Jokapäiväinen roskaposti, millä pois?

Viestiketju alueella 'Palaute, tiedotukset ja arvonnat' , aloittaja neko, 10.01.2018.

 1. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 231
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt 2018 on alkanut tämä jatkuva, jokapäiväinen roskapostin tulo, ilmeisesti samalta taholta, koska tyyli on sama. Otsikkona on roskapskan url ja samaa jöötiä on englanninkielisessä viestissä. Viestit moderoidaan nopeasti pois.:tup: Mutta henkilöille, jotka seuraavat tiettyjen alueiden uusia viestejä, mielenkiintoisten aiheiden varalta, saavat näistä roskaposteista oman kopion.:tdown:

  Joissain foorumeissa on käytössä käytäntö, että uuden jäsenen ensimmäi(nen|set) viesti(t) menee automaattisesti ensin moderaadon hyväksyntää odottamaan. Moderaadon hyväksyntä antaa samalla ko. käyttäjälle samalla oikeuden jatkossa postata normaalisti (näin ainakin eräällä foorumilla, jolla auttelen, tosin eri softa joka lienee valovuosia tätä jäljessä).

  Tullee lisätyötä, mutta takaa samalla roskapostittomamman foorumin. Täällä lienee sen verran henkilökuntaa, että moinen ei aiheuttaisi liikaa työtä. Jos aiheuttaa, ottakaa lisää vapaaehtoisvoimia, halukkaita riittänee.

  No, tämä tyrmättäneen, mutta olenpa ilmaissut mielipiteeni ja palautteeni, eli toiveeni olisi että tämä tämänhetkinen ja muu mahd. roskapostittaminen saataisiin karsittua.
   
  TenderBeef tykkää tästä.
 2. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 685
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mielestäni ensimmäisten viestien moderoinnissa ei ole mitään järkeä. Se sitoisi aivan liikaa moderaattoreja ja vaatisi lähes ympärivuorokautista päivystämistä. Yksi uusi käyttäjä saattaisi puskea vaikka kuinka paljon moderoitavia viestejä ja tämä kaikki olisi pois varsinaisesta keskustelualueen moderoinnista.

  Viimeaikoina spammia on tullut vähän normaalia enemmän, mutta kuten sanoit niin noita raportoidaan todella nopeasti ja näin myös spammit sekä spammaajat siivotaan pois.

  Tässä nyt ehkä tehdään ongelmaa sellaisesta mikä ei ole varsinainen ongelma. Viisainta varmasti olisi kehittää rekisteröitymisprosessia bottiturvallisemmaksi ja ottaa käyttöön Googlen uudempi reCAPTCHA.
   
  east, BigNasty ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 3. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 231
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä voisi olla hyvä. Ja tosiaan, voihan olla kuten sanoit, että teen kärpäsestä härkäsen. Alkoi vain vatuttamaan, kenties nousin väärällä koivella...
   
 4. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 685
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siinä olet ihan oikeassa, että tämä vaatii jonkinlaista kehitystä mutta manuaalisen työn lisääminen on vähän huono vaihtoehto taistelussa roskapostia vastaan.
   
 5. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 423
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Puhdistellaan jatkuvasti ja ainakin saadaan hyvin kerättyä näiden käyttämät spostiosoitteet ja bannattua :)
   
 6. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 009
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sama täällä, nyt viime aikoina koko ajan tulee emaililla näitä uusia spämmitopikkeja. EDIT: Tänään ~8:00-16:00 tullut jo 4 eri spämmitopikki-ilmoitusta emailiin.

  Toivottavasti jotain tällaista pystyy tekemään.

  Tai, voisiko tehdä niin, että jos käyttäjän ensimmäinen viesti sisältää linkin/linkkejä, niin silloin menisi pre-moderointiin? En tiedä kuinka paljon lisätyötä tuo sitten aiheuttaisi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2018
  neko tykkää tästä.