Kamerasivusto DPReview.com suljetaan

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 021
Dpreviewin tyylisen sivuston ongelma on se, että se on nykyisellään aika niche kamaa ollakseen mainosrahotteisena kovin toimiva ja toisaalta on vaikea kuvitella, että kukaan maksaisi subscriptiomaksua erikseen tuollaisesta sivusta.

Luetun sisällön spotify puuttuu maailmasta edelleen. Ja ollaan vuodessa 2023. Maksaisin mielelläni x-rahaa kuukaudessa saadakseni lukea netistä kaiken ilman karmeaa mainosähkyä ja raha jakautuisi sitten sivuille sen perusteella, että paljonko vietän aikaa eri sivuilla tjsp.
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
1 071
Vaikea uskoa miksi kukaan tuhlaisi elämästä aikaa katsomalla jotain idioottia tubessa 30min kun asiantuntijoiden artikkelin testeineen katsoo läpi lyhyemmässä ajassa. En tosiaan ole innokas YT:n käyttäjä ollut ikinä enkä oikein tajua miksi ihmiset katsovat näitä ihmisiä videoilla vailla mitään esiintymisosaamista. Asia kuin asia, lukeminen vie n. 10% ajasta vs video. Lisäksi Dpreviewin revikoihin saattoi luottaa jossain määrin, jonkun Tero tubettajan arvio on sama kuin kysyt naapurilta, voi osua tai ei.
Kohtuullisen erikoinen näkemys, mutta onhan erilaisille mielipiteille tilaa. Itse olen Dpreviewkin osalta viime vuosina seurannut lähinnä videomuotoisia arvosteluita, samaten kuin vaikkapa Matti Sulannon Youtube-videoita.
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 117
Tämä oli ”se” sivusto jossa tuli vertailtua pokkareiden ja järkkäreiden testikuvia joskus 2000-luvun alussa, kun puhelimissa vielä hädin tuskin oli kameroita, saatika käyttökelpoisia sellaisia.

Harmi että sivusto lopetetaan, mutta sinänsä ymmärrettävää että tämäkin sivusto kuvaa eräänlaista aikakauden päättymistä.
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
1 570
Jos unohdetaan pokkarit, jotka kännykät ovat korvanneet, niin kyllä erilliskameroille tuntuu olevan vielä kysyntää. Ja trendi näyttäisi jopa ylöspäin tulojen osalta. Vaikka yksikkömäärissä ei ole tapahtunut juuri kasvua, niin ostetaan entistä kalliimpia kameroita. Myös kamera yhtiöt ovat keskittyneet enemmän kalliimman pään tuotteisiin viime vuosina.
Kyllähän niille oma käyttötarkoituksensa on esim lintu/urheilu/hämäräkuvaus.

Varmasti myös ihan imago kysymys ammattilaisille että järjestelmäkamera löytyy. Kyllähän iphonella taitavissa käsissä saa erinomaisia kuvia, mutta jotakin outoa siinä on jos hääkuvaaja napsii kuvansa puhelimella.
 

Norsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2021
Viestejä
181
Kai tässä pitää nyt vaan toivoa, että kaikki tuo tieto saadaan johonkin arkistoon. Toivon mukaan myös tuo Petapixel ottaisi enemmän tuulta alleen Chrisin ja Jordanin avulla, ja sen myötä laajentuisi sisällöltään mahdollisesti vähän lähemmäksi Dpreviewta.
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
43
Juuri tätä aina miettii, kun nykyään on trendinä vetää töpseli seinästä aika helpolla. Ei se voi paljoa maksaa tuollaista pientä määrää dataa pitää serverillä. Kuitenkin noiden tekeminen on ollut pitkä ja kallis prosessi ja edelleen artikkelien arvo on valokuvauksen ystäville ja käytettyjen laitteiden harrastelijoille uskomaton. Pistää muutaman mainoksen reunaan pomppimaan, niin sivut tekee heti nettoa. Mutta taitaa Amazonia kiinnostaa vain isommat kalat ja pienemmät voi heittää takaisin veteen.
Tämä on arkilogiikkaa. Korporaatio logiikka on erilaista.
Korporaatio logiikalla sitä rahaa mitä on laitettu tuon sisällön tuottamiseen ei saada takaisin ns. sunken cost ja sillä ei ole merkitystä enää. Ylläpidon kitkuttaminen maksaa jotakin + tuon sisällön arvo romahtaa kun se vanhenee ja käyttäjät häviää. Tämä jotakin voidaan nyt sitten sijoittaa johonkin paremmin tuottavaan tai maksaa vaikka omistajille.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 021
Elektroniikan myyjän kannalta jollain historiallisilla kamera / objektiiviarvosteluilla ei ole mitään arvoa. Amazon ei voi saada missään kuviteltavissa olevassa tilanteessa merkittävää rahavirtaa vanhoista objektiiveistä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 116
Sivustoja ei pyöritetä, ylläpidetä, hostata tai kuluja makseta oikeassa elämässä "pistämällä muutaman mainoksen reunaan pomppimaan", joten kannattaa tälläisestä fantasiasta tässä ja vastaavissa tapauksissa luopua.

Archive.org on todennäköisesti paras lopputulos tuolle sisällölle, en jaksa uskoa että Amazon enää tässä vaiheessa alkaa tuota myymään.
Näkisin, että tässä on osittain ongelmana myös se, että meillä on valmiit hyvät alustat videosisällön julkaisemiseen (youtube, vimeo) muttei samanlaisia (hyviä) enemmän tekstimuodossa olevien mutta kuitenkin myös jonkin verran kuvia yms. sisältävien artikkeleiden julkaisemiseen.

Toki on jotain valmiita blogipalveluita yms. mutta ne eivät vaan jostain syystä ole ottaneet tarpeeksi tuulta allensa tällaisen "ammattimaisemman" sisällön kanssa.

Että jos ihminen alkaa julkaista teksimuotoisia artikkeleita, hän alkaa pyörittää omaa webbipalvelinta(työlästä), mutta jos hän alkaa tehdä videoita, hän vaan uppaa ne youtubeen ja ulkoistaa palvelun ylläpidon muualle (halvalla).

Tämä ero alustoissa ja asenteessa alustoiden käyttöön on se oikea ongelma.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 447
Oon aina ihmetellyt että miksei kukaan tee "Superpokkaria" jossa on kaikki automagia otettu käyttöön kännyköistä ja niihin myös mahtuisi isompaa kennoa ja parempaa optiikkaa kuin kännyköissä. Siis oikea järkkärintappaja. Kai tähänkin on joku syy ?
Onhan noita aina välillä koitettu puhelimeen ujuttaa joku (puhelinmittapuulla) jättikenno. Kaippa joku sitä kokeilee taas jossain välissä uudestaan. Sellaiselle on luultavammin helpommin löytää markkinaa, kuin vain rahtusen halvemmalle tekoälypokkarille.
 
Liittynyt
14.10.2017
Viestejä
626
On toiminut kai koko ajan ja nyt tuli viimein vahvistus että ei suljeta:

 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
257
On muuten yllättävän harvassa sivustot joissa voi kunnolla ja kattavasti vertailla eri kameroiden kuvanlaatua visuaalisesti (dpr) tai numeroiden valossa (Bill Claffin Photons to photos). Tuberevikat on tässä suhteessa yhtä tyhjän kanssa, ne on liki poikkeuksetta tehty joko algoritmi tai kamasponsori mielessä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 135
Viestejä
4 196 778
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom