Ilman kierto NR200P

Liittynyt
14.03.2022
Viestejä
7
Otsikon mukaiseen koneeseen ideaalisinta jäähdytystä tämän hetkisillä varustuksilla. Helposti löytyvää tietoa löytyy kyllä ATX puolelta kuinka tuulettimet sijoitella. Tästä kuitenkin pienenä poikkeuksena ITX ratkaisut ja low profile/vakio jäähdytys ratkaisut. Itselläni on tällä hetkellä tilanne se, että jäähdytykseen on ylijäämä tavarat menossa joten näiden perusteelta mietin tuulettimien sijoittelua. Liitän aloitukseen muutaman Paint väännöksen asian avaamiseksi.

1) Loogisin ja yleisin tapa olisi varmasti laittaa ilma kulkemaan tämän mukaan. Kuitenkin näytönohjaimen ollessa vaaka tasossa alta virtaava ilma ei pääse oikein jäähdyttämään prosessoria.

1691368671651.png

2) Toisena vaihtoehtona pitäisin tämän mallista ratkaisua, mutta kiertääkö ilma tällöin vain takaisin lämpöisenä prossulle? Toisena huolen aiheena myös ottaako 92mm tuulettimet näyttiksen lämmöt mukanaan kun toimivat sisään puhaltimina?
1691368706813.png

3) Muita ratkaisuja?

Näitä erilaisia systeemejähän voisi kokeilla, mutta ajattelin kokeilla jos täällä jollakin olisi kokemusta tälläisestä tilanteesta.

Huomiona sanoisin vielä, että toinen paneeleista on lasia ja takana ilmaa vaihtavaa reikäistä peltiä. Sisällä oleva virtalähde koittaa tällähetkellä ottaa viileää ilmaa suljetusta etupaneelista, mutta sentään tuulettaa loogisesti ylöspäin. Virtalähteen voisi kääntää hengittävälle seinälle, mutta johtojen järjestelyn vuoksi nyt ainakin toistaiseksi näin. Näyttiksen kääntäminen pystyyn olisi myös varteen otettava ratkaisu, mutta toki poistaa 92mm käytöstä.
 

njs

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 115
Paras vaihtoehto on nro 1 ja myös cpu coolerin tuuletin käännetään. Eli puhaltaa ilmaa koppaan.

Machines and More youtube kanavalta löytyy kattavat testit eri vaihtoehtoista.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 555
Viestejä
3 970 635
Jäsenet
67 927
Uusin jäsen
tipsual

Hinta.fi

Ylös Bottom