Intel kiusoittelee Xe-HPG:n julkaisulla ja kertoi Xe-HPC:n kuulumisista

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 043


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intel on kertonut International Supercomputing Conference 21 -tapahtumassa paitsi palvelin- ja supertietokonepuolen kuulumisistaan, myös kuluttajapuolen Xe-arrkitehtuurista.

Intelin Xe-arkkitehtuuri on jaettu neljään mikroarkkitehtuuriin: Xe-HPC, Xe-HP, Xe-HPG ja Xe-LP. Xe-LP on saatu jo kuluttajien käsiin paitsi integroituina grafiikkaohjaimina, myös erillisenä DG1-grafiikkapiirinä sekä Iris Xe Max -nimellä kannettavissa että erittäin rajoitetusti työpöydällä Asus DG1-4G:n muodossa.

[embed]
Intelin varsinainen peliarkkitehtuuri on Xe-HPG, josta tiedetään toistaiseksi vain vähän. Varmistettua tietoa on tuki DirectX 12 Ultimate -rajapinnalle, johon kuuluu esimerkiksi säteenseurannan kiihdytys, sekä valmistus ulkopuolisella puolijohdevalmistajalla. Vuotojen perusteella voidaan kuitenkin jo pitää varmana, että piirit tullaan valmistamaan TSMC:n 6 nanometrin N6-prosessilla ja niissä tulee olemaan maksimissaan 512 Execution Unit -yksikköä. Intelin ISC21-päivitysten mukaan DG2-koodinimellä tunnettu piiri on tällä hetkellä Sampling-vaiheessa, jolla voidaan viitata kaikkeen ensimmäisistä Engineering Sample -versioista piirien lähettämiseen näytönohjainvalmistajille. Yhtiö on lisäksi kiusoitellut Odyssey-sivuillaan Xe-HPG-arkkitehtuurin lähestyvästä julkaisusta.

Xe-HP on palvelimiin suunnattujen laskentakorttien mikroarkkitehtuuri. Se on Intelin dian mukaan käytössä jo yhtiön omassa DevCloudissa ja tiettävästi piirejä on toimitettu valikoiduille asiakkaille jo viime vuoden marraskuusta lähtien.

Xe-HPC on puolestaan yhtiön supertietokoneisiin tarkoitettu, erittäin järeä laskentapiiri. Se rakentuu yhteensä yli 100 miljardista transistorista ja 47 erillisestä sirusta. Osa siruista on valmistettu yhtiön omalla 10 nanometrin SuperFin-prosessilla, osa parannetulla Enhanced SuperFin -versiolla samasta prosessista ja osa TSMC:n prosessilla, mutta niiden valmistus siirretään myöhemmin Intelin omalle 7 nanometrin prosessille. Ponte Vecchio -koodinimellä tunnettu piiri on parhaillaan validointivaiheessa, eli Intelillä on ainakin päällisin puolin toimivia kokonaisuuksia käsissään.

Lähteet: Hardwareluxx, Tom's Hardware, Intel @ Twitter

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 824
Näitäkin hypetetty kohta 2v parin kuukauden välein.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 571
Ei haittaa vaikka tuhnu olisikin. On sellaisillekin ohjaimille ostajia!
Luulen, että ovat erinomaisia mainauskortteja!
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
848
Ettei vaan Pontesta tulisi uutta Itaniumia, aika järjettömän kokoinen. 2nd gen voisi toimia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
179 090
Viestejä
3 295 412
Jäsenet
59 253
Uusin jäsen
Erkkomakioja

Hinta.fi

Ylös Bottom