Keittiön life hackit, eli pienet niksit ruuan laittoon...

Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
262
Tämmöinen pompsahti mieleen, kun täytin curry purkin ruokaa laittaessa. Eli onko tekkiläisilä jakaa omia pieniä niksejä millä elämä helpottuu?

Oma panos tähän triidiin on ratti/suppilo mausteille. Eli osta 1.5l pullo "lasten" siideriä, sitä missä on ~2.6% alkoholia, ja leikkaa pullo poikki sen pallon alta. (En löytänyt nopesti kuvaa joten tässä kuva pepsi pullosta)
6413600013082.jpg

Pullon suu mahtuu maustepurkin sisään, ja tuo muoto estää jauhetta pöllyämästä.. + koska suu aukko on iso niin se ei tukkeudu kuten oikeat ratit/suppilot... pelastanut monta kertaa tiskipöydän siivoukselta ^^

PS. Tuo lasten siideri on hyvää landrinkia vodkalle, jottei joudu viemäriin kaatamaan :)

Edit 1 &2:
tekkiläisillä, saatoin kutsua teitä ensin joksikin muuksi ^^,
 
Jos pitää kuoria iso määrä valkosipuleita niin heittää yksittäiset kynnet kuorineen teräskattilaan, laittaa kannen päälle ja ravistelee oikein kunnolla niin läåhtee kuoret irti muutamassa sekunnissa kaikista. Osa voi olla itsepäisiä ja joutuu vähän kuorimaan.

Kirsikka/miniluumutomaatit kahden lautasen väliin niin että että ovat kummankin lautasen kääntöpuolella, eli pysyvät lautasen alapuolella olevan reunuksen sisällä, niin että voit lautasten välistä vetää veitsen ja puolittaa kaikki tomaatit kerralla.
 
Ja kananmuna on helpoin kuoria ennen keittämistä.

Piti olla vitsi, mutta tänään Jamie Oliver näytti telkkarissa, että uppomunan saa tehtyä nätisti elmukelmussa. Tässä vastaava video, mutta Jamie lisäsi pakettiin ensin esim. viipaloitua chiliä:
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
1. Pilko sipulit suu auki tai purkkaa jauhaten niin ei silmät vuoda

Sipuli on syytä pilkkoa hyvin terävällä, ohutteräisellä vihannesveitsellä, joka todella vain leikkaa sipulin murskaamatta solukkoa. Sama veitsi leikkaa sitten perunat ja porkkanat ym. kuin ilmaa.
 
Tämä nyt ei ole mikään pikkunäppärä vinkki, mutta suosittelen kaikkia perehtymään Sous Vide kokkauseen, jos ette vielä ole sitä tehneet. Käsittämättömän simppeli (joskin hidas) tapa tehdä käytännössä pomminvarmasti samanlaisia pihvejä kuin parhaissa ravintoloissa ja vain taivas on rajana mitä kaikkea sillä voikaan kypsentää.

Ketju aiheesta:
Sous vide -tekniikka

Mikäs eläin tämä jauhen on ja onko liha maukasta?
Elukka, jonka hedelmäliha pakataan teurastuksen jälkeen muovipakkaukseen lihan kanssa paistettavan paperisen "maustekalvon" kanssa. Käsittääkseni etäistä sukua kebab-eläimelle. Siis sille karvarannepizzerioista tutulle, vuoristossa elävälle naksahtelevaa "kebabkebabkebab"-ääntä päästävälle pötkölle, jolta ei tarvitse katkaista kuin jalat ja laittaa keppi perseestä kaulaan grillaamista ja siivujen vuolemista varten.

Btw. Tää "maustekalvovinkki" on joku ikivanha ylilautapaske. Pirssi onnistui hienosti copypastettamaan sieltä samat kirjoitusvirheetkin.
 
Jos pitää kuoria iso määrä valkosipuleita niin heittää yksittäiset kynnet kuorineen teräskattilaan, laittaa kannen päälle ja ravistelee oikein kunnolla niin läåhtee kuoret irti muutamassa sekunnissa kaikista. Osa voi olla itsepäisiä ja joutuu vähän kuorimaan.
Pitää testata tätä joskus. Olen kuorinut valkosipulit ensiksi murskaten niitä hieman veitsen lappeella, tämän jälkeen kuori yleensä lähtee helposti.
 
Spagetin, pastan ja riisin keitinveden voi hyödyntää kastikkeen suurustukseen, koska sisältää tärkkelystä. Monet kerrat kipannu sitä jauhelihan sekaan ja tomaattikastiketta kaveriks, ni tullu just sopivan jäykkä kastike.
Kuinkahan paljon mahtaa sisältää oikeasti, onko sillä mitään vaikutusta. Olen saman selityksen kuullut ennenkin, mutta myös sen, että se nyt vaan sattuu olemaan kuumaa. Itsekin laitan, mutta yleensä niin paljon, että kastikkeesta tulee liian vetistä. Samalla heivaan aika raa'an pastan kastikkeen joukkoon ja porisuttelen sen kypsemmäksi ja kastikkeen paksummaksi.
 
Jos pitää kuoria iso määrä valkosipuleita niin heittää yksittäiset kynnet kuorineen teräskattilaan, laittaa kannen päälle ja ravistelee oikein kunnolla niin läåhtee kuoret irti muutamassa sekunnissa kaikista. Osa voi olla itsepäisiä ja joutuu vähän kuorimaan.
Hillopurkilla saa helposti ravisteltua
 
Pekoni kannattaa paistaa pienen vesikerroksen alla. Eli pannulle vähän vettä, että pinta peittyy ja pekonit sinne lillumaan. Pekonista tulee silti rapeaa ja ennen kaikkea rasvaa ei roisku liedelle tai käsille.
 
Aamupalapekonit täräyttää myös pikana mikrossa, kun laittaa sen 2 talouspaperin väliin. Luulin aluks vitsiksi, mut toimii!
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 300
Viestejä
4 534 317
Jäsenet
74 784
Uusin jäsen
vanahabanjo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom