Intel osti kotimaisen GPU-teknologioihin erikoistuneen Siru Innovationsin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 515


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intel puhkuu grafiikkarintamalla täyttä höyryä eteenpäin uusien Arc-näytönohjainten innoittamana. Nyt yhtiö on ilmoittanut terästävänsä grafiikkaosaamistaan suomalaisella ammattitaidolla.

Intel Graphics on toivottanut Twitterissä Siru Innovationsin osaksi yhtiön grafiikkatiimiä. Yhtiön mukaan Siru tuo mukanaan huomattavan määrän GPU-osaamista tukemaan sen näytönohjainten kehitystyötä. Kauppojen hinnasta kumpikaan sen osapuolista ei ole hiiskunut toistaiseksi mitään.

Siru Innovationsin juuret johtavat kotimaiseen GPU-suuruuteen BitBoysiin, jonka surullisenkuuluisat Pyramid3D, Glaze3D, Axe ja Hammer eivät ikinä nähneet päivänvaloa markkinoilla lukuisten erinäisten sattumien summana. Kaj ja Mika Tuomen perustama BitBoys siirtyi aikoinaan ATI:n omistukseen ja AMD:n ostettua ATI:n se myytiin Qualcommille vuonna 2006. Tuomen veljekset hyppäsivät pois Qualcommin kelkasta vuonna 2010 ja seuraavana vuonna he pyysivät mukaansa vielä Mikko Alhon perustamaan yhdessä Siru Innovationsia.

Siru Innovationsin liikevaihto oli on kasvanut vuoden 2017 1,9 miljoonasta eurosta vuonna 2020 4,4 miljoonaan euroon ja tulos nousi vajaasta puolesta miljoonasta eurosta 1,1 miljoonaan euroon. Yhtiössä oli 24 työntekijää. Viime vuoden 2021 lukuja ei ole vielä saatavilla.

Lähde: Intel Graphics @ Twitter

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 101
Intelin ei kyllä kannata keulia ARCeilla yhtään, mihinkään suuntaan, ennenkuin kortit ovat saatavilla ja testattu isojen kolmansien osapuolten toimesta kelvollisiksi..

Mitäs tuo siru on innovoinut? onko sillä julkaistuja tuotteita?
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 515
Mitäs tuo siru on innovoinut? onko sillä julkaistuja tuotteita?
Sirun kehittämää IP:tä on käytössä tuotannossa olevissa piireissä, tarkemmin eivät ole tainneet kertoa kenen piireissä ja mitä
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
238 973
Viestejä
4 188 038
Jäsenet
70 677
Uusin jäsen
-SANTSA

Hinta.fi

Ylös Bottom