• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Putinin Venäjästä

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1
Tämä viestiketju on siirretty TechBBS:n uudelle Politiikka- ja yhteiskunta-alueelle ja nimetty uudelleen asiallisemmaksi.

Ketjussa on tarkoitus keskustella Venäjästä erityisesti Putinin alaisuudessa-

t: Ylläpito

---

Alkuperäinen avausviesti:

Jottei todellisuus pääsisi unohtumaan propagandan seassa. Supervalta ketjussa trollit voisivat hehkuttaa omaa ylipäällikköään, eikä tarvisi häiriköidä länsipainotteista faktapitoista laatukeskustelua :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
430
Rys... eiku siis veli venäläinen näköjään ns. hakkasi päätänsä Ukrainan mäntyyn:
Ukrainan separatistit julistivat alueilleen maanantaina kolmen päivän suruajan, koska pahamaineinen sissikomentaja Arseni Pavlov, 33, joka käytti itsestään taistelijanimeä Motorola, tapettiin hissikuiluun piilotetulla pommilla.
...
Pavlov, joka oli kotoisin Komin alueelta Venäjältä, taisteli Venäjän armeijan riveissä toisessa Tshetshenian sodassa.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016101722477644_ul.shtml
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 487
Luulisi monen ryssätrollinkin alkavan miettiä, että miten mahtaa käydä kun tarve ja palkanmaksu loppuu. Kannattaa varmaan valita ne portaat jatkossa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12
Ei tämä ketju nyt oikein lähde liikkeelle. Äiti-Venäjä Supervalta ketjussa oli paljon parempaa juttua, mutta herr moderator lukotti sen. Täällä on heti tätä vanhaa trollit sitä ja putinistit tätä diiba daabaa.
Huooohhohhoh. :asshat2:

Lähetetty herr Putinin avaruuspuhelimesta Tapatalkilla
 

Cuckold Club Finland

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
14
Ei tämä ketju nyt oikein lähde liikkeelle. Äiti-Venäjä Supervalta ketjussa oli paljon parempaa juttua, mutta herr moderator lukotti sen. Täällä on heti tätä vanhaa trollit sitä ja putinistit tätä diiba daabaa.
No näinpä. Suomessa tulee olemaan 500 000 neekerimiestä vuonna 2030 ja nämä Kurrin hännystelijät on huolissaan Venäjästä ja jahtaa "putintrolleja" vielä vuonna 2016. No minkä sitä suomalainen west-mies aisurin luonteelleen voi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 799
Heti ensimmäisenä täytyy tuomita muron venäjä-keskustelu täysin epäonnistuneeksi. Poislukien trollit venäjä tai nato lähtöön, trollikoista myös fanaattikot edustivat epäasiallista ainesta. Tätä ilmiötä, jossa kyseisen aineiston edustaja pyllistää toiseen suntaan, vodakseen kumartua toiseen pään, pitäisi nimestää yleisilmiönä jonkinlaiseksi metapuolen "korruptioituneeksi aineistoksi".

Katsotaan miten moderaatio toimii ja tuleeko se antamaan (kummallekaan tai molemmille) provokaatiolle valtaa.

******
Mainittakoot tässä vieläpä sellainen tapaus muutama kesä takaperin, että erään vakioporukan kanssa Viipurin Veikoilla istuessa, joku näiden tuntema suomea hyvin puhuva, lyhyt venäläismies esitteli kännykällä jotain Arnold Schwarzeneggerin tai jonkun muun hikipainijan venäläisestä kopiosta, jolla oli venäläinen vastikkeensa. Kun uskaltauduin kysymään minäkin jotain poliittista, hän huohahti ja nieleskeli tovin aikaa "Me venäjällä emme mielellään puhu politiikkaa".

Sepä siitä. Minusta neutraalin pitäisi yhtä hyvin osattava käsitellä sellaisia asioita, kuten "miksi rahvas venäläinen ei puhu politiikkaa" ja "mikä mahtaa ollakkaan muu tahdonmukaista kuin yhtälailla politiikasta puhumattomuus "tietyiltä osin" suomessa heille, jotka ovat jo mitanneet burkhansa koot?"
Emme saa kumarrella "totuuksissa" fanaatikkona toiselle jotta pyllistäisimme toiselle. Pitää osata olla mahdollisimman neutraali tai rölli rakastelee kanssasi mitään lupia kyselemättä.
 

TSN

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
492
Kanerva: Supon raportissa puhutaan kaikista ilmansuunnista

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) huomauttaa, että suojelupoliisin eduskunnalle toimittamassa lausunnossa ei puhuta nimenomaan Venäjästä.

– Tässä puhutaan kaikkien mahdollisten uhkatilanteiden ja ilmansuuntien varassa, Kanerva sanoo Ylelle.
Olenkin hyvin huolissani siitä, että ruotsalaiset ostavat maata Suomesta...

Mikä siinä on, että ei voida suoraan sanoa VENÄJÄ?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 487
Kanervan tulisi erota tuon lausuntonsa pohjalta. Järkyttävää vähättelyä ja asian peittelyä avoimesti vihamielisestä naapurista, joka hyökätessään tulee tuhoamaan koko yhteiskunnan ja johtaa satojen tuhansien/miljoonien suomalaisten kuolemaan.
Kanervaa ei kiinnosta edes puhua asiasta ja höpisee ruotsalaisten uhasta. Kuinkahan ikäviä paljastuksia Venäjän tiedustelu on Kanervasta saanut, kun mies on täysin toiminta- ja puhekyvytön?
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6
Youtuben nousussa-listan kolmantena on video venäläisestä ilmatukialuksesta ja sille laskeutuvista hävittäjistä. Onko tuo propagandistien masinoima juttu vai kiinnostaako kyseinen video vaan suomalaisia?

Lähetetty minun ONEPLUS A3003 laitteesta Tapatalkilla
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 799
Youtuben nousussa-listan kolmantena on video venäläisestä ilmatukialuksesta ja sille laskeutuvista hävittäjistä. Onko tuo propagandistien masinoima juttu vai kiinnostaako kyseinen video vaan suomalaisia?
Et kai vain ole "idän tietäjänä" asialla? Mikä video siellä on? Joku Star Wars-clippikkö, laskeutuvasta aluksesta kuolemantähdelle? o_O
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 010
Ekaa kertaa tuon videon näin ja täytyy todeta että eroja on jenkkien vastaaviin lentotukialuksiin... :think:
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 165
Youtuben nousussa-listan kolmantena on video venäläisestä ilmatukialuksesta ja sille laskeutuvista hävittäjistä. Onko tuo propagandistien masinoima juttu vai kiinnostaako kyseinen video vaan suomalaisia?
Vaikea uskoa, että tuo on vain sattumaa ja yksittäisenä videona poikkeuksellisen kiinnostava. Tässä asiassa Setä Samulin ja Äiti Venäjän masinointi vain sattuu yhdentymään, eli pyrkimys luoda pelkoa ja epävarmuutta Venäjän länsirajalle.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 799
Venäjän ulkoministeriö syyttää Suomen suojelupoliisia russofobiasta eli Venäjän pelosta, venäläiset uutissivustot Rambler News Service(siirryt toiseen palveluun) ja Ekonomika segodna(siirryt toiseen palveluun)kertovat. Suojelupoliisi on arvioinut lausunnossaan eduskunnan hallintovaliokunnalle, että ulkomaalaisten maakaupat Suomessa voivat olla turvallisuusriski.

– En suoraan sanoen ymmärrä, kuinka voi elää jatkuvasti pelon tunteessa. Se oikeastaan lähenee vainoharhaisuutta, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi.

Zaharovan mukaan raportti on puhtaasti russofobinen.

– He eivät ymmärrä, että oman kansan jatkuva pelottelu johtaa lopulta ongelmiin. Jossain vaiheessa fobiasta tulee mania.
Nyt kun joka paikan ääripäät (ts. tavoittaa paremmin "anti-ryssä" mieliset, tai ne asian neutraalit, joilla on ollut kannatusta mitä erillaisempien teemojen vastapuolten nimittämistä fobikoksi tai pro-:ksi) miten naurettava tämä loogikkanne kahdeksi jakaantuneesta leiristä ja vastapuolen mielipiteiden selittämisestä psykologisin termein, varsinkin epäpätevästi annettuina onkaan.

Ensinnäkin Zaharovalla on asiasisältöinen virhe jo manian kohdalta. Muodostuneen käsitykseni mukaan mania (ei ainakaan todistetusti) juonna juuriaan fobiasta, eikä tämä "ryssäfobia" ole sen enempää fobia kuin esim. "homofobia". Myös Iltasanomat onnistui johdattelemaan harhaan, selittäessään sulkein "mania"-sanan pakkomielteellä. kt. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001945821.html Siihen olisi pitänyt laittaa esim "Zarahova ilmeisemmin tarkoitti ts. pakkomiellettä". (Tuumin, onko pakkomiellekkään oikea sana.)

Ongelma ovat mielipiteiden vaaliminen ja arvostaminen, ilman näkemystä. Olen päättänyt olla jatkossa yrittämättäkään vastata mitään kummosempaa kysymyksiin "face to face"-keskusteluissa "mitä mieltä olet asiasta X". "en pidä"..., "mielestäni ok"..., "en mitää erikoisempaa..." ...(mahd. konjuktio) sitä vastoin näkemykseni mukaa...". Siihenpähän tuo on aina johtanutkin, mutta nyt olen oivaltanut siihen kuulijankin johdattavan rakennelma lauseen.

Menee varmaan kauan korjata mielipiteilijöiden "maanikko-syytöksiä", tämä johdosta inhimillisesti virheellisesti luodun tiedon omaamisesta tiedoksi ja mielipiteeksi.

************
Tylsämielisten mielipiteet... ja se ei säästä aitoja, neuroottisia fobikoita eikä maanikoita. Olisipa tässäkin 500-sivuisen kirjan aihe, "Propagandat ja Infosodan Uhrit"
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 131
Hyvin menee mutta menköön :kippis:

Peräti puolet venäläisistä on vaarassa ajautua köyhyysrajan alapuolelle, kertoo Moscow Times. Asia ilmenee Maailmanpankin Venäjän taloutta käsittelevästä raportista. Se löytyy tästä.

Tutkimuksen perusteella 21,4 miljoonaa venäläistä on pudonnut Venäjän kansallisen köyhyysrajan alapuolelle pelkästään tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Määrä vastaa 14,6 prosenttia maan väestöstä. Käytettävissä olevat tulot ovat puolestaan pudonneet keskimäärin liki 6 prosenttia.

Maailmanpankin mukaan 51 prosenttia venäläisistä on nyt ”alttiita köyhyydelle”. Tässä yhteydessä rajana pidetään alle 10 dollarin eli noin 9 euron tuloja päivässä. Venäjän huono taloustilanne on raportin mukaan ajanut monen keskiluokkaan kuuluvan venäläisen tulot tämän rajan alle.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/puolet_venalaiset_koyhyys-57480
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 165
Ensimmäinen Putinia sympatiseeraava uutinen bongattu. Asialla MSN Suomi. Johan siinä meni kokonaista kaksi vuorokautta! Veikkauksia milloin Putin julistetaan maailman parhaimmaksi ihmiseksi ikinä. Uutisessa tosin muistettiin mainita että Putin julistettiin vuoden mieheksi jo pariinkin otteeseen, joten... En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, joten käytän Hitler-kortin.

 

SuperEgo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
720
Ensimmäinen Putinia sympatiseeraava uutinen bongattu. Asialla MSN Suomi. Johan siinä meni kokonaista kaksi vuorokautta! Veikkauksia milloin Putin julistetaan maailman parhaimmaksi ihmiseksi ikinä. Uutisessa tosin muistettiin mainita että Putin julistettiin vuoden mieheksi jo pariinkin otteeseen, joten... En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, joten käytän Hitler-kortin.

Joku kai tosissaan kuvittelee, että nuoleskelulla voidaan vaikuttaa Pulterin imperialistisiin suunnitelmiin. Tosiasiahan on, että ryssä tulee tänne ihan yhtä todennäköisesti, mielisteltiin täällä sitten Vova-setää tai kutsuttiin sitä totuudenmukaisesti tyranniksi, psykopaatiksi, massamurhaajaksi ja omaa seksuaalisuuttaan sairaalloisesti pelkääväksi vähemmistöjen vainoajaksi, jota vain moraalisesti täysin läpimätä paska voi pitää hyvänä johtajana.

No, mihinkäs Suomi suomettumisesta koskaan pääsisi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
430
On se kummallista että täysin päivänselvät asiat eivät tunnu uppoavan ****ien kaaliin, kun näköjään jatkuvasti pitää uikuttaa samoista asioista:
”Nyt jaetaan kansalaisia eri kasteihin” – Suomenvenäläinen huolestui Sauli Niinistön ja Supon linjauksista
...
Eduskunnan hallintovaliokunta ja Suojelupoliisi puolestaan ovat linjanneet tiedustelun torjuntaan liittyväksi kysymykseksi sen, että ”esimerkiksi kaikki Venäjän kansalaiset ovat kaksoiskansalaisuudesta riippumatta Venäjän lakien mukaan velvoitettuja auttamaan Venäjän turvallisuusviranomaisia”.

Venäjänkielisen suomalaislehti Spektrin päätoimittaja Eilina Gusatinsky on pahoillaan linjauksista. Hän katsoo, että ulostulot leimaavat Suomen venäläisväestöä.

– Viestin voi kuulla niinkin, että nyt jaetaan kansalaisia eri kasteihin, Gusatinsky sanoo Uudelle Suomelle.

– Miten venäjänkieliset nuoret vastaanottavat tämän, että presidentti ja hallintovaliokunta viestivät, että te olette toisia, että ette ole osa tätä yhteiskuntaa ja teitä voi epäillä.
Syytäkin jakaa kansalaisia kasteihin, piru vieköön:
Hanna Smith: Suomen pohdinta perusteltua

Venäjän ulkopolitiikkaan perehtynyt tutkijatohtori Hanna Smith Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista oli yksi hallintovaliokunnan kuulemista asiantuntijoista. Hänen mukaansa kyse on käytännössä Venäjän kansalaisuuslaista, jonka mukaan Venäjän kansalainen on velvollinen toimimaan Venäjän perustuslain ja muiden lakien mukaan. Perustuslaki puolestaan toteaa, että kaikkilla Venäjän kansalaisilla on velvollisuus ja sitoumus suojella isänmaataan.
...
Presidentti Niinistö on tiedotustilaisuudessa yhdessä Latvian-kollegansa kanssa viitannut latvialaiseen käytäntöön kaksoiskansalaisuuksissa. Latvia ei myönnä kaksoiskansalaisuuksia Venäjän tai muiden sellaisten maiden kansalaisille, joiden kotimaa ei myönnä kaksoiskansalaisuutta.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/20...nvenalainen-eilina-gusatinsky-huolestui-sauli

Kun lisäksi on täysin päivänselvä fakta että Putinstan ei kunnioita vastavuoroisuutta tontti- ja maakaupoissakaan koska suomalaiset eivät voi Putinstanin esim. tutka-asemien ja muiden strategisesti tärkeiden reittien ja alueiden ympäriltä maita ostella (kuten venäläiset ovat voineet Suomessa tehdä vuosikausia lähes ilman mitään asiallista kontrollia), sinisilmäisyydelle on laitettava stoppi, oli kyseessä sitten kuka tahansa muukalainen jonka lojaliteetti Suomen valtion suhteen loppupeleissä on vähintään kyseenalainen.

Jos tuollaisista asiallisista toimista keskusteleminen on Suomessa oleville mahdollisille aggressiivisen diktatuurivaltion (joka paranoidisesti epäilee tai syyttää lähes mitä tahansa ulkomaista avustusjärjestöä tms. vieraan vallan agentiksi) kansalaisille ja kätyreille liikaa, poistukoon takaisin omaan paratiisiinsa jossa ei ole sananvapautta, oikeusvaltion periaatteita eikä hyvinvointia.

Niin kauan kuin venäläiset eivät pysty ymmärtämään mm. käsitteiden vastavuoroisuus, oikeudenmukaisuus ja totuus todellista merkitystä, vähintään niin kauan heihin suhtaudutaan kuten käsityskyvyltään rajoittuneisiin tuleekin suhtautua.

Ja minkähän takia kukaan esim. Ruotsin tai Norjan kansalainen ei valita että heitä katsotaan nenänvartta pitkin Suomessa? Mietipä sitä Eilina Gusatinsky ja katso peiliin ja edes yritä ymmärtää jotenkin sillä venäläisellä käsittämättömällä ajatuksenjuoksullasi että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaankin. En ainakaan minä ole havainnut että ruotsalaiset ja norjalaiset ostelisivat tontteja Suomesta tutka-asemien kulmilta tai suomalaisiin lähiöihin tunkisi häiriköiviä KANTAruotsalaisia ja KANTAnorjalaisia kaksoiskansalaisia asumaan kaupunkien vuokra-asuntoihin, rettelöimään ja juopottelemaan ja narkkaamaan ja polttamaan löyhkäävää mahorkkaa ja hakemaan ilmaista ruokaa leipäjonoista.

Minkä tahansa etnisen ryhmän sijoitus ns. etnisessä hierarkiassa määräytyy pääosin kyseisen etnisen ryhmän oman keskimääräisen käyttäytymisen perusteella. Perseilemällä pääsee etnisen hierarkian pohjasakkaan. Se asia nyt vaan on niin eikä se siitä muuksi muutu, sanoipa joku taliaivo SJW mitä muuta tahansa.

Jos venäläiset oppivat käyttäytymään kansakuntana ja ihmisinä kuten sivistyneet ihmiset käyttäytyvät, eli rehellisesti, vastavuoroisuutta, objektiivisuutta ja oikeudenmukaisuutta noudattaen, tilanne saattaa muuttua. Mitään merkkejä sellaisesta ei kuitenkaan ole. Enemmänkin päinvastoin. Putinin ja hänen lakeijoidensa ja kätyreidensä ylläpitämä mediassa selvästi näkyvä trollaus jopa muuttuu entistä röyhkeämmäksi.

Tuollainen Eilina Gusatinskyn kaltaisten ulisijoiden säälittävä valittaminen täysin selvistä ja järkiperäisistä asioista aiheuttaa lähinnä sen että venäläiset tekevät itsestään entistä enemmän naurunalaisia koska osoittavat että heillä ei ole kerta kaikkiaan kykyä objektiiviseen ajatteluun eikä siten mitään edellytyksiä ymmärtää kunnolla reaalimaailman lainalaisuuksia ja käyttäytymistapoja sivistysvaltioissa joissa pitäisi pystyä suhtautumaan itseensä ja toimiinsa kriittisesti sen sijaan että koko ajan ulisee (kuten lähes kaikki barbaarimaista tulleet mamut tekevät) että vika on aina muissa.
 
Viimeksi muokattu:

SuperEgo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
720
Sitähän tuo varmaan. Aika varovaiseen sävyyn Trumpin Venäjän kosiskelusta maailmalla kirjoitellaan.
Niin, lähinnä esitetään toiveita liennytyksestä. Miksi ihmeessä suhteita murhanhimoiseen ja ihmisoikeuksia vihaavaan totalitaristiseen hirmuhallitsijaan pitäisi liennyttää, jos paskahousuista pelkuruutta ei lasketa hyväksyttäväksi syyksi?

EDIT: Trumpia on kovasti yritetty rinnastaa Reaganiin. Reagan oli fundamentalistihihhuli ja lähestulkoon kehari, mutta hänen kunniakseen on sanottava, ettei hän kakistelematta niellyt mitä tahansa paskaa ryssiltä. Tähän mennessä kaikki näyttäisi viittaavan suhteeseen, jossa Putler on top ja Trump bottom. Toivottavasti olen väärässä.
 
Viimeksi muokattu:

Cuckold Club Finland

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
14
Tähän mennessä kaikki näyttäisi viittaavan suhteeseen, jossa Putler on top ja Trump bottom. Toivottavasti olen väärässä.
Superegohan on taas pulleaa poikaa täällä kun isompikin top-karhu. Kaikki näyttäisi viittavan suhteeseen, jossa Obama on top ja Superego bottom.
 

jpjantti

I/O-moduuli
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
161
Superegohan on taas pulleaa poikaa täällä kun isompikin top-karhu. Kaikki näyttäisi viittavan suhteeseen, jossa Obama on top ja Superego bottom.
Mitäpä jos jätetään turhat käyttäjien provoamiset pois? Keskustelua aiheesta, ei käyttäjistä hiekkalaatikkotason argumenteilla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
115
Kolmas maailmansota on peruutettu. Ja koska amerikasta tuli natsivaltio Trumpin myötä niin voisi tämänkin natotusketjun sulkea.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 487
Ottaa koville kun Putinin johtamaa diktatuuria kehtaa joku kyseenalaistaa. Onneksi ei olla Venäjällä ja Natostakin voi toisessa ketjussa varmaan itkeä.
 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
429
Voi luoja :D mie olen venäläinen ja sanon teille pahimman huoleaiheen, ei se ole venäjä vaan se että Suomen veri sekoittuu kuumaverisiin, ettekö näe jo vaikutuksia? Kaikenlisäksi ei tarvi pelätä että Venäjä valloittaisi, mitä se tekee Suomen kokoisella maa pläntillä? En ole pökkyä pesään laittamassa täällä tai haukkuja hakemassa.

Lähetetty minun GT-I9506 laitteesta Tapatalkilla
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 165
Suurvalta naapurissa on aina riski, Venäjä ja USA sieltä pahimmasta päästä. Ikävä kyllä Venäjällä on ollut useammankin kerran tavoitteita Suomen maaperällä, joten retoriikka kumisee tyhjyyttään. Luulenpa vain, ettei se niin paljoa vielä ole Suomesta vielä popsinut, että nälkä kokonaan olisi tyydytetty.

Nykyään saa toisinaan lukea mielestäni aika huolestuttavaa uutisointia Suomen asioista Venäjän virallisten tietolähteiden taholta. Osaatko sanoa onko niissä (siis asennemuutoksessa) perää, baza.tre? Onko venäläläisten mielipiteissä kansan keskuudessa tapahtunut muutosta suomalaisia kohtaan?
 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
429
En ala mustaa valkoiselle mitään laittamaan, sillä ihmiset on erilaiset.

Jos uutisoinnista mietityttää...
Miettikää siltä kantilta mitä Suomessa uutisoidaan venäjästä? tai toisinpäin?
Onko media täysin todenmukainen? vai liioiteltu?

Jos menisin/menisitte Venäjälle kadulle kyselemään ihmisiltä mielipiteitä suomesta ja Suomen kansasta? en oikein usko olevan mitä pahaa sanottavaa.

Entä jos Suomessa menisin/menisitte kyselemään ihmisiltä kadulla venäjästä ja sen kansasta? voitte arvata minkälaisia vastauksia tulee.

Kulttuuri ero, ja kulttuurieroon kuulu yksi harmillinen asia, ihmisten asenteet.

En tarkoita pahaa, riitoihin tarvitaan kaksi osapuolta.
 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
429
Kuvitelkaa Neuvostoliittoa, se rappeutui kieltämättä. Siellä ihmisten kulttuurit ja veret on sekoittuneet... Se ei tehny hyvää...

Miwleenkinolla katon miten Suomi pärjää.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 165
En hetkeäkään epäillyt, että olit riitaa haastamassa tai muutenkaan, mutta hyvähän se on tehdä selväksi. Se mitä sanoit kulttuurin rikastumisesta on ihan totta, mutta Venäjän toimet ja maan rikastaminen ei ole toisensa pois sulkevia aiheita. Vertaapa kyseisiä ketjuja ja huomaat, että jälkimmäinen suututtaa ihmisiä, kun taas Venäjän johdon toimet ei täällä niinkään keskustelua synnytä.

Hyvä, jos tavallinen kansa edelleen suhtautuu suopeasti suomalaisiin. En usko siihen, että Suomessa vihattaisiin venäläisiä, mutta Putinia henkilönä kyllä. Tuntuu, että nettikeskustelu Venäjän johdosta on polarisoitunut enemmänkin kahden diametrisesti toisiaan vastaan olevan pienen joukon keskinäiseksi nokitteluksi kuin yleisemmäksi ajatusten vaihdoksi. Tasavallan presidenttikin pitää yllä hyvää tahtoa, joten ei tässä mitään vihanpitoa erityisesti ole havaittavissa. Valloitussotia lähialueillaan käyvä suurvalta herättää ihan syystäkin epäluottamusta ihmisissä. Ymmärrän kyllä mihin Venäjä pyrkii ja mitä USA maailmalla toimittaa, mutta ei se silti hirveästi luottamusta herätä. Toivotaan, että asiat tästä rauhoittuu.

Suomen media on oikea propagandan torvi, venäläistä en niin tunne (siksi asiasta tiedustelinkin), mutta ei sekään puhtain paperein selviä. Jos tälle maahantuonnille ei mitään tehdä, niin huonostihan siinä tulee käymään, se on selvää, mutta asia ei myöskään ole kansan päätettävissä. Kulttuurien ja varsinkaan verien sekoittumiseen en ihan lähitulevaisuudessa usko.

Neuvostoliitto käytti häpeilemättä hyväkseen miehitettyjä alueita, eikä nämä koskaan integroituneet emämaahan. Tuskin se oli koskaan pyrkimyskään. Lopulta propaganda ei riittänyt ylläpitämään illuusiota yhtenäisestä kansasta ja kun väkivallan uhkakaan ei enää riittänyt, niin liittovaltio hajosi itsenäisten kansojen kapinoihin. En usko, että asialla oli niinkään tekemistä kulttuurien sekoittumisen kanssa. Kansojen pakkosiirrot ja rajojen uudelleen piirtäminen on vain tapa hallita valloitettuja alueita.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
9
Voi luoja :D mie olen venäläinen ja sanon teille pahimman huoleaiheen, ei se ole venäjä vaan se että Suomen veri sekoittuu kuumaverisiin, ettekö näe jo vaikutuksia? Kaikenlisäksi ei tarvi pelätä että Venäjä valloittaisi, mitä se tekee Suomen kokoisella maa pläntillä? En ole pökkyä pesään laittamassa täällä tai haukkuja hakemassa.

Lähetetty minun GT-I9506 laitteesta Tapatalkilla
Taas samat argumentit kaikilta Venäläisiltä (olen käynyt venäjällä kymmeniä kertoja ja tämä sama argumentti esitettiin jo 2012 minulle: Venäjä on tarpeeksi iso valtio, ei sen tarvitse vallata mitään alueita): Mitä Venäjä tekee suomenkokoisella maapläntillä ? Mitä se tekee Krimillä, Akhbasialla, Transnistrialla, Etelä-Ossetialla? Mitä se tekee Itä-Ukrainalla. Niin, aina niistä vain jotakin hyötyä on.
 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
429
Kertokaapa oikeasti mihin nämä korvaushoidot Suomessakin ovat johtaneet? Herska katos, subunarkkareita saatanasti

Lähetetty minun GT-I9506 laitteesta Tapatalkilla
 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
429
Eikös ihmisten pitää oppia jo, että huumeriippuvutta ei korvata huumeilla? Miten Ranskassa käynyt? Briteissä? Saksassa?

En ymmärä yhtä asiaa, ihminen/kansa/valtio voi saavuttaa saman määränpään kulkematta samoja jalanjälkiä!

Lähetetty minun GT-I9506 laitteesta Tapatalkilla
 

Poppis89

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
154
Venäläinen uutissivusto: Venäjältä salakuljetettu aseiden osia Suomen kautta maailmalle
Kymmenien miljoonien salakuljetuserät ovat liikkuneet Suomen läpi kolmen vuoden ajan. Päätekijä houkuteltiin Suomesta Venäjälle, jossa hänet pidätettiin. Suomen viranomaiset eivät kommentoi väitettyä salakuljetusta.
venäläisen

http://47news.ru/articles/113527/-uutissivuston mukaan Venäjältä on salakuljetettu Suomen kautta maailmalle suuria määriä aseiden osia.

Kaakkoisrajan rajanylityspaikkojen kautta olisi kulkenut esimerkiksi venäläisten Su-27-hävittäjien moottoreiden osia. Osat olisi varastettu asetehtailta eri puolilta Venäjää ja toimitettu Suomen kautta kolmansiin maihin. Uutissivuston mukaan kohdemaita ovat olleet esimerkiksi Kiina, Intia, Singapore, Peru ja Arabiemiraatit.

Aseiden osien hinnat ovat liikkuneet 20 000–30 000 eurossa. Salakuljetus on ollut käynnissä kolmen vuoden ajan, ja myyntiä on ollut noin 70 miljoonaa euroa vuodessa. Moskovassa tehdyissä kotietsinnöissä on löytynyt aseiden osia noin 35 miljoonan euron arvosta.

Salakuljetusvyyhdestä tutkitaan yli kymmentä henkilöä. Uutissivuston mukaan päätekijäksi epäilty, Suomessa asunut 44-vuotias venäläismies houkuteltiin äskettäin Venäjälle, minkä jälkeen hänet pidätettiin.

News47.ru-sivuston toimittajan Viktor Smirnovin mukaan tiedot salakuljetustutkinnasta on saatu useista eri venäläisistä viranomaislähteistä, kuten esimerkiksi turvallisuuspalvelu Fsb:stä, tullista, Viipurin tuomioistuimesta, rajavartiolaitokselta ja syyttäjälaitoksen tutkintakomiteasta.

– Tätä on tutkittu ainakin puoli vuotta, Smirnov kertoo.

Suomen tulli ei kommentoi venäläistietoja. Rikostorjuntapäällikö Hannu Sinkkonen sanoo, että Suomen viranomaiset eivät myöskään kommentoi, ovatko he antaneet virka-apua tapauksen selvittämiseksi. Sinkkosen mukaan kyseessä on Venäjän viranomaisten käynnistämä tutkinta.

– Suomen tullilla ei ole tutkintaa menossa tämän asian johdosta, Sinkkonen sanoo.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 083
Saisivat pistää tiestön kuntoon ettei tarvitse venäjältä kuljettaa tavaraa suomen kautta kiinaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
430
Hyi s**tana.
- Tämä tietysti herättää huomiota ja huolestumista ihmisissä, kun joku jakaa esimerkiksi kuvan, jossa kissan päähän on työnnetty ruuvimeisseli ja eläimestä valuu verta. Ne kuvat ovat hyvin vastenmielisiä, Sarani kertoo.

Valokuvissa ja videoissa esiintyvät henkilöt ovat nuoria, 12-20-vuotiaita. Pääasiassa videoita myös jakavat nuoret.

Poliisin käsityksen mukaan jaettu materiaali ei kuitenkaan ole kuvattu Suomessa.

- Meidän käsityksen mukaan aika pitkälti ne tulevat ulkomailta. Kuvista ja videoista löytyy viitteitä, että ne olisivat jossain määrin peräisin itärajan takaa, Sarani toteaa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612162200041694_uu.shtml

Eipä olisi yllätys jos Putinstanin lahjakas kansa olisi vahvasti osallisena tuossakin.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 111
Taas samat argumentit kaikilta Venäläisiltä (olen käynyt venäjällä kymmeniä kertoja ja tämä sama argumentti esitettiin jo 2012 minulle: Venäjä on tarpeeksi iso valtio, ei sen tarvitse vallata mitään alueita): Mitä Venäjä tekee suomenkokoisella maapläntillä ? Mitä se tekee Krimillä, Akhbasialla, Transnistrialla, Etelä-Ossetialla? Mitä se tekee Itä-Ukrainalla. Niin, aina niistä vain jotakin hyötyä on.
Kun vallassa on narsistinen diktaattori, ei jonkun alueen valloittamiselle tarvi olla mitään järkevää syytä. Halutaan vaan hallita entistä isompaa aluetta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
430
Päivän Putolev mustaanmereen -uutista lukiessa tuli mieleen hieman tarkistella sitä faktaa että kun Venäjä on kehitysmaiden kategoriassa monella saralla kuten HIV-tilastoissa, lento-onnettomuustilastoissakin kuulutaan johonkin muuhun kuin parhaaseen a-ryhmään. Tuossa juttu aiheesta viiden vuoden takaa:
http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/venajalla-synkat-lento-onnettomuustilastot/2229174

No, Venäjällehän on tärkeintä sotilaallinen pullistelu ja vaatimattoman kokoisen reilun 17 miljoonan neliökilometrin kokoisen pinta-alansa kasvattaminen. Ja sota ei yhtä Putolevillista balalaikansoittajia kaipaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 021
Kun vallassa on narsistinen diktaattori, ei jonkun alueen valloittamiselle tarvi olla mitään järkevää syytä. Halutaan vaan hallita entistä isompaa aluetta.
Krimin valtaus on aika helppo ymmärtää. Sevastopol on venäjän ainoa satama josta voi operoida muilla kuin jäävahvistetuilla aluksilla ja ilman jäänmurtajia. Ainoa lämpimän meren satama...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
430
Venäjällä myönnetään nyt systemaattinen dopingin käyttö – presidentti Putin ja hallitus eivät tienneet salaliitosta?
http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-2000005023496.html

Putin ei mukamas tiennyt että FSB oli douppaavien urheilijoiden kusipullojen kanssa vekslaamassa. Yhtä uskottavaa kuin se että ei maan johdossa tiedettäisi kun FSB likvidoi poloniumilla Britanniassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
430
Trumppi kääntää takkia Venäjän hakkerointisyytöksissä: http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN14S0O6

Samaan aikaan Yhdysvallat vahvistaa NATO:n joukkoja Saksassa: http://www.independent.co.uk/news/w...onald-trump-vladimir-putin-nato-a7515066.html

Ollaan taas ns. jännän äärellä...
Ja eipä se Ruotsikaan taida esim. Tanskan tai Norjan ekspansiota ja uhittelua pelätä:

Ruotsi on tehnyt merkittävän käännöksen turvallisuuspoliittisessa linjassaan. Koko yhteiskuntaa varustellaan nyt mahdollista sotaa ja kriisitilanteita varten, kerrotaan Ruotsin yhteiskuntasuojelu- ja valmiusvirastosta (MSB).

– Olemme viimeisen vuoden aikana ottaneet jälleen käyttöön suunnittelun sodan, sodanuhan ja kohotetun valmiuden varalle, sanoo MSB:n pääjohtaja Helena Lindberg STT:lle.

Lindbergin mukaan valmiusasioita on pyritty parantamaan monella rintamalla jo aiempina vuosina, mutta nyt mahdollinen sodan uhka on tullut selvästi kuvaan.
http://www.savonsanomat.fi/ulkomaat...ustetaan-taas-sodan-ja-kriisin-varalle/907538
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
170
Krimin valtaus on aika helppo ymmärtää. Sevastopol on venäjän ainoa satama josta voi operoida muilla kuin jäävahvistetuilla aluksilla ja ilman jäänmurtajia. Ainoa lämpimän meren satama...
Tartus Syyriassa on toki pikkuhiljaa toinen? Ilmoittivat pari kuukautta sitten, että tekevät huoltotukikohdastaan pysyvän laivastotukikohdan.
Linkki
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 964
Viestejä
4 190 472
Jäsenet
70 835
Uusin jäsen
Mnblade78

Hinta.fi

Ylös Bottom