Intel on aloittanut 13. ja 14. sukupolven Core -prosessoreiden korjaavan BIOS-päivityksen jakelun

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 003


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin 13. ja 14. sukupolven Core -prosessoreiden vakausongelmat ovat olleet viimeaikojen kestopuheenaihe. Nyt saaga on saatu ainakin näillä näkymin päätökseensä.

Intel on julkaissut 13. ja 14. sukupolven Core -prosessoreilleen uuden mikrokoodipäivityksen 0x129. Mikrokoodipäivitys korjaa prosessorin bugin, joka aiheutti liian korkeita jännitepyyntöjä, mikä johti prosessoreiden vaurioitumiseen ja sen myötä epävakauteen. Kyseessä on jo toinen mikrokoodipäivitys tänä kesänä, sillä ensiapuna ongelmiin julkaistiin jo aiemmin mikrokoodipäivitys 0x125, joka korjasi Core i9 -mallien Enhanced Thermal Velocity Boost -teknologiaan liittyvän bugin.

Intelin sisäisten testien mukaan päivitys ei tule vaikuttamaan prosessoreiden suorituskykyyn ja se on aiemmin jo maininnut, ettei sen pitäisi vaikuttaa saavutettaviin Boost-kellotaajuuksiin tai prosessoreiden ylikellotettavuuteen. Myös ensimmäiset ulkopuoliset testit toistavat pääosin samaa laulua, mutta Phoronix raportoi havainneensa jonkinmoista suorituskyvyn laskua Linuxilla kryptografisissa testeissä, MariaDB:ssä, WireGuard VPN-testissä sekä skriptien pyörittämisessä. Phoronix käytti testeissään Core i9-14900K -prosessoria ja Asuksen Prime Z790-P Wi-Fi -emolevyä.

Tähän mennessä BIOS-päivityksiä ainakin jossain muodossa ovat ehtineet jo julkaista ainakin ASRock, Asus, Gigabyte ja MSI. Suosittelemme kaikkia 13. ja 14. sukupolven Core -prosessoreiden käyttäjiä päivittämään emolevynsä BIOSin uusimpaan 0x129-firmware-päivityksen sisältävään versioon heti, kun mahdollista.

Lähde: Intel

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 752
Entäs nuo väitteet siitä, että kone kaatuu päivitetyllä mikrokoodilla tietyissä testeissä?
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
10 201
Myös ensimmäiset ulkopuoliset testit toistavat pääosin samaa laulua, mutta Phoronix raportoi havainneensa jonkinmoista suorituskyvyn laskua Linuxilla kryptografisissa testeissä, MariaDB:ssä, WireGuard VPN-testissä sekä skriptien pyörittämisessä.
Python suorituskyky tippu melkein 10%. Aika raju muutos.
 
Liittynyt
15.11.2023
Viestejä
28
Milloin sen uuden mikrokoodin oli tarkoitus tulla jakoon Windows-päivityksenä?
Intel ei ole toistaiseksi maininnut asiasta yhtään mitään. Jotkut jopa veikkaavat tästä johtuen, ettei tulisikaan, mutta eiköhän kyse ole siitä, että ensinnä koeponnistetaan tuo BIOS-päivityksen kautta ja jonkin ajan päästä tuodaan Windows-päivityksenä.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 793
Nyt saaga on saatu ainakin näillä näkymin päätökseensä.
En nyt sanoisi noinkaan.
Takuuta jatkettiin osalle, osalle ei. Montako prossua on lähes hajonnut, mutta ei vielä oireillut? Ne tulee kuolemaan ennenaikaisesti vaikka jatkossa ajettaisiin uudella koodillakin. Tuohan on siis jo aiheuttanut pysyvää vauriota, jota ei ole mahdollista korjata. Se ettei prossu ole vielä oireillut, ei tarkoita etteikö se olisi pahasti kulunut. Mitähän palvelinfirmat päättää tehdä tämmöisen tapauksen jälkeen? Aika hitosti aikaa ja rahaa palanut ongelmien selvittelyyn. Intel tuskin maksaa mitään noista kuluista, saatika yksityisasiakkaille.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 640
Viestejä
4 351 929
Jäsenet
72 466
Uusin jäsen
Muttinen

Hinta.fi

Ylös Bottom