KaapeliTV tai VDSL-liittyminen

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja Tabbe, 06.06.2019.

 1. Tabbe

  Tabbe

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Asun 2005 valmistuneessa omakotitalossa ja minulle tulee tällä hetkellä ADSL-yhteys puhelinkaapelia pitkin. Kuitenkin outojen sattumuksien summasta kuulin että on mahdollista saada KaapeliTVn kautta huomattavasti nopeampi yhteys tällä alueella. En tiedä miksei Elisa ole tätä kaupannut koskaan vaikka olen aika useasti valittanut surkeasti toimivasta ADSL-yhteydestä. Itse kaapeliTV kaapelit on hyvin lähellä omaa tonttia ja minun talosta menee kyseiseen pömpeliin kaksi eri maakaapelia jotka näyttävät parikaapelilta. Kummastakin on käytetty muutama pari todenäköisesti nykyistä ADSL-yhteyttä varten.

  Olisiko mahdollista tuoda tätä kaapelia pitkin kaapelitv tai VDSL taloon? Etäisyyttä kyseiseen pömpeliin talostani on n. 3-5 metriä. Mielestäni näissä pömpeleissä ei ole mitään aktiivisia laitteita.

  Tässä on muutamia kuvia:
  Imgur
   
 2. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 608
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Siitä vain Elisalta kyselemään... Jonkin verran maksaa liittyminen kaapeliverkkoon.
  Rakentajille
   
 3. Tabbe

  Tabbe

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Siis olen jo tilannut tuon mutta tilaajalle jää vastuuksi kaapeloinnin vetäminen omaan taloon ja sitä yritinkin kysyä että voiko se kaapelitv tulla tuota parikaapelia pitkin. Helpottaisi vetoa huomattavasti kun voisi käyttää vanhoja kaapeleita.
   
 4. jessenic

  jessenic

  Viestejä:
  519
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaapeli-tv ei kuvissa näkyviä johtoja pitkin kulje, nuo ovat puhelinkaapeleita. Kaapeli-tv tulee joko antennijohtoa (koaksiaalikaapeli) tai valokuitua pitkin. VDSL taas vaatii laitteiston päivitystä Elisan päässä, fyysisesti tulee samaa linjaa pitkin kuin ADSL. Jos linjan pituus on vain joitain satoja metrejä, riittäisi jos Elisa päivittäisi omasta päästään ADSL-laitteet VDSL-laitteiksi. Muussa tapauksessa joutuisivat kaivamaan kuidun ja sähköliittymän johonkin kadunvarsipömpeliin lähemmäksi sinua ja asentamaan VDSL-laitteet sinne.

  Kannattaa tarkistaa, onko nuo kaapelit putkitettuna tontillasi. Samaan putkeen saisi sen antennijohdon.