juoksumaton toiminta ongelma

Liittynyt
11.01.2022
Viestejä
4
juoksumatto alkoi käyttäytymään oudosti.
matto pyörii normaalisti jos sillä ei ole vastusta eli kukaan ei juokse/kävele matolla, mutta jos kävelee matolla niin vaikka nopeus pitäisi pysyä vakiona se välillä aina ensin hidastuu ja sen jälkeen nopeutuu vakio nopeutta suuremmaksi kunnes palautuu takaisin. nopeus saataa pysyä useamman minuutin jälleen vakiona kunnes jossain välissä ilmiö toistuu, mutta yleensä ilmiö esiintyy heti alussa kun maton käynnistää tauon jälkeen.
mikä komponentti vika voisi aiheuttaa kyseisen oikuttelun?
moottorin kanssa samassa kotelossa on piirilevy jonka oletan olevan ohjausyksikkö, en ole vielä tarkistanut onko piirilevyllä jokin komponentti viallinen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 696
Elektroniikasta kun on kyse niin ensimmäisenä tulee mieleen perinteinen konkkavika joka voi aiheuttaa kaikenlaista. Sitten tietty joku liitos saattaa olla huono tai juotos murtunut.

Itse en juoksumattojen toimintaa tunne eli miten niissä nopeutta säädellään ja valvotaan mutta yksi vaihtoehto on viallinen tai likaantunut anturi jos sellaisella tarkkaillaan nopeutta. Voi olla että tuota mitataan myös suoraan esim moottorin virtaa seuraamalla.

Ota vaikka muutama foto elektroniikasta niin joku täällä varmaan osaa kertoa tarkempia diagnostiikkavinkkejä. Tietenkin laitteen merkki ja mallikin aina auttaa asian ihmettelyssä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 696
Tuo ei anna mitään vikakoodia näytölle? Kuvissa ei ainakaan näy mitään selkeästi hajonneita osia mutta tuo yksi liitin jossa musta+musta harmaalla raidalla vaihtuu värikkäiksi johdoiksi näyttää ehkä yhdessä kuvassa olevan huonosti kiinni. Voi tietty olla että se vaan näyttää mutta kannattaa tarkistaa. Pikaisella googletuksella jotain viitteitä nopeusanturin pätkimiseen tai likaisuuteen löytyi mutta ilmeisesti tuosta pitäisi tulla joku vikakoodi?
 
Liittynyt
14.09.2018
Viestejä
450
Vähän myöhäinen vastaus, mutta...

Onko koska viimeksi voideltu maton ja alustan väliä? Tuo sekoilu vain kuorman kanssa viittaisi siihen, että kitkaa on liikaa. Automatiikka sitten sekoaa kun matto luistaa rullilla. Oli joskus käytettynä saamani vehkeen kanssa tuon tapaista oireilua joka korjaantui voitelulla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
192 789
Viestejä
3 488 588
Jäsenet
62 209
Uusin jäsen
tattimatti6

Hinta.fi

Ylös Bottom