Intel julkaisee Lunar Lake -koodinimelliset Core Ultra 200V -prosessorit syyskuun alussa

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 949


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intel on aiemmin kertonut tipoittain tietoja tulevista Lunar Lake -prosessoreistaan ja varmistanut, että se tullaan julkaisemaan myyntiin vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Nyt yhtiö on ilmoittanut vihdoin myös virallisen julkaisupäivän.

Intelin Lunar Laket eli Core Ultra 200V -sarjan prosessorit tullaan julkaisemaan myyntiin 3. syyskuuta Berliinissä Saksassa juuri ennen IFA 2024 -messuja. Julkaisutilaisuus käynnistyy kello 19:00 Suomen aikaa ja sen voi katsoa myös kotisohvalta käsin livestreamin muodossa.

Lunar Lake -prosessorit on suunnattu vähävirtaisiin kannettaviin ja niiden PL2-arvo on maksimissaan 30 wattia. Prosessorista löytyy neljä Lion Cove -arkkitehtuurin P-ydintä sekä neljä Skymont-arkkitehtuurin E-ydintä. Prosessoriydinten rinnalta löytyy Battlemage-arkkitehtuurin Xe2-grafiikkaohjain sekä uusi NPU 4 -tekoälykiihdytin. Tekoälykiihdytin yltää 48 TOPSin suorituskykyyn, eli se täyttää Microsoftin Copilot+ PC -vaatimukset.

Lunar Lake rakentuu kahdesta sirusta, jotka on valmistettu TSMC:n N3B- ja N6-valmistusprosesseilla, sekä kahdesta samalle paketoinnille asennetusta LPDDR5X-muistisirusta. Saataville tulee 16 ja 32 gigatavun versiot eikä niiden muistia voi laajentaa jälkikäteen.

Lähde: Intel

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 375
Viestejä
4 328 809
Jäsenet
72 224
Uusin jäsen
Kukseli

Hinta.fi

Ylös Bottom