Kartat tarkat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ”diginatiivi”, 27.10.2017.

 1. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  707
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä suomessa voi toisten metsämailta pyytää poistumaan, tai no ainahan voi. Mutta mitään jurudista voimaa sillä ei ole. Samaten jos ammuskelet mestässä niin aseen haltijana olet velvollinen hoitamaan sen turvallisesti.

  Maanomistaja ei todellakaan ole mikään jeesus tai jumalasta seuraava. Myöskään mitkään yksityisalue kyltit metsissä on aivan turhia.
   
 2. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Helsingissä vieraillessa on tullut mieleen että olisi kätevä sellainen "Helsingin sisätilakartta". Helsingin keskustassa pystyy seikkailemaan todella laajalla alueella niin että on joko maan alla tunneleissa, kauppojen sisällä tai vähintää katetussa tilassa. Eli siis sellainen "tällä alueella pystyt liikkumaan käymättä taivasalla"-kartta. GPS:stä ei juurikaan ole hyötyä tuolla tunneleissa, mutta joku 3D kartta olisi kätevä.

  En nyt tiedä olisiko tälläisestä valtavaa käytännön hyötyä, mutta ainakin itsestäni tuo on ihan jännittävää kaupunkiseikkailua mitä on mahdotonta harrastaa Suomessa muualla.
   
 3. MrB

  MrB

  Viestejä:
  345
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämänkin puolen tuotekehitystä tehdään myös kotimasin voimin IndoorAtlas
   
 4. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko heillä siis joku appis tms mitä voisi jo kokeilla esim Helsingissä?
   
 5. MrB

  MrB

  Viestejä:
  345
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä noilla mun käsittääkseni on jonkunlainen appi ulkona. Firma on tuttu muista yhteyksistä, niin en sen tarkemmin tiedä.
   
 6. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitäs ohjelmia porukka käyttää metsässä retkeillessä off-line tilassa? Eli pitäisi olla karttojen esilataus, reittien suunnittelu. Reitin tallennuksesta plussaa. Saa olla maksullinen.

  Ideana olisi siis laittaa vanha, arvoton puhelin ilman sim-korttia maastopyörän tankoon tai retkihousun taskuun, ettei tarvitse pelätä paremman puhelimen puolesta. Tiedän, että MTK kartat saa ilmaiseksi vaikka täältä: Maastotietokanta Garmin-navigaattoreille ja Androidiin Mutta en saanut karttaa näkymään kummassakaan kokeilemassani androidissa.

  Garminin GPS laite löytyy, mutta kun sen näyttö on niin umpisurkea, ettei siitä etenkään pyöräillessä näe mitään.
   
 7. aleksin

  aleksin

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Fillarifoorumilta itse bongasin Oruxmpapsin. Sitä oon itse käyttänyt, tosin en offlinessa mutta sekin siitä löytyy.
  Ja bonuksena vielä jos asut jollakin MTB-kartan alueella saat pyöräilykartat helposti.
   
 8. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  707
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oruxmaps ja nuo maanmittauslaitoksen kartat on toimineet ihan siedettävästi android laitteilla. Vähän raskas se kyllä on.
   
 9. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  1 425
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Siitä saa tuoreen kartan joka toimii oruxmapsissa ja garmin vehkeissä:

  Maastotietokanta Garmin-navigaattoreille ja Androidiin

  Jos tuntuu raskaalta niin lataa sitten pienempi osa Suomen kartasta.

  Ainakin garminin vehkeisiin se pienemmän palan lataaminen onnistui helposti. Puhelimessa en ole kokeillut miten tapahtuu.
   
 10. Diaz\

  Diaz\

  Viestejä:
  5 807
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ilman simmiä noi puhelimet on vaan aika hanurista oikeisiin gepseihin verrattuna. Se A-GPS jeesaa ihan helvetisti satelliittien löytymisessä ja ylipäätään paikannustarkkuudessa.

  Ite mietin tota samaa ja päädyin hakemaan monsuuninkestävän telineen omalle luurille, kaikki pelaa ja iso näyttö ym.

  Kivana bonarina on sit se puhelinkin mukana hätätilanteen varalta.
   
 11. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varsinaisesti tarkkuudella ei ole mitään väliä, kunhan parinsadan metrin säteellä pysyisi mukana menossa. Yhteys satelliitteihin ei vain saisi katkeilla, kun kerran olisi löytynyt.

  Täytyy kokeilla tuota Oruxmapsia ja MTK karttoja. Tosiaan Locucsella en saanut niitä toimimaan.
   
 12. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  1 425
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Muistaakseni Oruxmapsissa pitä vähän aikaa säätää että hoksasi miten siinä valitaan se karttojen oletuskansio käyttöön josta ladattu maastokartta löytyy ja sitten miten valitaan se ladattu maastokartta käyttöön.

  Uusissa kalliissa puhelimissa taitaa toimia GPS-Glonass-Galileo-Beidou paikannusjärjestelmät ja tarkkuus taitaa olla alle metrin luokkaa puhelimessakin kun ne yhdistää luuri. Beidou paikannus tosin ei toimi Euroopassa.

  Puhelimen sim-kortti lähinnä saattaa nopeuttaa sitä paikannuksen käynnistymistä kun tukiaseman tarkkuudella löytää alle sekunnissa sen sijainnin. Muuten siinä voi mennä minuutti parikin. Kun sijainti on löytynyt niin sen jälkeen ei taida enää matkapuhelinverkko parantaa tarkkuutta eikä vaikuttaa siihen miten nopeasti seuraa paikannus kun liikkuu.
   
 13. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Locus mapsia itse käytellyt Maanmittauslaitoksen ja Kapsin wms-tasojen latailuun. @Pow_82 mikäs siinä sulla mätti?
   
 14. Diaz\

  Diaz\

  Viestejä:
  5 807
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mjoo, no mulla oli hetken aikaa pelkkä luuri navina ja se oli aika ikävää kun se etsi satelliitteja taajamassakin pahimmillaan vartin.

  Mutta eipä toi kokeilu kallista ole. :)
   
 15. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En vaan saanut mtk karttaa näkymään. Lataus meni ok ja ohjelman asetuksissa sen sai valittua, mutta ei vain tullut karttapohja näkyviin. Ja tosiaan kahdella eri puhelimella kokeilin.
   
 16. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oletko kokeillut Kapsin karttoja? Ne taitaa Locuksesta löytyä vakiona. Offlineen ladattavan materiaalin pystyy aika helposti määrittelemään.
   
 17. Kidov

  Kidov

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Itselläni sama ongelma, eli en saa Maastotietokanta Garmin-navigaattoreille ja Androidiin sivustolta lataamaani 3,5GB:n mtk_suomi.map vektorikarttaa toimimaan Locus Pro ohjelmassa. Tuon yllämainitun karttatiedoston alapuolelta löytyy myös latauslinkit tiekartta.zip ja peruskartta.zip tiedostoille Locusta varten ja koitin asentaa myös ne, mutta ilmeisesti onnistumatta:

  Sivuston karttatiedoston pikalinkki Locusta varten tuntui toimivan, sillä linkki avasi kartan lataukseen suoraan Locus ohjelmaan ja kartta tallentui Locus/MapsVector kansion alle. Myös ladatun tiedoston sha-1 summa täsmäsi.

  Peruskartta.zip ja tiekartta.zip eivät ilmeisesti asentuneet, sillä niitä ei tuntunut löytyvän Locuksen kansiosta. Mitenköhän ne kuuluisi asentaa?

  Kapsin online kartta toimii, mutta tuo koko Suomen offline kartta olisi mukava, varsinkin jos siinä on nykyisin myös kiinteistörajatkin(?).

  Screenshot_20180613-195757.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2018
 18. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  606
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Matkapuhelinverkon avulla paikantaminen toimii kyllä oikein koomisesti saaristossa ja missä nyt ikinä on vain yksi masto kuuluvissa. Ensin puhelin ilmoittaa että ollaan vieläkin siellä kaupungissa, jossa karttaa sattui viimeksi katsomaan. Seuraavaksi se kertoo, että ollaan kaksi kilometriä merelle päin tuolla saaressa, johon se ainoa masto on pystytetty. Joskus sitten parin minuutin päästä on tarjolla oikea paikka kun satelliitit ovat löytyneet :D
   
 19. Kidov

  Kidov

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Sain maanmittauslaitoksen aineiston pohjalta luodun maastokartan kiinteistörajoineen toimimaan Locus maps ohjelmassa. Karttatiedoston pitää sijaita Locus/mapsVector kansiossa, tai sen sisälle luodussa alakansiossa. Locus ei osaa näyttää karttaa oikein, ellei sen lisäksi asenna erillisiä teemoja. Ne saa ladattua samasta kartat.hylly.org/ osoitteesta ja ladatut zip tiedostot pitää purkaa Locus/mapsVector/_themes kansioon. Locuksessa teeman saa valittua ulkoisten teemojen alta. Liitän alle kuvaruutukaappauksen.

  Vertailin pikaisesti teemojen eroja. Peruskartta.zip teemalla näkyy maastokartta kiinteistörajoineen. (Peruskartta_v3.zip näkymässä ei näkynyt kiinteistörajoja.) Tiekartta.zip tuntui toimivan vähän takkuisesti, mutta en käytä maanmittauslaitoksen karttoja muutoinkaan tiellä liikkumiseen.

  Screenshot_20180615-131127.jpg
   
 20. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  849
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Osaisiko joku suositella sovellusta, johon saisin offline-kartat Suomeen (esim. Maanmittauslaitoksen tiedoston). Olisi hyvä, jos sovellukseen voisi merkitä pisteitä pc:llä ja se synkkaisi ne puhelimen softaan.

  Tällä hetkellä käytössä Oruxmaps ja Maanmittauslaitoksen kartat. Ajaa ihan asiansa, mutta kiinnostaisi softa, johon voisi esim. tietokoneella merkitä reittipisteitä ja synkkaus toimisi. Käytän appia metsästyksen yhteydessä metsässä kulkiessa. Ja siis puhelin on Android.
   
 21. MrB

  MrB

  Viestejä:
  345
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Locus Map käsittääkseni käyttää offlinekarttojakin. en ole testannut kuin online-käytössä. Mulla on tossa MML pohjalla ja seuran maat tulevat omalle layerille siihen päälle wms-sourcesta.
   
 22. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  849
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Mulla on MML-pohja tosiaan ja päällä seuran/valtion maat itse convertattuna KML layerinä. Kiinnostais vain vastaan appi, johon löytyisi vielä desktop (pc) -versio, jolla tiedot synkkautuisi ohjelmien välillä. Tällä hetkellä ei tule paljon "hotspotteja" reiteille merkittyä etukäteen, kun en ole keksinyt siihen helppoa tapaa.
   
 23. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  849
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Pikakartta.fistähän saa ladattua isoja karttoja (max. B0-koko), joita on tullut tulostettua paperille. Saisiko jostain vastaavasti tulostettua isoja ilmakuvia?
   
 24. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellänikin on Androidissa OruxMaps + maanmittauslaitoksen maastokartta otettuna tuolta. Toimii loistavasti offline (puhelimessa ei ole simkorttia ollenkaan). GPS löytää yhteyden nopeasti ja on minulle riittävän tarkka. Ei ole ollut vielä mitään ongelmia.

  Reitin tallennus toimii + jäljen saa ulos gpx tiedostona ja pystyy siirtämään vaikka Maastokartat -sovellukseen. Jälkien tai tuomista en ole vielä kokeillut.

  Puhelimena Moto G5. Vielä kun saisi vedenpitävän laitteen tähän käyttöön, niin olisi täydellinen.