Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Meillä on samanlainen kone. Sattuisitko tietämään sen lisäaineen nimen, jolla jäätelö olisi edes vähän pehmeämpää pakkasesta otettuna? Nyt se on kuin kiveä ja sitä ei voi leikata, vaan sitä pitää murskata jos meinaa syödä.Tuossa oli aiemmin puhetta itse tehdystä jäätelöstä. Meillä on sellainen kone jonka astia laitetaan pakkaseen 24h jotta varastoi kylmää itseensä. Sitten heitetään ropelli moottoreineen päälle ja kaadetaan jäätelöaines kulhoon ja laitetaan laite sekoittamaan ainekset, kone pyörii todella hitaasti eikä ole mikään tehosekoitin. Yksinkertaisilla aineksilla tulee onnistunutta jäätelöä koska tuo kone saa siihen vaaditun kuohkeuden hitaasti jäähdyttämällä ja sekoittamalla. En teidä miten perinteinen laadukas jäätelö tehdään teollisesti, tuo on kotikäyttöön tehty laite.
Oikeista aineksista tehtynä tulee hyvää jäätelöä, enkä tiedä miksi jäätelöön pitää lisätä kaikkea sontaa, kun se ei sitä vaadi. Tai tiedän, yritetään tehdä samankaltaista paremmalla katteella. Perusjäätelöaines tehdään täysmaidosta, kuohukermasta, sokerista, kananmunasta ja vaniljauutteesta lämmittämällä ja sitten jäähdyttämällä 12h jääkaapissa. Maustaminensitten maun mukaan lämmitysvaiheessa millä nyt sattuu haluamaan. Nämä kasvirasvat ja glukoosisiirapit on tullut myöhemmin parantamaan ties mitä asioita joita ei olisi tarvinnut parantaa. Mielestäni tuo kuohukerma on yksi olennainen osa jota ei voi kiertää mitenkään, sitä nimittäin tulee reilusti enemmän kuin maitoa, ja muuta rasvaa ei jäätelöön tarvita.
Liiterissä on paketillinen vanilijatuuteja 8 kpl hintaan 0,85 EUR. Ovat vielä pirun hyviä. En ymmärrä miten voivat olla noin halpoja?
Ja tämä ei ole mikään tarjous, koska ovat olleet pitkään siellä tuohon hintaan.
Teeppä lämpötesti ja jätä tuutti kääreestä aukaistuna vaikka tyhjään vesilasiin pöydälle muutamaksi tunniksi niin näet jotain ihmeellistä. Itse suosin maito- ja kermajäätelöitä. Nämä kasvirasva-margariinisekoitukset saa jäädä kaupan hyllylle.
Oma tuomioni perustuu viime vuoden havaintooni tuosta tuutista. Se ei sula, vaikka olisi kuinka kauan pöydällä.
Laktooseista en tiedä, mutta yleisesti ottaen nämä ovat hyvin yksilöllisiä makuasioita. 3 Kaverin jäätelöistä vain yksi on ollut sellainen, jota olisin ostanut lisääkin, mutta lopettivat sen myynnin jostain syystä. Ei varmaan mennyt kaupaksi tarpeeksi hyvin, tai jotain. Maku oli joku punaherukkasekoitus, mutta en muista mikä se toinen maku siinä oli. Loput purkit mitä on tullut kokeiltua, ovat olleet jollakin tavalla liian maustettuja tai muuten vain erikoisia. Eivät missään nimessä pahoja, mutta eivät vaan oikein ole osuneet minun makuhermoon.Ben & Jerry's yleisesti on laktoosillisia, paitsi kasvisp***at.
Toisesta ketjusta viestini poistettiin offtopiccina, mutta jos haluaa laadukkaan jäätelöpikarin, niin näitä kannattaa ostaa:
3 Kaveria - 3 Friends
Haluamme tehdä jäätelöä eri tavalla kuin muut. Luonnollisemmin ja paremmin. Niin, että voimme ylpeästi seistä jokaisen purkin takana.www.3friends.com
Niillä on kymmenen laktoositonta makua, ovat laadukkaita tuotteita ja maksavat vähemmän kuin B&J's normaalisti. En saanut tästä mainoksesta mitään, mutta nuo on parempia jäätelöitä.
Osa on toki imeliä, mutta eivät kaikki. Noista kotimaisista minä taas en yleensä hirveästi pidä, paitsi ihan tavallisesta vaniljasta mansikoiden kanssa. On niissäkin toki poikkeuksia, mutta jotenkin tuppaavat olemaan tunkkaisia ja ätläkän kermaisia. Häagen-Dazsilla on myös muutamia mainioita jäätelöitä, jos se B&J:n jenkkiläinen alkuperä ahdistaa.Pakko sanoa että itse pidä lainkaan niistä tom ja jerryistä, tai mitä nyt ovatkaan nimeltään. Niin ylimakeaa että pahaa tekee. Mikä tahansa suomijäätelö, kun siis pysytään oikeassa kermajäätelössä, on parempaa kuin nuo jenkki-"ihmeet". Lidlistä tosin saa myös halvalla ok-jädejä, esim se puffet-kopio ihan toimiva, tai ne halveat tikkujäätelöt/16kpl boksissa.
3 Kaverin jäätelöistä vain yksi on ollut sellainen, jota olisin ostanut lisääkin, mutta lopettivat sen myynnin jostain syystä. Ei varmaan mennyt kaupaksi tarpeeksi hyvin, tai jotain. Maku oli joku punaherukkasekoitus, mutta en muista mikä se toinen maku siinä oli. Loput purkit mitä on tullut kokeiltua, ovat olleet jollakin tavalla liian maustettuja tai muuten vain erikoisia. Eivät missään nimessä pahoja, mutta eivät vaan oikein ole osuneet minun makuhermoon.
Häagen-Dazsilla on myös muutamia mainioita jäätelöitä, jos se B&J:n jenkkiläinen alkuperä ahdistaa.
Hyvin ovat onnistuneet, sillä tuota en tiennyt ja olen aina pitänyt sitä hollantilaisena tai belgialaisena brändinä.Häagen-Daaz on jenkkiyhtiön yritys saada eurooppalaiselta kuulostava nimi
Plus eihän siinä ole mitään järkeä tunkea pullaa ja muuta jäätelöön. Vähän samaa kun laittaisi sisuja kokikseen.
Aika ahdasmielinen kommentti. Eihän tuo poikkea mitenkään muista jälkiruoista, joissa on aika usein sekaisin kaikenlaista. Ja sama koskee monia kotimaisiakin jäätelöitä.Plus eihän siinä ole mitään järkeä tunkea pullaa ja muuta jäätelöön. Vähän samaa kun laittaisi sisuja kokikseen.
Ei ole Chunky Monkeyta näkynyt edelleenkään missään, mutta tilalle on tullut "Oh My, Banoffee Pie!" Lähes samanlaista, mutta pikkuisen liikaa imeliä sattumia omaan makuun. Saa kuitenkin luvan kelvata.Chunky Monkeysta taisin mainita joskus aiemminkin, se oli ehdoton suosikkimaku. Sitä ei vaan saa enää mistään Suomessa.
Saahan noita Suomesta, mutta aika harvasta paikkaa.siellä parit gelatot nautittua. Jestamandeeras sentään, aivan kuin eri planeetalta. Niitä kun saisi Suomesta, niin tulisi varmaan useamminkin jätskiä syötyä.
Oliko tässä nyt hakusessa gelato vai jäätelö?On nää keinoaine-höpöhöpö-jätskit sitten kamalia. Viikon olin juuri Milanossa ja tulipa siellä parit gelatot nautittua. Jestamandeeras sentään, aivan kuin eri planeetalta. Niitä kun saisi Suomesta, niin tulisi varmaan useamminkin jätskiä syötyä.
Oliko tässä nyt hakusessa gelato vai jäätelö?
ps. esimerkiksi kolmen kaverin jäätelöistä ei ylimääräisiä lisäaineita tai muuta "höpöhöpöä" löydy.
Tällainen paikka tuli ekana googlessa vastaan:Mistähän tätä herkkua saisi Suomessa? Itse asun täällä Varsinaisessa, enkä juurikaan gelatoon ole törmännyt.
Syönyt kyl tänä vuonna hyviä jäätelöitä, salmiakki/lakritsijäätelöt mieleen, joista ehkä lemppari ollut tuo värikkäistä turkinpippureista inspiraationsa saanut jäätelö. Myös kojusta saatava lakritsi Daim jätski oli kyl hyvää. Näissä vissiin just se lakritsi/salmiakki tekee sen, että ei omaan suuhun maistu nii äklöltä ku sit joku mansikka&suklaa kombot yms. mitä on pakastealtaissa.
Vastataan toooodella vanhaan ja tuskin enää ajankohtaiseen, mutta itse huomannut että Suomen jäätelön jäätelöistä osa jättää kunnon rasvakerroksen omaan suuhun, ja kiriskka(en tiedä onko valikoimassa enää) oli ehkä suu-tuntumalta vastenmielisin, mitä syönyt ns. ikinä - oli sentääs(ainakin oletan) kivet poistettu, mutta muuten vedetty blenderin läpi kuorineen. Samaten saman valmistajan pistaasi on aika hirveä kokemus, ja aika pitkälti samasta syystä.Syön nykyään harvoin jätskiä mutta nyt tuli päähänpisto että vkl pitää saada ihan perusvaniljajätskiä.
Mutta mitä? Mikä on paras?
Pingviini ei voi ostaa kun Nestle
Ingman ei voi ostaa kun sulkivat tehtaan Suomessa
3 Kaverilla on vaniljajäätelö mutta ei tunnu löytyvän lähikaupoista, enkä oikein viitsisi ajella jäätelön perässä
Suomen Jäätelö kiinnostaisi, onko hyvää?
Pitäskö tyytyä Lidl Gelatelliin?