Intel esitteli edulliset uuden sukupolven Pentium Silver- ja Celeron-prosessorit (Jasper Lake)

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 610


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intel on esitellyt CES 2021 -virtuaalimessuilla jo aiemmin uutisoitujen Rocket Lake -työpöytäprosessorien ja kannettaviin suunnattujen uusien Tiger Lake -prosessoreiden lisäksi myös kaikken edullisimpaan luokkaan saapuvia uusia Jasper Lake -prosessoreita. Myös palvelinpuolelta saatiin kuulla positiivisia uutisia.

Jasper Lake -prosessorit perustuvat Intelin uusimman sukupolven Atom-luokan Tremont-ytimiin. Samoja ytimiä on aiemmin käytetty Lakefield-hybridiprosessoreissa. Markkinoilla uutuudet tullaan näkemään Pentium Silver- ja Celeron-brändättyinä muun muassa uuden sukupolven Chromebook-kannettavissa.Uudet prosessorit perustuvat yhteen ja samaan neliytimiseen siruun ja ne eivät tue SMT-teknologiaa. Neljä ydintä jakaa yhteisen 1,5 Mt:n L2-välimuistin sekä 4 Mt:n L3-välimuistin. Täydet välimuistit ovat käytössä riippumatta siitä, onko prosessorissa aktiivisena kaksi vai neljä ydintä. Prosessoreiden grafiikkaohjain perustuu Xe:tä edeltäneeseen Gen11-arkkitehtuuriin. Löydät prosessoreiden oleellisimmat tiedot yllä olevasta taulukosta.

Palvelinpuoleen liittyen Intel varmisti puolestaan sen 3. sukupolven Xeon Scalable -prosessoreiden massatuotannon käynnistyneen vihdoin ja viimein. Ice Lake-SP -arkkitehtuuriin perustuvia prosessoreita esiteltiin jo viime vuonna ja yhtiön asiakkailla on ollut pääsy erilaisiin näyte-eriin jo aiemmin, mutta nyt tuotantolinjat puskevat prosessoreita myyntiin täysillä kierroksilla. Ice Lake-SP -prosessorit valmistetaan Intelin vanhemmalla parannetulla 10 nanometrin prosessilla tuoreimman 10 nm:n SuperFin-prosessin sijasta.

Lähde: Intel, AnandTech (1), (2)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
295
Aika harhaanjohtavaa verrata uusien prossujen suorituskykyä kilpailijoiden ikivanhoihin piireihin, kun Ryzeneitä käyttäviä chromebookeja on juuri julkaistu ja MediaTekin MT8192-piirillisiä saapuu toisella vuosineljänneksellä. Mielenkiintoista kyllä nähdä, miten Intelin Tremont-ytimet vertautuvat MT8192:n Cortex-A76-ytimiin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
194 173
Viestejä
3 502 884
Jäsenet
62 483
Uusin jäsen
sucer

Hinta.fi

Ylös Bottom