Intel julkaisi Thunderbolt Share -teknologian suoraan PC-PC-yhteyteen

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 805


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin Thunderbolt-teknologian historia on ollut varsin vaiherikas matkalla oikeastaan vain Applen tukemasta liittimestä USB4:n pohjaksi ja sen rinnalla samaa liitäntää käyttäen toimivaksi standardiksi. Nyt yhtiö on löytänyt teknologialle jälleen uutta käyttöä.

Thunderbolt Share on uusi ohjelmistoratkaisu kahden tietokoneen suoraan liikenteeseen Thunderbolt 4- tai 5-liitännän yli. Teknologian tarjoama kaista ja matala viive mahdollistavat esimerkiksi pakkaamattoman kuvanjaon koneiden välillä sekä huomaamattoman vähäviiveisen näppäimistön ja hiiren käytön yhteyden yli.

Tiedostonsiirto on tuettu suoraan Windowsin tiedostoselaimessa ns. dragn’n’drop-menetelmällä eli kuin kopioisi niitä paikallisesti kansiosta toiseen. Yhteyden nopeuden vuoksi suuretkaan tiedostot eivät muutu ongelmaksi koneiden välisessä jaossa. Se tekee myös tiedostojen siirtämisestä esimerkiksi vanhasta tietokoneesta uuteen entistä sujuvampaa.

Koska yhteys tapahtuu Thunderbolt-väylällä suoraan kahden koneen välillä, se on tietoturvallinen ratkaisu. Yhteyden ei tarvitse edes mennä fyysisesti suoraan koneelta toiselle, vaan välissä voi olla myös Thunderbolt-telakka tai -näyttö vaikuttamatta sejn turvallisuuteen.

Vaikka USB4 perustuu Thunderbolt 4 -teknologiaan se ei ole yhteensopiva Thunderbolt Sharen kanssa. Toistaiseksi ei ole myöskään selvää, tuleeko teknologia saataville esimerkiksi tietokoneensa itse rakentaville, vai vaatiiko se käytännössä alle valmistietokoneen, johon teknologia on lisensoitu.

Lähde: Intel

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
244 929
Viestejä
4 273 568
Jäsenet
71 580
Uusin jäsen
Sabelli

Hinta.fi

Ylös Bottom