Intelin tulevat Xe-HPG ja Xe-HP vuotojen kohteina

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 543


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intel valmistelee parhaillaan sekä tieteelliseen laskentaan suunnattua Xe-HP- että pelimarkkinoille tähtäävää Xe-HPG-arkkitehtuuria. Igor’s Lab on saanut hiljattain käsiinsä tuoreita vuotoja molemmista tänä vuonna markkinoille odotettavista näytönohjaimista ja laskentakorteista.

Igor Wallosekin saamien tietojen mukaan Xe-HPG-arkkitehtuurin ensimmäiseksi edustajaksi odotettu DG2 tulee saataville sekä kannettavissa että työpöytäpuolen erillisnäytönohjaimena. Vanhemman dian mukaan DG2:n mobiiliversio on suunniteltu juuri julkaistun Tiger Lake-H:n pariksi ja niiden välillä olisi varsin erikoisesti PCIe 4.0 x12 -väylä tyypillisen x8:n tai x16:n sijasta.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="61885,61886"]

DG2:n parina on luonnollisesti sen omat GDDR6-muistit, jonka lisäksi se tukee neljää HDMI 2.0- tai DisplayPort 2.0 -liitäntää näytöille. Kannettavan sisäistä näyttöä ajettaisiin oletuksena prosessorin integroidun grafiikkaohjaimen voimin, mutta kuten jo tiedämme, ei kuvan kierrättäminen toisen näytönohjaimen kanssa ole ongelma.



Wallosekin mukaan Intel valmistelee tällä hetkellä viittä eri Xe-HPG-mallia. SKU 1, 2 ja 3 käyttävät BGA2660-paketointia, kun SKU 4:n ja 5:n paketoinnit ovat vielä epävarmoja. Mallien muistiohjain vaihtelee 64:stä 256 bittiin ja muistin määrä 4 Gt:stä 16 gigatavuun. SKU 3:ssa on käytössä 8 Mt ”Smart Cache” -välimuistia, kun SKU 1 ja 2 tuplaavat sen 16 megatavuun. Näytönohjainten TDP-arvot lienevät vielä ns. placeholdereita, sillä Igor’s Labin kaavion mukaan SKU 1, 2 ja 3 olisi varustettu 100 watin TDP:llä, vaikka SKU 3 on käytännössä puolikas SKU 1 ja toimii matalammilla kellotaajuuksilla. Löydät loput tiedot yllä olevasta taulukosta.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="61884,61883"]

Laskentapuolen Xe-HP-vuodoissa esiintyy puolestaan tuttu nimi Intelin erillisnäytönohjainkampanjan alkumetreiltä. Yhtiön ensimmäiset laskentakortit tottelevat koodinimiä Arctic Sound 1T ja 2T. 1T ja 2T ovat oletettavasti samalla viittauksia itse laskentasirujen määriin, sillä Raja Kodurin aiemmat twiitit ovat jo varmistaneet yhden, kahden ja neljän Xe-HP-sirun laskentapiirit.

Arctic Sound 1T on matalaprofiilinen yhden korttipaikan laskentakortti, joka luottaa yhteen 512 Execution Unit -yksikön laskentasiruun. Wallosekin tietojen mukaan kyseisessä mallissa on kuitenkin käytössä vain 384 EU-yksikköä, joiden tukena olisi 716 Gt/s:n muistikaistan takana 16 Gt HBM2E-muistia. Laskentakortin TDP-arvon kerrotaan olevan 150 wattia.

Arctic Sound 2T on puolestaan kahta sirua hyödyntävään piiriin perustuva täysmittainen kahden korttipaikan laskentakortti, jonka sisältä löytyy kahden sirun Xe-HP-piiri. Wallosekin tietojen mukaan molemmissa siruissa olisi käytössä 480 EU-yksikköä. Myös muistimäärä tuplaantuu 32 gigatavuun, eli oletettavasti molemmille siruilla on ”oma” muistinsa. Laskentakortin TDP-arvoksi kerrotaan 300 wattia ja näytönohjaimen takaa löytyy yksi 8-pinninen EPS-lisävirtaliitin.

Lähteet: Igor's Lab (1), (2)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 768
Intelin Vega? Tosi hyvä kortti laskentaan ja auttavasti graffan piirtoon?
Mutta mielenkiinnolla silti odottelen. Saattaa olla järein gpu crypto mainaukseen! Tulis vain vielä joku kiinaputiikki karkeloihin, niin hinnoille voisi tapahtua edes jonkinlaista liukumista myös alaspäinkin.
Ilmeiseti siirtävät neljän ytimen versiot myöhemmäksi tuolla laskentapuolella. Ehkä sitten ensi vuonna…
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 785
Viestejä
4 191 868
Jäsenet
70 787
Uusin jäsen
Pädington

Hinta.fi

Ylös Bottom