Ilp:n käyttöön opastusta

Liittynyt
16.07.2022
Viestejä
2
Neuvokaahan papparaista käytössä. Laite on Mitsupishi ln25. Asentaja asensi laitteen ja neuvoi kesällä pitämään jäähdytyksellä ja pyynti 24 astetta. Ulkolämpötila oli n.17. Minä olisin laittanut lämmitykselle ja 22 pyynti. Kumpi tapa oikeampi ja miksi? Kumpi tapa kuluttaa vähemmän sähköä. Itse en osaa fundeerata tuota mutta jos olisi joku ystävällinen tietäjä ja laittaisi vähän jeesiä niin iso kiitos siitä.
 
 
Ei niitä laitteita asentajia varten hommata. Eiköhän se ollut vaan joku aloitusvaiheen suositus, jolla lähteä liikkeelle, eli laitat sen pyynnin mikä tuntuu hyvältä. Ja siis kesällä tietenkin jäähdytykselle, jos ajattelit että se laite tekee yhtään mitään. Lämmitystä voit käyttää sitten talvella.

Liian alas ei pyyntiä kannata laittaa hyötysuhteen vuoksi ja jossakin vaiheessa voi ilmetä myös rakenteissa veden kondensoitumista väärään paikkaan, mutta se edellyttää paljon matalampaa lämpötilaa kuin tuo 22.
 
Meillä on tuo sama mitsu, laitan jäähdytyksen jos sisällä liika lämmin. Mutta malttia, jos ulkona helle niin ei kannata pyytää 20:n asteen jäähdytystä; tullee kylymä, kulluu sähkö ja jos mahdollisuutta on kondensiovauriolle niin näin se tapahtuu.
Helteellä voi riittää 26:n asteen pyyntikin jäähdytykseen, mikä nyt sitten miellyttävältä tuntuu.

Kannattaa myös kokeilla laitteen kuivaustoimintoa, kakessa se pisarakuva. Sitä kun tukalalla, kostealla kelillä käyttää tunnin niin elämä helpottuu kummasti.

Sähkönkulutuksen kannalta aina kun pumppu tekee jotain niin sähköä kuluu. Säästö syntyy lämmityksessä, viilennyksessä on kyse asumismukavuudesta.
 
Kesällä ei juurikaan tarvitse asuntoja lämmittää vaan tiloja pyritään viilentämään jäähdytystoiminnolla tai ei mitään (toki riippuu lämpötilamieltymyksistä). Lämmityskaudella jatkuvasti laite lämmitysmoodiin (eli silloin kun asuntoa tarvitsee lämmittää) ja kesällä sitten tarpeen mukaan tai jatkuvasti jäähdytykselle. Muut lämmityslaitteet kannattaa sammuttaa kun laitteella jäähdytetään (pois lukien kosteat tilat). Sitten lämmityskaudella jos lämmitys kuuluu esim. vastikkeeseen as oy:ssa niin ei silloin kannata omaan piikkiin ilmalämpöpumpulla lämmittää talvellakaan. Jos on suoralla sähköllä muu lämmitys, niin sitten toki ensisijaisesti pumpulla lämmitystä energiatehokkuuden vuoksi.

Laitteen lämpötila-asetus määrittää halutun sisälämpötilan. Laite kierrättää sisäilmaa lämmittäen tai jäähdyttäen sitä riippuen toimintatilasta oman toimintalogiikkansa mukaisesti. Kun aseteltu lämpötilatavoite saavutetaan sammuttaa laite ulkoyksikön (ja joskus myös sisäyksikön riippuen mallista/toimintatilasta) eikä tällöin kuluta juuri mitään sähköä. Eli esim. lämmitys/22C -> laite pysähtyy ja lopettaa tilojen lämmittämisen kun sisälämpötila on yli 22C. Jos taas jäähdytys/24C -> laite pysähtyy ja lopettaa tilojen viilentämisen kun sisälämpötila on alle 24C (laitteessa voi olla myös hystereesiä eli hieman ylilämmittää tai jäähdyttää).

Lämmityksen ja jäähdytyksen sähkönkulutuksen vertailu ei ole oikein järkevää, koska on niin eri toiminnoista kyse.
 
Iso huomio siihen että jäähdytys vie sähköä samalla tavalla kuin lämmitys, kosteuden poisto murto osan niistä, ja esim jos kosteuden poistossa pyynti 24-25C se voi olla aina päällä ja viilentää tarvittaessa, näin siis meidän pumppu.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 705
Viestejä
4 544 796
Jäsenet
74 834
Uusin jäsen
jrahkon

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom