Toivon että halpojen näppisten katsauksessa olisi edes hiukan vertailua näihin kalliimpiin. Eli mistä jää paitsi ostamalla se halvempi malli. Veikkaukseni on ettei juuri muusta kuin RGB-valoista.
Hyvä artikkeli kaikin puolin, vaikka suurin osa näppäimistöistä tuntui ainakin näin amatöörille olevan vain toistensa kopioita.
Kyllä tarkoituksena on halpoja näppiksiä testataessa myös hieman pohtia mistä kaikesta niissä on karsittu kalliimpiin nähden ja mitä rahalla saa
Mielestäni tuo viimeinen lauseesi oli ihan tärkeä tässä vertailussa selvinneistä asioista. Tämän tyyppisissä artikkeleissa onkin tarkoitus hieman tutkailla tarjontaa ja tehdä sen pohjalta huomioita ja johtopäätöksiä. Tuo samankaltaisuus on hyvä huomio ja se kuvastaa tällä hetkellä monilta osin näiden näppisten markkinoita.
Miksi Corsairin näppäimistö sai miinusta koosta, mutta sitä suurempi Sound BlasterX Vanguard K08 ei?
Tainnut epähuomiossa jäädä pois
Leveyssuunnassahan Vanguard on tosiaan tismalleen saman kokoinen kuin Corsair. Syvyyssuunnassa (joka ei monelle ole niin tärkeä) Vanguardissa lisämittaa tuo tuo multimediapainikepahkura.
IBM Model M on mekaaninen kytkin siinä mielessä missä nykyään mekaanisista kytkimistä puhutaan. Eihän Model M:ssä mitään kumikupua tai muovikalvoa ole, vaan buckling spring -kytkimet. Mahdatko kuitenkin tarkoittaa Keytronicin kuminäppäimistöjä? Tai Topren kumikupujen ja mekaanisten kytkinten yhdistelmää?
Joku varmaan voi kaivaa jostain mekaanisen kytkimen termin historiikin, mutta jotenkin itsellä on semmoinen kutina että kyse ei ole viime vuosikymmenten markkinamiesten kehitelmästä, vaan juontanee juurensa aikaan jolloin kirjoituskoneen näppäimessä oli suora fyysinen yhteys kirjainmerkin iskevään vasaraan. Tms.
Blackstorm muuten Verkkokauppa.comissa tällä hetkellä 80 e. Tuo hintalappu varmaan paremmin linjassa näppäimistön tason kanssa, ja arvostelun perusteella kuulostaa ihan hyvältä diililtä.
Tarkalleen ottaen Buckling-kytkimestä on IBM:n toimesta kolme versiota, joista ensimmäinen oli varustettu sähköistetyllä jousella, joka taipuessaan muodosti kontaktin, toinen kytkimen pohjalle sijoitetulla kapasitiivisella kytkinpinnalla ja kolmas (Model M:ssä käytetty) käytti pohjalle sijoitettua kalvokytkintä, jonka taipuva jousi aktivoi.
Oho, no niinpä näyttää olevan Verkkokaupassa joku viikon kamppistarjous menossa. Tuohon 79 euroon on kyllä ihan mielenkiintoinen vaihtoehto, jos nuo erikoiset näppäinkytkimet ja vedenkestävyys vaan kiinnostaa
Asus Claymore - valaistu näppäimistö valaisemattomilla numeronäppäimillä
.
Paketoinnin kannessa numerot on näppäimen yläosassa jossa valaistus toimii, mutta tuotantomalliin numerot on valahtaneet alaosaan? Vai onko tämä vain nordic-asettelun ominaisuus?
Itsehän olen vannoutunut saksikytkimien käyttäjä.
Eri layouteissa käytetään erilaisia merkintöjen sijainteja. Itse en kokenut tuota kyllä minkäänlaiseksi ongelmaksi enkä suoranaisesti edes kiinnittänyt siihen juurikaan huomiota. Numeronäppäinten merkinnät kyllä näkyivät ihan riittävästi, vaikka olivatkin hieman himmeämmät. Kuva ehkä korostaa hieman kirkkauseroja.
Miten olisi seuraavaksi artikkeli jossa etsitään ultrax:lle seuraajaa. Joka paikassa tyrkytetään nykyään meluavia, paksuja näppiksiä joitten liikerata muistuttaa maasturin iskaria.
Kyseinen näppismalli on itselleni melkolailla tuntematon,vaikka tiedänkin kyseisen mallin. En nyt tiedä onko järkeä lähteä tekemään artikkelia, jossa etsitään jollekin yhdelle tietylle tuotteelle seuraajaa. Näissä näppisasioissa makuja on kuitenkin niin monia. Mekaanisia näppäimistöjä testataan enemmän ainakin osittain siksi, että niistä löytyy selkeämpiä eroja näppäintuntuman suhteen ja niiden hinta on korkeampi, joten ostokynnys on myös suurempi.
Hyvä artikkeli, kiitos.
Ergonäppiksissä soisi olemman enemmän valinnanvaraa, jolla on itselle oikeasti eniten merkitystä. Luulisi että noille olisi enemmänkin kysyntää, kun eSports yms. on lisääntymässä ja rannevammaisten määrä ei ole varmasti vähenemässä...sopii pelikäyttöön aivan yhtä hyvin esim. wasd-pelaajalle, kuin normaalikin näppis. Käytössä 15 vuotta vanha Logitechin Cordless Comfortin näppis kotona ja duunissa 10e tavallinen HP-näppis. Molemmissa on erinomainen tatsi.
Ergonomisia mekaanisia näppiksiä löytyy ulkomailta jonkin verran (Googlettaa vaikkapa "ergonomic mechanical keyboard"), mutta saatavuus etenkin täällä Suomessa on aika heikkoa. Ei taida muutenkaan olla sitten riittävästi kysyntää moisille, koska aika pienet brändit noita ergo-malleja tekevät.
On kyllä erikoiseksi menneet näppäimistöt kun pitää kaikenlaisia valoja olla. Voi niitä vanhoja aikoja.
Kyllä niitä valottomiakin malleja jokin verran löytyy, mutta käsittääkseni kysyntää on sen verran vähemmän, että valaistut mallit ovat nykyään niskanpäällä. Ja ei se perus yksivärinen valaistus nykypäivänä juuri mitään maksa, jonka lisäksi sen saa halutessaan kytkettyä pois päältä.