Intel julkisti Rialto Bridgen ja valotti HPC-laskennan tulevaisuutta sekä XPU-prosessoreita

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 896


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intel on julkaissut ISC 2022 -tapahtumassa uuden roadmapin yhtiön HPC-puolen tuotteista. Vaikkei HPC-tuotteet sinänsä kosketa juuri kuluttajia, ne sisältävät huomattavasti samaa teknologiaa kuluttajapuolen tuotteiden kanssa ja voivat piirtää suuntaviivoja myös niiden tulevaisuudelle.

Intelin tuoreimmat HPC-puolen tuotteet ovat Sapphire Rapids- eli 4. sukupolven Xeon Scalable -prosessorit HBM-muistien kera ja ilman niitä sekä Ponte Vecchio -laskentapiiri. Ensi sukupolvi noudattaa vielä tuttua kaavaa ja Sapphire Rapidsin seuraaja tottelee koodinimeä Emerald Rapids.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="76174,76173"]

Laskentapiirien puolella Ponte Vecchion seuraaja tunnetaan nimellä Rialto Bridge. Rialto Bridgessä voi olla parhaimmillaan 160 uuden sukupolven Xe-ydintä, kun Ponte Vecchiossa on maksimissaan 128 Xe-ydintä. Rialto Bridge tulee perustumaan OAM 2.0 -moduuleihin (OCP Accelerator Module), jotka mahdollistavat maksimissaan jopa 800 watin tehonkulutuksen.

[gallery link="file" ids="76172,76171,76170"]

Suurempi mullistus onkin luvassa vasta niitä seuraavassa sukupolvessa, kun HBM-muisteilla varustettujen prosessoreiden ja HPC-laskentapiirien paikan vie uusi Falcon Shores, jota Intel markkinoi CPU:n tai GPU:n sijasta XPU:na. Falcon Shores on useaan eri siruun perustuva ratkaisu, jossa on asiakkaan tarpeisiin sovitettu määrä x86- ja/tai Xe-ytimiä. Yhdessä mallissa voisi olla siis pelkkiä x86-siruja ja toisessa pelkkiä Xe-ytimiä, kun kolmannessa on sekä että. Falcon Shores tai ainakin osia siitä tullaan valmistamaan Ångström-luokan valmistusprosesseilla.

Lähteet: Intel, AnandTech

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 069
Viestejä
3 963 336
Jäsenet
67 850
Uusin jäsen
_tero_

Hinta.fi

Ylös Bottom