Intel uskoo löytäneensä juurisyyn 13. ja 14. sukupolven Core -prosessoreiden vakausongelmiin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 897


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin 13. ja 14. sukupolven Core -prosessorit ovat kärsineet merkittävistä vakausongelmista, jotka ovat nostaneet tosissaan päätään kuluvana vuonna. Vakausongelmista ovat avautuneet jo useat pelintekijät ja esimerkiksi erittäin suositut Unreal Engine 4 ja 5 ovat erityisen herkkiä kaatumaan.

Intel on myöntänyt 13. ja 14. sukupolven Core -prosessoreiden vakausongelmat. Ongelmat keskittyvät etenkin Core i9 -huippumalleihin, mutta myös i7-tasolla on ongelmia eivätkä edes i5-mallit ole täysin immuuneja. Yhtiö kertoi aiemmin löytäneensä bugin Enhanced Thermal Velocity Boost- eli eTVB-teknologiaan liittyvästä algoritmistä ja korjaavansa sen, mutta samalla tunnusti, ettei kyseessä ole ongelmien juurisyy.

Nyt Intel on julkaissut uuden tilannepäivityksen ongelmien tiimoilta. Yhtiö uskoo nyt löytäneensä ongelmien lähteen, joka olisi liian korkeat toimintajännitteet. Päivityksen mukaan prosessorin mikrokoodista on löytynyt virhe, jonka vuoksi prosessori pyytää virheellisiä jännitteitä. Yhtiöllä on parhaillaan menellään päivityksen validointi ja mikäli kaikki menee hyvin, tulee se toimittamaan ongelmat korjaavan mikrokoodipäivityksen sen kumppaneille elokuun puolivälin tienoilla.

Intel lupaa lopuksi vielä olevansa sitoutunut korjaamaan tilanteen asiakkailleen ja pyytävät kaikkia ongelmista kärsiviä ottamaan yhteyttä sen tukeen.

Lähde: Intel

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 244
Koska tilanteen on todettu pahentuvan, kun prossu on ollut käytössä pidempään, niin se tarkoittaa, jotta prossut ovat kärsineet vaurioita jännitteestä (jos se nyt on sitten se syy).
Minkäverrankohan kärsineen prossun Intel aikoo vaihtaa uuteen? Vai tiputtavatko maksimi kelloja jonkun 300-500MHz ja vaihtavat noita niukasti.. Toki moinen temppu tekisi maineelle pahasti lisähallaa..

Korjauksen validointiin menee jokatapauksessa kuukausia raskasta testaamista, kun prossunjen lahoilu kesti jopa puoli vuotta, joidenkin lähteiden mukaan..
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 660
Viestejä
4 317 832
Jäsenet
72 085
Uusin jäsen
Silppa

Hinta.fi

Ylös Bottom