Integroidun näytönohjaimen vaikutus erillisen näyttiksen ulostuloihin

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja Masse, 02.02.2018.

 1. Masse

  Masse

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Terve,

  Meillä heräsi kiivasluonteinen keskustelu siitä, vaikuttaako Intelin integroidun näytönohjamen ominaisuudet ja sen muistinkäyttö siihen mitä signaalia se pystyy pukkaamaan ulos läppärin ulostuloista. Esim.

  HD Graphics 630
  Intel® Xeon® Processor E3-1535M v5 (8M Cache, 2.90 GHz) Product Specifications

  Iris Pro
  Intel® Xeon® Processor E3-1575M v5 (8M Cache, 3.00 GHz) Product Specifications

  HD 630 Tukee vain 1.7 GB muistia (eli siis se miten paljon iGPU voi käyttää keskusmuistia) ja taas tuo iris Pro -versio tukisi speksien mukaan 64GB (L4 kakun takia). Mutta eihän iGpun spekseillä ole mitään tekemistä sen kanssa minkälaista ulkoista näytönohjainta voidaan käyttää läppärissä? Tarkoituksena olisi teholäppäri, jossa on Quadro P5000 16GB muistilla ja se ei kuulemma toimisi prosessorilla, jossa on vain HD graphics 630.


  Minun käsittääkseni iGPU toimii vaan pasthroughna vaikka kone ei olisi telakassa ja sillä ajettaisiin useampaa näyttöä? Eihän tuo iGPU tee mitään skaalauksia jo valmiille "kuvalle"?
   
 2. Frezeh

  Frezeh

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  iGPU toimii vain välikätenä jotta näyttösignaali päätyy oikeaan paikkaan eikä tee laskutomituksia tai vaikuta itse suorituskykyyn. Nvidian omilla sivuilla lukee näin:

  Using NVIDIA's Optimus technology, when the discrete GPU is handling all the rendering duties, the final image output to the display is still handled by the Intel integrated graphics processor (IGP). In effect, the IGP is only being used as a simple display controller, resulting in a seamless, flicker-free experience with no need to reboot.
  Optimus | Technology | GeForce

  GPUn tekemät valmiit framet ei paljoa tilaa vaadi, esim nopean googlailun mukaan 4K resoluutiolla yksi frame vie vähän alle 50mb tilaa. Eli en usko että tulee mitään ongelmia.