla linjaukset ketjusta väännetty.
 
Liittynyt
21.01.2018
Viestejä
500
Suomessa tehtiin vielä 60-luvun alussa 6-päiväistä työviikkoa. Varusmiehillä myös lauantai on "työpäivä", joskin vähän tavallista kevyempi. Minusta tällainen järjestely vaikuttaa aivan reilulta ja inhimilliseltä.
Eikös koko kotouttamisen idea ole, että saadaan sopeutettua tänne oikeasti haluavat Suomen oloihin? Varusmiehet ovat varusmiehiä ja pakolaiset on pakolaisia. Muutenkin vähän heikko argumentti, että koska 60 vuotta sitten tehtiin näin niin nykyäänkin pitäisi tehdä näin vaikka 6-päiväinen työviikko olisikin inhimillistä.
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Eikös koko kotouttamisen idea ole, että saadaan sopeutettua tänne oikeasti haluavat Suomen oloihin? Varusmiehet ovat varusmiehiä ja pakolaiset on pakolaisia. Muutenkin vähän heikko argumentti, että koska 60 vuotta sitten tehtiin näin niin nykyäänkin pitäisi tehdä näin vaikka 6-päiväinen työviikko olisikin inhimillistä.
Totta on, ettei sillä ole tässä väliä, mitä Suomessa on 60-luvulla tehty. Sillä taas on, että maahan tullutta ei tule päästää ihmisten pariin, ennen kuin hänen on todettu todella suojaa tästä maasta tarvitsevan. Sillä välin reipas työn teko pitää mielen virkeänä ja majoittamisen kulut edes hivenen kohtuullisempina.
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Yksi vaihtoehto on että kansalaisuus laitetaan oikein kiven alle.

Todistettava integroituminen yhteiskuntaan työhistorialla, opinnoilla, ja/tai yhteiskuntapalvelulla.

Alle 30v. mies/nainen voisi kansalaisuuden saavuttaa nopeutetusti/varmistetusti käymällä armeijan hyvin arvosanoin.

Ja armeijassa on komentokieli suomi. Jos ruikuttaa ettei ymmärrä, se on taakse poistu 4h putkeen. Samalla tavalla JP27 jääkärit oppi nopeasti saksaa v. 1916.

Se että uskonto on omalla paikallaan (omantunnon asia) hoituu sillä että palveluksessa ei mitään rukoushetkiä vietetä.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
758
Eikös koko kotouttamisen idea ole, että saadaan sopeutettua tänne oikeasti haluavat Suomen oloihin? Varusmiehet ovat varusmiehiä ja pakolaiset on pakolaisia. Muutenkin vähän heikko argumentti, että koska 60 vuotta sitten tehtiin näin niin nykyäänkin pitäisi tehdä näin vaikka 6-päiväinen työviikko olisikin inhimillistä.
Itse en taas ymmärrä mikä idea on edes yrittää "kotouttaa" tänne muukalaisia toiselta puolelta planeettaa.
Ei USAn tarvitse ketään kotouttaa. Porukka kotoutuu itse jos haluaa. Missä muualla kuin hölmölässä edes harrastetaan tällaista "kotouttamista"? Tuskin kovin monessa maassa. Tuo "kotouttaminen" vaikuttaa lähinnä suojatyöpaikkojen luomiselta tietylle porukalle ja se myös paljastaa tulijoille heti kuinka sinisilmäistä ja naivia porukkaa täällä on joten koko homma kääntyy todennäköisemmin itseään vastaan. Lisäksi kun tilastojen, historian ja kokemusten perusteella tiedetään varsin hyvin millaista ainesta sieltä on tulossa koko nykyinen pakolaispolitiikka on vähintäänkin edesvastuutonta. Ja kaiken lisäksi järjetöntä eikä siitä yksinkertaisesti voi seurata mitään hyvää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 649
Itse tarkoitin noita valvottuja alueita juurikin tällaisia turvapaikka hakijoiden vyöryjä varten ja yksittäisiä "hei mä tulin euroopan läpi nyt tänne" nuoria miehiä varten (jotka hekin harvemmin liikkuvat yksin, jonkinlaine porukkahan niitä aina on).
Jos esim. haetaan pakolaisleiriltä kiintiöpakolaisia niin nehän ovat jo yhden katselmuksen käyneet läpi ja niistä tiedetään paljon enemmän jne., niitä varten voi olla oma käytäntö.
Lisäksi jos vielä suosittaisiin naisia ja lapsia niin ei niitä tietenkään majoitettaisi samaan paikkaan raiskaavien nuorten miesten kanssa.

Ei tarvitse. Luvalla tänne tulleet ja luvilla täällä olevat ovat eri asia kun tuntemattomat turvapaikanhakijat.
Juuri näin.

Eikös koko kotouttamisen idea ole, että saadaan sopeutettua tänne oikeasti haluavat Suomen oloihin?
Oma mielipiteeni on sellainen että kyllä se kotoutuminen pääasiallisesti lähtee siitä henkilöstä itsestään ja hänen vilpittömästä halusta tulla osaksi yhteiskuntaa. Jos on halua niin kyllä niihin tapoihin,kieleen jne. tutustuu ihan oma-aloitteisesti. Ja tähän on jo nyt ihan jokaisella mahdollisuus jos vain halua löytyy.
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Korjatkaa jos olen väärässä mutta eivätkö töiden perässä muuttavat hae oleskelulupaa eivätkä turvapaikkaa?
Lyhyellä tähtäimellä kyllä. Pitkällä tähtäimellä riippuu kotimaasta ja tavoitteista. EU kansalaisille se nyt on yksi ja sama mikä passi on.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
6 977
Nyt kun täällä keskustelu ehkä alkaa olla keskustelun arvoista niin viitsii viimeinkin osallistua. Aiemmin... ei.

Oma kokonaiskuva tilanteesta ei ole täysin hallussa, osittain senkään takia kun myös poliittisella tasolla aiheesta puhutaan lähinnä ylikorostaen jotain yksityiskohtia kannatusta hakiessa. Enemmän kaipaisi tilastokeskuksen tapaista toimijaa kertomaan kokonaisluvuista kun poliitikkoja omine tarkoitusperineen, haluan muodostaa oman mielipiteeni enkä toistella lampaana muiden ajamia asioita. Myös nettikeskusteluissa kokonaisuus häviää taustalle kun jotkut ovat liian kiihkoissaan selittämässä yksityiskohdista.


Kuinka paljon Suomeen vuosittain muuttaa ihmisiä ja mistä maista? Ja sama toiseen suuntaan, kuinka paljon ei-kansalaisia muuttaa pois, kotimaahansa tai muualle. Kuinka paljon suomen kansalaisia muuttaa täältä?

Paljonko näistä edellämainituista on työperäistä?

Sitten turvapaikanhakijat erikseen maahanmuuttajista ja näiden kohdalla samat kysymykset. Oletan että työperäisyys radikaalisti pienempää ;)

Mitä te todelliset rikostilastot/työllisyystilastot sitten on jos erotellaan tosiaan ryhmät toisistaan, eli ei sotketa turvapaikan hakijaa maahanmuuttajaan jne?

Itsekkin tunnen muutamia turvapaikan kautta tänne lapsena kotiutuneita kurdeja ja aika mukavaa porukkaa ovat olleet. Tosin nämä tuttavuudet on enimmäkseen siis hyvin nuorina tulleita tai toisen polven maahanmuuttajia/turvapaikan hakijoita ja täysin kotiutuneita. Jos muuten voisi ajatella hyvänä ratkaisuna turvapaikka tapauksille tarjota vain se turvapaikka(mikä siinä se kantava idea taustalla tietty on) vaikka jossain saarella, niin se estäisi tuollaisen hyvin kotoutuvan porukan mahdollisuudet integroitua tai jopa olojen ollessa kurjia tilanteessa, jossa kotimaahan ei ole paluuta muuttaisi tietyn prosentin radikaaleiksi ja yhteiskuntavastaisiksi. Tietty joku lähiö jossa kaikki on työttömiä kantaväestöön kuulumattomia tuottaa samaa ongelmaa. Tai ainakin luulisin niin, faktoja en tiedä.

Tämän hetken yksityiskohtana olevat raiskaustapaukset lähtisin itse hoitamaan esimerkkitapauslogiikalla, jos laki vaan sallii, eli tavalla joka tekee suht selväksi muillekkin ettei kannata. Ja tietenkin ulos maasta ilman mahdollisuutta paluuseen, muttei siinäkään järkeä ole jos aina kun näitä tapahtuu niin yhdestä maasta pistetään ulos ja sitten seuraavaan maahan samoihin hommiin, joista sitten kolmanteen jne.

Loppuun vielä päivän whataboutismi, tai vähän sinnepäin ainakin ilman että tällä koitettaisiin puolustella rikollisia: Tietääkö joku luvut vaikka ei-kansalaiset vs. lestadiolaiset, kumpi porukka raiskaa enemmän? Huono muotoilu tuo "porukka" koska koskee vain hyvin pientä osaa siitä varsinaisesta porukasta.

Jos tosiaan aiemmin olisi tänne viitsinyt osallistua niin olisi nämäkin viestisisällöt tulleet monessa paketissa tekstiseinän sijaan.

Mutta pääajatus olisi saada hieman myös selville onko muilla keskustelijoilla hyvä kokonaistilannekuva vai keskusteleeko monetkin ilman sellaista enemmän tunneperäisesti?
 
Liittynyt
21.01.2018
Viestejä
500
Itse en taas ymmärrä mikä idea on edes yrittää "kotouttaa" tänne muukalaisia toiselta puolelta planeettaa.
Ei USAn tarvitse ketään kotouttaa. Porukka kotoutuu itse jos haluaa. Missä muualla kuin hölmölässä edes harrastetaan tällaista "kotouttamista"? Tuskin kovin monessa maassa. Tuo "kotouttaminen" vaikuttaa lähinnä suojatyöpaikkojen luomiselta tietylle porukalle ja se myös paljastaa tulijoille heti kuinka sinisilmäistä ja naivia porukkaa täällä on joten koko homma kääntyy todennäköisemmin itseään vastaan.
Meinasin nyt enemmän tällä ihan vain yhteiskuntaan integroitumista enkä mitä hallitus meinaa ''kotouttamisella''. Integroitumisen halu lähtee tietysti aina henkilöstä itsestään, mutta se jos joku edes vähän ohjaa ja tutustuttaa uuden maan normeihin varmasti auttaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 368
Lyhyellä tähtäimellä kyllä. Pitkällä tähtäimellä riippuu kotimaasta ja tavoitteista. EU kansalaisille se nyt on yksi ja sama mikä passi on.
Miten tuo riippuu kotimaasta ja tavoitteista? Jos henkilöllä on puhtaasti halu tulla työskentelemään Suomeen, hän ei oletettavasti hae missään vaiheessa turvapaikkaa vaan lyhyellä tähtäimellä oleskelulupaa ja pidemmällä tähtäimellä kansalaistamista.
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Ei tarvitse. Luvalla tänne tulleet ja luvilla täällä olevat ovat eri asia kun tuntemattomat turvapaikanhakijat. Varuskuntaa tässä haettiin vain aidattuna ankeana alueena, joten älä kiitos yritä väärinymmärtää.
En yritä mitään väärinymmärtää. Ehkä ymmärsin väärin mitä tarkoitit. Leirimäisiä vastaanottokeskuksiako meinasit ? Ulostulevat voi olla katkeroituneita, eli onko se rakentava ajatus.

Esitin vaihtoehdon, eli täysiverinen varusmiespalvelus nuorille turvapaikanhakijoille kansalaisuuden saamisen ehtona. Heitto syvään päähän allasta - pikaintegrointi.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 011
Voisiko johtua siitä, että turvikset tulevat henkensä uhalla karkuun todennäköistä vainoa tai kidutusta jne? Näin ollen aidattu kassu kelpaa oikein hyvin. Se ei tosin ole houkutus, joten turhia hakioita ei tule... Näin ollen kaikki voittaa vai kuka häviää? Imo malli on osoitettu toimivaksi esim virossa. Ja tosiaan vielä toistaiseksi vmp ei ole naisille pakollinen ja taas turviksia ei mitenkään voisi laittaa jo turvallisuusuhan takia vmphen tietämättä ketä edes koitetaan integroida...
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Miten tuo riippuu kotimaasta ja tavoitteista? Jos henkilöllä on puhtaasti halu tulla työskentelemään Suomeen, hän ei oletettavasti hae missään vaiheessa turvapaikkaa vaan lyhyellä tähtäimellä oleskelulupaa ja pidemmällä tähtäimellä kansalaistamista.
Tarkoitin että hakeeko kansalaisuutta ylipäätään. Turvapaikka nonissue tässä.

Silti, halusi sitä tai ei, joku kohtuullinen suhde turvapaikanhakijan (jolla kohta oleskelulupa anyway) ja oleskeluluvalla tänne töihin tulevan välillä on oikeusvaltiossa oltava. Turvapaikanhakijaa ei mihinkään leiriin voida heittää, samalla kun se USAlainen painaa duunia vapaana ihmisenä.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 011
Ja tuon jätät ihan ilman mitään perusteluja? Miksi australia voi niin tehdä? Miksei me voitaisiin niin tehdä? Mikä on usalainen turvapaikan hakija vapaa ihminen vai mitä haet takaa?
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Ja tuon jätät ihan ilman mitään perusteluja? Miksi australia voi niin tehdä? Miksei me voitaisiin niin tehdä? Mikä on usalainen turvapaikan hakija vapaa ihminen vai mitä haet takaa?
Perusteluja ? No ei tässä mitään vitun keskitysleirejä tarvita. Pitää löytää muita ratkaisuja

Australialla on muutaman kymmenen kilometrin oja sen ja Indonesian välillä. Yli pääsee vaikka vuotavalla soutuveneellä. Indonesiassa on 250 miljoonaa ihmistä. Australiassa 25 miljoonaa.

Ja heillä sen mukaiset toimintatavat.

Mistään USAlaisesta turvapaikanhakijasta en ole sanonut sanaakaan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 368
Perusteluja ? No ei tässä mitään vitun keskitysleirejä tarvita. Pitää löytää muita ratkaisuja

Australialla on muutaman kymmenen kilometrin oja sen ja Indonesian välillä. Yli pääsee vaikka vuotavalla soutuveneellä. Indonesiassa on 250 miljoonaa ihmistä. Australiassa 25 miljoonaa.

Ja heillä sen mukaiset toimintatavat.

Mistään USAlaisesta turvapaikanhakijasta en ole sanonut sanaakaan.
Ihan mielenkiinnosta, millaisia nämä muut ratkaisut voisivat mielestäsi olla?
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 011
En yritä mitään väärinymmärtää. Ehkä ymmärsin väärin mitä tarkoitit. Leirimäisiä vastaanottokeskuksiako meinasit ? Ulostulevat voi olla katkeroituneita, eli onko se rakentava ajatus.
On, toimii australiassa - miksi ei meilläkin. Miksi katkeroituisi, että pääsee karkuun "varmaa kuolemaa tai kidutusta tms vainoa" olisitko itse mielummin kassulla kuin kidutettavana? Ja katkeroituisit kun et saanutkaan heti parasta paikkaa pakanoiden joukosta?

Turvapaikanhakijaa ei mihinkään leiriin voida heittää, samalla kun se USAlainen painaa duunia vapaana ihmisenä.
En sitten varmaan vain ymmärrä suomea. Ja kyllä, voi heittää karanteeniin ei keskitysleirille. Ero on aika ilmeinen. Keskitysleiriltä päätyy uuniin, karanteenista ulos jompaan kumpaan suuntaan.

Huvittava veraus myös väkiluvuista. Mites se suomi vs afrikka näin nyt alkuun rinnastuu tuohon. Ahvenanmaata on jo aikasemmin ehdotettu. Jos saa turvapaikan niin voidaan ottaa mantereen puolelle, muutoin pysykööt sielä..
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Ihan mielenkiinnosta, millaisia nämä muut ratkaisut voisivat mielestäsi olla?
Yllä yksi. Pistetään nuoret miehet armeijaan.

Luultavasti rajoittaa tulijoiden määrää, ja ne ketkä tänne jää on oppineet jotain maan tavoista. Parhaimmassa tapauksessa valikoituu niitä jotka motivoituneita rakentamaan omaa/perheensä elämää.

Mikään kaikenkattava ratkaisu ei tietenkään ole.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 649
Armeija ei ole mitenkään toimiva ratkaisu, sehän nyt on täysin selvä homma kun vähänkin asiaa ajattelee.
Kieliongelmat jo heti kättelyssä + kaikki muu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 368
Yllä yksi. Pistetään nuoret miehet armeijaan.

Luultavasti rajoittaa tulijoiden määrää, ja ne ketkä tänne jää on oppineet jotain maan tavoista. Parhaimmassa tapauksessa valikoituu niitä jotka motivoituneita rakentamaan omaa/perheensä elämää.

Mikään kaikenkattava ratkaisu ei tietenkään ole.
Eli siis mielestäsi turvapaikanhakijat voidaan laittaa armeijaan mutta ei armeijan kaltaiselle "leirille" jossa heille opetettaisiin esimerkiksi suomen kieltä?
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Huvittava veraus myös väkiluvuista. Mites se suomi vs afrikka näin nyt alkuun rinnastuu tuohon. ..
Afrikasta/Syyriasta ei pääse suomeen aamulla syntyneestä päähänpistosta ilman senttiäkään rahaa, ja ilman housuja jalassa, niin että huomenna perillä.

Indonesiasta Australiaan pääsee... **


** tai pääsisi ilman Australian rajavalvontaa
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
758
2015 uutinen poliisin pimitysohjeista: Poliiseille tuli kielto kertoa turvapaikanhakijoiden rikoksista

Tuolloin Orpo oli sisäministerinä joten todennäköisesti Orpon junailema juttu?

Poliiseille tuli kielto kertoa turvapaikanhakijoiden rikoksista

Poliisia tarvittiin Hennalan kasarmeilla ensimmäistä turvapaikanhakijoiden bussia odotellessa. Tuon illan jälkeenkin poliisilla on riittänyt kasarmille keikkoja, jotka ovat liittyneet mm. turvapaikanhakijoiden keskinäiseen välienselvittelyyn.
Hämeen poliisilaitoksen henkilöstö sai viime viikon alkupuolella sisäisen viestintäohjeistuksen, joka koskee nykyiseen turvapaikanhakijatilanteeseen liittyvää poliisitiedottamista. Poliisipäällikön ja laitoksen viestintäpäällikön allekirjoittama kuuden sivun mittainen ohjeistus on herättänyt vilkasta keskustelua laitoksen henkilöstön keskuudessa. Moni kokenut poliisi pitää sitä poikkeuksellisena.

Keskustelua on herättänyt mm. poliisilaitoksen päivittäistiedottamista koskeva ohje, jonka mukaan rikoksista uutisoitaessa ”ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana”. Ohjeistuksessa tätä määräystä perustellaan sillä, että turvapaikka-asiat ovat laajasti salassa pidettäviä ja lainmukaista perustetta turvapaikanhakija-statuksen ilmaisuun ei pääsääntöisesti ole.

Linjaus ihmetyttää laitoksen henkilöstöön kuuluvaa pitkän linjan poliisia. Hän epäilee, onko salassapidon tulkintaa venytetty tarpeettoman pitkälle.

- Eihän kenenkään henkilöllisyys paljastu sillä, että hänen sanotaan olevan turvapaikanhakija.

Viestintäohjeistuksessa on myös perusteltu uusia määräyksiä. Viestinnän tavoitteeksi mainitaan turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan edistäminen. Viestinnällä halutaan myös vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan ja ehkäistä radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä.

Ohjeistuksessa muistutetaan, että poliisi ei ota puolia. Turvapaikanhakijoihin suhtaudutaan neutraalisti, puolueettomasti ja asiallisesti. Ohjeistus on ulotettu koskemaan myös vapaa-ajalla käytäviä yksityisiä keskusteluja: ”Poliisimiesten on roolinsa, tehtävänsä sekä käyttäytymisvelvoitteensa mukaisesti suhtauduttava turvapaikanhakijoihin neutraalisti myös vapaa-ajalla tapahtuvassa henkilökohtaisessa viestinnässään”.

Saamiemme tietojen mukaan tämä kohta on herättänyt laitoksen henkilöstön keskuudessa paljon ihmetystä, osa poliiseista on kokenut määräyksen käytännössä sananvapauden rajoittamisena.

Ohjeistuksessa käydään läpi myös nykyiseen tilanteeseen liittyviä riskejä: kantaväestön tai turvapaikanhakijoiden radikalisoituminen, rasismin leviäminen sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuudentunteen rapautuminen. Yhtenä riskinä mainitaan myös ”poliisilaitoksen oman henkilöstön suhtautuminen lisääntyvään työmäärään ja mahdolliset kielteiset mielipiteet turvapaikanhakijoita kohtaan".

Muistiossa myös arvioidaan, että ”turvapaikanhakijoiden rekisteröinti, turvapaikkatutkinta ja myöhemmin mahdolliset käännytykset työllistävät poliisia tavanomaista enemmän ainakin seuraavat kaksi vuotta”.

Saamiemme tietojen mukaan poliisilla on ollut säännöllisesti keikkoja Hennalan hätämajoituskeskukseen, mutta toistaiseksi kyse ei ole ollut vakavammista tapauksista. Tyypilliset tilanteet ovat olleet asukkaiden keskinäisiä välienselvittelyjä, jotka ovat saattaneet saada alkunsa arkisista tilanteista.

Hennala on kuitenkin poliisin kannalta sikäli poikkeuksellinen kohde, että sinne on työturvallisuussyistä menty isommalla miehityksellä kuin tavanomaisille riitatilanteiden selvittelykeikoille. Hennalaan on tyypillisesti menty vähintään kolmen partion voimin, mikä vaikuttaa poliisin mahdollisuuksiin reagoida muualta tulleisiin hälytyksiin.Tommi Berg

tommi.berg@uusilahti.fi
@TommiMBri
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Eli siis mielestäsi turvapaikanhakijat voidaan laittaa armeijaan mutta ei armeijan kaltaiselle "leirille" jossa heille opetettaisiin esimerkiksi suomen kieltä?
No ei nyt voi rinnastaa armeijaa leiriin jolle löydettävä laillisuusperuste, vaikka armeijan puitteet on yhtä karut kuin vankilassa.

Lainsäädännöllisesti tuo ratkaisu on myös suht helppo. Täällähän on jo asevelvollisuus. Pikkuviilaus asevelvollisuuslakiin vaan.

Suomen kieli tulee samalla opittua.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 368
No ei nyt voi rinnastaa armeijaa leiriin jolle löydettävä laillisuusperuste, vaikka armeijan puitteet on yhtä karut kuin vankilassa.

Lainsäädännöllisesti tuo ratkaisu on myös suht helppo. Täällähän on jo asevelvollisuus. Pikkuviilaus asevelvollisuuslakiin vaan.

Suomen kieli tulee samalla opittua.
Lainsäädännöllisesti tuo ei olisi mitenkään helppo, sillä asevelvollisuuslaki ei koske turvapaikanhakijoita. On saivartelua, että lakia muuttamalla ratkaisu olisi suhteellisen helppo. Samalla tavalla lakia voitaisiin muuttaa myös Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden käsittelymenettelyssä. Lisäksi uskon vakaasti siihen, että kieli opitaan paremmin erikseen siihen suunnitellulla kurssilla kuin armeijalla.
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Armeija ei ole mitenkään toimiva ratkaisu, sehän nyt on täysin selvä homma kun vähänkin asiaa ajattelee.
Kieliongelmat jo heti kättelyssä + kaikki muu.
Oletko kuullut muukalaislegioonasta ?

Nykyisin valtaosa rekrytoitavista on ukrainalaisia/venäläisiä. Ja he ei osaa sanaakaan ranskaa tullessaan. Eivät yleensä edes englantia. Alkuhaastattelun jälkeen, he ei kuule palveluksessa mitään muuta kuin ranskaa - ja hyvin oppivat, ovat oppineet jo 150 vuotta. Joukossa on aina muutama tupakaveri joka osaa auttaa, ja tuvissa opetellaan kieltä tosissaan (koska jos ei opi, itkee ja oppii) + viralliset kielitunnit päälle.

Sielläkin on palkintona kansalaisuus.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 942
Toisaalta on askarruttava kysymys, että kannattaako tuolle porukalle mitään aseenkäyttöä oikein kädestä pitäen opastaa... Kumpi on todennäköisempää, se että ne joskus puolustaa asein Suomea vai se, että ne käyttää taitojaan johonkin ihan muuhun kenties jossain ihan muualla?
 
Liittynyt
24.08.2017
Viestejä
820
Lainsäädännöllisesti tuo ei olisi mitenkään helppo, sillä asevelvollisuuslaki ei koske turvapaikanhakijoita. On saivartelua, että lakia muuttamalla ratkaisu olisi suhteellisen helppo. Samalla tavalla lakia voitaisiin muuttaa myös Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden käsittelymenettelyssä. Lisäksi uskon vakaasti siihen, että kieli opitaan paremmin erikseen siihen suunnitellulla kurssilla kuin armeijalla.
Houkutuksen tyrehdyttäminen kuten Erämaankettu mainitsi olisi tärkein tavoite. Kassulle ämmä hommiin ilmaisilla safkoilla & majoituksella. Pari tuntia duunia ja kielen/kulttuurin opiskelua päivässä peruskoulun opettajan ja vartijan kanssa niin sillä pääsee jo pitkälle.

Jos tulija on oikeasti avun tarpeessa niin olisi varmasti kiitollinen. Näin myös turvattaisiin suomalaisten turvallisuus.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 649
Oletko kuullut muukalaislegioonasta ?
Joka perustuu vapaaehtoisuuteen, on palkallinen ja eroaa suomen varusmiespalvelusta hyvin paljon (ammattilais palkka armeija jonne on tiukat pääsykokeet ja johon värväydytään 5 vuodeksi ja lisäksi yksikkö osallistuu sotatoimiin ympäri maailmaa).
Eipä tämä keskustelu nyt kovin paljoa näytä paranevan kun yritetään verrata 2 täysin erilaista organisaatiota toisiinsa vaikka hyvin tiedetään että vertailu on täyisin järjetöntä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 898
Alottaisin hallituksen eroamisesta ja eduskuntavaaleista. Toivoisin Jussille voittoa - niin, että persuilla olisi enemmistö, jollon ei tarttisi marmatuksia kuunnella. Ei tule tapahtumaan. No entäs sitten pikaisia resursseja palautuksiin yms. Pahoin pelkään, että seuraavan päivän lehdissä ei paljon "voimia enemmän tarjoilla".

Esimerkiksi oman inhokkini Li Anderssonin ympäripyöreä kommentti.


Tämä hänen tärkein kohta ei vastaa mihinkään konkreettiseen. Vai tarkoittaako hän, että ylä-aste ikäisille tytöille tulee henkilökohtainen kuraattori kertomaan, että saattaa olla, että joku saattaa haluta toosaa ja teillä tarvitsisi olla omat aivosolut miettimään mikä on fiksua ja mikä vähemmän fiksua? Mikä on se konkreettinen "ennaltaehkäisevä resurssi", joka tälläset estää?

Jaetaan oppimateriaalissa Sinuhe Egyptiläinen?
Varmaan ehdotetaan seksuaalikasvatuksen lisäämistä kouluissa ja kotona (on jo ehdotettu) jotta nuoret tajuaisivat missä menevät soveliaisuuden ja oman kehon koskemattomuuden rajat. Perinteistä uhrien syyllistämistä.

Yhdeksän puoluejohtajaa vastaa HS:lle, mitä tulisi tehdä, jotta seksuaalirikokset saadaan kitkettyä Suomesta: tiukennuksia lakeihin ja lisää rahaa ennaltaehkäisyyn
Petteri Orpo, Sanna Marin, Juha Sipilä, Li Andersson, Pekka Haavisto ja Jussi Halla-aho (KUVA:LEHTIKUVA, RAMI MARJAMÄKI & HS)
Teemu Luukka HS

Julkaistu: 12.1. 17:57 , Päivitetty: 12.1. 20:13


PUOLUEJOHTAJAT esittävät Helsingin Sanomien haastattelussa seksuaalirikoslakien uudistamista, kotouttamissääntöjen selkeyttämistä ja monia muita toimia, jotta seksuaalirikoksien määrää saadaan vähennettyä.

Oulun poliisilaitos tiedotti perjantaina tutkivansa neljää uutta epäiltyä seksuaalirikosta, joiden uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä.

LUE MYÖS: Voiko seksuaalirikokseen syyllistyneen ulkomaalaisen karkottaa? Miksi irakilaiset korostuvat rikostilastossa? HS kokosi vastauksia kysymyksiin, joita Oulun tapahtumat herättävät

HELSINGIN SANOMAT KYSYI suurimpien eduskuntaryhmien johtajilta, mitä he ajattelevat ulkomaalaisten tekemistä seksuaalirikoksista ja miten ne voitaisiin estää.

HS kysyi puoluejohtajilta seuraavat kysymykset:


1. Ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksiin epäillyistä oli lähes 24 prosenttia ja raiskauksiin epäillyistä noin 29 prosenttia vuonna 2017. Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä oli tuolloin 4,5 prosenttia. Mitä ajattelette tästä?

2. Mitä asialle pitäisi tehdä?

3. Mitä sanoisitte oululaisille?

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä

Juha Sipilä (KUVA: JUKKA GRÖNDAHL / HS)
1. ”Jokainen tapaus on liikaa. Niitä ei voi mitenkään puolustella tai ymmärtää. Ylipäätään alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat laaja ongelma Suomessa. Kolmen viime vuoden aikana niitä ilmoitettiin poliisille noin 5 600.”

2. ”Sisäministeriössä alkoi joulukuussa selvitysulkomaalaisten rikollisuuden torjumisesta. Annan tälle työlle kaiken tukeni. Kotoutumisessa on kiinnitettävä enemmän huomiota suomalaisen yhteiskunnan perusarvoihin ja siihen, että niitä pitää pystyä täällä kunnioittamaan. Myös laajempaan seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn on kiinnitettävä huomiota. Olemme kaikki vastuussa tekojen ennalta ehkäisemisessä.”

3. ”Toivon oululaisilta vahvaa yhteistyötä eri toimijoiden ja viranomaisten kesken. Ketään ei saa jättää yksin. Tarvitsemme vahvaa myötäelämistä myös näiden esitutkinnassa olevien ja epäiltyjen rikosten uhreille ja heidän perheilleen.”

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo

Petteri Orpo (KUVA: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA)
1. ”Joka ikinen seksuaalirikos on yksiselitteisen tuomittava. On myös yksiselitteisen selvää, että kun on tullut Suomeen asumaan, on elettävä Suomen lakien ja arvojen mukaan. En myöskään hyväksy sitä, että näitä vastenmielisiä rikoksia käytetään aseena vihan lietsontaan täysin syyttömiä Suomessa asuvia vastaan, koska he ovat eri syntyperää tai heillä on eri ihonväri.”


2. ”On tehtävä vielä enemmän vastaavien tapahtumien estämiseksi. On vahvistettava nopeasti viranomaisten välistä tiedonkulkua ja yhteistyötä sekä luotava nuorille mahdollisimman matalan kynnyksen tapoja ottaa yhteyttä ja saada apua. Kokoomus esittää lakien tiukentamistaulkomaalaisiin liittyvän rikollisuuden estämiseksi ja edellyttää lakien pikaista käsittelyä.”

3. ”Oulun epäillyt rikokset järkyttävät ja suututtavat. Olen keskustellut pääministerin kanssa hallituksen lisätoimenpiteistä oululaisten tukemiseksi ja tämän järkyttävän ilmiön pysäyttämiseksi. Valtiovarainministerinä huolehdin, että tarvittavat resurssit löytyvät.”

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin

Sanna Marin (KUVA: RAMI MARJAMÄKI)
1. ”Tämä on kauhea ilmiö, jonka pitää herättää kaikki puolueet ja raiskausten estämiseksi pitää tehdä paljon nykyistä enemmän.”

2. ”Turvallisuudesta vastaavien viranomaisten resursseja pitää vahvistaa ja raiskauslainsäädäntöä uudistaa muun muassa niin, että vähimmäisrangaistuksia nostetaan etenkin lapsiin kohdistuvissa rikoksissa. Tulevan vaalikauden alussa on valmisteltava parlamentaarinen ohjelma poliisien määrän johdonmukaiseksi lisäämiseksi.”

3. ”Oulun teot ovat järkyttäviä ja vastenmielisiä. Ouluun pitää suunnata kaikki mahdollinen kriisiapu nyt.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho

Jussi Halla-aho (KUVA: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA)
1. ”Ei tässä ole mitään ihmeellistä. Tämä sama on toistunut kaikissa Länsi-Euroopan maissa, joihin on tullut paljon ihmisiä takapajuisista islamilaisista maista, varsinkin kun tulijoiden joukossa korostuu nuoret miehet. Naisen asema on hyvin erilainen näissä maissa ja lapsiavioliitot yleisiä. Suhtautuminen alaikäisiin tyttöihin on yksinkertaisesti erilainen kuin meillä.”

2. ”Humanitaarinen maahanmuutto pitää saada niin matalaksi kuin mahdollista. Perusuomalaiset haluaa lopettaa humanitaarisen maahanmuuton kokonaan, koska se on vahingollista yhteiskunnalla eikä ole ratkaisu pakolaisuuteen.”

3. ”Nämä tapahtumat johtuvat poliittisista ratkaisuista. Ongelma ei ole luonnonvoima, vaan se voidaan myös lopettaa poliittisin ratkaisuin.”

Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho

Sampo Terho (KUVA: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA)
1. ”Ulkomaalaisten yliedustus rikostilastoissa osoittaa, että maahanmuutto on turvallisuuskysymys. Sinisten linja on selkeä: kotoudu tai kotiudu. Meidän aloitteestamme tämä hallitus onkin tehnyt maahanmuuttoon lukuisia tiukennuksia, ja samalla linjalla on jatkettava myös tulevaisuudessa.”

2. ”Kovemmat rangaistukset, hallitumpi maahanmuutto, palautukset pikavauhtia, ulkomaalaisvalvonnan tehostaminen ja kunnon resurssit poliisille. Koko turvapaikkaprosessi pitää siirtää EU:n ulkopuolelle, jotta maahanmuutto saadaan pysyvästi hallintaan.”

3. ”Kenenkään ei pitäisi kohdata sellaista, mitä Oulussa on tapahtunut. Siniset on vaatinut koolle hallituksen kokousta aiheesta. Suomalaiset eivät hermostu helposti, mutta nyt on kansakunnan kuppi nurin. Tätä ei voi sietää.”

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Pekka Haavisto

Pekka Haavisto (KUVA: MESUT TURAN / LEHTIKUVA)
1. ”Nämä luvut kertovat, että jotain on mennyt pieleen maahanmuuttajien laillisuuskasvatuksessa, jonka pitäisi alkaa vastaanottokeskuksissa.”

2. ”Maahanmuuttaja pitäisi saada töihin ensimmäisenä päivänä kun hän tulee Suomeen. Epämääräiset jaksot lupaprosessissa ja sijoituksessa ruokkivat juurettomuutta ja tekemättömyyttä, joka voi poikia kaikkea negatiivista.”

3. ”Nyt on Oulussa sellainen tilanne, ettei meidän poliitikkojen pidä puhua oululaisten päiden yli. Siellä on jo tietysti paljon jo tehty, mutta nyt pitäisi kuunnella oululaisia.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson

Li Andersson (KUVA: JUKKA GRÖNDAHL / HS)
1. ”Seksuaalirikosten ennaltaehkäisemistä täytyy resursoida merkittävästi nykyistä enemmän. Tällä hetkellä kestämätön määrä ilmoitettuja rikoksia jää selvittämättä ja iso määrä seksuaalirikoksia kokonaan ilmoittamatta ja tilastoimatta.”

2. ”Meidän on kyettävä suojelemaan lapsiamme panostamalla nykyistä enemmän seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn ja tapahtuneiden rikosten selvittämiseen. Nuoriso-, sivistys- ja sosiaalitoimen sekä poliisin yhteistyöhön on panostettava, samoin kun nuorten, vanhempien ja nuorten parissa työskentelevien tietoon siitä, miten suojautua verkossa. Oulun kaltaiset kammottavat teot eivät saa johtaa vihanlietsontaan tai lisääntyvään rasismiin.”

3. ”Tämänkaltaiset karmivat rikokset huojuttavat koko yhteisön turvallisuudentunnetta. Tällaisella hetkellä jokainen meistä kysyy, miten voimme varmistaa, että nyt tapahtuneen kaltaiset rikokset eivät toistu. On tärkeää, että emme anna pelon ja epäluulon korvata välittämistä.”

Rkp:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson

Anna-Maja Henriksson (KUVA: EMILIA ANUNDI / HS)
1. ”Meidän pitää nyt kysyä, olemmeko epäonnistuneet kotouttamissa ja onko niin, ettei Suomeen muuttaneille ole kerrottu riittävästi siitä, että Suomessa kaikki ovat samanarvoisia. Sellainen näkemys on täysin tuomittava, että naisille tai lapsille voi tehdä mitä vain.”

2. ”Ylipäätään kotouttamisasiaa on nostettava entisestä enemmän esille ja käytävä läpi, mikä ensitieto Suomesta turvapaikanhakijoilla annetaan. Nämä prosessit on käytävä hyvin tarkasti läpi, jotta kukaan ei jäisi roikkumaan hyvin kauaksi aikaa niin, ettei hän ole osallinen mihinkään. Myös seksuaalirikoslakiin pitää saada kokonaisuudistus, jotta se ottaisi paremmin huomioon esimerkiksi netin avulla tehtävät seksuaalirikokset.”

3. ”Itse olen kahden tyttären äiti ja ymmärrän erittäin hyvin, että Oulussa ollaan varpaillaan ja syvästi järkyttyneitä. Syvä myötätuntoni uhreille ja heidän omaisilleen ja kaikille oululaisille.”

Kristillisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah

Sari Essayah (KUVA: HEIDI PIIROINEN / HS)
1. ”Syitä voi olla monia, mutta on uskallettava myös sanoa, että osassa rikoksista taustalla on kulttuurin ja uskonnon värittämä vääristynyt naiskuva, jossa naisen ”kunnia” on isänsä, veljensä tai puolisonsa kontrollin alla ja toisuskoisella naisella tätä suojaa ei ajatella olevan.”

2. ”Turvapaikkaprosessia on tehostettava ja tehtävä heti selväksi, että rikoksiin syyllistymisestä on vaikutuksia prosessiin ja karkotusprosessia on nopeutettava.”

3. ”Näiden järkyttävien rikosten selvittämisessä ja rikollisten vastuuseen saattamisessa sekä uhrien ja heidän läheistensä tukemisessa tarvitaan koko yhteisön tuki. Lasten ja nuorten kasvurauha ja koskemattomuus on yhdessä taattava.”
Orpon vastaus 1. kysymykseen on priceless, kaikkeen voidaan näemmä aasinsillan kautta lisätä huoli rasismin lisääntymisestä. Se sama "islamic community fearful of retribution"- puolustus. Anna-Maja Henrikssonin vastine taas kääntää syyn meihin suomalaisiin koska emme ole valistaneet Suomeen muuttaneita riittävästi kalvosulkeisilla. Bad teacher.

2015 uutinen poliisin pimitysohjeista: Poliiseille tuli kielto kertoa turvapaikanhakijoiden rikoksista

Tuolloin Orpo oli sisäministerinä joten todennäköisesti Orpon junailema juttu?

Poliiseille tuli kielto kertoa turvapaikanhakijoiden rikoksista

Poliisia tarvittiin Hennalan kasarmeilla ensimmäistä turvapaikanhakijoiden bussia odotellessa. Tuon illan jälkeenkin poliisilla on riittänyt kasarmille keikkoja, jotka ovat liittyneet mm. turvapaikanhakijoiden keskinäiseen välienselvittelyyn.
Hämeen poliisilaitoksen henkilöstö sai viime viikon alkupuolella sisäisen viestintäohjeistuksen, joka koskee nykyiseen turvapaikanhakijatilanteeseen liittyvää poliisitiedottamista. Poliisipäällikön ja laitoksen viestintäpäällikön allekirjoittama kuuden sivun mittainen ohjeistus on herättänyt vilkasta keskustelua laitoksen henkilöstön keskuudessa. Moni kokenut poliisi pitää sitä poikkeuksellisena.

Keskustelua on herättänyt mm. poliisilaitoksen päivittäistiedottamista koskeva ohje, jonka mukaan rikoksista uutisoitaessa ”ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana”. Ohjeistuksessa tätä määräystä perustellaan sillä, että turvapaikka-asiat ovat laajasti salassa pidettäviä ja lainmukaista perustetta turvapaikanhakija-statuksen ilmaisuun ei pääsääntöisesti ole.

Linjaus ihmetyttää laitoksen henkilöstöön kuuluvaa pitkän linjan poliisia. Hän epäilee, onko salassapidon tulkintaa venytetty tarpeettoman pitkälle.

- Eihän kenenkään henkilöllisyys paljastu sillä, että hänen sanotaan olevan turvapaikanhakija.

Viestintäohjeistuksessa on myös perusteltu uusia määräyksiä. Viestinnän tavoitteeksi mainitaan turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan edistäminen. Viestinnällä halutaan myös vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan ja ehkäistä radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä.

Ohjeistuksessa muistutetaan, että poliisi ei ota puolia. Turvapaikanhakijoihin suhtaudutaan neutraalisti, puolueettomasti ja asiallisesti. Ohjeistus on ulotettu koskemaan myös vapaa-ajalla käytäviä yksityisiä keskusteluja: ”Poliisimiesten on roolinsa, tehtävänsä sekä käyttäytymisvelvoitteensa mukaisesti suhtauduttava turvapaikanhakijoihin neutraalisti myös vapaa-ajalla tapahtuvassa henkilökohtaisessa viestinnässään”.

Saamiemme tietojen mukaan tämä kohta on herättänyt laitoksen henkilöstön keskuudessa paljon ihmetystä, osa poliiseista on kokenut määräyksen käytännössä sananvapauden rajoittamisena.

Ohjeistuksessa käydään läpi myös nykyiseen tilanteeseen liittyviä riskejä: kantaväestön tai turvapaikanhakijoiden radikalisoituminen, rasismin leviäminen sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuudentunteen rapautuminen. Yhtenä riskinä mainitaan myös ”poliisilaitoksen oman henkilöstön suhtautuminen lisääntyvään työmäärään ja mahdolliset kielteiset mielipiteet turvapaikanhakijoita kohtaan".

Muistiossa myös arvioidaan, että ”turvapaikanhakijoiden rekisteröinti, turvapaikkatutkinta ja myöhemmin mahdolliset käännytykset työllistävät poliisia tavanomaista enemmän ainakin seuraavat kaksi vuotta”.

Saamiemme tietojen mukaan poliisilla on ollut säännöllisesti keikkoja Hennalan hätämajoituskeskukseen, mutta toistaiseksi kyse ei ole ollut vakavammista tapauksista. Tyypilliset tilanteet ovat olleet asukkaiden keskinäisiä välienselvittelyjä, jotka ovat saattaneet saada alkunsa arkisista tilanteista.

Hennala on kuitenkin poliisin kannalta sikäli poikkeuksellinen kohde, että sinne on työturvallisuussyistä menty isommalla miehityksellä kuin tavanomaisille riitatilanteiden selvittelykeikoille. Hennalaan on tyypillisesti menty vähintään kolmen partion voimin, mikä vaikuttaa poliisin mahdollisuuksiin reagoida muualta tulleisiin hälytyksiin.Tommi Berg

tommi.berg@uusilahti.fi
@TommiMBri
Kumma kyllä radiohiljaisuutta maahanmuuttajien rikollisuudesta ei lasketa asiaksi joka voisi vähentää kansalaisten luottamusta:

Poliisijärjestöpomo pelkää, että Suomi seuraa Ruotsin jälkiä: ”Ensin kansalaisten luottamus poliisin katoaa, ja siitä alkavat ongelmat”

Poliisijärjestöpomo pelkää, että Suomi seuraa Ruotsin jälkiä: ”Ensin kansalaisten luottamus poliisin katoaa, ja siitä alkavat ongelmat”
Tänään klo 10:48
Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinteen mukaan nyt on viimeinen hetki tehdä jotain poliisien heikoille resursseille: muuten alkavat ongelmat.

  • IL:n poliisikyselyssä nousi esiin poliisien huoli resursseista ja kansalaisten oikeusturvasta.
  • Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtajan mukaan Suomessa perinteisesti hyvällä tasolla ollut luottamus poliisiin joutuu koetukselle.
  • Hänen mukaansa puheet on nyt pidetty, ja on korjaustoimenpiteiden aika
Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinteen mielestä luottamus poliisiin laskee, jos mitään ei tehdä.
Jos Poliisi 2020 -raportin suunnitelmat olisivat toteutuneet, poliisitehtävissä työskentelisi nyt yli 8 700 henkilöä. Silloisen poliisiylijohtaja Mikko Paateronjohdolla tehdyssä raportissa tavoiteltiin yli 700 henkilön lisäystä vuoden 2009 tasoon.

Toisin kuitenkin kävi. 2010-luvulla poliisien määrä on pudonnut reilusta 7 800:sta noin 7 200:een.

– Heillä on ollut vuonna 2010 syystä tai toisesta ihan oikeanlainen näkemys siitä, miten yhteiskunta muuttuu ja miten poliisin pitäisi siihen reagoida. Valitettavaa on se, että näistä selvitystöistä ja sisäisen turvallisuuden strategioista huolimatta toimenpiteet ovat jääneet puuttumaan, Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL)puheenjohtaja Jonne Rinne pohtii.

Vaikka yllä olevat luvut eivät ole vertailukelpoisia nykyisiin muun muassa tilastoinnin muuttumisen vuoksi, trendi on ollut selvä: poliisin resursseja on kuritettu koko 2010-luku.

Iltalehti teetti marras-joulukuussa yhdessä SPJL:n kanssa kyselyn, jonka vastaukset ovat hurjaa luettavaa. Tutkijoilla on pahimmillaan jopa 200 juttua jonossa, rikosilmoituksia ”tapetaan” jo ennen kuin ”valokuvat ehditään siirtää aseman koneelle”, iso osa poliiseista suunnittelee alan vaihtoa ja työuupumus on arkipäivää.

Kyselyyn vastasi 2 600 poliisia ja sen vastausprosentti on yli 31.

– Esimerkiksi minä lähdin poliisiksi sen vuoksi, että saa ajaa pillikeikkaa ja ottaa rosvoja kiinni. Eräs kokenut poliisi sanoi, että tänä päivänä ei saa ajaa pillikeikkaa eikä ottaa rosvoja kiinni, koska resurssit ovat sellaiset, ettei päästä hälytyskeikoille. Tämä tietty turhautuneisuus näkyy kaikissa kyselyn avovastauksissa, hän arvioi.


"Puheet on pidetty”
Rinteen mukaan vuosikausia jatkunut talouden taantuma ei riitä perusteluksi 2010-luvun kuritustoimiin.

– Onko koskaan mennyt taloudessa niin hyvin, että sisäiseen turvallisuuteen on voitu panostaa? Jos tässä kymmenessä vuodessa on otettu (laskentatavasta riippuen) 8 000 poliisista noin 800 poliisia pois rivistä, niin ollaanhan me oltu tiukan leikkurin kohde.

Rinteen mukaan syy poliisin resurssipulaan on se, ettei virkavallan huolta ole otettu tosissaan.

– Nyt ollaan tultu isojen kysymysten äärelle, että miten tämä asia ratkaistaan.Turha mitään selvityksiä on pyytää. Tilanne on selvillä. Puheet on pidetty. Nyt tarvittaisiin tekoja, ettei tilanne huonone entisestään.

Kuten moni poliisikyselyn vastaajista, myös SPJL:n puheenjohtajaa ottaa esimerkiksi Ruotsin. Länsinaapuri heräsi lähiöiden ongelmiin, kun jengiytyminen alkoi olla jo vakava ongelma ja autopalot roihuta.

Ruotsissa on 20 000 poliisia ja lupaus miljardien kruunujen lisäresursseista poliisille. Siitä huolimatta luotto maan poliisivoimiin on paljon pienempi kuin Suomessa. Kymmenportaisessa European Social Survey -kyselyssä luottamus poliiseihin oli Ruotsissa oli 7,1, kun se oli Suomessa 8,6.

SPJL:n Rinne pitää yhtenä suurimmista epäkohdista nimenomaan sitä, ettei kansalaisten hätään ja avuntarpeeseen pystytä enää vastaamaan.

– Muiden Pohjoismaiden perusteella voi sanoa, että jos me ei tätä oikaista, kansalaisten luottamus poliisiin tulee laskemaan. Niin on käynyt kaikissa muissa Pohjoismaissa: ensimmäisenä katoaa luottamus, siitä alkavat ongelmat, Rinne pohtii.


Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) puheenjohtaja Jonne Rinne on huolissaan poliisin luottamuksesta ja siitä, mihin sen rapautuminen voi johtaa. SPJL
 
Viimeksi muokattu:

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Joka perustuu vapaaehtoisuuteen, on palkallinen ja eroaa suomen varusmiespalvelusta hyvin paljon (ammattilais palkka armeija jonne on tiukat pääsykokeet ja johon värväydytään 5 vuodeksi).
Eipä tämä keskustelu nyt kovin paljoa näytä paranevan kun yritetään verrata 2 täysin erilaista organisaatiota toisiinsa vaikka hyvin tiedetään että vertailu on täyisin järjetöntä.
Samalla tavalla olisi vapaaehtoinen/tai ellei vapaa-ehtoinen, ei-motivoituneet potkittaisiin sieltä ulos. Se olisi vain lyhyempi ja vähemmän kivinen tie todistaa että on integroitunut tähän maahan, ja oikeutettu kansalaisuuteen.

Lyhyempi palvelusaika toki.

Puhun päivittäin maahanmuuttajien kanssa jotka osaa hyvin heikosti suomea vaikka asuneet täällä 10-30 vuotta. Ei oikein toimi ala-asteen opettajien pitämät kielitunnit, ellei ole keppiä ja porkkanaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 649
Mitäs jos on pasifisti ja haluaa integroitua mutta ei halua käydä armeijaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 368
Samalla tavalla olisi vapaaehtoinen/tai ellei vapaa-ehtoinen, ei-motivoituneet potkittaisiin sieltä ulos. Se olisi vain lyhyempi ja vähemmän kivinen tie todistaa että on integroitunut tähän maahan, ja oikeutettu kansalaisuuteen.
Mitä tapahtuisi näillä ei-motivoituneille ja ei vapaa-ehtoisille? Palautettaisiinko heidät takaisin kotimaahansa?

Houkutuksen tyrehdyttäminen kuten Erämaankettu mainitsi olisi tärkein tavoite. Kassulle ämmä hommiin ilmaisilla safkoilla & majoituksella. Pari tuntia duunia ja kielen/kulttuurin opiskelua päivässä peruskoulun opettajan ja vartijan kanssa niin sillä pääsee jo pitkälle.

Jos tulija on oikeasti avun tarpeessa niin olisi varmasti kiitollinen. Näin myös turvattaisiin suomalaisten turvallisuus.
Olen kanssasi samaa mieltä. Tällöin henkilöt olisivat kokoajan kontrollissa ja mahdollisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voitaisiin palauttaa kotimaahan. Olettaen tietenkin, että palautukset onnistuisivat nykyistä paremmin. Nykyisissä vastaanottokeskuksissa käytöntä taitaa mennä niin että kielteisen päätöksen saaneen tulee poistua vastaanottokeskuksesta, jolloin on mahdollisuus jäädä "salaa" oleskelemaan Suomeen.
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Mitä tapahtuisi näillä ei-motivoituneille ja ei vapaa-ehtoisille? Palautettaisiinko heidät takaisin kotimaahansa?
He saisi todistaa kykynsä muilla keinoin, jos pystyvät, muuten lentokoneeseen ja suunta Aleppoon. Opiskelulla, työllä, jne. Pasifistit voi toimittaa yli Tornionjoen Ruotsiin. He varmaan arvostaisi ei väkivaltaisia maahanmuuttajia.
 
Liittynyt
02.10.2017
Viestejä
240
Oma veikkaus on, että Suomessa mennään laajemmin näihin muslimikampuksiin ja rakennetaan siihen ympärille laadukasta infraa tätä tukemaan. Tuollaiseen projektiin menee aikaa varmaan vuosikymmeniä, ennen kuin se toimii jotenkin tuottavasti.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
199 444
Viestejä
3 581 687
Jäsenet
63 389
Uusin jäsen
vu18

Hinta.fi

Ylös Bottom