Käytetty yritysläppäri, uhka vai mahdollisuus?

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
86
Kesän aikana pitäisi hommata läppäri, joka jaksaa pyörittää CAD-ohjelmistoja kakomatta eikä silti maksa miljoonaa.
Katse on kääntynyt myös käytettyjen yritysläppärien suuntaan (quadro-näyttiksen takia lähinnä) HP Zbookeja näyttäisi saavan aivan inhimillisellä hinnalla, mutta käytetty elektroniikka kuitenkin hieman epäilyttää. A1-kuntoluokitellut vain harkinnassa.

Kokemuksia yleisesti käytetyistä yritysläppäreistä, saako siinä ”pienellä rahalla” kovan koneen moneksi vuodeksi vai vain ongelmia? Eikös nämä ainakin ole paljon helpommin huollettavissa/päivitettävissä kuin perus markettikoneet?
Ja kauppiaita kun löytyy läjäpäin, niin mitkä on suositeltavia ostopaikkoja ja mitä kannattaa välttää? Taitonettiä ja vstorea tullut lähinnä selattua tähänmennessä.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 133
Aikoinaan oli HP/Compaq NC6220 ( Win-XP + Linux Xubuntu )
Hyvä peli,oli käytössäni monta vuotta.
Sitten annoin sen pois naapurin opiskelijatytölle,
kun hänen omansa sanoi sopimuksen irti.

Nyt on käytössäni toinen käytetty yrityskannettava.
HP EliteBook 2560p + Win10 pro Hyvinhän tämä pelaa.
Uutta akkua tosin kaipaisi.

Onhan noita firmoja joissa on käytettyjä yrityskoneita myynnissä.
Itse olen asioinut näiden liikkeiden kanssa.

Kannettavatietokone.fi

Käytetyt kannettavat

Atk-Malmi.Fi - Käytetyt kannettavat tietokoneet.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 576
Zbookeja tullut käytettyä työkoneina, enkä kyllä omalla rahalla harkitsisi noita. Aika keskinkertaiselta laadulta vaikuttaa.

Anekdootteina paljon erilaisia laatuongelmia, bluescreenailuita, lahoavia näppiksiä jos konetta on pidetty telakassa ruutu kiinni jne.

Mallikohtaiset erot ovat varmaankin isoja, joten ehkä joku on hyväkin.

Ja ehkä hinnat ovat käytettynä niin alhaiset, että kannattaa silti?

Mistä saat CAD-lisenssin, mutta et konetta... jos koulusta, niin voitko testata eka, että onko quadron ja perusnäyttiksen välillä edes mitään eroa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
750
Kaksi yrityskannettavaa on tullut hankittua ja on kyllä ollut rahalle vastinetta,ihan eritason laatua kuin saman hintaluokan markettikoneessa.Hietaniemeltä toinen ja toista en muista,mutta molemmissa oli kunto oikein hyvä käytetyksi.
 
Liittynyt
01.02.2019
Viestejä
281
KT-trading:sta ostin HP Elitebook 8440p i7/8gb/128SSD, maksoi €129. Hinta ja laatu on mielestäni erittäin hyvin kohdillaan, reilu puoli vuotta ollut mulla käytössä ilman ongelmia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 034
Itsellä on käytössä kans käytettyjä yrityskoneita (niin pöytä kuin kannettavat). On osittain vähän arpapeliä minkälaisen sieltä saapi. Osa kun on ollut koko sen leasing ajan siististi telakassa niin ovat käytännössä ulkoisesti kuin uusia (tosin ilman purkaus syklejä niistä on yleensä akut aika huonossa hapessa). Osa taas on voinut olla jollain asentajalla repussa reissaamassa ympäri suomea. joten kone on altistunut tärinälle ja muulle fyysiselle rasitukselle.

Mikäli ulkonäön kunto on tärkeää, suosittelen käymää paikanpäällä valkkaamassa noita myyvissä kivijalkaliikkeissä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
588
Useita käytettyjä yrityskoneita tullut ajettua loppuun, suosinut Thinkpad X-sarjaa.

Kivijalkamyymälästä ostettuina hinta/laatu-suhde enemmän kuin kohdallaan, samaan hintaan saa kuluttajaroskaa marketista mutta sitä ei voi korjata eikä välttämättä edes muistia tai massamuistia pysty vaihtamaan. Takuukin on aina ollut vähintään 6kk.

En keksi syytä miksi ei seuraavakin ole entinen yrityskone.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
36
Zbookeissa ekat kaks vuotta odotellaan yleensä toimivia ajureita ja kolmas vuosi voidaan käyttää. Toki tarkoittaa sitä et jos käytettynä ostaa niin suurimmat ajuriviat G2/G3-sukupolvessa on jo korjattu. Nyt vasta G4/G5 on ollut sellasta et on pystyny suoraan paketista antamaan käyttäjälle pahoittelematta etukäteen. Kiintoisaa ehkä sekin et näissähän pudotettiin Win7-tuki pois, en tiedä vaikuttiko sit myös ajurien kehitykseen. Toki suurimmat vaikeudet näissä on ollut Thunderbolt-telakoiden kanssa.

Jos ei oo tarvetta mihinkään super-cadeilyyn ja haluaa kannettavuutta, kannattaa tsekata myös jos näkyy HP Zbook 15u-koneita missä AMD:n (Fire)Pro-näyttikset. Toki koska ultrabookkeja niin niissä on quadcoret vasta G5-sukupolvessa jota tuskin käytettynä löytyy vielä pariin vuoteen. Mut on hyvä peruskone rakennusteollisuudessa missä 3d-tietomallien käyttö jatkuvasti kasvaa mut halutaan silti kannettavuutta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
86
Konetekniikkaa on tosiaan pyrkimyksenä päästä lukemaan, joten käyttö tulee olemaan raskaammasta päästä. Quadronit on ainakin ulkolaisilla foorumeilla erittäin suositeltuja, kun mallin on sisällettävä paljon pikkutarkkoja yksityiskohtia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
302
Kannattaa tarkistaa toimiiko halutut softat D3D:n OpenGL:n päällä. Jos softa toimii D3D:n päällä, niin Quadroista ei ole mitään iloa. OpenGL:n pyörimistä hidastetaan pelikorttiajureilla, joten niiden kanssa Quadroista voi olla merkittävääkin hyötyä. Nämä softat alkavat olemaan harvinaisuuksia, mutta konetekniikan puolelta niitä jonkun verran vielä löytyy. ZBookeja tuli kirottua kuusi vuotta, mutta se varmaan johtui siitä, että ne alkoivat olemaan käytettäviä siinä vaiheessa kun menivät 3v onsite-takuun loputtua poistoon. Nyt koneena on ollut pari vuotta Alienwaren pelikannettava, joka on heittämällä parikymmentävuotisen suunnittelijaurani paras työkone. Mutta käytän pääasiassa Autodeskin ohjelmia, jotka ei Quadroista hyödy - tällöin pelikone tarjoaa samat tehot puolta kevyemmässä paketissa yrityskoneisiin verrattuna.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
86
NX ilmeisesti tykkää quadrosta paljon enemmän, kuin pelinäyttiksistä, vaikka toimii toki molemmilla.
Ja on myös melkoinen tehosyöppä CPU:n kohdalla.
 
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
105
En ainakaan itse osta enää ikinä yhtäkään markettikonetta. Yritysläppärien laatu on iha eri tasoa noihin muovirimpuloihin ja käytettynä hintakin on huokeampi.
Samoilla linjoilla täälläkin.

Männä vuosina puolison täytyi saada uusi läppäri, antoi mulle budjetin jonka rajoissa mentiin. 300€:lla ei vuonna 2014 kummoista markettikonetta saanut. Tarkemmin, Lenovo B590, 1-ydin, 4Gb ram ja 500Gb hdd. Mikään ei kuvaa surkeaa muovilelua paremmin kuin tuo kone.

Takuuhan tuosta rikottiin heti, sillä kone oli niin hengetön, että koneesen vaihdettiin 2-ydin prosessori ja lisättiin rammia. Vuoden verran tuolla porskutettiin jonka jälkeen alkoi kyllästyttämään.

Tilalle tuli zBook 15 G2, i7-4910hq, 16Gb ram, K2100M, 250 SSD. Ja myöhempänä päivityksenä dvd asemalla heitettiin kuikkaa ja tilalle laitettiin 1Tb hdd kelkan kera.

Hinta tälle jälkimmäiselle toimenpiteelle? n.440€ hdd lisäyksen kera. Halpa oli ja onneksi tuli tartuttua tilaisuuteen. Ei ole tarvinnut katua :)
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
2 783
Kokemuksia yleisesti käytetyistä yritysläppäreistä, saako siinä ”pienellä rahalla” kovan koneen moneksi vuodeksi vai vain ongelmia?
Mulla on ollut yrityspoistona ostettu käytetty pöytäkone ja kolme läppäriä, eikä yhdenkään kanssa ole ollut mitään ongelmia.

Edit: just muistin, yhden mukana tuli viallinen telakka ja taitonetti lähetti sähköpostilla laitetun vikakuvauksen perusteella uuden tilalle seuraavana päivänä

Kaikki ovat olleet HP:n vehkeitä, läppärit kaikki elitebookeja (8440p, 2170p, 820 G2), jotka on suht painavia koska ovat tukevia ja kestäviä. Tuo 820 on mulla tälläkin hetkellä käytössä, 5th gen. i7 ja 16Gb rammia pyörittää hienosti kaiken mitä olen konetta kohden paiskannut kehitysympäristöistä kuvantamisohjelmistojen kautta virtuaalikoneisiin. Mulla on samanlainen toosa duunissakin koneena, ja se on siellä palvellut moitteetta neljän vuoden ajan. Lähtee kohta vaihtoon koska win7 tuki loppuu eikä firma päivitä vanhoja toosia uudelle käyttikselle...

Ostos kannattaa tehdä paikasta joka antaa kunnon takuun koneelle niin ei iske käsiään rapaan vaikka sattuisi heikompi yksilö kohdalle. Omasta kokemuksesta suosittelen vstorea tai taitonettiä käytettyjen hankinnassa, palvelu hyvää ja molemmilla 12kk takuu koneille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
860
Käytetyillä Elitebookeilla menty täälläkin yli 10v. Datailua hyvällä hinta-laatu-suhteella, kun läppäri nyt on vähän pakko olla, vaikka näin älykännykkä-aikana makaileekin useimmiten sammutettuna kaapissa. Elitebook on kuitenkin mielestäni muuttunut vuosien saatossa vähän huonommaksi. Olisiko syytä kokeilla seuraavaksi Lenovoa tilalle?
 
Liittynyt
08.01.2018
Viestejä
369
Käytetyillä Elitebookeilla menty täälläkin yli 10v. Datailua hyvällä hinta-laatu-suhteella, kun läppäri nyt on vähän pakko olla, vaikka näin älykännykkä-aikana makaileekin useimmiten sammutettuna kaapissa. Elitebook on kuitenkin mielestäni muuttunut vuosien saatossa vähän huonommaksi. Olisiko syytä kokeilla seuraavaksi Lenovoa tilalle?
Itse olen ostanut ThinkPadit uutena, mutta äkkiähän niistä tulee "käytettyjä". Yksikään ei ole mennyt rikki, vaan vanhentunut muuten ja 1990-luvun TP 390kin vielä toimisi akkua lukuun ottamatta. T43:ssa akkukin vielä kituuttelee, mutta Win XP on vanhentunut eikä muisti ja prosessori oikein riitä uudemmille käyttiksille. Ensi vuonna sitten vanhenee tämäkin Windows 7 ja Win 10 tulee harkittavaksi.
 
Liittynyt
17.06.2019
Viestejä
1 168
Pitkälle yli 20 leasing-poistoa ostettu ja aika vähillä ongelmilla päästy. Yhdestä levis tuuletin ja toisesta telakka.

Itsellä on Zbook 15 G2 jollain Quadrolla ja oon ollut tosi tyytyväinen. En toki tota Quadroa käytä mihinkään. Läski ja painava mutta tehokas ja jämäkkä. Ja hyvät liitännät, saa tuplanäytöt ilman telakkaa.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 296
Tänne ainakin hankittiin HP Z15 A2S 512 ZBook ja tyytyväisiä ovat käyttäjät olleet. Luvattiin myös 12kk takuu mikä on aina bonusta. Kyseessä siis käytetty kone.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 469
Eipä tulisi muuta kuin käytettyä yritysläppäriä ostettuakaan. Ovat olleet hintalaatusuhteeltaan jo hyvin pitkään paras ratkaisu.
 
Liittynyt
03.10.2017
Viestejä
144
Toistoa: Laadullisesti markettikoneita ei voi edes vertailla yrityskoneeseen.

Itsellä ollut nyt pari ex bisness konetta. Lenovo X230t jonka tilasin usasta. Scandi näppis kiinni ja kovaa menoa itsellä pari vuotta jonka jälkeen siirtyi takaisin yrityskäyttöön tutulle.
Hp:n Elitebook 15,6" oli jonkin aikaa käytössä kun surface tabletti kyykkäsi kesken opiskelujen. OK vehje, mutta ei erikoisen hyvä.

Lähipiirille olen avustanut useamman vanhan yritysvehkeen ja ei ole tullut mitään negatiivista palautetta sitten alun "mutta kun se on käytetty" lausahduksen jälkeen.

Nyt itselle tulossa HP:n hybridi mallin ultrabook kun tuli taas kannettavalle tarve.

Itse en enää edes harkitse uuden ostamista kaupasta juurikin hinta/laatu suhteen takia.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
223
Eipä ole kukaan edellä valittanut enkä valita minäkään. Yrityskoneessa rauta vanhenee mutta ei hajoa. Vanhin vielä käytössä silloin tällöin oleva yrityskone on Dellin Latitude E4200. Jaksaa pyörittää surffikäytössä sen minkä nykymarkettirimpulatkin (core 2 duo -aikakautta) mutta jos tipahtaa lattialle, tulee klinkkerilattiaankin ruma kolo eikä koneeseen. Kivahan sillä on eri distrojen kanssa leikkiä, ja akkuja saa Kiinasta rahteineen alle kahdella kympillä. Jos oikein etsii jotain vikaa niin melko usein ex-liisareiden näytöt ovat susipaskoja. Se ensimmäiset vuodet käyttänyt firma on ruksannut aikanaan halvimman vaihtoehdon ja sen huomaa. Eli jos mahdollista, käy paikan päällä vilkaisemassa, samalla näkee pintapuolisesti miten konetta on kohdeltu eli onko kansi mutkalla (yleensä vaatii yrittämistä näillä), näppis kulahtanut, hiiritaso puhki hinkattu, lommoja nurkissa jne. Tinkaise samalla telakka toisella virtalähteellä halvalla kylkeen, ei ollenkaan huono. Samoin voit tarvitessasi etsiskellä jotain spesiaalimpaa jota myyjä ei välttämättä osaa oikein arvostaa, tyyliin T430s i7:llä. Siinä on Thunderbolt mutta se ei näy hinnassa :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
86
Noniin, tämän ketjun rohkaisemana on nyt 15” ZBook G3 hommattuna, ja kyllähän tämä pienen alkutestailunkin perusteella on aivan eri maailmasta kuin markettikoneet.
Myyjäkin löytyi priima-kuntoiselle koneelle kätevästi suoraan täältä foorumilta :)
 

Henriquez

SER OMISTAJA
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
913
Mulla on ollut yrityspoistona ostettu käytetty pöytäkone ja kolme läppäriä, eikä yhdenkään kanssa ole ollut mitään ongelmia.

Edit: just muistin, yhden mukana tuli viallinen telakka ja taitonetti lähetti sähköpostilla laitetun vikakuvauksen perusteella uuden tilalle seuraavana päivänä

Kaikki ovat olleet HP:n vehkeitä, läppärit kaikki elitebookeja (8440p, 2170p, 820 G2), jotka on suht painavia koska ovat tukevia ja kestäviä. Tuo 820 on mulla tälläkin hetkellä käytössä, 5th gen. i7 ja 16Gb rammia pyörittää hienosti kaiken mitä olen konetta kohden paiskannut kehitysympäristöistä kuvantamisohjelmistojen kautta virtuaalikoneisiin. Mulla on samanlainen toosa duunissakin koneena, ja se on siellä palvellut moitteetta neljän vuoden ajan. Lähtee kohta vaihtoon koska win7 tuki loppuu eikä firma päivitä vanhoja toosia uudelle käyttikselle...

Ostos kannattaa tehdä paikasta joka antaa kunnon takuun koneelle niin ei iske käsiään rapaan vaikka sattuisi heikompi yksilö kohdalle. Omasta kokemuksesta suosittelen vstorea tai taitonettiä käytettyjen hankinnassa, palvelu hyvää ja molemmilla 12kk takuu koneille.
Itselläni samaa runkorakennetta noudatteleva 6460B Probook ja on aika hemmetin tukeva laitos. 14 tuumainen ja painaa 2,4kg..:rofl:
 
Liittynyt
16.02.2019
Viestejä
128
Cimokselta oman latitudeni ostin ja valittamista ei ole ollut. Vahva suositus kaupalle, lähettivät uuden tuulettimen pelkästään vikaepäilyn perusteella sen suuremmin kyselemättä.

Aika monta käytettyä yrityskonetta olen myyntipalstalta täältä ostanut ja moni ollut uskomattomia löytöjä hintaansa nähden. Lähipiirille ovat menneet ja kenelläkään ei ole ollut valittamista. Paluuta perusläppäreihin ei enää ole.
 

ers

Liittynyt
13.11.2017
Viestejä
70
Vanha HP:n 8440p oli aikoinaan hyvä ostos, mutta nykyään käytän sitä lähinnä linuxissa (ubuntu + i3) koodaamiseen.

Omasta mielestä osa vanhoista yrityskoneista on aivan liian kalliita ominaisuuksiin nähden. Omistin hetken Dell latitude 7440 ja totesin sen aika turhaksi. i5-4300 ei vaan riitä kunnolla potku kevyeen netissä surffailuun. Käytännössä kun vähän sivuja skrollaa nousee prossun rasitus jopa 30-40% ja tuuletin huuta viimeistä päivää. Toki kone oli jämäkän tuntuinen, mutta ei esimerkiksi Lenovon uudehkot Ideapadit niin hirveän kaukana ole esimerkiksi näppäimistön suhteen. Maksoin omasta Dellistä 150€ ja myin sen samalla hinnalla eteen päin. Yleensä ko mallista pyydetään 300 euroa, mikä on minusta aivan liian paljon.

Toki vanha yrityskone voi olla ihan hyvä ostos, mutta intelin 8-sukupolven prossuissa on tapahtunut niin iso hyppäys, ettei vanhempien koneiden korkeat hinnat tunnu minusta aina perustelluilta.
 

Henriquez

SER OMISTAJA
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
913
Vanha HP:n 8440p oli aikoinaan hyvä ostos, mutta nykyään käytän sitä lähinnä linuxissa (ubuntu + i3) koodaamiseen.

Omasta mielestä osa vanhoista yrityskoneista on aivan liian kalliita ominaisuuksiin nähden. Omistin hetken Dell latitude 7440 ja totesin sen aika turhaksi. i5-4300 ei vaan riitä kunnolla potku kevyeen netissä surffailuun. Käytännössä kun vähän sivuja skrollaa nousee prossun rasitus jopa 30-40% ja tuuletin huuta viimeistä päivää. Toki kone oli jämäkän tuntuinen, mutta ei esimerkiksi Lenovon uudehkot Ideapadit niin hirveän kaukana ole esimerkiksi näppäimistön suhteen. Maksoin omasta Dellistä 150€ ja myin sen samalla hinnalla eteen päin. Yleensä ko mallista pyydetään 300 euroa, mikä on minusta aivan liian paljon.

Toki vanha yrityskone voi olla ihan hyvä ostos, mutta intelin 8-sukupolven prossuissa on tapahtunut niin iso hyppäys, ettei vanhempien koneiden korkeat hinnat tunnu minusta aina perustelluilta.
Tätä en kyllä voi kompata. En tiedä mitä teet surfatessasi, mutta hyvin on itsellä riittänyt potku jopa vanhalla i5 560M prossulla. Puhumattakaan nykyisestä i7 2620M prossusta.
 
Liittynyt
07.09.2018
Viestejä
179
Omat kokemukset käytetyistä yrityskoneista ovat olleet vain positiiviset. En tosin ostanut miltään näistä yrityksistä, jotka myyvät käytettyjä koneita, vaan yksityisiltä henkilöiltä Huuto.net kautta jotka ovat hankkineet koneensa mistä lie. Hintakin oli näin ollen alhaisempi kuin em. yrityksistä ostettuna mutta tietenkin omalla riskillä ja ilman takuuta.

Ensimmäinen kone oli jo muutama vuosi sitten ostettu HP Compaq nc6320 mihin oli jo myyjän toimesta vaihdettu Kingston 120gb SSD. Kone tuli ilman käyttöjärjestelmää mutta asensin siihen Windows 7 Starter 32bit kun sellainen oli omasta takaa käytettävissä. Kone toimii edelleenkin ja on ns. mökkikoneena maalla kesät-talvet. Hintaa tuli noin 80 euroa.

Toinen kone HP Elitebook 2540p tuli hankittua vasta ihan äskettäin. Tämä tuli 240gb HDD:llä ja Windows 10 Pro 32bit järjestelmällä varustettuna. Ihan ensimmäiseksi päivitin BIOS:n viimeisimpään versioon ja vaihdoin tilalle Gigantin 18,95 euron tarjous PNY 120gb SSD levyn sekä asensin Windowsin uudestaan 64bit versiona. Samalla tilasin uudet muistit (2x 4gb sodimm DDR3-1333). Kaikki tämä teki yhteensä noin 135 euroa.

Tosin nämä minun hankinnat vaativat pientä osaamista ja viitseliäisyyttä mutta vastaavasti hinnassa tuli selvää säästöä.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
337
Onhan ne yrityskoneet omaan luokkaansa rungon ja käytettävyyden perusteella. Itselläkin oli vielä hetki sitten Dellin E6230 omana reissuläppärinä kahden asunnon välillä.

Toki niitä päivittäin käyttävänä on mukaan mahtunut jokunen huonompikin yksilö.

Edellisessä työpaikassa HP 15" Zbook G4 otti osumaa hallin puolella betoniin väärässä kulmassa ja kaipasi hieman huoltoa (pala pois kyljestä ja näppis ei toiminut). Tilalle sain kaksi kertaa samanlaisen vaihtokoneen, joista molemmista oli Q-näyttis paskana (3D suunnittelua). Kyseessä kolmen vuoden käyttöiän sisällä olevat laitteet. Lopulta tilalle tuli Lenovon P50, josta välillä sammui kaikki näytöt telakassa omia aikojaan. Oli vielä oikea telakka, eikä näitä usb-c himmeleitä.

Nykyisessä työpaikassa pöydälläni oli G3 hetken aikaa, jossa taas oli lämpöongelmia (Cpu kävi 100C rasituksessa). Kävi pariin otteeseen HP huollossa, mutta ei tullut kuntoon. Siihen vaihdettiin heatsinkkiä, tuuletinta jne.

Nyt G5 pöydällä ja tykkään laitteesta ehkä eniten. 12 säiettä alkaa vaan loppumaan virtuaalikoneiden kanssa kesken.
 
Liittynyt
23.08.2019
Viestejä
18
Mistä näitä vehkeitä saa nykyään halvalla? Katselin suomikauppoja läpi ja hinnat oli ihan järkyttävällä tasolla, ei kiinnosta mitään ikivanhaa i5 ostaa 500e hintaan kun samalla rahalla saa uuden 8250u..
 
Liittynyt
25.11.2018
Viestejä
65
Mistä näitä vehkeitä saa nykyään halvalla? Katselin suomikauppoja läpi ja hinnat oli ihan järkyttävällä tasolla, ei kiinnosta mitään ikivanhaa i5 ostaa 500e hintaan kun samalla rahalla saa uuden 8250u..
Ihan samaa katsonu. 5v vanhasta koneesta pyydetään 400-500e. AMK opintoja varten pitäisi uusi kone löytää ja elitebookit/thinkpadit on seurannassa, toki myös joku zenbook tai huawein matebook voisi myös käydä
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 469
Vanha HP:n 8440p oli aikoinaan hyvä ostos, mutta nykyään käytän sitä lähinnä linuxissa (ubuntu + i3) koodaamiseen.

Omasta mielestä osa vanhoista yrityskoneista on aivan liian kalliita ominaisuuksiin nähden. Omistin hetken Dell latitude 7440 ja totesin sen aika turhaksi. i5-4300 ei vaan riitä kunnolla potku kevyeen netissä surffailuun. Käytännössä kun vähän sivuja skrollaa nousee prossun rasitus jopa 30-40% ja tuuletin huuta viimeistä päivää. Toki kone oli jämäkän tuntuinen, mutta ei esimerkiksi Lenovon uudehkot Ideapadit niin hirveän kaukana ole esimerkiksi näppäimistön suhteen. Maksoin omasta Dellistä 150€ ja myin sen samalla hinnalla eteen päin. Yleensä ko mallista pyydetään 300 euroa, mikä on minusta aivan liian paljon.

Toki vanha yrityskone voi olla ihan hyvä ostos, mutta intelin 8-sukupolven prossuissa on tapahtunut niin iso hyppäys, ettei vanhempien koneiden korkeat hinnat tunnu minusta aina perustelluilta.
Eiköhän kone ole ollut puhdistuksen tarpeessa jos noin tehnyt. Minun koneessa i5-3320M hemmetisti aina välilehtiä auki ja kaikki toimii moitteetta. Puhdistan koneen 6kk välein huolellisesti ja se on erittäin helppoakin tässä koneessa (HP Elitebook 8470p).
 

ers

Liittynyt
13.11.2017
Viestejä
70
Eiköhän kone ole ollut puhdistuksen tarpeessa jos noin tehnyt. Minun koneessa i5-3320M hemmetisti aina välilehtiä auki ja kaikki toimii moitteetta. Puhdistan koneen 6kk välein huolellisesti ja se on erittäin helppoakin tässä koneessa (HP Elitebook 8470p).
Ei ollut. Vaihdoin jopa prossun tahnat, mutta ei auttanut. 8470p on fyysisesti ihan eri luokassa tuon Dellin kanssa. Dell on aika ohut kone ja jäähdytysteho on sen takia heikompi.

Edelleen sitä mieltä, että noiden koneiden hinnat ovat vähän turhan korkealla.
 
Liittynyt
08.01.2018
Viestejä
369
Omasta mielestä osa vanhoista yrityskoneista on aivan liian kalliita ominaisuuksiin nähden. Omistin hetken Dell latitude 7440 ja totesin sen aika turhaksi. i5-4300 ei vaan riitä kunnolla potku kevyeen netissä surffailuun. Käytännössä kun vähän sivuja skrollaa nousee prossun rasitus jopa 30-40% ja tuuletin huuta viimeistä päivää.
Dell on aika ohut kone ja jäähdytysteho on sen takia heikompi.
Jotakin tuossa kyseisessä Dellissä on ollut pahasti vialla. Kertomus tuntui niin uskomattomalta, että hain vanhan Latitude E7440:n testin. Siinä ei havaittu mitään lämpöongelmia, päinvastoin kevyessä käytössä sekä nettiselailussa tuuletin ei vielä edes lähtenyt käyntiin. Kuormituksessakaan ohut kone ei lämmennyt mitenkään huolestuttavasti. Jatkuvassakin kuormituksessa suoritin pystyi ylläpitämään täyden turbotaajuuden ilman merkkejä throttlauksesta.
https://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Latitude-E7440-Notebook.103185.0.html
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
5 847
Ei ollut. Vaihdoin jopa prossun tahnat, mutta ei auttanut. 8470p on fyysisesti ihan eri luokassa tuon Dellin kanssa. Dell on aika ohut kone ja jäähdytysteho on sen takia heikompi.

Edelleen sitä mieltä, että noiden koneiden hinnat ovat vähän turhan korkealla.
Hinnat ovat, mitä ovat, kun ne menevät hyvin kaupaksi tuohonkin hintaan.
 

ers

Liittynyt
13.11.2017
Viestejä
70
Jotakin tuossa kyseisessä Dellissä on ollut pahasti vialla. Kertomus tuntui niin uskomattomalta, että hain vanhan Latitude E7440:n testin. Siinä ei havaittu mitään lämpöongelmia, päinvastoin kevyessä käytössä sekä nettiselailussa tuuletin ei vielä edes lähtenyt käyntiin. Kuormituksessakaan ohut kone ei lämmennyt mitenkään huolestuttavasti. Jatkuvassakin kuormituksessa suoritin pystyi ylläpitämään täyden turbotaajuuden ilman merkkejä throttlauksesta.
https://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Latitude-E7440-Notebook.103185.0.html
Luin saman testin huolella ennen kuin ostin kyseisen koneen. Ei lämmöt sinänsä olleetkaan ongelma vaan ärsyttävä tuuletin, joka piti omaan makuun aivan liian kovaa ääntä aina välillä 2-5 sekunnin ajan nettisivuja selatessa, mikä oli minusta todella äsyttävää. Ei siinä ihan kiva kone 150 eurolla, mutta kritisoinkin noita 300 euron pyyntihintoja.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 278
Mistä näitä vehkeitä saa nykyään halvalla? Katselin suomikauppoja läpi ja hinnat oli ihan järkyttävällä tasolla, ei kiinnosta mitään ikivanhaa i5 ostaa 500e hintaan kun samalla rahalla saa uuden 8250u..
Jos yksityishenkilöiden myymät koneet eivät kelpaa, niin kannattaa katsella Torista/Huuto.netistä näiden pienempien firmojen ilmoituksia. Eivät yleensä mainosta missään, mutta tavaraa saa kohtuuhintaan ja ainakin jonkinlaisella takuulla.
 
Liittynyt
25.11.2018
Viestejä
65
Jos yksityishenkilöiden myymät koneet eivät kelpaa, niin kannattaa katsella Torista/Huuto.netistä näiden pienempien firmojen ilmoituksia. Eivät yleensä mainosta missään, mutta tavaraa saa kohtuuhintaan ja ainakin jonkinlaisella takuulla.
Ei näitä kannata ostaa kuin yksityisiltä tai pieniltä toimijoilta, tai ehkä ebay:sta. Isoilla toimijoilla on isot hinnatkin. Toki poikkeiksiakin voi joskus löytyä..
 
Liittynyt
17.06.2019
Viestejä
1 168
Ei ne mitenkään erityisen kalliita ole nytkään, 8. sukupolven prossuissa vaan tuli aikamoinen hyppäys kahden lisäytimen johdosta jolloin tilanne muuttui aika paljon. Aikasemmin kun uudetkin oli jotain 7. sukupolven dualcoreja niin ei ne käytettyjen hinnat niin pahalta tuntunut.
 
  • Tykkää
Reactions: ers
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
130
Tuli hommattua vähän käytetty HP Elitebook 840 G5 ja toistaiseksi ei voi kuin kehua. Duunissa on G3 sukupolven vehkeet ja tämä uudempi jotenkin tuntuu laadukkaammalta. Redditissä tuli myös kuulosteltua ennen ostopäätöstä ja siellä useampikin Thinkpadin uskollinen käyttäjä tätä HP:n kampetta suositteli. Pitänee laittaa hyvin palvellut T430 kiertoon jahka saan sen tyhjennettyä.
 
Liittynyt
17.06.2019
Viestejä
1 168
Tuli hommattua vähän käytetty HP Elitebook 840 G5 ja toistaiseksi ei voi kuin kehua. Duunissa on G3 sukupolven vehkeet ja tämä uudempi jotenkin tuntuu laadukkaammalta. Redditissä tuli myös kuulosteltua ennen ostopäätöstä ja siellä useampikin Thinkpadin uskollinen käyttäjä tätä HP:n kampetta suositteli. Pitänee laittaa hyvin palvellut T430 kiertoon jahka saan sen tyhjennettyä.
Eikö ookkin ihan mahtava se täysalumiinirunko? Ton jälkeen Thinkpadit tuntuu ihan Acerilta :D
 
Liittynyt
15.12.2018
Viestejä
94
Itsekin kyttäillyt mahdollisesti käytettyä yrityskonetta, kun näitä on kehuttu hinta-laatusuhteeltaan. Tuntuu kuitenkin, että aika isot on pyynnit kuitenkin useamman vuoden ehkä kovassakin käytössä olleista masiinoista. Ettei ihan aatamin aikuista hidasta skeidaa tule, niin kriteerit on suunnilleen 8/256GB, fullhd, i5 5th gen ->

Tällaisista vehjeksistä tuntuu saavan maksaa kuitenkin sen ehkä 500€ tms. Pistäähän se miettimään, että kannattaako maksaa käytetystä noinkin paljon "yrityskoneen laadusta", jos vertaa näihin GiganttiPowereiden yms. viikottaisiin erikoistarjouksiin, mitä nyt koko ajan on jotain meneillään.

Löytyy noita halpiksiakin sitten, mutta etenkin tuo fullhd tuntuu ihan halvimmissa olevan kiven alla, kun useimmat on jollain 1366x768 resolla, mikä on omast mielestä ihan järkyttävää kuraa nykypäivänä.

No, ehkä tuolta jonkun helmen löytää.
 
Liittynyt
25.11.2018
Viestejä
65
Itsekin kyttäillyt mahdollisesti käytettyä yrityskonetta, kun näitä on kehuttu hinta-laatusuhteeltaan. Tuntuu kuitenkin, että aika isot on pyynnit kuitenkin useamman vuoden ehkä kovassakin käytössä olleista masiinoista.....
Kannattaa kyttäillä myös Tori.fi, sieltä löytää joskus edullisesti
 
Liittynyt
17.06.2019
Viestejä
1 168
En oikeen keksi muuta syytä ostaa sieltä Gigantista kuin että jos meinais pelata jotain.

Rajussa käytössä nämä harvemmin on, yleensä istuvat toimiston pöydällä. Jos on käytön jälkiä niin niistä yleensä on mainittu kyllä kuntoluokituksessa.
 
Liittynyt
15.12.2018
Viestejä
94
En oikeen keksi muuta syytä ostaa sieltä Gigantista kuin että jos meinais pelata jotain.

Rajussa käytössä nämä harvemmin on, yleensä istuvat toimiston pöydällä. Jos on käytön jälkiä niin niistä yleensä on mainittu kyllä kuntoluokituksessa.

No esim. oma työkone kulkee jatkuvasti mukana töihin ja kotiin ja palaverista toiseen ja kantta laitetaan auki-kiinni aika monta kertaa päivässä. Toki ei tämänkään kunto "ulkoisesti" ole miksikään mennyt, eli ei tässä näkyviä kolhuja ole. Silti aika kovalla käytöllä ollut ja tuskin akkukaan ikuisesti kestäisi. Eikä näitä tietysti muutenkaan kuin kukkaa kämmenellä pidä, kun itsellä ei ole penniäkään kiinni omaa rahaa.

Edellinen kone itselläni oli peräti 5 vuotta käytössä, kun siinä oli ohjelmistoja, joista en halunnut luopua. Noissa käytetyissä yleensä ei taida käyttöönottovuotta olla mainittu, joten käy mielessä, menikö tuokin raakki jonnekin myyntiin ja mihin hintaan..

Mutta tosiaan, kyllä itsekin käytetyn ostan, jos vain hinta-laatusuhde kohtaa. Aika monta >=500€ vehjettä nähnyt, jotka kyllä mielestäni vaan ylihinnoiteltuja.
 
Liittynyt
17.06.2019
Viestejä
1 168
Olet oikeasti vähemmistössä. Näitä hankitaan firmoihin enimmäkseen pöytäkoneen korvikkeiksi ja reissukäyttö on se 1-4 kertaa kuussa etätöitä. Ja näissähän on yleensä palautusoikeus ja 6-12kk takuu. :)

Kuten tossa yllä totesin niin 8th gen prossut teki näistä kahden lisäcoren takia vähemmän houkuttelevia. Hinnat ei muuttuneet kumminkaan.

2-3v päästä ollaan sit taas sitä mieltä että ehdoton nobrainer ;)
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 619
Eikö ookkin ihan mahtava se täysalumiinirunko? Ton jälkeen Thinkpadit tuntuu ihan Acerilta :D
Eikös elitebookeissa ole magnesiumista valmistetut runkot? Tai jokin seos.

E: Notebookcheck näyttää vain mainitsevan alumiinin 840 g5 kohdalla kun taas 840 g4 kohdalla mainitaan magnesium ja alumiini
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 469
Eikös elitebookeissa ole magnesiumista valmistetut runkot? Tai jokin seos.

E: Notebookcheck näyttää vain mainitsevan alumiinin 840 g5 kohdalla kun taas 840 g4 kohdalla mainitaan magnesium ja alumiini
Juu magnesium on vahvempaa vielä kuin pelkkä alumiini.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
112
Itselläkin kiikarissa tällänen yritysläppäri, mielessä esim HP:n elitebook g2 mutta kiinnostaisi ns. uudemman sukupolven läppärikin (DDR4) eli se olis vissiin G3 sitten? Mietinnässä myös oisko se sit i5 vai i7, hinnat kuitenkin tuntus olevan kohdillaan noissa vanhemmissa malleissa vrt. uudempiin joten oisko fiksumpi samaan hintaan laittaa i5 G3 kuin G2 i7 jos speksit muuten suht samat.

Oisko joku ehdoton suositus mallista, mitä etsiä (kuten esim tuo EliteBook)? Opiskelua, kevyttä 3D-piirtelyä mahdollisesti, perus Office-ohjelmien käyttöä sekä autojen diagnostiikkaohjelmien + moottoriensäätösoftien käyttöä jotka loppuunsa ovat kyllä aika kevyitä, tosin autotalliolosuhteet vaatii kestävää rakennetta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
93 248
Viestejä
1 905 503
Jäsenet
39 880
Uusin jäsen
jagari95

Hinta.fi

Ylös Bottom