Imagination Technologies ilmoitti hakevansa ostajaa koko yritykselle

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 694Imagination Technologies on ollut pitkään yksi johtavista mobiilikäyttöön suunnattujen grafiikkaohjainten suunnittelijoista. Yhtiön PowerVR-grafiikkaohjaimet ovat käytössä muun muassa Applen järjestelmäpiireissä.

Aiemmin tänä vuonna Apple ilmoitti Imaginationille aikovansa tulla jatkossa toimeen ilman yhtiön PowerVR-grafiikkaohjaimia. Kuukautta myöhemmin Imagination ilmoitti etsivänsä ostajia yhtiön MIPS- ja Ensigma-osastoille voidakseen keskittyä entistä enemmän grafiikkaohjaintensa kehittämiseen. Samalla yhtiö aloitti myös uuden selvitysprosessin sen ja Applen välisestä kiistasta yhtiöiden tulevaisuudesta.

Tuoreessa lehdistötiedotteessa Imagination kertoo MIPS- ja Ensigma-osastojen myyntiprosessin edistyvän ja yhtiön saaneen niistä jo joitain tarjouksia. Sen lisäksi Imagination kertoo saaneensa tarjouksia koko yhtiön ostamisesta. Ostotarjousten myötä Imagination on nyt päättänyt hakea virallisesti ostajia myös koko yhtiölle pelkkien MIPS- ja Ensigma-osastojen sijasta.

Kaikkien kielten päällä lienee tällä hetkellä sama kysymys: Mitkä tahot ovat esittäneet ostotarjouksia koko Imagination Technologiesista? Kysymykseen ei luonnollisestikaan ole olemassa julkista vastausta, mutta loogisia ehdokkaita on olemassa lukuisia. Kenties potentiaalisimpina ostajaehdokkaina voidaan pitää mobiilimaailman jättejä, kuten Softbankin omistama ARM, Qualcomm ja Samsung. Myös paremmin PC-maailmasta tutut AMD, Intel ja NVIDIA voisivat olla erittäin kiinnostuneita PowerVR:n grafiikkateknologioista ja patenttisalkuista. Itsestään selvä ehdokas lienee myös Apple, mutta ottaen huomioon yhtiön ilmoituksen hylätä Imagination ja siitä syntyneet kiistat, saattaisi kilpailuviranomaisilla olla sanansa sanottavana mahdollisista kaupoista.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 175
Samsungin on huhuttu kehittävän omaa GPU:ta mobiililaitteille, joten tähän kuvioon PowerVR:n ostaminen sopisi hyvin. Samsung on myös käyttänyt PowerVR:n grafiikkapiirejä aiemmin (mm. Galaxy S4 Exynos 5410 variantissa). Oman grafiikkapiirin kehittäminen PowerVR:n avulla olisi looginen jatkumo Mongoose ytimien jatkoksi.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 008
Juu kun jos Apple jätetään vaihtoehdoista ulos niin on kaksi joille PoverVR:stä olisi oikeasti hyötyä Samsung ja Intel (Intelille erityisesti siksi että saisi GPU patentteja joten ei olisi niin heikossa asemassa Nvidian/AMD:n kanssa GPU lisenssi neuvotteluissa).
 

jpjantti

I/O-moduuli
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
161
Käytännössä Imaginationin puolelta varmaan haetaan ennemmin ostajaa, joka ei laittaisi koko firmaa lihoiksi välittömästi, vaan integroisi ainakin osan uuteen emoyhtiöön.

Intel lisensoi jo ARM:n Mali grafiikkalohkoja kun tulee tarvetta mobiiligrafiikalle. Patenttisalkku pitäisi irrota halvalla, jotta ostoksessa olisi mitään järkeä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
953
TsengLabs tulee ja ostaa, yhdistyy sitten Voodoon ja BitBoysien kanssa <-huono vitsi :(
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
340
En yhtään ihmettele, että jos ostaja löytyy vaikka automaailmasta. Bosch on robottiautoissa kimpassa Nvidian kanssa, mutta ImgTech voisi sopia jonkun muun suunnitelmiin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
243 126
Viestejä
4 251 807
Jäsenet
71 277
Uusin jäsen
atteh

Hinta.fi

Ylös Bottom