Jonsbolta odotettu alumiinikuorinen UMX5-miditornikotelo

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 777Jonsbo on lanseerannut odotetun UMX5-miditornikotelonsa, jota se esitteli ensimmäistä kertaa yleisölle jo kesän alussa Computex-messuilla. Jonsbon kotelomalliston uudeksi huippumalliksi sijoittuva UMX5 on varustettu teräsrungolla ja 5,5 mm paksusta alumiinista valmistetulla ulkokuorella. Molemmat kylkipaneelit ovat viisimillistä karkaistua lasia.

UMX5:n pohjassa on edeltäjämallista tuttu 35 mm korkea rako, jonka kautta kotelo ottaa jäähdytysilmansa. Kotelon pohja on valaistu kahdella RGB-ledillä. Kotelon sisällä kiintolevy- ja virtalähdepaikat on suojattu hunajakennokuvioidulla lasilevyllä, joka on myöskin RGB-valaistu. RGB-valaistuksen ohjaus sijaitsee etupaneelissa.

ATX-virtalähdepaikka sijaitsee ylhäällä kotelon etuosassa ja sen alapuolella on neljä alumiinista valmistettua levykelkkaa. Kotelossa on kaikkiaan viisi 120 mm tuuletinpaikkaa, joista yhdessä on esiasennettu tuuletin. Kotelon pohjaan ja kattoon on mahdollista asentaa 240 mm jäähdytin.Jonsbo UMX5 tekniset tiedot:
 • Ulkomitat: 507 x 224 x 485 mm (K x L x S)
 • Paino: 15,5 kg
 • Materiaali: Teräs, alumiini, karkaistu lasi
 • Yhteensopivat emolevyt: E-ATX, ATX, micro-ATX, mini-ITX
 • Etupaneeli: 2 x USB 3.0, HDMI, mikrofoni, kuuloke, RGB-valaistussäädin
 • 3,5 tuuman levypaikat: 4 kpl
 • 2,5 tuuman levypaikat: 6 kpl
 • Laajennuskorttipaikat: 8 kpl
 • Lisäkorttien maksimipituus: 325 mm
 • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 166 mm
 • Tuuletinpaikat: Pohjassa ja katossa 2 x 120, takana 1 x 120 mm
 • Tuulettimet: 1 x 120 mm takana
 • Jäähdytinyhteensopivuus: 240 mm pohjassa ja katossa, 120 mm takana

UMX5 tulee saataville välittömästi mustana ja hopeanvärisenä vaihtoehtona. Molempien verolliset (alv. 19 %) suositushinnat ovat 199,99 euroa.

Lähde: Jonsbo

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
39
Oikein mukavat pölynkeruu-urat.
Jonsbo on näköjään missannut tyylikkään kotelon idean kokonaan.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
313
Ilmankierto tuossa vähän epäilyttää. UMX4 malli toimi mainiosti, kun pohjasta otti kahdella tuulettimella viileää näyttikselle ja takapaneelista prossulle. Ylipaineistettu lämmin ilma poistui esteettömän kattotuulettimen ja powerin kautta. Mikään osa ei käynyt kuumana ja tuulettimia sai ajaa pienillä kierroksilla.

UMX5:ssa on ilmeisesti ajateltu, että alhaalta sisään ja ylhäältä sekä takaa ulos. Isot näytönohjaimet tosin tuppaavat blokkaamaan alhaalta tulevan ilmankierron, joten prosessorille pitäisi keksiä jostain viileää ilmaa. Edestä se ei onnistu fiksusti, sillä poweri on edessä. Takatuulettimen voisi ehkä kääntää, jos siihen lisäisi pölysuojan.
Epäilen myös tuota katon toteutusta. Pahimmillaan tuo viritys vastustaa ilmavirtausta niin, että lämmin ilma ei poistu tehokkkaasti tai tuulettimia joutuu huudattamaan.
Mielenkiintoinen kotelo ja hopeana voisin hyväksyä ulkonäön puolesta. UMX4:n osalta fiilikset on niin hyvät, että ehkä tuotakin uskaltaisin testata.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 126
Muistuttaa huonolla tavalla Lian Li:n koteloista: design keuliminen ja korkea hinta, ilman mitään uutta fiksua. Toki lasikyljet ja RGB edelliseen versioon nähden, mutta joo.

Jonsbolla ja Lian Li:lla kuitenkin aivan nerokkaitakin koteloita ja yhtiä ainoista valmistajista, jotka uskaltavat kehitellä uutta.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
313
Pölynimureita saa halvemmallakin :kahvi:
"Thanks to the MESH elements in the frame, the fans can suck in air from the outside at any time. In the floor, there are also generous recesses below the fan mounts, which are equipped with a magnetic dust filter from the outside. This ensures a continuous exchange of air without the user having to worry about dust in the system."

Miksi kotelo imisi pölyä yhtään kilpailjoitaan enemmän? Kevytkin ylipaine riittää pitämään reunojen pölysuojat puhtaina.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
200 239
Viestejä
3 596 280
Jäsenet
63 519
Uusin jäsen
villeov

Hinta.fi

Ylös Bottom