Kerran parissa viikossa kokkailukierrossa kiertää jotain "inkkarilaishenkisiä" safkoja. Minkälaisia oikoteitä ja kikkoja onneen te olette löytäneet? Mitä mausteita käytettä ja mistä hommatte?
Oma "peruskaava", joka tuottaa melkolailla perus tikka masala / butter chicken ravintola-annosten tyyppistä soossia on seuraava:
Ylläolevat kuullotetaan liedellä n. 4/6 lämmöllä lämmitetyssä pannussa viitisen minuuttia öljyssä. Kuullotuksen jälkeen voi lisätä vaikka haluamiaan vihanneksia, maustamatonta kanaa / kikherneitä / linssejä / muuta ja jatkaa hetken aikaa.
Enjoy. Jos haluaa nättiä, niin halutessa tuoretta korianteria vielä koristeeksi.
Olen kokeillut joskus tehdä monimutkaisia ja pitkäkestoisia jugurttimarinadeja sun muita taikatemppuja, mutta tuntuu, että ylläolevilla yksinkertaisilla metodeilla ja mausteilla pääsee noin puolessa tunnissa lautasen ääreen ja n. 90% lopputulokseen moninkertaisesti enemmän aikaa vieviin metodeihin verrattuna. Tuore inkivääri kuitenkin peittoaa jauhetun jo selkeästi, tuoretta kurkumaa en ole kokeillut enkä toisaalta valkosipulijauhettakaan.
Helsingissä Hermannin rantatien Lidliltä / Wotkinsin lihatukulta toisella puolella katua on Ararat Bazaar niminen kauppa ja sieltä olen hakenut mausteita vähän isommissa pusseissa kuin nuo normikauppojen parin lusikallisen kokoiset täyttöpussit. Lisäksi valikoimissa on hyviä naanleipiä ja edullista ja hyvän makuista lihaa useimmiten. Lisäksi olen kokeillut heillä 400g purkeissa myytäviä thai currytahnoja (punaista ja vihreää), joilla tulee kyllä oikein hyvät tulokset kotithaikuksi!
Mitä niksejä sulla on?
Oma "peruskaava", joka tuottaa melkolailla perus tikka masala / butter chicken ravintola-annosten tyyppistä soossia on seuraava:
- pari sipulia pieneksi
- 4 isoa kynttä valkosipulia pieneksi
- inkivääriä silmämääräisesti reilun peukalon kokoinen pala pieneksi
- chiliä, kurkumaa, juustokuminaa, jauhettua korianteria kutakin n. 1 tl, myöskin kanelista ja kardemummasta tulee hyvät vibat
Ylläolevat kuullotetaan liedellä n. 4/6 lämmöllä lämmitetyssä pannussa viitisen minuuttia öljyssä. Kuullotuksen jälkeen voi lisätä vaikka haluamiaan vihanneksia, maustamatonta kanaa / kikherneitä / linssejä / muuta ja jatkaa hetken aikaa.
- Lisää pannuun tölkki hyvää tomaattimurskaa (Mutti toimii aina) ja lisää samalla noin teelusikallinen suolaa ja sekoita
- Aloita riisinkeitto ja laita naan leivät lämpenemään jos sattuu olemaan
- Kun riisi alkaa olla valmista niin lisää kuohukermaa tai kookosmaitoa halutun maun ja kermaisuuden mukaan kastikkeeseen sekaan ja sekoita
- Lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria jos makua tarvitsee vielä syventää ja purista vähän limen tai sitruunan mehua vielä päälle
Enjoy. Jos haluaa nättiä, niin halutessa tuoretta korianteria vielä koristeeksi.
Olen kokeillut joskus tehdä monimutkaisia ja pitkäkestoisia jugurttimarinadeja sun muita taikatemppuja, mutta tuntuu, että ylläolevilla yksinkertaisilla metodeilla ja mausteilla pääsee noin puolessa tunnissa lautasen ääreen ja n. 90% lopputulokseen moninkertaisesti enemmän aikaa vieviin metodeihin verrattuna. Tuore inkivääri kuitenkin peittoaa jauhetun jo selkeästi, tuoretta kurkumaa en ole kokeillut enkä toisaalta valkosipulijauhettakaan.
Helsingissä Hermannin rantatien Lidliltä / Wotkinsin lihatukulta toisella puolella katua on Ararat Bazaar niminen kauppa ja sieltä olen hakenut mausteita vähän isommissa pusseissa kuin nuo normikauppojen parin lusikallisen kokoiset täyttöpussit. Lisäksi valikoimissa on hyviä naanleipiä ja edullista ja hyvän makuista lihaa useimmiten. Lisäksi olen kokeillut heillä 400g purkeissa myytäviä thai currytahnoja (punaista ja vihreää), joilla tulee kyllä oikein hyvät tulokset kotithaikuksi!
Mitä niksejä sulla on?