Intel esitteli kuluttajaprosessoreiden roadmappia: Raptor, Meteor, Arrow ja Lunar Lake

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 574


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intel paljasti Investor Meeting -tapahtumassaan roadmappinsa useille eri segmenteille. Eilisen näytönohjaimiin, teholaskentaan ja valmistusprosessiin keskittyvien yksityiskohtien lisäksi esillä oli muun muassa tarkempia suunnitelmia prosessoreiden puolella.Kuluttajapuolella seuraava sukupolvi tulee tottelemaan nimeä Raptor Lake. Jo ennakkoon tiedettiin, että prosessoreissa tulee olemaan käytössä nykyisen Alder Laken tapaan kahdeksan P-ydintä, mutta E-ydinten määrä on kaksinkertaistettu kuuteentoista. Yhtiö esittelikin keynotessaan Raptor Lakea ensimmäistä kertaa livenä. Demossa esiteltiin, kuinka kaikki ytimet työskentelivät renderöinnin parissa, kunnes renderöintiprosessin ikkuna minimoitiin tehtäväpalkkiin, jolloin vain E-ytimet jatkoivat sen parissa ja P-ytimet vapautuivat muuhun käyttöön.

Raptor Lake tullaan valmistamaan Intel 7 -prosessilla ja Intel lupaa sille tässä vaiheessa kaksinumeroisia lukuja suorituskykyparannusten rintamalla, uusia ylikellotusominaisuuksia ja yhteensopivuutta samaan prosessorikantaan Alder Laken kanssa. Lisäksi Intel tuo Raptor Laken kaveriksi M.2-liittimeen asennettavia AI-kiihdyttimiä. Raptor Laket saapuvat markkinoille kuluvan vuoden aikana.Ensi vuonna luvassa on puolestaan Meteor Lake, joka rakentuu useammasta pienestä sirusta yhdessä paketoinnissa. Mukana tulee olemaan ainakin erilliset sirut itse prosessoriytimille, grafiikkaohjaimelle että uncorelle kaikkine muine kommervinkkeineen. Meteor Lakessa Intel tulee myös integroimaan tekoälykiihdytystä suoraan samaan paketointiin, kun Raptor Lakessa kiihdytystä saa käyttöön erillisillä M.2-lisäkorteilla. Meteor Lakessa ainakin prosessoriytimet sisältävä Compute Tile valmistetaan Intel 4 -prosessilla, mutta osa siruista voi olla muilla prosesseilla valmistettuja.

Meteor Laken jälkeen luvassa on vuonna 2024 samaan prosessorikantaan sopiva Intel 20A -prosessilla valmistettava Arrow Lake. Kuten Meteor Lakenkin kohdalla, osa siruista voi olla valmistettu muilla prosesseilla ja roadmap-diassa mainittiinkin TSMC:n N3-prosessi. Sen jälkeen vuoroon tulee Lunar Lake, jossa on käytössä Intel 18A ja ulkopuoliset prosessit. Lunar Lakessa tullaan keskittymään ainakin suorituskykyyn ultramatalalla tehonkulutuksella.Palvelinpuolella Intelin Sapphire Rapids -prosessoreita tulee seuraamaan ensi vuonna samalla Intel 7 -prosessilla valmistettavat Emerald Rapids -prosessorit ja vuonna 2024 Intel 3 -prosessilla valmistettava Granite Rapids. Kaikki kolme edellä mainittua luottavat yksinomaan tehokkaimpiin P-ytimiin ja Intel onkin nähnyt palvelinpuolella järkevimmäksi tarjota E-ytimiä täysin omassa tuotteessaan. Tämä tapahtuu 2024, kun Granite Rapids saa rinnalleen Sierra Forestin. Sierra Forest valmistetaan niin ikään Intel 3 -prosessilla, mutta se tulee hyödyntämään P-ydinten sijasta oman sukupolvensa E-ytimiä.

Lähde: Intel

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 653
Eli Raptorista olisi tulossa 8P + 16E = 24C / 32T versio tarjolle - varmaan aika optimaalinen jako multithreadaavien ja pelikuormien välille. Ja monolittiytimenä - ei chipletteinä.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
309
Kova on tahti Intelillä prosessien suhteen jos toteutuu eikä veny kuten 14nm.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 438
"up to" hauskuttaa aina vaan kun on nähnyt Reddit'ssä liikaa kuvia Amerikkalaisten pikaruokapaikkojen värväysilmoituksista viime aikoina. Eli se voi käytännössä tarkoittaa aivan mitä tahansa. Toivotaan jotta edes jotain selvästi parempaa "kehitystä" kuin Intelin 3-4% parannukset per aina uusi ja yhteensopimaton CPU-kanta vuosina 2012-2019 :coffee:
Toivossa eletään mutta uskotaan vasta kun nähdään...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
192 798
Viestejä
3 488 844
Jäsenet
62 210
Uusin jäsen
Rullaaja

Hinta.fi

Ylös Bottom