• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:00 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Itsetehdyt hillot

Liittynyt
11.09.2021
Viestejä
196
Hedelmiä saa nyt edullisesti. Onko kukaan tehnyt hilloja itse? Itse purkittanut jo koko joukon aprikoosihilloja, paraguayoshilloja, nektariinihilloja... Kertokaa kotihillokeittäjät mitä hilloja te olette tehneet?
 
Jalapenohilloa on tullut useasti tehtyä. On hyvää.
 
Itse pakastan aika paljon ruokia, ostan hyvään hintaan säiliöpakastimen. :tup::eat: Jossain tapauksissa Saksasta tilaaminen on halvempaa! Hilloaminen on aika vaivalloista, ostaa mielummin LIDL:stä edulliseen hintaan?
 
Jalapenohilloa on tullut useasti tehtyä. On hyvää.
Varmasti hyvää. Oma perusohjeeni on kg puhdistettuja hedelmiä ja 330gr hillo-marmelaadisokeria sekä maun mukaan alkoholia muutama rkl. Ja sitten vaan syksyllä/talvella nauttimaan vaikkapa juustojen tai pateiden ym. kanssa. ;)
 
Hilloaminen on aika vaivalloista, ostaa mielummin LIDL:stä edulliseen hintaan?
Lidlin, ja kauppojen yleensäkin, parhaatkin hillot ovat sokerivetistä kuraa itsetehtyihin hilloihin verrattuna. Vesi ja sokeri kun on hedelmiä ja marjoja halvempaa. Jos hillonnokareen jättää pöydälle tms. vapaaseen ilmanalaan, se ei saa homehtua viikossakaan. Jos homehtuu, on hilloon jäänyt liikaa vapaata vettä. Kauppojen hillot homehtuvat pahimmillaan muutamassa päivässä purkin aukaisusta.

Keittelin männävuosina joku 90 purkillista hilloa erilaista etelän hetelmistä ja marjoista. Aprikoosihillo on erittäin hyvää ja ne on just nyt halvimmillaan, persikat ja nektariinit on myös hyviä hillohedelmiä. Päärynät ja melonit on aika laimeita maultaan, mutta saa niistäkin hillon tehtyä, vaikka jonkun toisen hedelmän kaverina jos ei muuten.

Hillon vaihtoehtona voi tehdä soseesta kasaankeittämällä nk. hedelmävoita. Lopputulos on hilloa tönkömpää tavaraa (lisätyllä sokerilla ja aggressiivisella kasaankeitolla vaikka kivikovaa) eikä se säily yhtä pitkään, mutta se ei ole yhtä imelää joten se käy vähän eri juttuihin. Omenat on varmaan se yleisin hedelmävoin ainesosa. Kasaankeittäminen on nopeinta laakealla astialla, vaikka paistinpannulla, koko ajan sekoittaen.
 
Lidlin, ja kauppojen yleensäkin, parhaatkin hillot ovat sokerivetistä kuraa itsetehtyihin hilloihin verrattuna. Vesi ja sokeri kun on hedelmiä ja marjoja halvempaa. Jos hillonnokareen jättää pöydälle tms. vapaaseen ilmanalaan, se ei saa homehtua viikossakaan. Jos homehtuu, on hilloon jäänyt liikaa vapaata vettä. Kauppojen hillot homehtuvat pahimmillaan muutamassa päivässä purkin aukaisusta.

Keittelin männävuosina joku 90 purkillista hilloa erilaista etelän hetelmistä ja marjoista. Aprikoosihillo on erittäin hyvää ja ne on just nyt halvimmillaan, persikat ja nektariinit on myös hyviä hillohedelmiä. Päärynät ja melonit on aika laimeita maultaan, mutta saa niistäkin hillon tehtyä, vaikka jonkun toisen hedelmän kaverina jos ei muuten.

Hillon vaihtoehtona voi tehdä soseesta kasaankeittämällä nk. hedelmävoita. Lopputulos on hilloa tönkömpää tavaraa (lisätyllä sokerilla ja aggressiivisella kasaankeitolla vaikka kivikovaa) eikä se säily yhtä pitkään, mutta se ei ole yhtä imelää joten se käy vähän eri juttuihin. Omenat on varmaan se yleisin hedelmävoin ainesosa. Kasaankeittäminen on nopeinta laakealla astialla, vaikka paistinpannulla, koko ajan sekoittaen.
Kiva kuulla, että samanhenkistä porukkaa löytyy täältä :) Millaisia aprikoosi/persikka/nektariinihilloja itse teit?Aprikoosin pidän aprikoosina sen hienon maun vuoksi, mutta nektariinia ja paraguayos olen kyllä yhdistänyt sekä kaikkiin kivellisiin hedelmähilloihin muutaman rkl alkoholia/per puhdistettu hedelmäkilo (vodkaa, whiskyä, Disaronnoa). Juuri eilen tein taas aprikoosia ja Disaronnoa :)
 
Itsepoimittu mustikka ja vaarain sellaisia mistä tulee tehtyä hilloa. Hyvin basic resepti, ei mitään erikoista. Kaupoista löytyy kyllä hyviäkin hilloja, mutta ei joka kaupasta eikä hinnat alkaen hyllyltä. Viime vuodelta vaarainkuvaa
1753794691169.png
 
  • Tykkää
Reactions: Mco
Itsepoimittu mustikka ja vaarain sellaisia mistä tulee tehtyä hilloa. Hyvin basic resepti, ei mitään erikoista. Kaupoista löytyy kyllä hyviäkin hilloja, mutta ei joka kaupasta eikä hinnat alkaen hyllyltä. Viime vuodelta vaarainkuvaa
1753794691169.png
Herkullinen, mikä sulla oli sekoitussuhde? Saitko montakin purkkia (paljonko oli marjoja, kun aloit keittämään?)?
 
Herkullinen, mikä sulla oli sekoitussuhde? Saitko montakin purkkia (paljonko oli marjoja, kun aloit keittämään?)?
En kyllä pysty muistamaan sekoitussuhdetta. Ihan vaan normiohje pussinkyljestä. Vaaraimia tulee kivasti kun iso hakkuuaukio missä aika paljon puskia. Ei näkynyt viime vuonna muita poimimassa samalla aukiolla.
 
En kyllä pysty muistamaan sekoitussuhdetta. Ihan vaan normiohje pussinkyljestä. Vaaraimia tulee kivasti kun iso hakkuuaukio missä aika paljon puskia. Ei näkynyt viime vuonna muita poimimassa samalla aukiolla.
Kiva kuulla. Kuningatarhillo on aina hyvää! ;)
 
Väsäilin raparperihilloa. 500g raparperi, 250g hillosokeri, 1/4dl vesi, kanelitanko, 1 sitruunan kuoret raastettuna sekaan. Keitin noin 20 minuuttia. Kunhan tuo jäähtyy niin surautan vielä pehmeäksi tehosekoittimella. Tätä ei ole tarkoitus säilöä pidempään, menee heti syöntiin.

Maku todella kiva, mutta raparperin maku mieto. Liekö syksyä kohti raparperit menee miedommiksi vai mikä? Muistelin, että tulis tiukempi maku hilloon kuin mikä lopputuloksessa. Kanelitanko+sitruuna teki lopputuloksesta jotenkin jouluisemman.

Kuva keittämisen ajalta ennen kuin raparperit pehmenivät hilloksi.
1754406390834.png
 
Viimeksi muokattu:
Väsäilin raparperihilloa. 500g raparperi, 250g hillosokeri, 1/4dl vesi, kanelitanko, 1 sitruunan kuoret raastettuna sekaan. Keitin noin 20 minuuttia. Kunhan tuo jäähtyy niin surautan vielä pehmeäksi tehosekoittimella. Tätä ei ole tarkoitus säilöä pidempään, menee heti syöntiin.

Maku todella kiva, mutta raparperin maku mieto. Liekö syksyä kohti raparperit menee miedommiksi vai mikä? Muistelin, että tulis tiukempi maku hilloon kuin mikä lopputuloksessa. Kanelitanko+sitruuna teki lopputuloksesta jotenkin jouluisemman.

Kuva keittämisen ajalta ennen kuin raparperit pehmenivät hilloksi.
1754406390834.png
Kaneli antaa varmaan kivan maun. Ootko joskus kokeillut teguilaa tai giniä muutaman rkl?
 
En ole testannut, vois olla aika kiva idea
Kokeile ihmeessä. Sanoisin, että jos laitat mukaan mansikkaa, niin silloin Cointreau ois oiva. Itse teen pääosin hilloja kivellisistä hedelmistä, jolloin käytän vodkaa, Disaronnoa, whiskyä...3 rkl alkoholia kiloa kohti puhdistettua hedelmää on hyvä. Pehmeissä, kuten raparperi, mansikka... voi käyttää vähemmänkin, jos haluaa. Tärkeintä on, että maku ei puske päälle, vaan antaa sen oman vivahteen. Kokeilemalla sitä oppii, mikä on paras ;)
 
Pari vuotta sitten innostuin hilloja keittelemään. Ihan perus marjoista tullut tehtyä, sekä omenasta ja raparperista. Tossa keväällä mehutettiin pakastemarjoja, niin tein sit siitä mäskistä hilloa, et se oli sit kunnon sekamarjahillo. Pari vuotta sitten oli erittäin runsas kesäkurpitsa sato, niin tein sit Sitruuna kesäkurpitsahilloa. Omenan kanssa kokeiltu marja-aroniaa, niin saa vähän erilaisuutta siihen. Yksi tämän talouden suosikki hilloja on veriappelsiinihillo ja appelsiini tyrnihillo. Yleisesti muuten hedelmät on jääneet vähän vähemmälle kokeilulle, taisin jotain nektariini hilloa tehdä joskus.
 
Pari vuotta sitten innostuin hilloja keittelemään. Ihan perus marjoista tullut tehtyä, sekä omenasta ja raparperista. Tossa keväällä mehutettiin pakastemarjoja, niin tein sit siitä mäskistä hilloa, et se oli sit kunnon sekamarjahillo. Pari vuotta sitten oli erittäin runsas kesäkurpitsa sato, niin tein sit Sitruuna kesäkurpitsahilloa. Omenan kanssa kokeiltu marja-aroniaa, niin saa vähän erilaisuutta siihen. Yksi tämän talouden suosikki hilloja on veriappelsiinihillo ja appelsiini tyrnihillo. Yleisesti muuten hedelmät on jääneet vähän vähemmälle kokeilulle, taisin jotain nektariini hilloa tehdä joskus.
Kiva kuulla. Miltä tuo sitruuna&kesäkurpitsahillo maistui? Appelsiini&tyrni varmaan mainio yhdistelmä. Itse laitoin veriappelsiiniginiä nektariinihilloon. Alkoholissa kannattaa muistaa, että sitä ei keitetä vaan sekoitetaan joukkoon hiukka ennen purkittamista. Vaikka kaktusviikuna onnistuu hilloon, niin siemeneiden vuoksi, syön sen mielummin tuoreeltaan. Niitä saa joskus Lidl.
 
Pari vuotta sitten innostuin hilloja keittelemään. Ihan perus marjoista tullut tehtyä, sekä omenasta ja raparperista. Tossa keväällä mehutettiin pakastemarjoja, niin tein sit siitä mäskistä hilloa, et se oli sit kunnon sekamarjahillo. Pari vuotta sitten oli erittäin runsas kesäkurpitsa sato, niin tein sit Sitruuna kesäkurpitsahilloa. Omenan kanssa kokeiltu marja-aroniaa, niin saa vähän erilaisuutta siihen. Yksi tämän talouden suosikki hilloja on veriappelsiinihillo ja appelsiini tyrnihillo. Yleisesti muuten hedelmät on jääneet vähän vähemmälle kokeilulle, taisin jotain nektariini hilloa tehdä joskus.
Kiva kuulla. Miltä tuo sitruuna&kesäkurpitsahillo maistui? Appelsiini&tyrni varmaan mainio yhdistelmä. Itse laitoin veriappelsiiniginiä nektariinihilloon. Alkoholissa kannattaa muistaa, että sitä ei keitetä vaan sekoitetaan joukkoon hiukka ennen purkittamista. Vaikka kaktusviikuna onnistuu hilloon, niin siemeneiden vuoksi, syön sen mielummin tuoreeltaan. Niitä saa joskus Lidl.
 
Pari vuotta sitten innostuin hilloja keittelemään. Ihan perus marjoista tullut tehtyä, sekä omenasta ja raparperista. Tossa keväällä mehutettiin pakastemarjoja, niin tein sit siitä mäskistä hilloa, et se oli sit kunnon sekamarjahillo. Pari vuotta sitten oli erittäin runsas kesäkurpitsa sato, niin tein sit Sitruuna kesäkurpitsahilloa. Omenan kanssa kokeiltu marja-aroniaa, niin saa vähän erilaisuutta siihen. Yksi tämän talouden suosikki hilloja on veriappelsiinihillo ja appelsiini tyrnihillo. Yleisesti muuten hedelmät on jääneet vähän vähemmälle kokeilulle, taisin jotain nektariini hilloa tehdä joskus.
Kiva kuulla. Miltä tuo sitruuna&kesäkurpitsahillo maistui? Appelsiini&tyrni varmaan mainio yhdistelmä. Itse laitoin veriappelsiiniginiä nektariinihilloon. Alkoholissa kannattaa muistaa, että sitä ei keitetä vaan sekoitetaan joukkoon hiukka ennen purkittamista. Vaikka kaktusviikuna onnistuu hilloon, niin siemeneiden vuoksi, syön sen mielummin tuoreeltaan. Niitä saa joskus Lidl.
 
Pari vuotta sitten innostuin hilloja keittelemään. Ihan perus marjoista tullut tehtyä, sekä omenasta ja raparperista. Tossa keväällä mehutettiin pakastemarjoja, niin tein sit siitä mäskistä hilloa, et se oli sit kunnon sekamarjahillo. Pari vuotta sitten oli erittäin runsas kesäkurpitsa sato, niin tein sit Sitruuna kesäkurpitsahilloa. Omenan kanssa kokeiltu marja-aroniaa, niin saa vähän erilaisuutta siihen. Yksi tämän talouden suosikki hilloja on veriappelsiinihillo ja appelsiini tyrnihillo. Yleisesti muuten hedelmät on jääneet vähän vähemmälle kokeilulle, taisin jotain nektariini hilloa tehdä joskus.
Kiva kuulla. Miltä tuo sitruuna&kesäkurpitsahillo maistui? Appelsiini&tyrni varmaan mainio yhdistelmä. Itse laitoin veriappelsiiniginiä nektariinihilloon. Alkoholissa kannattaa muistaa, että sitä ei keitetä vaan sekoitetaan joukkoon hiukka ennen purkittamista. Vaikka kaktusviikuna onnistuu hilloon, niin siemeneiden vuoksi, syön sen mielummin tuoreeltaan. Niitä saa joskus Lidl.
 
Kiva kuulla. Miltä tuo sitruuna&kesäkurpitsahillo maistui? Appelsiini&tyrni varmaan mainio yhdistelmä. Itse laitoin veriappelsiiniginiä nektariinihilloon. Alkoholissa kannattaa muistaa, että sitä ei keitetä vaan sekoitetaan joukkoon hiukka ennen purkittamista. Vaikka kaktusviikuna onnistuu hilloon, niin siemeneiden vuoksi, syön sen mielummin tuoreeltaan. Niitä saa joskus Lidl.

Kesäkurpitsa ei sieltä varsinaisesti maistunut, mutta antoi kivan pyöreyden sitruunan makuun. Hyvää (pika) curdia siitä saa aikaiseksi, kun vähän voita vatkaa sekaan, niin toimii erinomaisesti kakkujen tai kääretorttujen täytteenä. Toki ihan hillonakin käy kakkujen täytteeksi, mutta saa vähän enemmän kuohkeutta/keveyttä siihen täytteeseen curdiksi tekemällä.

Alkoholeja ei ole hilloihin tullut laitettua, kun noita ”tiukempia” ei tässä taloudessa oikein kulu. En tiedä oisko sit niissä pikku pulloissa, mitään varteen otettavia vaihtoehtoja.
 
Kesäkurpitsa ei sieltä varsinaisesti maistunut, mutta antoi kivan pyöreyden sitruunan makuun. Hyvää (pika) curdia siitä saa aikaiseksi, kun vähän voita vatkaa sekaan, niin toimii erinomaisesti kakkujen tai kääretorttujen täytteenä. Toki ihan hillonakin käy kakkujen täytteeksi, mutta saa vähän enemmän kuohkeutta/keveyttä siihen täytteeseen curdiksi tekemällä.

Alkoholeja ei ole hilloihin tullut laitettua, kun noita ”tiukempia” ei tässä taloudessa oikein kulu. En tiedä oisko sit niissä pikku pulloissa, mitään varteen otettavia vaihtoehtoja.
Kiitos tiedosta. Uskon, että hyvää se sitruuna&kesäkurpitsahillo.

Jos jostain löydät pikkupulloja niin monipuolisemmat hilloihin ovat whisky ja disaronno (joka antaa kivan mantelisinmaun hilloon). Pienestä 50ml pullosta saa helposti alkoholia kahteen kiloon puhdistettua hedelmälihaa. 3rkl pitäisin maksimimääränä, muuten alkoholi puskee läpi, varsinkin vahvimmat ja koska alkoholia ei keitetä vaan laitetaan hetkeä ennen purkittamista hilloon. Ja jos myöhemmin haluaa herkutella, niin alkoholi käy myös liekittämiseen, mutta silloin kannattaa muistaa minimi% eli 36%. Jos joskus käyt Espanjassa vaikkapa, niin siltä saa ihan kelvollista liekitysbrandyä 6e/70cl pullo ;)
 
Hilloaminen on aika vaivalloista, ostaa mielummin LIDL:stä edulliseen hintaan?
Kaupan valmiilla hillosokerilla hillon tekeminen on kyllä helppoa. Yksinkertaisimmillaan marjat ja sokeri kattilaan, kuumentaa kiehuvaksi, keittää muutaman minuutin ja kaataa purkkiin. Näin syntyy esim. pakastealtaan puolukoista hilloa, joka peittoaa kaupan puolukkahillot.
 
Ootteko muuten käsitelleet purkit jotenkin ennen hillojen laittoa? Vanha tapa on ollut keittää niitä (tai laittaa uuniin). Ite lähinnä kaatanut vedenkeittimestä kuumaa vettä hetkiseksi ja kaatanut sitten ne pois. Sit jos purkit olleet ulkovarastossa säilytyksessä, niin astianpesukoneen pika ohjelmalla pyöräyttänyt ja kannet pessyt käsin.
 
Ootteko muuten käsitelleet purkit jotenkin ennen hillojen laittoa? Vanha tapa on ollut keittää niitä (tai laittaa uuniin). Ite lähinnä kaatanut vedenkeittimestä kuumaa vettä hetkiseksi ja kaatanut sitten ne pois. Sit jos purkit olleet ulkovarastossa säilytyksessä, niin astianpesukoneen pika ohjelmalla pyöräyttänyt ja kannet pessyt käsin.
keittänyt kuumassa kiehuvassa vedessä muutaman minuutin (korkit vähemmän aikaa), sitten kuivannnut hyvin ja hillo sisään korkki kiinne ja alassuin (helpoin umpiointitapa ilman vesihaudetta) jättää. Pieni lohsahdusääni kertoo, että umpiointi sujunut hyvin. Myöhemmin jäähtyneenä kylmään, nopeuttaa hyytylöitymistä.
 
Ite oon uunittanut purkit ja tiivisteitä käyttänyt kiehuvassa vedessä. Silti on jotkut hillot menneet pilalle.

Yksi purkillinen mansikkahilloa meni aikanaan huonoksi; jännästi tuoksui ihan kahvilta kun purkin avasi, ja joku hassu sivumaku siinä oli. (Kyseessä oli uusi purkki, jota ei ollut vielä käytetty mihinkään, esim. kahvinsäilömiseen.)

Vaikka siinä työtä on niin kyllä se itse tehty hillo vaan maistuu paremmalta kuin kaupan, ja syödessä tulee nostalginen fiilis takaisin omiin lapsuudenaikoihin, kun isovanhempien tekemät hillot maistuivat samalta.
 
Ite oon uunittanut purkit ja tiivisteitä käyttänyt kiehuvassa vedessä. Silti on jotkut hillot menneet pilalle.

Yksi purkillinen mansikkahilloa meni aikanaan huonoksi; jännästi tuoksui ihan kahvilta kun purkin avasi, ja joku hassu sivumaku siinä oli. (Kyseessä oli uusi purkki, jota ei ollut vielä käytetty mihinkään, esim. kahvinsäilömiseen.)

Vaikka siinä työtä on niin kyllä se itse tehty hillo vaan maistuu paremmalta kuin kaupan, ja syödessä tulee nostalginen fiilis takaisin omiin lapsuudenaikoihin, kun isovanhempien tekemät hillot maistuivat samalta.
Olisikohan kenties liian vähän sokeria hillossa? Ja kyllä itsetehty on paljon parempaa, kuin kaupan ja samalla tarjoaa hienon mahdollisuuden kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Hienoa, että olet löytänyt itsetehdyt hillot! Hillojen lisäksi kanttaa kokeilla myös muita, kuten itsetehtyä viinietikkaa, jossa marjoja ym. mukana, jne. Mahdollisuuksia on monia!
 
Minulle on joskus opetettu että niitä hillopurkkeja pitäisi keittää viitisen minuuttia vielä hillon purkittamisen jälkeenkin. Se lyhyt aika huoneilmassa hillon purkittamisen yhteydessä voi huonolla tuurilla päästää riittävästi itiöitä purkkiin että se pilaantuu ennen aikojaan, nämä saa sitten suurelta osin neutralisoitua tällä jälkikeitolla. Riskin suuruus ilmeisesti riippuvainen sekä käytetyistä hedelmistä/marjoista että sokerin määrästä.

Oma työjärjestys on siis purkit astianpesukoneen kautta joko kiehuvaan veteen tai uuniin, sieltä yksi kerrallaan täytettäväksi ja lopuksi taas takaisin kattilaan.
 
Minulle on joskus opetettu että niitä hillopurkkeja pitäisi keittää viitisen minuuttia vielä hillon purkittamisen jälkeenkin. Se lyhyt aika huoneilmassa hillon purkittamisen yhteydessä voi huonolla tuurilla päästää riittävästi itiöitä purkkiin että se pilaantuu ennen aikojaan, nämä saa sitten suurelta osin neutralisoitua tällä jälkikeitolla. Riskin suuruus ilmeisesti riippuvainen sekä käytetyistä hedelmistä/marjoista että sokerin määrästä.

Oma työjärjestys on siis purkit astianpesukoneen kautta joko kiehuvaan veteen tai uuniin, sieltä yksi kerrallaan täytettäväksi ja lopuksi taas takaisin kattilaan.
Äitini umpioi tuolla tavalla aikoinaan. Itse en ole vesihaudetta tehnyt purkittamisen jälkeen ja kaikki hillot hyviä ja säilyneet jo pitkään. Tuon purkkien alaslaiton opin ulkomailla, jossa aikoinaan asuin. Se umpioi hyvin purkit. Ja luonnollisesti hilloa purkkiin piripintaan asti.
 
Minä olen tehnyt omaa mustikka-sitruunahilloa ja se syntyi siitä , että pakastemustikoita jäi yli ja kaapissa oli sitruuna.

--

Purkkeja en ole keittänyt, hirveän vaikeaksi teette asiat. Purkki kävi astianpesukoneessa ja siinäpä se.
Hillo suoraan kuumana purkkiin ja se jäähtyi siellä. Lisäksi hillot on tehty hillosokerilla, jossa on säilytysaineet + muut.

Minun mustikkahilloni tuli tällä halvemmaksi kuin kaupan - ja se maistuukin paremmalta.
Tämä silleen, jos ei laita purkille hintaa. Aion käyttää purkin uudestaan, jos suinkin mahdollista.
Ehkä ostan KORKEN Ikeasta , jos taas teen hilloja.
 
Olisikohan kenties liian vähän sokeria hillossa? Ja kyllä itsetehty on paljon parempaa, kuin kaupan ja samalla tarjoaa hienon mahdollisuuden kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Hienoa, että olet löytänyt itsetehdyt hillot! Hillojen lisäksi kanttaa kokeilla myös muita, kuten itsetehtyä viinietikkaa, jossa marjoja ym. mukana, jne. Mahdollisuuksia on monia!
Voi olla. Tein kyllä ohjeen mukaan. Muut purkit olivat ok, että voipi olla että jokin pöpö tuohon vaan pääsi jostain.

Ruokajuttujen tekeminen itse on hyvää vastapainoa toimistotyölle. Tulee myös tehtyä hunajat ”itse”, mutta mehiläistarhaus on sen verran työlästä, että sitä en varauksetta muille suosittele. :lol: (Aikaa ja rahaa palaa.)

Minä olen tehnyt omaa mustikka-sitruunahilloa ja se syntyi siitä , että pakastemustikoita jäi yli ja kaapissa oli sitruuna.

--

Purkkeja en ole keittänyt, hirveän vaikeaksi teette asiat. Purkki kävi astianpesukoneessa ja siinäpä se.
Hillo suoraan kuumana purkkiin ja se jäähtyi siellä. Lisäksi hillot on tehty hillosokerilla, jossa on säilytysaineet + muut.

Minun mustikkahilloni tuli tällä halvemmaksi kuin kaupan - ja se maistuukin paremmalta.
Tämä silleen, jos ei laita purkille hintaa. Aion käyttää purkin uudestaan, jos suinkin mahdollista.
Ehkä ostan KORKEN Ikeasta , jos taas teen hilloja.

Täältä myös suositus Ikean Korkenille, on käteviä eikä aja konkurssiin. Bormiolin purkit on myös ok, mutta maksaa noin tuplat Korkeniin verrattuna.

Ja hillosokeria tosiaan kannattaa käyttää, niin ei tarvitse huolehtia pektiinin sekoittelusta itse. Normaalilla sokerilla ilman pektiiniä säilyvyys on huomattavasti huonompi.
 
Voi olla. Tein kyllä ohjeen mukaan. Muut purkit olivat ok, että voipi olla että jokin pöpö tuohon vaan pääsi jostain.

Ruokajuttujen tekeminen itse on hyvää vastapainoa toimistotyölle. Tulee myös tehtyä hunajat ”itse”, mutta mehiläistarhaus on sen verran työlästä, että sitä en varauksetta muille suosittele. :lol: (Aikaa ja rahaa palaa.)



Täältä myös suositus Ikean Korkenille, on käteviä eikä aja konkurssiin. Bormiolin purkit on myös ok, mutta maksaa noin tuplat Korkeniin verrattuna.

Ja hillosokeria tosiaan kannattaa käyttää, niin ei tarvitse huolehtia pektiinin sekoittelusta itse. Normaalilla sokerilla ilman pektiiniä säilyvyys on huomattavasti huonompi.
Itse käytän hillo-marmeladisokeri, sen vinkin sain ystävältä, joka aikaisemmin oli hillotehtaalla töissä ja jota hän kotona käyttää myös.
 
Minä olen tehnyt omaa mustikka-sitruunahilloa ja se syntyi siitä , että pakastemustikoita jäi yli ja kaapissa oli sitruuna.

--

Purkkeja en ole keittänyt, hirveän vaikeaksi teette asiat. Purkki kävi astianpesukoneessa ja siinäpä se.
Hillo suoraan kuumana purkkiin ja se jäähtyi siellä. Lisäksi hillot on tehty hillosokerilla, jossa on säilytysaineet + muut.

Minun mustikkahilloni tuli tällä halvemmaksi kuin kaupan - ja se maistuukin paremmalta.
Tämä silleen, jos ei laita purkille hintaa. Aion käyttää purkin uudestaan, jos suinkin mahdollista.
Ehkä ostan KORKEN Ikeasta , jos taas teen hilloja.
Se voi konseptina tuntua hankalalta, mutta todellisuudessa se ei sitä ole. Vähän kauemmin se toki kestää, mutta sekin aika on lähes pelkästään passiivista odottelua. Sanoisin että tuo tekemäni purkkien kaksinkertainen keitto lisää hillon valmistamiseen kuluvaa aktiivista aikaa muutaman minuutin. Näin kotioloissa kun tekee niin hyötyjä on vaikea varmasti todentaa, varsinkin kun hillo säilyy jo lähtökohtaisesti monia muita säilykkeitä paremmin, mutta uskoakseni on kiistatonta, että mitä paremmin ja steriilimmin tuon purkituksen saa hoidettua sen paremmin ja parempana hillo säilyy. Vanhimmat omista hilloista on ollut yli viisi vuotta vanhoja avatessa eikä ikää ole huomannut ollenkaan.

Edit: Jäi sanomatta että ei sillä kyllä varmaan ole suurta merkitystä jos tekee pienempiä eriä suoraan käyttöön, vaan lähinnä jos tekee kerralla isompaa satsia hyllylle seisomaan.
 
Viimeksi muokattu:
Se voi konseptina tuntua hankalalta, mutta todellisuudessa se ei sitä ole. Vähän kauemmin se toki kestää, mutta sekin aika on lähes pelkästään passiivista odottelua. Sanoisin että tuo tekemäni purkkien kaksinkertainen keitto lisää hillon valmistamiseen kuluvaa aktiivista aikaa muutaman minuutin. Näin kotioloissa kun tekee niin hyötyjä on vaikea varmasti todentaa, varsinkin kun hillo säilyy jo lähtökohtaisesti monia muita säilykkeitä paremmin, mutta uskoakseni on kiistatonta, että mitä paremmin ja steriilimmin tuon purkituksen saa hoidettua sen paremmin ja parempana hillo säilyy. Vanhimmat omista hilloista on ollut yli viisi vuotta vanhoja avatessa eikä ikää ole huomannut ollenkaan.
On hyvä, että teet, kuten teet. Älä vain muuta toimintatapaa. Kellarissa mulla on äidin tekemää hilloa, josta vanhin on vuodelta 1977 ja päälisin puolin on ilman minkään valtakunnan ongelmia. En kuitenkaan ole sitä avannut. Itsetehty hillo on niin paljon parempaa!
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 460
Viestejä
4 867 423
Jäsenet
78 666
Uusin jäsen
kmikkok

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom