Käytetty yritysläppäri, uhka vai mahdollisuus?

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja Legacy, 23.05.2019.

 1. Legacy

  Legacy

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kesän aikana pitäisi hommata läppäri, joka jaksaa pyörittää CAD-ohjelmistoja kakomatta eikä silti maksa miljoonaa.
  Katse on kääntynyt myös käytettyjen yritysläppärien suuntaan (quadro-näyttiksen takia lähinnä) HP Zbookeja näyttäisi saavan aivan inhimillisellä hinnalla, mutta käytetty elektroniikka kuitenkin hieman epäilyttää. A1-kuntoluokitellut vain harkinnassa.

  Kokemuksia yleisesti käytetyistä yritysläppäreistä, saako siinä ”pienellä rahalla” kovan koneen moneksi vuodeksi vai vain ongelmia? Eikös nämä ainakin ole paljon helpommin huollettavissa/päivitettävissä kuin perus markettikoneet?
  Ja kauppiaita kun löytyy läjäpäin, niin mitkä on suositeltavia ostopaikkoja ja mitä kannattaa välttää? Taitonettiä ja vstorea tullut lähinnä selattua tähänmennessä.
   
 2. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  871
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Aikoinaan oli HP/Compaq NC6220 ( Win-XP + Linux Xubuntu )
  Hyvä peli,oli käytössäni monta vuotta.
  Sitten annoin sen pois naapurin opiskelijatytölle,
  kun hänen omansa sanoi sopimuksen irti.

  Nyt on käytössäni toinen käytetty yrityskannettava.
  HP EliteBook 2560p + Win10 pro Hyvinhän tämä pelaa.
  Uutta akkua tosin kaipaisi.

  Onhan noita firmoja joissa on käytettyjä yrityskoneita myynnissä.
  Itse olen asioinut näiden liikkeiden kanssa.

  Kannettavatietokone.fi

  Käytetyt kannettavat

  Atk-Malmi.Fi - Käytetyt kannettavat tietokoneet.
   
 3. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 308
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Zbookeja tullut käytettyä työkoneina, enkä kyllä omalla rahalla harkitsisi noita. Aika keskinkertaiselta laadulta vaikuttaa.

  Anekdootteina paljon erilaisia laatuongelmia, bluescreenailuita, lahoavia näppiksiä jos konetta on pidetty telakassa ruutu kiinni jne.

  Mallikohtaiset erot ovat varmaankin isoja, joten ehkä joku on hyväkin.

  Ja ehkä hinnat ovat käytettynä niin alhaiset, että kannattaa silti?

  Mistä saat CAD-lisenssin, mutta et konetta... jos koulusta, niin voitko testata eka, että onko quadron ja perusnäyttiksen välillä edes mitään eroa.
   
  Esa76 ja Legacy tykkäävät tästä.
 4. j1m2

  j1m2

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaksi yrityskannettavaa on tullut hankittua ja on kyllä ollut rahalle vastinetta,ihan eritason laatua kuin saman hintaluokan markettikoneessa.Hietaniemeltä toinen ja toista en muista,mutta molemmissa oli kunto oikein hyvä käytetyksi.
   
 5. Groomlake

  Groomlake

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2019
  KT-trading:sta ostin HP Elitebook 8440p i7/8gb/128SSD, maksoi €129. Hinta ja laatu on mielestäni erittäin hyvin kohdillaan, reilu puoli vuotta ollut mulla käytössä ilman ongelmia.
   
 6. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 389
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä on käytössä kans käytettyjä yrityskoneita (niin pöytä kuin kannettavat). On osittain vähän arpapeliä minkälaisen sieltä saapi. Osa kun on ollut koko sen leasing ajan siististi telakassa niin ovat käytännössä ulkoisesti kuin uusia (tosin ilman purkaus syklejä niistä on yleensä akut aika huonossa hapessa). Osa taas on voinut olla jollain asentajalla repussa reissaamassa ympäri suomea. joten kone on altistunut tärinälle ja muulle fyysiselle rasitukselle.

  Mikäli ulkonäön kunto on tärkeää, suosittelen käymää paikanpäällä valkkaamassa noita myyvissä kivijalkaliikkeissä.
   
 7. Barbarossa

  Barbarossa

  Viestejä:
  379
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Useita käytettyjä yrityskoneita tullut ajettua loppuun, suosinut Thinkpad X-sarjaa.

  Kivijalkamyymälästä ostettuina hinta/laatu-suhde enemmän kuin kohdallaan, samaan hintaan saa kuluttajaroskaa marketista mutta sitä ei voi korjata eikä välttämättä edes muistia tai massamuistia pysty vaihtamaan. Takuukin on aina ollut vähintään 6kk.

  En keksi syytä miksi ei seuraavakin ole entinen yrityskone.
   
 8. Bummer

  Bummer

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Zbookeissa ekat kaks vuotta odotellaan yleensä toimivia ajureita ja kolmas vuosi voidaan käyttää. Toki tarkoittaa sitä et jos käytettynä ostaa niin suurimmat ajuriviat G2/G3-sukupolvessa on jo korjattu. Nyt vasta G4/G5 on ollut sellasta et on pystyny suoraan paketista antamaan käyttäjälle pahoittelematta etukäteen. Kiintoisaa ehkä sekin et näissähän pudotettiin Win7-tuki pois, en tiedä vaikuttiko sit myös ajurien kehitykseen. Toki suurimmat vaikeudet näissä on ollut Thunderbolt-telakoiden kanssa.

  Jos ei oo tarvetta mihinkään super-cadeilyyn ja haluaa kannettavuutta, kannattaa tsekata myös jos näkyy HP Zbook 15u-koneita missä AMD:n (Fire)Pro-näyttikset. Toki koska ultrabookkeja niin niissä on quadcoret vasta G5-sukupolvessa jota tuskin käytettynä löytyy vielä pariin vuoteen. Mut on hyvä peruskone rakennusteollisuudessa missä 3d-tietomallien käyttö jatkuvasti kasvaa mut halutaan silti kannettavuutta.
   
 9. Legacy

  Legacy

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Konetekniikkaa on tosiaan pyrkimyksenä päästä lukemaan, joten käyttö tulee olemaan raskaammasta päästä. Quadronit on ainakin ulkolaisilla foorumeilla erittäin suositeltuja, kun mallin on sisällettävä paljon pikkutarkkoja yksityiskohtia.
   
 10. JuhaH

  JuhaH

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa tarkistaa toimiiko halutut softat D3D:n OpenGL:n päällä. Jos softa toimii D3D:n päällä, niin Quadroista ei ole mitään iloa. OpenGL:n pyörimistä hidastetaan pelikorttiajureilla, joten niiden kanssa Quadroista voi olla merkittävääkin hyötyä. Nämä softat alkavat olemaan harvinaisuuksia, mutta konetekniikan puolelta niitä jonkun verran vielä löytyy. ZBookeja tuli kirottua kuusi vuotta, mutta se varmaan johtui siitä, että ne alkoivat olemaan käytettäviä siinä vaiheessa kun menivät 3v onsite-takuun loputtua poistoon. Nyt koneena on ollut pari vuotta Alienwaren pelikannettava, joka on heittämällä parikymmentävuotisen suunnittelijaurani paras työkone. Mutta käytän pääasiassa Autodeskin ohjelmia, jotka ei Quadroista hyödy - tällöin pelikone tarjoaa samat tehot puolta kevyemmässä paketissa yrityskoneisiin verrattuna.
   
  allapo ja Legacy tykkäävät tästä.
 11. Legacy

  Legacy

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  NX ilmeisesti tykkää quadrosta paljon enemmän, kuin pelinäyttiksistä, vaikka toimii toki molemmilla.
  Ja on myös melkoinen tehosyöppä CPU:n kohdalla.
   
 12. allapo

  allapo

  Viestejä:
  302
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Quadro ei todellakaan tee yhtään mitään taikaa ainakaan (auto)CAD maailmassa.
   
 13. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 430
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ainakaan itse osta enää ikinä yhtäkään markettikonetta. Yritysläppärien laatu on iha eri tasoa noihin muovirimpuloihin ja käytettynä hintakin on huokeampi.
   
  Seppo77, jultsu, julppu ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 14. timpsu

  timpsu

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  15.03.2017
  Samoilla linjoilla täälläkin.

  Männä vuosina puolison täytyi saada uusi läppäri, antoi mulle budjetin jonka rajoissa mentiin. 300€:lla ei vuonna 2014 kummoista markettikonetta saanut. Tarkemmin, Lenovo B590, 1-ydin, 4Gb ram ja 500Gb hdd. Mikään ei kuvaa surkeaa muovilelua paremmin kuin tuo kone.

  Takuuhan tuosta rikottiin heti, sillä kone oli niin hengetön, että koneesen vaihdettiin 2-ydin prosessori ja lisättiin rammia. Vuoden verran tuolla porskutettiin jonka jälkeen alkoi kyllästyttämään.

  Tilalle tuli zBook 15 G2, i7-4910hq, 16Gb ram, K2100M, 250 SSD. Ja myöhempänä päivityksenä dvd asemalla heitettiin kuikkaa ja tilalle laitettiin 1Tb hdd kelkan kera.

  Hinta tälle jälkimmäiselle toimenpiteelle? n.440€ hdd lisäyksen kera. Halpa oli ja onneksi tuli tartuttua tilaisuuteen. Ei ole tarvinnut katua :)
   
  Seppo77 ja Legacy tykkäävät tästä.
 15. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 110
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Mulla on ollut yrityspoistona ostettu käytetty pöytäkone ja kolme läppäriä, eikä yhdenkään kanssa ole ollut mitään ongelmia.

  Edit: just muistin, yhden mukana tuli viallinen telakka ja taitonetti lähetti sähköpostilla laitetun vikakuvauksen perusteella uuden tilalle seuraavana päivänä

  Kaikki ovat olleet HP:n vehkeitä, läppärit kaikki elitebookeja (8440p, 2170p, 820 G2), jotka on suht painavia koska ovat tukevia ja kestäviä. Tuo 820 on mulla tälläkin hetkellä käytössä, 5th gen. i7 ja 16Gb rammia pyörittää hienosti kaiken mitä olen konetta kohden paiskannut kehitysympäristöistä kuvantamisohjelmistojen kautta virtuaalikoneisiin. Mulla on samanlainen toosa duunissakin koneena, ja se on siellä palvellut moitteetta neljän vuoden ajan. Lähtee kohta vaihtoon koska win7 tuki loppuu eikä firma päivitä vanhoja toosia uudelle käyttikselle...

  Ostos kannattaa tehdä paikasta joka antaa kunnon takuun koneelle niin ei iske käsiään rapaan vaikka sattuisi heikompi yksilö kohdalle. Omasta kokemuksesta suosittelen vstorea tai taitonettiä käytettyjen hankinnassa, palvelu hyvää ja molemmilla 12kk takuu koneille.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019
  Legacy tykkää tästä.
 16. baggio

  baggio

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2019
  Käytetyillä Elitebookeilla menty täälläkin yli 10v. Datailua hyvällä hinta-laatu-suhteella, kun läppäri nyt on vähän pakko olla, vaikka näin älykännykkä-aikana makaileekin useimmiten sammutettuna kaapissa. Elitebook on kuitenkin mielestäni muuttunut vuosien saatossa vähän huonommaksi. Olisiko syytä kokeilla seuraavaksi Lenovoa tilalle?
   
 17. 2·pirkka

  2·pirkka

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Itse olen ostanut ThinkPadit uutena, mutta äkkiähän niistä tulee "käytettyjä". Yksikään ei ole mennyt rikki, vaan vanhentunut muuten ja 1990-luvun TP 390kin vielä toimisi akkua lukuun ottamatta. T43:ssa akkukin vielä kituuttelee, mutta Win XP on vanhentunut eikä muisti ja prosessori oikein riitä uudemmille käyttiksille. Ensi vuonna sitten vanhenee tämäkin Windows 7 ja Win 10 tulee harkittavaksi.
   
 18. kissanviikset

  kissanviikset

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  KT-Tradingistä Dell Latitude E7250 kolmeen hunttiin. Tosi tyytyväinen.
   
 19. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  99
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Pitkälle yli 20 leasing-poistoa ostettu ja aika vähillä ongelmilla päästy. Yhdestä levis tuuletin ja toisesta telakka.

  Itsellä on Zbook 15 G2 jollain Quadrolla ja oon ollut tosi tyytyväinen. En toki tota Quadroa käytä mihinkään. Läski ja painava mutta tehokas ja jämäkkä. Ja hyvät liitännät, saa tuplanäytöt ilman telakkaa.
   
  Legacy tykkää tästä.
 20. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tänne ainakin hankittiin HP Z15 A2S 512 ZBook ja tyytyväisiä ovat käyttäjät olleet. Luvattiin myös 12kk takuu mikä on aina bonusta. Kyseessä siis käytetty kone.
   
 21. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  1 067
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Eipä tulisi muuta kuin käytettyä yritysläppäriä ostettuakaan. Ovat olleet hintalaatusuhteeltaan jo hyvin pitkään paras ratkaisu.
   
 22. Firnen

  Firnen

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2017
  Toistoa: Laadullisesti markettikoneita ei voi edes vertailla yrityskoneeseen.

  Itsellä ollut nyt pari ex bisness konetta. Lenovo X230t jonka tilasin usasta. Scandi näppis kiinni ja kovaa menoa itsellä pari vuotta jonka jälkeen siirtyi takaisin yrityskäyttöön tutulle.
  Hp:n Elitebook 15,6" oli jonkin aikaa käytössä kun surface tabletti kyykkäsi kesken opiskelujen. OK vehje, mutta ei erikoisen hyvä.

  Lähipiirille olen avustanut useamman vanhan yritysvehkeen ja ei ole tullut mitään negatiivista palautetta sitten alun "mutta kun se on käytetty" lausahduksen jälkeen.

  Nyt itselle tulossa HP:n hybridi mallin ultrabook kun tuli taas kannettavalle tarve.

  Itse en enää edes harkitse uuden ostamista kaupasta juurikin hinta/laatu suhteen takia.
   
  Topixx tykkää tästä.
 23. pertsavk

  pertsavk

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Eipä ole kukaan edellä valittanut enkä valita minäkään. Yrityskoneessa rauta vanhenee mutta ei hajoa. Vanhin vielä käytössä silloin tällöin oleva yrityskone on Dellin Latitude E4200. Jaksaa pyörittää surffikäytössä sen minkä nykymarkettirimpulatkin (core 2 duo -aikakautta) mutta jos tipahtaa lattialle, tulee klinkkerilattiaankin ruma kolo eikä koneeseen. Kivahan sillä on eri distrojen kanssa leikkiä, ja akkuja saa Kiinasta rahteineen alle kahdella kympillä. Jos oikein etsii jotain vikaa niin melko usein ex-liisareiden näytöt ovat susipaskoja. Se ensimmäiset vuodet käyttänyt firma on ruksannut aikanaan halvimman vaihtoehdon ja sen huomaa. Eli jos mahdollista, käy paikan päällä vilkaisemassa, samalla näkee pintapuolisesti miten konetta on kohdeltu eli onko kansi mutkalla (yleensä vaatii yrittämistä näillä), näppis kulahtanut, hiiritaso puhki hinkattu, lommoja nurkissa jne. Tinkaise samalla telakka toisella virtalähteellä halvalla kylkeen, ei ollenkaan huono. Samoin voit tarvitessasi etsiskellä jotain spesiaalimpaa jota myyjä ei välttämättä osaa oikein arvostaa, tyyliin T430s i7:llä. Siinä on Thunderbolt mutta se ei näy hinnassa :)
   
 24. Legacy

  Legacy

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noniin, tämän ketjun rohkaisemana on nyt 15” ZBook G3 hommattuna, ja kyllähän tämä pienen alkutestailunkin perusteella on aivan eri maailmasta kuin markettikoneet.
  Myyjäkin löytyi priima-kuntoiselle koneelle kätevästi suoraan täältä foorumilta :)
   
  Seppo77, Taneli- ja mmst1 tykkäävät tästä.