Käyttövoimakeskustelu: Diesel vs. bensa vs. kaasu vs. sähkö vs. vety yms.

Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
893
Siis tuossa jutussahan ei edes vihjata mihinkään ajokieltoon vaan valmistajan korvausvastuuseen. Sen tekee viimeistään selväksi se, kun asiaa verrataan Volkkarin dieselgateen, eihän niitäkään autoja ole määrätty ajokieltoon, Suomessa ei edes maksettu korvauksia.
Ei tässä ole kyse mistään yksittäisestä jutusta vaan näitä näyttää olevan vireillä paljon. Korvausvastuu voi tarkoittaa sitä, että valmistaja joutuu lunastamaan auton ja antamaan nipun seteleitä vastineeksi. Jos tulee jokin tuomio, joka katsotaan yleispäteväksi niin se voi koskea suurta määrää autoja.

Ilmeisesti täällä ei kenelläkään ole käsitystä kokonaiskuvasta?

Ajoneuvolaista päästömanipulaation määritelmä:
"32 a) päästömanipulaatiolla pakokaasupäästöjen jälkikäsittelyjärjestelmän tai moottorin ohjausjärjestelmän tarkoituksellista muuttamista siten, että ajoneuvo ei enää täytä ympäristöominaisuuksiltaan pakokaasupäästöjä koskevia vaatimuksia;"

Tätä voi soveltaa vaikka manipulaation olisi tehnyt *valmistaja itse*. Onneksi tuossa puhutaan muuttamisesta, joten tämä ei ilmeisesti sovellu tilanteisiin, joissa auto on tyyppihyväksytty päästömanipuloituna, eli lämpöikkuna on ollut autossa alusta pitäen. Ilmeisesti VAG:n skandaalin jälkeen lämpöikkuna on ohjelmoitu monelle jälkikäteen, ja ainakin nämä autot voivat olla vaarassa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
250 010
Viestejä
4 355 587
Jäsenet
72 549
Uusin jäsen
oikkucm

Hinta.fi

Ylös Bottom