Kahvinkeittimet

Makua ja nopeutta jos arvostaa:
Wilfa Svart Presisjon kahvinkeitin WSP-1A

Parhaat kahvet keittänyt etenkin papujen kanssa. :kahvi:

Täältä myös suositus erityisesti vastajauhettujen papujen kanssa käytettäväksi. Näyttää hienolta, tuottaa erittäin hyvää kahvia ja erityisesti suodattimen uuttoajan säätäminen on loistava lisä. Miinuksia tulee siitä että masiinassa on pumppu, joka sekä pitää infernaalista melua, että menee rikki. Oma Svart Presisjon hajosi onneksi hieman ennen takuun umpeutumista ja päätin vaihtaa sen takaisin Moccamasteriin ihan vain luotettavuuden tavoittelussa.

EDIT: Aloin pohtimaan tuota omaa keitintä niin, että unohdin mainita suositusehdotukseni topicciin. Noissa termoskeittimissä meinaa aina olla se ongelma, että maksimikeittomäärä per yksi suodatus on pienempi, kuin "normaaleissa" pannuissa. Ongelmaahan tässä ei tietenkään ole, ennenkuin sen kerran kaksi vuodessa tulee tarvittua suurta keittomäärää. Tästä valveutuneena opiskeluaikoina ostin suosiolla laadukkaan ja ison termosmukin ja keitin kahvit normaalilla keittimellä, josta kaadoin sumpit termosmukiin ja lähdin luennolle.

Jos haluat ajastinkeittimen, niin ostin äidilleni pari vuotta sitten rosterisen Electroluxin ajastinkeittimen noin 80 euron hintaan ja toimii edelleen. Äkkiseltään tuo 7000 sarjan keitin näyttää samalta.

Jos haluaa vähän kaikkea, niin ulkomailta voi katsella Hamilton Beachin värkkejä.
 
Viimeksi muokattu:
Oma Svart Presisjon hajosi onneksi hieman ennen takuun umpeutumista ja päätin vaihtaa sen takaisin Moccamasteriin ihan vain luotettavuuden tavoittelussa.

Kun joskus Wilfasta aika jättää, niin on hankalaa valita uusi keitin/kone.

Pitkäikäisiä laitteita moccamasterit, mutta tuntuu aina polttavan kahvin. Kokemusta neljästä eri mocasta normeja että termosmalleja.
 
Näin se oli. En tiedä onko lumevaikutusta vai mitä, mutta edelleen on Wilfan valmistaman kahvin makua ikävä.

Ei oo kuvitelmaa vaan totta.
Isännälle laitettiin Wilfan halpakeitin ja.. Kyllä sen huomaa että on satasen laite.
 
Ei suoraan sanottuna kiinnosta. Eiköhän tuo ole jo tarpeeksi palvellut, kun -91 ostettu.

Tilasin tuollaisen Phillipsin keittimen, jossa integroitu mylly.
2_279749-360x757.jpeg
Paljon maksoi?
 
Mitens on keittimien ikä.Itselläni päivittäisessä käytössä.
Melitta Look-Motion.Keitin hankittu 2005 syksyllä.
Ei viitettäkään,että olis vastukset heikentyneet tänä aikana.
On edelleenkin täydessä iskussa.

Laitteesa erillinen irroitettava lämpölevy,joka pitää kahvin kuumana,
reilut puolituntia virran poikkasemisen jälkeen.
Keittimen lasikannu on uusittu,kun onnistuin hajottamaan tiskauksen aikana.
Sekin löytyi pienestä hilavitkuttimien tarvikemyymälästä.


Melitta. — Postimage.org
 
Ei suoraan sanottuna kiinnosta. Eiköhän tuo ole jo tarpeeksi palvellut, kun -91 ostettu.

Tilasin tuollaisen Phillipsin keittimen, jossa integroitu mylly.
2_279749-360x757.jpeg
Voiko tuolla jauhaa pavut suodattimeen ilman, että heti keittäsi kahvin? eli vaikka jauhatus illalla ja keitto aamulla. Toinen mikä kiinnostaa piippaileeko keitin säätöjä tehdessä ja siinä vaiheesaa kun kahvi on valmista?
 
Täällä mennään ~20 euron keittimillä. Nyt on käytössä syksyllä verkkokaupasta ostettu Tristar. Edellinen oli joku Boschin keitin, sen ostin Gigantista vuonna 2009. Bosch lopetti jostain syystä veden nostamisen vaikka lämpölevy ja paineilmalla kokeiltuna 1-suuntaventtiilikin toimi ihan oikein.
 
Hyvältä näyttää philips, kerro makuarviot myöhemmin!
Ehdottomasti parhaat kahvit, kun löytää mieleiset pavut ja sekoituksen papuja. Myös papu + puru sekoitus onnistuu.
Papukahvin keittäminen tulee vähän kalliimmaksi kuin jauhatuksesta. Kilon papupussi kestää suunnilleen yhtä kauan kun puolen kilon jauhatus.
Itse tilaan Lavazza Crema E Aroma Coffee papuja Amazonista.
Voiko tuolla jauhaa pavut suodattimeen ilman, että heti keittäsi kahvin? eli vaikka jauhatus illalla ja keitto aamulla. Toinen mikä kiinnostaa piippaileeko keitin säätöjä tehdessä ja siinä vaiheesaa kun kahvi on valmista?
Ei voi jauhaa papuja etukäteen, eikähän siinä olisikaan mitään ideaa. Papujen jauhaminen pitää sellaista ääntä, ettei erillistä herätyskelloa tarvitse ja keitin piippaa, kun kahvi on valmista
 
Viimeksi muokattu:
Itse tilaan Lavazza Crema E Aroma Coffee papuja Amazonista.

Itse myös suosin tuota samaa kahvia. Ihan vinkkinä, jos löytyy Rajamarket jostain läheltä, kannattaa mennä katsomaan kahvivalikoimaa. Löytyy Lavazzalta ainakin tuota ja muutamaa muuta, sekä hyllyllinen muita erikoiskahveja. Kilohinta siinä 8€ paikkeilla ainakin Crema E Aromassa.
 
Ehdottomasti parhaat kahvit, kun löytää mieleiset pavut ja sekoituksen papuja. Myös papu + puru sekoitus onnistuu.
Papukahvin keittäminen tulee vähän kalliimmaksi kuin jauhatuksesta. Kilon papupussi kestää suunnilleen yhtä kauan kun puolen kilon jauhatus.
Itse tilaan Lavazza Crema E Aroma Coffee papuja Amazonista.

Ei voi jauhaa papuja etukäteen, eikähän siinä olisikaan mitään ideaa. Papujen jauhaminen pitää sellaista ääntä, ettei erillistä herätyskelloa tarvitse ja keitin piippaa, kun kahvi on valmista

Kyllä tuolla vanhemman mallisella mallilla onnistui luulis että uudemmallakin, pistät keittämään kahvin sitten kun on jauhanu niin pysäyttää keittämisen. Sitten kun haluaan keittää ne jauhetut kahvit niin käyttää sitä suodatin/valmiiks jauhettu asetusta.
 
Kyllä tuolla vanhemman mallisella mallilla onnistui luulis että uudemmallakin, pistät keittämään kahvin sitten kun on jauhanu niin pysäyttää keittämisen. Sitten kun haluaan keittää ne jauhetut kahvit niin käyttää sitä suodatin/valmiiks jauhettu asetusta.

Hienoa, herätyskellona toimiminen ei ole hyvä, jos kaikki ei halua herätä yhtäaikaa :beye:
 
Ensin raakakahvia,sitten paahdetaan levyllä,sen jälkeen jauhatus,kahvinkeitto,juonti.
Piti oikein googlettaa, koska tällainen aika oli, kun ei mitään havaintoa ollut tällaisesta kotonapaahtamisesta. Tällaiset tiedot löysin:
"Vuoden 1926 jälkeen suomessa paahdetun kahvin myynti ylitti raakakahvin myynnin."
"Paahtamatonta kahvia myytiin kaupoissa 1950-luvulle saakka."

Eli ei tosiaan ihan oman elämän aikana ja ilmeisesti omien vanhempien ja isovanhempienkin perheetkin on kuuluneet noihin valmiiksipaahdettujen ostajiin, kun ei välineisiinkään ole törmännyt.

Uunissa on kuulema jotkut paahtaneet papuja. Oma veikkaus kyllä on, että lopputulos on huonompi, kuin valmiiksipaahdetuissa. Tasainen laatu, juuri oikea paahtoaste jne.
 
Suurella surulla joudun hyvästelemään muutaman vuoden hyvin palvelleen Siemensin kahvi- ja espressoautomaatin (TK76K573). En ole mikään kahvi hifistelijä mutta nykyisessä kämpässä oli tuollainen integroitu keittiöön valmiiksi.

Kahvia menee se 2 - 5 kuppia päivässä ja siksi tämä onkin niin hyvä ollut kun ei tarvitse säätää suodatinpussien tai purujen yms kanssa. Painaa vaan nappia ja puolessa minuutissa kahvi on kupissa. Eikä tarvitse arpoa paljonko keittäisi ja kaataa lavuaarista ylimääräistä..

Nyt seuraavaan kämppään olisikin haussa kone joka täyttäisi nämä kriteerit mutta ei maksaisi 2000e. Hintahaarukka voisi olla jotain 100-300e jos sillä saa luotettavasti toimivan joka jauhaa pavuista automaattisesti. Plussaa tietenkin helposta ylläpidosta. Maidonvaahdotin on ihan kiva mutta ei kriittinen.
 
Nyt seuraavaan kämppään olisikin haussa kone joka täyttäisi nämä kriteerit mutta ei maksaisi 2000e. Hintahaarukka voisi olla jotain 100-300e jos sillä saa luotettavasti toimivan joka jauhaa pavuista automaattisesti.
Tuolla hintahaarukalla ei taida mitään muuta automaattia edes saada kuin tämän:
DeLonghi ESAM4000B -kahviautomaatti, musta 299,90 €

Laatu on varmaankin sitä, mitä hinnalla voi odottaa. Eli 2000€:n koneen jälkeen tuntunee sinusta heppoiselta, hitaalta ja tekevän huonolaatuista kahvia.

Vähän alle tonnilla saat sitten jo hyviä automaatteja esim. Jura on laatumerkki.
 
Okei kiitos vastauksesta. Asia on sitten juuri niinkuin pelkäsin :( tuntuu aika kaukaiselta paluu perus moccamasteriin ihan jo käytettävyyden puolesta..

Ulkoisesti ja ominaisuuksiltaan tuo DeLonghi vaikuttaa ihan pätevältä mutta käytössä varmaan huomaa eron. Noitakin olisi kiva päästä kokeilemaan liikkeessä ennen ostoa mutta varmaan aika rajoitetusti onnistuu tämä. Pitänee koittaa metsästää mahdollisesti vähän käytettyä Juraa.
 
Automaatteina Dolce Gustokin ja Nespresson laitteet myös ihan ok vaihtoehtoja.
 
Automaatteina Dolce Gustokin ja Nespresson laitteet myös ihan ok vaihtoehtoja.
Tekee kyllä nuo nappikoneet ihan hirveetä kuraa verrattuna oikeisiin espressolaitteisiin. Veikkaan, että kysyjä pettyisi kovasti, jos on tottunut kunnolliseen masiinaan.
 
Tekee kyllä nuo nappikoneet ihan hirveetä kuraa verrattuna oikeisiin espressolaitteisiin. Veikkaan, että kysyjä pettyisi kovasti, jos on tottunut kunnolliseen masiinaan.
No en minä nyt oikein tiedä jos esimerkiksi vertaa meidän työpaikan Juraan. Ihan yhtä "laadukasta" kahvia tekee molemmat. Varsinkin maidossa on molemmissa ihan yhtä paljon toivomisen varaa.

Itsehän tilasin juuri Rancilio Silvian.
 
Tekee kyllä nuo nappikoneet ihan hirveetä kuraa verrattuna oikeisiin espressolaitteisiin. Veikkaan, että kysyjä pettyisi kovasti, jos on tottunut kunnolliseen masiinaan.

Nespresson vehkeet, ja kahvit, on ihan päteviä, vaikka niissä se suurin hintaerä tulee kahvikapselien kanssa.

Ei se toki tuoreeltaan jauhettua mutteripannuespressoa voita, mutta siihen 2min kahvi kuppiin aamulla-käyttöön on enemmän kuin pätevä.
 
Mustaa kahvia tai espressoa en lähtisi "nautiskelemaan" kapselikeittimestä, mutta erilaiset maidolla ja sokerilla höystetyt juomat niistä on kyllä hyviä. Jokapäiväiseksi kahvimasiinaksi en ottaisi. Myös kapseleiden hinta ja kertakäyttö on pitkä miinus.

Täytynee tyytyä johonkin peruskeittimeen ja muuton jälkeen tilanteen tasaannuttua ostan sitten vaimolta salaa ;)
 
Wilfalle pisteet täältäkin, joka päivä vituttaa moccamasteri töissä. :(
 
No en minä nyt oikein tiedä jos esimerkiksi vertaa meidän työpaikan Juraan. Ihan yhtä "laadukasta" kahvia tekee molemmat. Varsinkin maidossa on molemmissa ihan yhtä paljon toivomisen varaa.
Varmaan vähän riippuu siitä minkälainen kone ja mitä sinne on sisään työnnetty. Napeista tehtyä hyvää kahvia en ole vielä missään saanut. Automaateilla monta kertaa. Toki, jos automaatti on sellainen, missä "maito" on jotain feikkiä ja kahviksikin on laitettu jotain kuraa, niin paskaahan sieltä tulee laitteesta riippumatta.

Mutta siis sellainen kotiin ostettava automaatti, mihin laitetaan ihan oikeaa tuoretta maitoa ja kunnollisia papuja jättää kyllä nuo nappilaitteet kauas taakse.
 
Varmaan vähän riippuu siitä minkälainen kone ja mitä sinne on sisään työnnetty. Napeista tehtyä hyvää kahvia en ole vielä missään saanut. Automaateilla monta kertaa. Toki, jos automaatti on sellainen, missä "maito" on jotain feikkiä ja kahviksikin on laitettu jotain kuraa, niin paskaahan sieltä tulee laitteesta riippumatta.

Joo no pavuissa ja maidossakin on toivomisen varaa. Mutta ei sillä automaatilla oikein saa kunnollista kahvilatasoista mikrovaahtoa saa millään, tai ainakaan tuolla Juralla. Parempi tulee Ikean noin kahden euron maidonvaahdottimella kun tekee itse.
 
Joo no pavuissa ja maidossakin on toivomisen varaa. Mutta ei sillä automaatilla oikein saa kunnollista kahvilatasoista mikrovaahtoa saa millään, tai ainakaan tuolla Juralla. Parempi tulee Ikean noin kahden euron maidonvaahdottimella kun tekee itse.
No, jo on kumma, kun ei saa automaatista edes latte artia. :lol:

Tjooh, mutta jos vertaa kahvia ja maitovaahtoa siihen nappikoneesta tulevaan, niin onhan ne molemmat ihan eri luokkaa tuollaisesta kunnollisesta automaatista. Ihan jo maultaan. Menee kyllä silviat hukkaan, jos edes noissa ei eroa huomaa maussa.
 
Meillä on ollut kohta neljä vuotta käytössä Philips Saeco HD8763/01-automaattikahvinkeitin ja ei kyllä löydy pahaa sanottavaa. Saa espressoa, cappuccinoa, voi säätää kupin kokoa, jauhatuksen karkeutta ja määrää. Eli kaikki perusominaisuudet löytyvät.

Ostohetkellä suomihinnat pyörivät noin 700 eurossa ja Saksasta tuon sai vähän alle viidellä sadalla. Edellisessä työpaikassa oli useamman tuhannen euron Jura ja en näiden välillä huomannut mitään laatueroa. Siis, lopputuotteessa eli kahvissa. Itse laite on kalliimpaan Juraan verrattuna melko rimpula ja pienemmällä vesisäiliöllä sekä sakka-astialla varustettu, mutta menee hyvin kotikäytössä.

Vielä pari vuotta sitten tilasin pavut Hasbeanista, kunnes menivät nostamaan postikulujen hintoja ja kahveja sai parhaimmillaan odotella pari viikkoa. Sen jälkeen on tullut osteltua lähinnä Lidl:in halpoja kilon säkkejä ja välillä kilon säkkeinä Lavazzan medium-paahtoista Crema-e-aromaa.
 
No, jo on kumma, kun ei saa automaatista edes latte artia. :lol:
Hienoa, onnistuit poimimaan vähiten oleellisen seikan. No tässä https://www.quora.com/What-is-the-trick-to-making-really-good-cappuccino-foam]toinen linkki. Ei mainita latte arttia niin ei lukeminen välttämättä niin harhaudu.

Mutta pointti on siis se, että vaikka tonneja maksava automaatti tekisikin (hiukan) paremman vaahdon, niin ei se automaatti saa aikaan samanlaista mitä käsin saa tehtyä pienellä vaivalla. Pitää myöntää että minulla on myös Dolce Gusto, josta rykäisen aamulla sen "2minuutin kahvin herätykseen", mutta maitopohjaisia oikeastaan menee aika vähän kun ja usein päiväys tulee vastaan ennenkuin kuin koko paketti tyhjenee. Jo mokkapannulla ja maidonvaahdottimella saa huomattavasti paremman juoman aikaiseksi.

Ja en minä tiedä mikä siinä työpaikan Jurassa on vikana, mutta ei sen lopputulokset oikeasti hirveästi säväytä. Noh ehkä hiukan parempi kuin Gusto, mutta samaa sarjaa kuitenkin.
 
Ja en minä tiedä mikä siinä työpaikan Jurassa on vikana, mutta ei sen lopputulokset oikeasti hirveästi säväytä. Noh ehkä hiukan parempi kuin Gusto, mutta samaa sarjaa kuitenkin.
Liekköhän teillä sitten on sellainen jauheesta vaahdot tekevä härveli, kuten tuo Gustokin, koska makuero on todella, todella iso siinä tehdäänkö maitovaahto tuoreesta maidosta vai maitojauheesta, kuten noissa nappikeittimissä. Guston cappucinossa taisi vielä maitojauhenapissa olla älyttömästi sokeriakin makua pilaamassa.

Ja kyllä, käsin tekemällä saa toki parempaa cappucinoa, kuin automaatilla. Mutta mutteripannu ei siihen ole oikea väline. Espressoahan sillä ei saa aikaiseksi. Hyvää kahvia toki, mutta espressoa vetisempää. En siitä cappucinoa tekisi, vaan joisin sellaisenaan tai ihan vaan maitoa sekaan laittamalla. Tai onko se edes cappucinoa, jos pohjalla on mokkaa espresson sijaan?

Ja ihan huomautuksena, minulla ei ole automaattia itselläni. Ihmetytti vain väite, että noista nappihirvityksistä olisi kilpailijaksi oikeista aineista tehdylle kahvijuomalle.
 
Wilfalle ja Moccamasterille pisteet. Wilfasta sai todella hyvät kahvit keitettyä, jopa ehkä paremmat kuin masterista, mutta wilfaan luottamus katosis siinä kohtaan kun tuo kaari osa "räjähti" kahtia. Meillä oli käytössä tuo musta Svart Presisjon WSP-1B, noin puolen vuoden käytön jalkeen huomasin, että siitä kaaresta maalilähtee hilselemään ja noin vuoden käytön jalkeen tuo kaari tosiaan halkesi. Kävin siitä ostopaikkaan reklamoimassa, niin sieltä totesivat että oli muutama vastaava aikaisemminkin tullut. Itse kun sitä kaarta tarkemmin tutkin huomasin, että siinä oli jonkin verran valivirheitä jotka näkyi vain läheltä tarkasteltuna. Tästäkin tapauksesta huolimatta niin pisteet tosiaan kahvin-mausta, sekä laitteen helppokäyttöisyydestä. Irroitettava vesisäiliö on todella hyvä juttu. Reklamoinnin yhteydessä sitten vahdoimme Moccamasteriin josta on ollut aikaisemminkin kokomusta.


[/URL
]
 
Viimeksi muokattu:
Moccamasterrace, hyvät sumpit tullee. Ilmeisesti jos tulee palaneen makuista kahvia niin se johtuu siitä lämmityslevystä että se käy liian kuumana. Itsellä ei ole tätä vikaa ollut mutta työpaikan Moccamasterista tulee käytetyn moottoriöljyyn verrattavissa olevaa kahvia.
 
Liekköhän teillä sitten on sellainen jauheesta vaahdot tekevä härveli, kuten tuo Gustokin, koska makuero on todella, todella iso siinä tehdäänkö maitovaahto tuoreesta maidosta vai maitojauheesta, kuten noissa nappikeittimissä. Guston cappucinossa taisi vielä maitojauhenapissa olla älyttömästi sokeriakin makua pilaamassa.

Ihan oikeasta maidosta tekee. Siinä on sellainen jääkaappi sivussa josta letkulla vedetään maitopurkista maidot. Maito tosin taitaa olla iskukuumennettua (joka on Valion tekemänä aika huonon makuista).

Ja onhan siinä tietysti jonkinlainen makuero Gustoon verrattuna, mutta noh molemmissa on toivomisen varaa. En nyt sano että se ero on mitenkään hintaeron veroinen.

Ja kyllä, käsin tekemällä saa toki parempaa cappucinoa, kuin automaatilla. Mutta mutteripannu ei siihen ole oikea väline. Espressoahan sillä ei saa aikaiseksi. Hyvää kahvia toki, mutta espressoa vetisempää. En siitä cappucinoa tekisi, vaan joisin sellaisenaan tai ihan vaan maitoa sekaan laittamalla. Tai onko se edes cappucinoa, jos pohjalla on mokkaa espresson sijaan?

Totta joo että se ei ole oikeata espressoa, mutta kuitenkin huomattavasta paremman "cappucinon" saa aikaiseksi kuin Gustosta tai tuosta Jurasta. Vetisyyteen auttaa kun jauhaa hiukan ohjeita tiukemmalla asetuksella ja laittaa jauheen tiukempaan niin, että kahvi juuri ja juuri tulee läpi ja ei ihan loppuun asti keittele (kolmen kupin Bialetistä tulee kahvit yhteen isoon kupilliseen).
 
Millä keittimellä tulee hyvää suodatinkahvia, vaikka keittää vain 2-4 kupillista (Rekoa)?

https://www.amazon.de/gp/product/B00JM00PFO/

Onkohan esim. tämä Melitta 1015 Aromaboy mistään kotoisin? Tekeekö tuo edes 2 mukillista..
Itsellä myös tuo Wilfa Svart Presisjon WSP-1B. Siinä on suodatintelineessä tippalukossa säätö jokaista vesimäärää kohti. Eli jos laitan kupillisen vettä niin tippalukosta väännän yhden kupin asennon ja näin saa hyvää kahvia, vaikka keittää vain vähän kerrallaan.
Tekniikan Maailman vuosia vanhassa kahvinkeitinarvostelussa Wilfassa oli ainoana tuo tippalukon säätö, millä saa vähäisetkin kahvimäärät onnistumaan oli se syy ostaa tuo keitin. Onhan se noin 100e kalliimpi kuin linkkaamasi keitin.
Kauhulla odotan koska se räjähtää kahtia.
 
Itsellä myös tuo Wilfa Svart Presisjon WSP-1B.
Näyttää aika isolta, mutta on näköjään mittojen mukaan pienempi kuin nykyinen Moccamasteri. Tuo voisi olla sopiva, irrotettava vesisäiliö on hyvä lisä.

Amazonin Melitta-arvosteluissa on turhan paljon valituksia hajonneista keittimistä. Moccamasterin manuaalisella tippalukon säädöllä olevassa mallissa ei säädin ilmeisesti mene tarpeeksi pienelle, että 2 kuppia valuisi optimaalisesti.
 
Näyttää aika isolta, mutta on näköjään mittojen mukaan pienempi kuin nykyinen Moccamasteri. Tuo voisi olla sopiva, irrotettava vesisäiliö on hyvä lisä.

Amazonin Melitta-arvosteluissa on turhan paljon valituksia hajonneista keittimistä. Moccamasterin manuaalisella tippalukon säädöllä olevassa mallissa ei säädin ilmeisesti mene tarpeeksi pienelle, että 2 kuppia valuisi optimaalisesti.
No juu, isohan tämä myös on.
Ehdoton plussa irrotettavasta vesisäiliöstä. Sen jälkeen kaikki muut räpellykset ovat todella syvältä käyttää.
Moccamasterin tippalukossa on kolme asentoa. Kiinni, puoli pannua ja täysi pannu.
 
No juu, isohan tämä myös on.
Ehdoton plussa irrotettavasta vesisäiliöstä. Sen jälkeen kaikki muut räpellykset ovat todella syvältä käyttää.

Ainakin kun erehdyt laittaa kahvipurut vesisäiliöön työpaikan moccamasteriin!:confused2:
Alumiininen wilfa täällä eikä oo osoittanut halkeilemisen merkkejä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 653
Viestejä
4 495 028
Jäsenet
74 266
Uusin jäsen
ufozz112

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom