- Liittynyt
- 28.12.2019
- Viestejä
- 3 005
En näe talvessa yhtään positiivista asiaa.
Meillä ainakin yksi positiivinen puoli ilmenee talvisin; talon entinen omistaja on ollut puutarhuri ja piha sen mukainen = vaatisi jatkuvaa ylläpitoa. Talvisin koko roska peittyy lumeen ja näyttää yllättävän siistiltä vs. kesäajan rikkaruohohelvettiEn näe talvessa yhtään positiivista asiaa.
No joo. Ja ei ole sääskiä.Meillä ainakin yksi positiivinen puoli ilmenee talvisin; talon entinen omistaja on ollut puutarhuri ja piha sen mukainen = vaatisi jatkuvaa ylläpitoa. Talvisin koko roska peittyy lumeen ja näyttää yllättävän siistiltä vs. kesäajan rikkaruohohelvetti
Ei ole kuuma, ei ole liian valoisaa ja muutenkin tunnelmallisempaa. Onhan noita hyviä puolia vaikka kuinka.En näe talvessa yhtään positiivista asiaa.
Et taida liikkua ulkona tai ajatella jatkuvan "kesän" merkitystä suomen luontoon jne...En näe talvessa yhtään positiivista asiaa.
Kaikella on paikkansa. Kesästäkin nauttii ihan eri tavalla jos on kämpässäkin ilmastointi.Viime talvi kesti täällä etelässäkin noin 7kk. Talvikymyyden ja vitutuksen jälkeen nämä kelit on just passelit. Nytkin istun omalla pihalla ja mittari näyttää varjossa 26 + pieni pehmeä tuulen vire.
Nautin.
Plus maaginen lause "miedosti suolattu", jolla saadaan natureilin näköiseen lihaan pumpattua 15% vettä ilman että sitä ensisilmäykseltä huomaa.Shrinkflation.
Kinkut yms. ovat jossain hemmetin 210 gramman paketeissa nyt, eikä 250 gramman.
Fazerin suklaat 180 gramman levyjä, eikä 200 gramman.
Ei kait nyt vettä. Suolaa kylläkin ja pakastettu ennen myymälään toimitusta.toi kyl lisätty vettä lihaan ja kanaan. S-ryhmän kotimaista kanaa fileesuikaleitakin ostaa ni huomaa kuinka se vesi sieltä irtoo ja menee ensimmäiset 13minuuttia keittämiseksi ennneku päästään paistamaan. Vertaa jotain lähikylä tilan filesesuikaleihin ni ei niistä vettäirtoo pannulle litratolkulla
TuotetiedotEi kait nyt vettä. Suolaa kylläkin ja pakastettu ennen myymälään toimitusta.
Suolavettä se on. Näyttää naturelilta mutta pumpattu 15% tai jotain vettä. Maustamisen voi tehdä pintamaustamisella, mutta harvassa on ne tuotteet.Ei kait nyt vettä. Suolaa kylläkin ja pakastettu ennen myymälään toimitusta.
Sitähän se sulanut neste on.Suolavettä se on. Näyttää naturelilta mutta pumpattu 15% tai jotain vettä. Maustamisen voi tehdä pintamaustamisella, mutta harvassa on ne tuotteet.
Niin? Lisätty vesi on lisättyä vettä oli pakastettua tai ei.Sitähän se sulanut neste on.
Makkarakin rupiaa olemaan 350 g. Ennen oli 400 g.Shrinkflation.
Kinkut yms. ovat jossain hemmetin 210 gramman paketeissa nyt, eikä 250 gramman.
Fazerin suklaat 180 gramman levyjä, eikä 200 gramman.
On edelleen 400g mutta makumakkarat 350-360g.Makkarakin rupiaa olemaan 350 g. Ennen oli 400 g.
Eihän se pienempi "paketti" haittaa mutta kun se sisältö on myös pienenetty ja siitä pyydetään sama raha kuin aikaisemmasta isommasta. Mutta onhan se tärkeää että suuryritykset ja sijoittajat voivat hyvin...Se on varmaan kaikilla ihan hyvä että syö makkarat, kinkut ja suklaat pienemmistä paketeista.
Kun rupeaa katsomaan tilojen suoramyyntihintojen eroja vs ketjukauppa ja muistaa että kaupan tavarassa on 15-20% vettä niin kilohinnat ovatkin aika lähellä.Eli harvoin näkee enää tällaisia:
Maustettu ja yli 90% lihaa on melko harvinainen näky nykyään.
Jos on jotain pekonia tms rasvaista jääkaapissa niin pyöräyttele niitä vähän pannulla niin tulee ns "luonnonrasvat". Tai jos asut jossain cityssä niin wolt kauppa joskus ratkaissut vastaavia ongelmia ilmasella toimituksella, taitaa kyl nuo supermarketit olla järjestäen jo kiinni.. Mut joo, vituttaahan tuo.nyt sit rupes vituttaa ihan oma dementtia. Kuen muistanu minkän sortin voita ostaa kaupasta, kohta ois pannu kuuma ja tavaraa menossa pannulle, Ja arvatenkaa en ole enää ajokunnossa lähtee ostamaan mitään
Täähän on sokerilitkua. Sitä orkkis brazilia saa vielä mutta maksaa persettä vaille hevosen nykyään.Brazil mehu oli se ainoa hyvä tuhti appelsiinimehu, ja nyt sekin pärkkeles on menty pilaamaan, ostin purkin
ja juomakelvotonta laimeaa litkua. Ja tarkoitan, todella laimeaa.
Aika perinteinen tilanne jo monelta kesältä että ukkoset/sateet kiertää pk-seudun vaikka mitä ennustettaisiin, ehkä kerran kesässä rykäisee kunnolla.Tänään odottelin innolla sadetta ja ukkosta saapuvaksi mutta paskat, ehkä seitsemän pisaraa tuli maahan asti.
Ihan samaa kirosin täällä Janakkalassa, eilen tuli nurtsin leikattua, kun lupasi sadetta, nyt tuo palaa ihan karrelle, jos taas viikon jatkuu tätä saatanan hellettä...Tänään odottelin innolla sadetta ja ukkosta saapuvaksi mutta paskat, ehkä seitsemän pisaraa tuli maahan asti.
@tjkoo Osta sitä alkuperäistä punakorkilla olevaa, tuo on ihan sokerilitkua.Brazil mehu oli se ainoa hyvä tuhti appelsiinimehu, ja nyt sekin pärkkeles on menty pilaamaan, ostin purkin
ja juomakelvotonta laimeaa litkua. Ja tarkoitan, todella laimeaa.
Tuohan on pelkkää plussaa, ei tarvitse olla kokoajan ajamassa.Ihan samaa kirosin täällä Janakkalassa, eilen tuli nurtsin leikattua, kun lupasi sadetta, nyt tuo palaa ihan karrelle, jos taas viikon jatkuu tätä saatanan hellettä...
Kotimaista maustamaton suikale on kilohinnaltaan halvempaa kuin se miedosti suolattu johon on lisätty vielä vettä...toi kyl lisätty vettä lihaan ja kanaan. S-ryhmän kotimaista kanaa fileesuikaleitakin ostaa ni huomaa kuinka se vesi sieltä irtoo ja menee ensimmäiset 13minuuttia keittämiseksi ennneku päästään paistamaan. Vertaa jotain lähikylä tilan filesesuikaleihin ni ei niistä vettäirtoo pannulle litratolkulla
Kyllä täällä Tuusulan ja Keravan rajallakin jyrisi ja välkkyi mutta vettä tuli juuri sen verran että asfaltti näytti märältä. Ei huuhdellut edes lasitetun parvekkeen "ikkunalautaa" siitepölystä, muutamia pisaran jälkiä vain tuli.Kyllä tässä pohjois-vantaalla ukkonen jyrisi ja ihan rivakka sadekuurokin kasteli maan.
Kannattaa opetella tekemään 2-3 annosta kerralla, ei tartte olla niin usein kokkailemassa, todennäköisesti tulee halvemmaksikin.Mutta mikä vituttaa on liian isot lihapakkaukset. Ihan mahdotonta tehdä järkevää määrää ruokaa yhdelle henkilölle.
Itse teen juuri näin. Vituttaa kokkailut niin tekee sen 2-3 pävän safkat kerralla.Kannattaa opetella tekemään 2-3 annosta kerralla, ei tartte olla niin usein kokkailemassa, todennäköisesti tulee halvemmaksikin.
Vituttaa syödä samaa ruokaa 2-3 päivää...Kannattaa opetella tekemään 2-3 annosta kerralla, ei tartte olla niin usein kokkailemassa, todennäköisesti tulee halvemmaksikin.
Etkö pakastinta omista? Toki siinä pitää olla jonkinlainen rutiini/järjestelmä tai ne ruuat unohtuu sinne kuukausiksi..Vituttaa syödä samaa ruokaa 2-3 päivää...
Pakkanen?Vituttaa syödä samaa ruokaa 2-3 päivää...
Kumpi vituttaa enemmän liian isot pakkaukset vai saman proteiinin syöminen myös huomenna?Vituttaa syödä samaa ruokaa 2-3 päivää...
Vitutti löytää kuukausien päästä niitä syömättömiä ruokia niin lopetin pakastamisen.Etkö pakastinta omista? Toki siinä pitää olla jonkinlainen rutiini/järjestelmä tai ne ruuat unohtuu sinne kuukausiksi..
Rotaatio. Osa ruuista aina pakkaseen yhdelle hyllylle ja sitten niitä siihen kertyy ja joka aamu nappaa yhden mysteerikuution evääks.Vitutti löytää kuukausien päästä niitä syömättömiä ruokia niin lopetin pakastamisen.
Onneksi sentään kanan fileesuikaleita saa nykyään 250g paketissa niin ei tarvitse syödä kuin kahdesti samaa ruokaa.
Täällä naapurit laiskuuksissaan ohimennen käyttää meidän roskiksia, kätevä sijainti.Liian pienet molokit kerrostalon pihalla ja liian harva tyhjennysväli. Huoltoyhtiö on hoitanut ongelman laittamalla molokkien ympärille rotanloukkuja. Yleensä täynnä ovat ainakin sekajäte joka pursuaa maahan asti ja kartonki. Vähän fiiliksen mukaan heitän sitten omat sekajätteet joko muovijätteisiin tai biojätteisiin, mutta en tiedä kumpi olisi pienempi paha. Mukava asunnossa lajitella roskat ja sitten kuljettaa ne pihalle siihen satunnaiseen säiliöön johon sattuu vielä mahtuvan tavaraa.
Nyt pursuaa pelkästään sekajäte, muihin astioihin mahtuu vielä tavaraa. Nopealla otannalla rotat ovat levittäneet ainakin ruuantähteitä, säilykepurkkeja, pahvipakkauksia ja muuta sekajätteeseen sopivaa tavaraa ympäri pihamaata. Naapuritalon jätekatos on 2 metrin päässä meidän molokeista, mutta sinne pitää mennä avaimilla sisään joten helpompi on naapureidenkin käyttää meidän talon roskiksia kunnes ne on niin täynnä että on pakko vaivautua kaivamaan avaimet taskusta.Täällä naapurit laiskuuksissaan ohimennen käyttää meidän roskiksia, kätevä sijainti.
Osa tietämättään toki.
Tämä saa luopumaan toivosta yhteiskuntaan:
"No ei kai se haittaa jos mä nyt tämän roskapussin silti sinne laitan?"
Sitten se ruoka on sellaisessa ikiroudassa että nopeammin valmistaa uutta kuin sulattaa pakastimesta. Toimii ehkä joillain, mutta huomasin itse että jäi aina kaikki pakastetut syömättä. Moni ruoka vielä menettää makunsa pakastamisen yhteydessä.Rotaatio. Osa ruuista aina pakkaseen yhdelle hyllylle ja sitten niitä siihen kertyy ja joka aamu nappaa yhden mysteerikuution evääks.
Hetkinen.
Kuukausien päästä? Sehän se vähän on sen pakastamisen tarkoitus että voi säilöä ruokia pidemmän aikaa että ei tarvii samaa pöperöä montaa päivää.