Ratkaistu Juuri kasattu kone mutta käynnistäessä ei anna minkäänlaista kuvaa ja sammuu hetken päästä.

Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Ongelma siis että juuri kasattu ensimmäinen pelitietokone mutta kun käynnistän sen niin kuvaa ei tule vaikka tuulettimet sun muut pyörii ja siitä hetken päästä kone sammuu itsestään ja menee heti takaisin päälle ja tämä jatkuu loputtomiin. Mikähän avuksi?

CPU: Ryzen 1600 af
Näyttis: RX 5600xt red devil
Ram: corsair vengeance rgb 16gb
Emo: AsRock b450 pro4
Virtalähde: Corsair CV650
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 816
Tuliko emolevyn alle korokeruuvit, jotka nostaa emon kotelon metallirungosta irti.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
4 977
Näinköhän on emolevyssä vielä sen verran vanha BIOS ettei tue tuota prossua...

Tuo 1600AF tuki on ainakin virallisissa tiedoissa lisätty vasta joulukuun lopussa julkaistussa 3.9:ssä.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
157
Näinköhän on emolevyssä vielä sen verran vanha BIOS ettei tue tuota prossua...

Tuo 1600AF tuki on ainakin virallisissa tiedoissa lisätty vasta joulukuun lopussa julkaistussa 3.9:ssä.
Onhan tuollaisia kokoonpanoja jo ennen tätäkin koottu. Ei sitä prosessoritukea nyt ihan vain käyttäjän kampittamiseksi ole tehty, yleinen Pinnacle Ridge -tuki kyllä riittää. Tuo mainittu "tuki" on vain hienosäätöä.

Oireet kyllä viittaisivat eniten virranpuutostautiin joko prosessorin (8-nastainen liitin) tai näytönohjaimen (8+6-nastainen liitin) suunnalta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 816
Onhan tuollaisia kokoonpanoja jo ennen tätäkin koottu. Ei sitä prosessoritukea nyt ihan vain käyttäjän kampittamiseksi ole tehty, yleinen Pinnacle Ridge -tuki kyllä riittää.
On todella täälläkin nähty se jos prosessoria tukevaa biossia ei ole, niin yleensä oikeastaan mikään ei toimi oikein, eikä kone käynnisty. Ei noita prosessorien support listoja ja bios päivityksiä turhaan tehdä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 244
Onhan tuollaisia kokoonpanoja jo ennen tätäkin koottu. Ei sitä prosessoritukea nyt ihan vain käyttäjän kampittamiseksi ole tehty, yleinen Pinnacle Ridge -tuki kyllä riittää. Tuo mainittu "tuki" on vain hienosäätöä.

Oireet kyllä viittaisivat eniten virranpuutostautiin joko prosessorin (8-nastainen liitin) tai näytönohjaimen (8+6-nastainen liitin) suunnalta.
Tuo prosessori tuli vasta viime vuoden lopulla, mutta sen pitäisi olla fyysisesti ihan sama asia kuin 2600, vain vähän pienemmillä kelloilla. Minusta tuntuu, että olet oikeassa, se tuki on vain hienosäätöä. Mutta pistän ketjun seurantaan, kun asia kiinnostaa. Sitähän siis myytiin ihan 1600:ena, jonka olisi periaatteessa pitänyt toimia jo vanhemmissakin emoissa (mutta vaatii kuitenkin tuen 2600:lle). En ole aikaisemmin kuullut mistään yhteensopivuusongelmasta sen kanssa.


Tuntuu myös siltä, että joku virta sieltä puuttuu, olisiko sitten näytönohjaimen.. Tai joku on oikarissa.

Nyt seuraava askel voisi olla kuva koneen sisältä..
 
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
P_20200407_182831.jpgP_20200407_182851.jpgP_20200407_182914.jpgP_20200407_182952.jpg

Tuossa kuvia, valotkin tulee joten luulisi kaiken olevan kiinni niinkuin pitääkin
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 374
SSD/Boottilevyn virta- tai datapiuha huonosti kiinni?

edit: Ei mitään, kuva tulisi näyttöön silti
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 244
Siellä olikin kuvia.

Jatkan silti "tyhmiä kysymyksiä", onhan näytönohjainkaapeli näytönohjaimessa, eikä siinä emolevyn liitännässä?

Saatko kuvan takapaneelista?

--

Kuvista näin seuraavaa:
  • Näytönohjaimen virtajohdot on oikeita ja kiinni
  • Muistit on sen verran vähintään painettu pohjaan, että saavat virtaa ja niiden valot syttyy
  • HDAUDIO on kytketty oikein, samoin USB3 (näillä tuskin on mitään merkitystä, mutta kuitenkin)
  • Kaikki tuulettimet on kytketty oikein ja pyörii..
  • Emolevyn virtakaapelit näytti olevan oikeita, mutta en saanut selvää tuosta ylemmästä.. Toivottavasti se on 4+4 ja pohjassa.
Jäljelle jää oikeasti seuraavat:

  • Joku sen peltisen takapaneelin liitin on oikosulussa, ts. sinne menee metallia sisälle liittimeen -> kuva takaa
  • Joku tuolla emolevyn alla on oikosulussa, eli siellä on korokepala väärässä paikkaa tai puuttuu -> tämä on hankala selvittää ja vaatii koko koneen purkamisen :(
  • (Joku muisti ei ole silti pohjassa, koeta vaan yhdellä muistilla) (epätodennäköistä)
  • (Nuo etupaneelin liittimet on kytketty väärin, koeta pelkkä POWER SWITCH) (epätodennäköistä)
  • ..ja olisit kyllä ensimmäinen henkilö, jolla on ongelmia 1600 AF:n BIOS-päivitysten kanssa, mutta katsotaan sekin kortti..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Siellä olikin kuvia.

Jatkan silti "tyhmiä kysymyksiä", onhan näytönohjainkaapeli näytönohjaimessa, eikä siinä emolevyn liitännässä?

Saatko kuvan takapaneelista?

--

Kuvista näin seuraavaa:
  • Näytönohjaimen virtajohdot on oikeita ja kiinni
  • Muistit on sen verran vähintään painettu pohjaan, että saavat virtaa ja niiden valot syttyy
  • HDAUDIO on kytketty oikein, samoin USB3 (näillä tuskin on mitään merkitystä, mutta kuitenkin)
  • Kaikki tuulettimet on kytketty oikein ja pyörii..
  • Emolevyn virtakaapelit näytti olevan oikeita, mutta en saanut selvää tuosta ylemmästä.. Toivottavasti se on 4+4 ja pohjassa.
Jäljelle jää oikeasti seuraavat:

  • Joku sen peltisen takapaneelin liitin on oikosulussa, ts. sinne menee metallia sisälle liittimeen -> kuva takaa
  • Joku tuolla emolevyn alla on oikosulussa, eli siellä on korokepala väärässä paikkaa tai puuttuu -> tämä on hankala selvittää ja vaatii koko koneen purkamisen :(
  • (Joku muisti ei ole silti pohjassa, koeta vaan yhdellä muistilla) (epätodennäköistä)
  • (Nuo etupaneelin liittimet on kytketty väärin, koeta pelkkä POWER SWITCH) (epätodennäköistä)
  • ..ja olisit kyllä ensimmäinen henkilö, jolla on ongelmia 1600 AF:n BIOS-päivitysten kanssa, mutta katsotaan sekin kortti..
P_20200408_012906.jpgP_20200408_012706.jpg
Tuossa takaa vielä kuvat. Onko väliä minkä nuista SSD:n virtajohdoista laittaa kiinni?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 244
Ei ole väliä, minkä virtajohdon laittaa SSD:lle.. Ja sori, tuolta takaa tarkoitin:
1586299383427.png


Jos vaikka verkkoliittimeen tai HDMI-liittimeen menee metallia sisään turhaan, se estää käynnistymisen. Näitä on 1-2 tapausta ollut täällä.

--

edit: nyt on pakko yrittää mennä nukkumaan, mutta tässä suurin ongelma on se, että kuvat on ihan hyvät ja niissä näyttäisi kaikki olevan kunnossa.. Ei tässä ole enää paljoa kokeiltavaa ja kaikki itsestäänselvyydet on nyt koetettu. Jokainen komponentti näyttäisi saavan virtaa ja tuulettimet pyörii..
Sitten tässä on kuitenkin joku jännä yksinkertainen ratkaisu, jota nyt en vaan huomaa. Ehkä huomenna tuorein silmin, jos ei joku muu ennätä ensin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Ei ole väliä, minkä virtajohdon laittaa SSD:lle.. Ja sori, tuolta takaa tarkoitin:


Jos vaikka verkkoliittimeen tai HDMI-liittimeen menee metallia sisään turhaan, se estää käynnistymisen. Näitä on 1-2 tapausta ollut täällä.
Ahaa joo.
P_20200408_014443.jpgP_20200408_014519.jpg
Nyt kun katsoo niin näyttää siltä että display portissa on tuo metallinen juttu ellen ihan väärässä ole? Voisiko tässä olla syy...
 
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
63
Ootko koittanut nollata biosia? Resetointi ohjeet omalle emolle varmaan löytyy manuaalista.

Sitten tarkistaisin prossun ja muistien asennuksen


Muuten lähtisin purkamaan ongelmaa ihan alusta.
Kannattaa tarkistaa ne korokepalat vielä kerran että vain tarvittavat on paikallaan. Ja myös että kaikki on samalla korkeudella ettei emo väänny.

E: joo toivottavasti oli tuosta metallinpalasta kiinni vika
 
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Ootko koittanut nollata biosia? Resetointi ohjeet omalle emolle varmaan löytyy manuaalista.

Sitten tarkistaisin prossun ja muistien asennuksen


Muuten lähtisin purkamaan ongelmaa ihan alusta.
Kannattaa tarkistaa ne korokepalat vielä kerran että vain tarvittavat on paikallaan. Ja myös että kaikki on samalla korkeudella ettei emo väänny.

E: joo toivottavasti oli tuosta metallinpalasta kiinni vika
En oo vielä, pitääpä testata. Prossun ja muistien asennus tarkistettu.
 
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
63
Sehän saattaa sitten muutaman bootloopin tehdä nollauksen jälkeen että anna sille pari minuuttia aikaa :)
Voi sammua 2-10 kertaa
 
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Sehän saattaa sitten muutaman bootloopin tehdä nollauksen jälkeen että anna sille pari minuuttia aikaa :)
Voi sammua 2-10 kertaa
Pitääpäs koittaa

Edit: Ei toiminut, bootloopannut varmaankin jo ainakin 15 kertaa ja loppua ei näy...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
63
Kannattaa tarkistaa ne korokepalat vielä kerran että vain tarvittavat on paikallaan. Ja myös että kaikki on samalla korkeudella ettei emo väänny.

Alkaa nyt olemaan ideat vähissä.

Nukkuu yön yli ja sitten purkaa ja kasaa tarkasti uudelleen.
 
Liittynyt
07.10.2018
Viestejä
119
Et vastannu tohon Halosalosen kommaan, et ookko pökänny näytön johdon takapaneelis emoon vai näytönohjaimeen?
Tosin tuo, et kone boottaa ittensä viittaa johkin osaongelmaan tai sisäiseen kytkentään...

Onkohan esim. kaikki etupaneelin liittimet kytketty oikein päin? Esim. vaikka virta- tai resetnappien liittimet oliskin oikeassa paikassa, ne voi olla fyysisesti väärin päin, eli ylösalaisin kytketty :zoom: Niis liittimis on pieni nuoli, joka tulee aina 1-pinniin.

Ootko kytkeny emon mukana tulleen pienen speakerin, jos sellasta mukana tuli? Sillä koneen käynnistyes bios ilmottaa eri piippauksin, missä vika saattaa olla. Ne piippauskoodit löytää netistä biosin valmistajan mukaan.

Netis löyty kommaa, et Corsairin muistit ei ain välttis pelittäis Ryzzien kans... Voi olla, että emo ei tue noita. Jos sul olis jostain lainata joku 1 mikä tahansa ddr4-tikku, ni vois tesmaa onko siitä kii.
 

Chloe

Mestari
Team AMD
Team NVIDIA
Team Apple
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 242
Melkoista voimaa saa kyllä käyttää että vinopinnisen/pinnivikaisen prosessorin saa paikalleen, mutta kannattaahan tuokin tarkistaa.

edit: reset- ja virtanapit kyllä toimivat kummin päin tahansa asennettuna. HDD- ja powerledit on oltava oikein päin.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
157
Mustia ruutuja käy joskus, mutta tottuneemmalla koneenkokoajalla saattaa olla sopivat vaihto-osat romulaatikossa, niin niistä ei ole tänne viestejä kirjoiteltu. Tämän takia varman päälle otettaessa, uusilla osilla yleensä se minimikokoonpano kannattaa koota ensin ilman koteloa emolevylaatikon päälle ja katsoa että boottaako.

Jos kaikki kytkennät ovat varmasti oikein ja näytönohjain kunnolla paikassaan, niin seuraavaksi epäilisin muisteja. Koska on suoraviivaista kokeilla kaikki 8 muistiyhdistelmää (1 muistikampa kerrallaan kaikissa neljässä paikassa) niin sekin kannattaa jossain vaiheessa tehdä.

Epäilyä lisää vähän nuo bios-versioiden saatetekstit:
ASRock B450 Pro4
"ASRock do NOT recommend updating (to) this BIOS if Pinnacle, Raven, Summit or Bristol Ridge CPU is being used on your system."

Eli nk. "tuki" prosessorille on vasta bios-versiossa, jota ei suositella kyseisen prosessorin kanssa käytettäväksi. Ehkä jo toimiva muistituki on onnistuttu noissa uusissa versioissa rikkomaan ja biosin ongelmana onkin se, että se on liian uusi. En ole varma asiasta, tämä on vain hyvin sumeaa päättelyä.
 
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Et vastannu tohon Halosalosen kommaan, et ookko pökänny näytön johdon takapaneelis emoon vai näytönohjaimeen?
Tosin tuo, et kone boottaa ittensä viittaa johkin osaongelmaan tai sisäiseen kytkentään...

Onkohan esim. kaikki etupaneelin liittimet kytketty oikein päin? Esim. vaikka virta- tai resetnappien liittimet oliskin oikeassa paikassa, ne voi olla fyysisesti väärin päin, eli ylösalaisin kytketty :zoom: Niis liittimis on pieni nuoli, joka tulee aina 1-pinniin.

Ootko kytkeny emon mukana tulleen pienen speakerin, jos sellasta mukana tuli? Sillä koneen käynnistyes bios ilmottaa eri piippauksin, missä vika saattaa olla. Ne piippauskoodit löytää netistä biosin valmistajan mukaan.

Netis löyty kommaa, et Corsairin muistit ei ain välttis pelittäis Ryzzien kans... Voi olla, että emo ei tue noita. Jos sul olis jostain lainata joku 1 mikä tahansa ddr4-tikku, ni vois tesmaa onko siitä kii.
En oo varma mitä tarkoitit, mutta näytönohjain kiinni PCIe slotissa ja sitten nuo PCIe johdot yhdistetty näytönohjaimeen tuosta eestä.
P_20200408_112548.jpg

Ja mielestäni etupaneelin liittimet oikein, laitan vielä kuvan niistäkin
P_20200408_112644.jpgP_20200408_112650.jpg
Ja tuommosta speaker hommaa ei tullut emolevyn mukana :(
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
48
Haki takaa sitä, että näytöltä lähtevä HDMI tai DP kaapeli on kiinni missä? Kytkitkö näytönohjaimeen vai emolevyn porttiin sen kiinni ? Kaapelin pitäisi mennä suoraan näytönohjaimeen kiinni koneen takana.

Ei emolevyn liitäntöihin (kuva alla)
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Haki takaa sitä, että näytöltä lähtevä HDMI tai DP kaapeli on kiinni missä? Kytkitkö näytönohjaimeen vai emolevyn porttiin sen kiinni ? Kaapelin pitäisi mennä suoraan näytönohjaimeen kiinni koneen takana.

Ei emolevyn liitäntöihin (kuva alla)
Ahaa joo näytönohjaimessa kiinni on.
 

jm_

Tukijäsen
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
105
Emolevy on kiinni oikeilla ruuveilla? Meikäläisen silmään ruuvien kanta näyttää liian isolta, voi aiheuttaa oikosulkua myös tämä, vaikka yleensä ympärillä on kyllä riittävästi tilaa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 889
Onko tuossa kotelolta tulevassa niputetussa etupaneelin liittimessä pinnit oikeassa järjestyksessä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
138
Onko biossista fast boot päällä?
Ja näkyykö emolta mihin virhekoodiin se bootti pysähtyy?

Edit: vaimolle koottu setti eri prossulla ei bootannut kunnolla fast boot päällä. Piti ottaa pois myös Windowsista ja biossista.
 
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Emolevy on kiinni oikeilla ruuveilla? Meikäläisen silmään ruuvien kanta näyttää liian isolta, voi aiheuttaa oikosulkua myös tämä, vaikka yleensä ympärillä on kyllä riittävästi tilaa.
Ruuveista en ole ihan varma onko oikeat, kotelon mukana tuli monenlaista ruuvia, ainakin kierteisiin meni hyvin ruuvit.
 
Liittynyt
29.03.2020
Viestejä
31
Onko biossista fast boot päällä?
Ja näkyykö emolta mihin virhekoodiin se bootti pysähtyy?

Edit: vaimolle koottu setti eri prossulla ei bootannut kunnolla fast boot päällä. Piti ottaa pois myös Windowsista ja biossista.
Paha sanoa kun ei biossiin pääse. Kuvaa ei ole tullut kertaakaan vielä näytölle.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
90 089
Viestejä
1 842 264
Jäsenet
39 169
Uusin jäsen
Stenvto

Hinta.fi

Ylös Bottom