Keskustelua Sipilän hallituksesta

No just, tottakai niitä myötäilijöitä löytyy, ihmettelen miksi.
SDP ja vassarit ilmaisevat epäluottamuksen. PS:n kantaa en muista kuulleeni mistään, selvinnee huomenna. Kepu ja kokkarit nyt arvaa, tai kokoomuksestakaan en huomannut kuulleeni kantaa.

Eiköhän tämäkin taas mene käsikirjoituksen mukaan ja berberi jatkaa.

Vihreät ei lähde mukaan epäluottamuslauseeseen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä (kesk.) vastaan. Asiasta kertoi torstaina puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Vihreät päätti asiasta ryhmäkokouksessaan. Mikkosen mukaan ryhmässä katsottiin, että Bernerin toiminta on ollut moitittavaa eikä häneen luoteta. Yksittäistä ministeriä vastaan suunnatulle epäluottamuslauseelle ei kuitenkaan nähdä tarvetta, koska tarkastusvaliokunta antoi jo mietinnössään hänelle moitteet.

Myös kristillisdemokraatit jäävät epäluottamuslauseen ulkopuolelle.


RKP kertoo äänestävänsä Bernerin luottamuksen puolesta.

SDP ja vasemmistoliitto ovat ilmoittaneet esittävänsä Bernerille epäluottamuslausetta, joka liittyy Finavian johdannaissopimussotkuihin.


Asiasta äänestetään eduskunnassa perjantaina.

Vihreät ja kristillisdemokraatit jäävät pois epäluottamuslauseesta Berneriä vastaan
 
Yksi asia minua hämmästyttää Sipilän puheissa ja näköjään se on toistuva teema.

Aikoinaan, kun pakolaisvirta oli pahimmillaan, Sipilä väitti ettei pakolaisista ole nettokustannuksia suomalaisille ja ettei pakolaisten "hyysääminen" ole suomalaisten hyvinvoinnista pois. No, aika paljon on kansa saanut viime aikoina kuulla kaikenlaista leikkausta niin koulutukseen kuin sosiaaliapuun, veronkorotusta ja liikennesakkojen korotuksia mitä Juha et team on värkkäillyt. Jokainen voi muodostaa oman käsityksensä onko suomalainen hyvinvointi huonontunut.

Nyt jälleen, Ylen uutisten mukaan, Sipilä olisi sanonut, etteivät nämä kymmenien miljardien sotatarvikeinvestoinit olisi "suomalaisten hyvinvoinnista pois". Olettaen, että fakenews eli Yle on tällä kertaa saanut asiasisällön oikein, miten on mahdollista että Sipilä kerta toisensa jälkeen puhelee tuollaisia?

Eikö valtion rahasäkki olekkaan rajallinen määrä rahaa, jota sitten jaetaan päätettyjen prioriteettien mukaan? Mikä on yhdelle sektorille lisää, on toiselta pois?

Tietysti voihan sitä taas jälleen kerran nostaa liikennesakkoja ja laittaa vaikka jotain ihme veroja autoihin? Sehän ei ole "hyvinvoinnista pois" ja "rikollisia pitää rangaista". Mutta jokainen kait tajuaa senkin, että kyllä se on hyvinvoinnista pois jos ja kun tiestöstä viritetään helvetinmoisia sakkoryteikköjä - joita ei muualla maailmassa osata uneksiakkaan?

Asiaan on puuttunut jopa liikennelääketieteen professori. Liikennelääketieteen professori Timo Tervo: ”Mieletön määrä viattomia ihmisiä maksaa ylinopeusakkoja”
 
Nyt on päättymässä Sipilän hallitus.

Sen koostivat alunperin Keskusta+Kokoomus+Perussuomalaiset.
Kesällä 2017 tämä hallitus oli kumminkin romahtamassa, koska perussuomalaisten kanssa ei onnistunutkaan työ. Sipilä kuulemma kerkesi omin ohjaksin lentämään Naantalin aurinkoon pyytämään eroa, kun Timo Soini kertoi hajottaneensa puolueensa. Soini loi uuden puolueen, Siniset.
Lopulta Sipilän pyysi eron lonkkaleikatulta presidentiltä 8.3.2019. Vähän yli kuukautta ennen uusia vaaleja, jossa juuri sepelvaltimoongelmista leikattu SDP:n Antti Rinne pitää johtoa kera pölhöpopulismi lupauksilla "satanen vähävaraisimmille eläkeläisille".

Tämä ei kumminkaan käsittele tuota oppositionpuolueen puheenpitäjän lupausta, vaan tätä Sipilän hallintoa.
Noh, mitä hän sai aikaan?

+Hän sai velan pysymään aisoissa
-Jossa tosin auttoi noususuhdanne, joka levisi lopulta myös tänne suomeen.

+Työllisyys kasvoi
-Jossa tosin auttoi noususuhdanne, joka levisi lopulta myös tänne suomeen.
-Aktiivisuusmalli. Sen byrokratiaan tutustumalla selviää, ettei kyseessä ole aina välttämättä työllistyminen edes osa-aikaiseen työsuhteeseen.

+Alkoholi uudistus sai panimoteollisuuden kukoistamaan ja ravintolabyrokratian helpommaksi.
+Etanolin valmistustavalla ei enää merkitystä.
-Mutta tälle piti keskustassa sallia oma "periaatepäätös". Kaikki kuulemma kuolevat, jos limuviinaa saaruokakaupasta.

-Tuhrut SOTE:ssa ja kaikenmaailman maakuntahallinnoissa.
-Tiemaksut (Berner) näistä paskakuopista.

+?- Omasta mielestäni hyvä uudistus vapauttaa VR-henkilöliikenne kalustovuokraamona kilpailulle.
+?- Jokunen minuutti työpäivää pidettiin. Olen muistaakseni sen yhden loppiaisen (ja oliko näitä vuodessa muita?) ollut töissä, mitä ennen ei ollut.

-Leikkauksia tehtiin opiskeluun
+Mutta päätökset tähän tehtiin jo edellisellä kaudella. Siihen jossa demarit, vihreät ja muistaakseni vasemmistoliitto olivat mukana.

Saa jatkaa ja muuttaa oman mieleiseksi jo edellä mainittuja.

Olisi toivottavaa, jos jokun itseäni viisaampi kiinnostuisi ylläpitämään hallituskroniikkaa tehdyistä päätöksistä tulevia vaaleja varten. Mikään ei ärsytä muu kuin se saatanan vaalikosiskelu, jossa mikään "perinteinen puolue (sis. persut)" ei ansaitsisi sitä positiivista/negatiivista huomiota, minkä he nyt ovat neljässä vuodessa saanneet aikaan.

EDIT: Ai niin. unohtui se että tämä Sipilä lupasi asuntonsa antaa turvapaikanhakijoille. Sen jälkeen tuli rajalle ryysis, mutta lupaus petti.
Sain kuulla tämän vasta pitkälle tämän jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt lisätävä tuohon edelliseen listaan sellainen unohtunut, mutta oleellinen seikka, että:

+Lopettavan kansanedustajan etuisuus ei ole enää ianikuisuuksiin jatkuva sopeutumiseläke, vaan ajallisesti tarkkaan määritelty sopeutumisraha.

Tämä hyvä jättää muistoksi myös tähän.

(Edit: Miksi lisään? Jälkeenpäin nämä kannatusta menettävät muistavat mainita helpommin ne tekonsa, jotka helposti unohtuivat äänestäneiltä. Se on martyyristä, mutta totta. Osa niistä unohtuu myös itseltään.
Pahojakaan tekoja tuskin muistaa vaalikauden alkupuolelta, saati sitten edelliseltä, tuntuu kertovan demokratisen äänestyksen "viisaus".
)
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
261 539
Viestejä
4 539 646
Jäsenet
74 817
Uusin jäsen
pepponen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom