- Liittynyt
- 14.10.2016
- Viestejä
- 22 620
Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin ongelmat 10 nanometrin valmistusprosessin kanssa eivät ole mikään salaisuus. Nyt yhtiö on valottanut Morgan Stanleyn TMT-konferenssissa yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmia prosessoreiden ja valmistusprosessien suhteen.
Intelin talouspäällikkö George Davis ei lausunut korulauseita kertoessaan yhtiön 10 nanometrin prosessin tilasta teknologia-alan analyttikoille. Davisin mukaan 10 nanometrin prosessi ei tule olemaan yhtiön paras prosessi ja sen jäävän tuottavuudessa jälkeen sekä 14 että 22 nanometrin prosesseille. Intel on kuitenkin tästä huolimatta innoissaan prosessiin kehitetyistä parannuksista ja tulevista prosesseista.
Vaikka 10 nanometrin prosessi ei ole tasolla, jolla Intel toivoi sen olevan, tullaan tänä vuonna julkaisemaan prosessilla valmistettavat uudet Ice Lake -arkkitehtuuriin perustuvat palvelinprosessorit. Lisäksi yhtiö julkaisee kuluvan vuoden aikana parannetulla 10 nm+ -prosessilla valmistettavat Tiger Lake -prosessorit.
7 nanometriin on kuitenkin vielä matkaa. Daviksen mukaan yhtiön 7 nanometrin taival alkaa käytännössä vuoden 2021 lopulla. Todennäköisimmin tällä viitataan Xe-HPC-arkkitehtuurin Ponte Vecchio -laskentapiireihin, joiden yhtiö on kertonut jo aiemmin olevan ainakin sen ensimmäinen 7 nanometrin GPU, vaikkei erillistä varmistusta ensimmäisestä 7 nanometrin tuotteesta olekaan annettu. Intelin tähän asti vuotaneissa roadmapeissa ei ole nähty 7 nanometrin prosessilla valmistettavia prosessoreita.
Davis varoitteli samalla, että kiilatakseen takaisin prosessiteknologioiden piikkipaikalle, yhtiö on joutunut kiihdyttämään kehitysohjelmiaan ja niihin liittyviä investointeja. Intel odottaakin yhtiön katteen laskevan etenkin vuoden 2021 aikana prosessiteknologiaan liittyvien investointien vuoksi, kun 7 nanometrin tuotannon vasta käynnistyessä pitää yhtiön tehdä jo merkittäviä investointeja 5 nanometrin prosessiin. Yhtiön mukaan se uskoo yhtiön 5 nanometrin prosessin tulevan olemaan aikanaan markkinoiden paras valmistusprosessi.
Lähteet: Tom's Hardware, WCCFTech
Linkki alkuperäiseen juttuun