Ilmalämpöpumput eli ILPit

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 506
Laitetaanko ilppejä pistotulpalla, siis ihan töpselillä? Uuden johdon vetäminen olis kyllä hankalaa...
Laitetaan ja taitaa oletuksena jopa tulla näin suoraan paketista, ellen aivan väärin ymmärtänyt omaani ostaessa.
Itsellä tulossa asennus ihan pistotulpalla, mutta asennuspaikalla on omassa piirissään 16A sulakkeen takana oleva pistorasia.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
57
Ens viikolla tulee tosiaan Daikinin (perfera N 30) asentaja ja mietin vaan että kun sille riittää 10A sulake ja varmaan tohoon lähimpään pistorasiaan sen kytkee niin pitääkö mun nyt tietää jotain että mitä kaikkee muuta on kytketty samaan sulakkeeseen että sulake varmasti kestää jos ilppi puhisee täydellä teholla? Varmaan ihan ääliömäinen kysymys mut en ymmärrä sähköasioista mitään. Mietin vaan et jos on muitakin laitteita samassa eikä toi 10A ihan kauheesti kestä (2200W?) niin luulis et ilppikin veis jo ton verran kun puhisee. Nojoo ehkä se asentaja tietää mitä tekee...
Minulla on jäähdytyskäytössä Daikin Stylish Cool 35, Shelly Plus 1PM mittaa sähkönkulutusta. Hetkellinen maksimikulutus on näköjään ollut 1295 W, silloin kun on kokeiltu kuinka paljon tehoa pumpusta oikein irtoaa. Kovilla helteillä saattaa iltapäivällä kulutus olla yli 500 W, koko kesän keskiarvo kuitenkin varmasti reippaasti alle 200 W.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 863
Laitetaanko ilppejä pistotulpalla, siis ihan töpselillä? Uuden johdon vetäminen olis kyllä hankalaa...
Laitetaan. Kun tänne 2 vuotta sitten kesällä tehtiin maalämpö uusittiin myös jotain sulakkeita pääjakamossa. Mutta kyseessä rivitalo ja aivan tavalliseen ulkona olevaan pistorasiaan tuo laitettiin kiinni. Olen 100% varma että mitään uutta kaapelia ei täällä vedetty jokaiseen taloon (tai yhteenkään taloon) kun tuota remonttia tehtiin. Ainoastaan pääjakakoon tultiin tekemään uudistuksia, sekin maalämmön takia ei ilppien. Kyseessä 80-luvulla tehty talo joten spekulaatiot siitä että jo rakennusvaiheessa tämä olisi "suunniteltu" noin 40 vuotta etukäteen tuskin on kyseessä..

Kyseessä 35W malli siis.
Edit, nopealla googlauksella tiedot:
"
Ulkoyksikkö

  • Mitat (KxLxS): 550x732x330 mm
  • Paino: 25 kg
  • Äänenpaine (max): 51 dB(A)
  • IP-luokitus: IP24
  • Sulakekoko: 10A
"
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 905
Omassa nelikymppisessä huipputeho on ollut noin 2,5 kW laitetta testatessa. Itsellä kun tuo ei ole päälämmönlähde niin lämmityskaudella huipputeho on vähän yli kilowatin verran sulatuksen yhteydessä ja pääosin teho seilaa välillä 300-600 W. Jäähdytys hoituu sitten max muutamalla sadalla watilla. Pistotulppa-asennus ja Shelly sammuu kyllä ennen kuin sulake menee :lol:
 
Liittynyt
01.11.2023
Viestejä
175
Meillä sähkäri laittoi 10A sulakkeen tilalle 13A sulakkeen, jotta pystyi laittamaan Perfera 40H mallin vanhoilla johdoilla (Turvakytkin oli myös ennestään). En kyllä näe semmoista skenaariota, että laitteesta edes noita maksimiottotehoja saisi pihalle. Pitäisi olla todella iso lämmitystarve pikkupakkasilla tai lämpimämmällä. Viime talvena, kun laite ns. veti täysillä, niin ottotehot olivat jatkuvasti 2kW eikä korkeampia huippuja tullut. Tämä siis melkein -30c pakkasilla. 13A kestää 3kW eikä kyllä lähellekään päästy.
 
Liittynyt
09.11.2020
Viestejä
670
16A sulakkeiden taakse laitettiin meillä molemmat Toshibaattorit. Kummallekin pyhitetty oma sulakkeensa, jotka eri vaiheiden takana. Ja sähkövedot toteutettiin 2,5mm2 johtimilla ryhmäkeskukselta turvakytkimille ja niiltä edelleen ulkoyksiköille.

Koska miksi ei. Itse tuli puuhasteltua työläimmät vaiheet, jotta pysyi asennushinta kohtuullisena.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
554
Eli en varauksetta suosittele makuuhuoneasennusta.
Ei se ole huomaamaton edes ykkösellä/kakkosella olohuoneessakaan. Siirtyy toki paremmin ympäriinsä taloa. Ehkä joku ohut verhoviritys väliin blokkaamaan kun nyt kuitenkin erehdyitte makkariin laittamaan?

Täälä oli sama kuin Taneli-:lla. Seiya 13, 80-lukulainen rt ja suoraan vanhaan parvekeen ulkoseinän maadoitettuun. Johtaa taululla 10A valot sulakkeeseen (poksahti aiemmin kun Weber oli menny oikoseen talven jäljiltä). Viilentävä ei etenkään saavuta lähelläkään 10A lukemia.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
554
Kokeilin vähän lisää tavoitteena mahdollisimman pieni puhallus. Nähtävästi Quiet, tai vastaavasti kuivatustoiminto (jossa ei toimi quiet, meni autolle) on vähäisin. Mutta silti 2 metrin päässä seisoessa oli selvä ilmavirta. Myös pelkkä propellinpyöritystoiminto autolla liikutti vähemmän ilmaa kuin viilennyksen 1 pykälä fania. Ecopainike tai se mökki (jonka ilmeisesti pitäisi hiljentää ulkoyksikköä) en havainnut tekevän minkäänlaista välitöntä vaikutusta.
 
Liittynyt
21.09.2023
Viestejä
13
Kiitos tästä! Kaksi eri Daikinin asentajaa on sanonut että 10A taakse menis toi N30, Perfera 40 vaatii jo kuulemma 16A. Meillä saman sulakkeen takana on tyyliin tv ja jokunen valo ja puhelimen laturi. Täytyy ehkä kstella tota sulakekssppia tarkemmin.

Vanhassa kämpässä asensivat sen jitenkin pistorasiaan, ei pistotulpalla vaan jotenkin sinne johtoihin. Heh. Ulkoyksikössä oli sit se hätäkytkin tms. Laitetaanko ilppejä pistotulpalla, siis ihan töpselillä? Uuden johdon vetäminen olis kyllä hankalaa...

-meille laitettiin viime syksynä uuden ilpin sähkönsyöttö pistorasiaan ihan normi pistotulpalla / töpselillä, sinänsä ihan kätevää jos haluaa laitteen täysin virrattomaksi niin tempaisee vain pistokkeen irti -toki ekana laitteen sammutus äpistä tai kaukkarista
-pistorasia on luonnollisesti tyyppiä kannellinen upotettu ip44 ja vielä terassin valokatteen alla suojassa säältä ja sateelta
-tokihan vaihdatin 1-osaisen pistorasian 2-osaiseen että jäi vielä varalle toinen sähköliitäntä muita tarpeita varten -lisäksi tuo pistorasia on sitten vielä vikavirtasuojan takana "sähkötaululta""
 
Liittynyt
16.11.2019
Viestejä
137
Mitsun Melcloud appi ei toimi, selaimella pääsee sisään. Taas jotain ongelmaa.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
532
Itel sama että selain toimi mutta homeassistantti hajos eilen. Pitäs jaksaa tehä toi local ohjaus palikka kun näköjää koko aika jotain häikkää cloudissa.
 

cman

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 783
HA toimii taas, ainakin täälä palautunu linjoille 14:26. Vissiin joku sertifikaatti onkelma.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
358
Helvetti, noinkohan nyt kävi että jotain vikaa tuli heti kolmantena kesänä.
Ihan normaalilta ei vaikuta että vetää yhden putken kennossa jäähän käytännössä heti.
Puhallus 5/5 ja pyynti 23°C.
Vai? Tuli huomattua suodattimien tilaa tarkastellessa.
Toshiba Seiya 13.
 

Liitteet

Eräilves

Turrien turri
Tukijäsen
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
2 114
Täällä ei mitään uutta mitsun RW35 ongelmiin liittyen talvella. Kuulemma maahantuoja edelleen odottaa vastausta tehtaalta mitä tehdään.

Kkv:n mukaan olisi oikeus purkaa kauppa, jollei ensi talvee mennessä saada kuntoon. Pitäisi saada kämppää sillä lämmiteltyä..
 
Liittynyt
07.08.2017
Viestejä
59
Helvetti, noinkohan nyt kävi että jotain vikaa tuli heti kolmantena kesänä.
Ihan normaalilta ei vaikuta että vetää yhden putken kennossa jäähän käytännössä heti.
Puhallus 5/5 ja pyynti 23°C.
Vai? Tuli huomattua suodattimien tilaa tarkastellessa.
Toshiba Seiya 13.
Kylmäaineet vähissä eli vuotanut jostakin. Jos ilma siis liikkuu, tukossa oleva suodatinkin voisi tehdä tuota.
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
281
^Ilmeisesti talven jälkeen käynnistit ILP:n ja alkoi vetämään sisäyksikön jäähän? Vaikka syynä voisi olla myös sisäyksikön lämpötila-anturin vikaantuminen, niin tässä tapauksessa todennäköisempi syy on kylmäainevuoto. Usein vuoto on ulkoyksikön laippaliitoksessa. Jos näin, niin paras tulos tulisi tekemällä liitos kokonaan uusiksi, vaikka siihen tiivistämiseen on olemassa myös tiivistysaineita. Asennusfirmaan yhteys. Takuu kaiketi vielä voimassa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
358
Sormella kun vähän ulkoyksikön liitoksien läheltä pyyhkäisi niin ihan hentoinen öljymäärä tuli sormenpäähän, eli tosiaankin liitos tuntuisi saattanen antautuneen.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
107
Pari viikkoa vanha sisäyksikkö ja haisee etikalta/imelältä viilennyskäytössä silloin kun laite ei aktiivisesti viilennä, mitä ihmettä?

p.s otin asennusyritykseen yhteyttä ja pään aukomista sieltä tuli lähinnä, täällä kuulemma poltettu sisällä jne. Mikä ei pidä paikkaansa… suosittelivat maksullista laitteen pesua ja desinfiointia.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
554
p.s otin asennusyritykseen yhteyttä ja pään aukomista sieltä tuli lähinnä, täällä kuulemma poltettu sisällä jne. Mikä ei pidä paikkaansa… suosittelivat maksullista laitteen pesua ja desinfiointia.
Aikamoinen asennusputka taitaa olla kyseessä.
Noiden mukaan jos löytyy öljyroiskeita niin kylmäainevuoto. Muuten voi olla vielä määrittelemätön, mutta todennäköisyys sähkövikaan (=jotain sulaa) on luultavasti merkittävä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 499
Olen 100% varma että mitään uutta kaapelia ei täällä vedetty jokaiseen taloon (tai yhteenkään taloon) kun tuota remonttia tehtiin. Ainoastaan pääjakakoon tultiin tekemään uudistuksia, sekin maalämmön takia ei ilppien. Kyseessä 80-luvulla tehty talo joten spekulaatiot siitä että jo rakennusvaiheessa tämä olisi "suunniteltu" noin 40 vuotta etukäteen tuskin on kyseessä..
Mitäs sitä uutta kaapelia vetämään jos sopivasta on helppo haaroittaa. Esimerkiksi patterille dedikoidusta johtimesta saa oikein hienolla marginaalilla ilpillekin, vaikka 10A jos on vähän pienempi patteri kyseessä. Eikä tarvitse laittaa ilppiä pistotulpalla tai tehdä muutenkaan turavirityksiä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
329
Meillä vedettiin myös seinän läpi ja pistorasiasta. 16A sulake ja syöttää 2 makkarin +vessan sähköjä. ILPin maksimi ottoteho n. 1,2kW, eli reilusti yli 2kW jää vielä pistorasioista käytettäväksi silloinkin kun (todennäköisesti hyvin harvinaisessa tilanteessa) pumppu vetää täydet. Tuskimpa tulee niin paljoa elektroniikkaa kytkettyä makkareissa, että tulee täyteen. Joku fööni vessassa saattaa toki olla joitain satoja watteja, muissa laitteissa puhuttaneen vain kymmenistä.
 
Liittynyt
23.08.2020
Viestejä
1 043
Eikä tarvitse laittaa ilppiä pistotulpalla tai tehdä muutenkaan turavirityksiä.
Pistotulppaa ei nykäse ilkivalta irti ja siihen saa minkä energiamittarin tahansa ja wifi-seurannan vaikka laitteessa itsessään sitä ei olisikaan.
On sillä hyvätkin puolensa, varsinkin mökkikäytössä. Jos olis mökki niin sinne vaatisin pistotulppa-asennuksen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 499
Pistotulppaa ei nykäse ilkivalta irti
Tässä jäin hetkeksi raapimaan päätä, siis että pistotulppa olisi jotenkin vaikeampi irrottaa kuin kytkin on kääntää alas. Tarkoittanet kuitenkin varsinaisesti eroa sisä- ja ulkopuolisen pistotupan/kytkimen välillä, missä on kyllä pointti.

Eri laitteiden sallittuihin asennustapoihin, asentajien tulkintoihin ja turvakytkinvouhotukseen en tässä viittaa vaan käytännön seikkoihin. Kun voihan se erillinen kytkin pumpun vieressä olla myös munalukkomallia. Oikeastihan se pumpun lähellä oleva kytkin on tarkoitettu helppoon ja turvalliseen erottamiseen huollon ajaksi eikä mihinkään hätäpysäytykseen.

Kun nyt ilkivallan mainitsit, tuli mieleen karsea ajatus. Kuinkahan moni ilmalämpöpumpun outo häiriö maailmassa on johtunut siitä, että joku on pelleillyt infrapunakaukosäätimen kanssa? Eikös lyhyt/lähi-infrapuna näy lasin läpi melko näppärästi ellei siinä ole kamalasti metallikalvoja? Oletuksena useimmat mökin olohuoneen sisäyksiköt voisi pysäyttää tai laittaa täysille ulkoa käsin jos joku paskiainen haluaisi tehdä kiusaa.
siihen saa minkä energiamittarin tahansa ja wifi-seurannan vaikka laitteessa itsessään sitä ei olisikaan.
On sillä hyvätkin puolensa, varsinkin mökkikäytössä.
Joo, en kiistä. Tietysti tämän idean kätevyys vaatii juuri sitä mitä kai edellä implikoitkin, eli että pistotulppa-asennus on asunnon puolella.
 
Viimeksi muokattu:

0nanias

Make ATK Great Again
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 905
En ymmärrä miten pistotulppaa ei muka voitaisi irroittaa ilkivaltaisesti, koska jos se pumppu asennetaan pistotulpalla niin pistorasian on sijaittava pumpun vieressä, ei sisällä talossa.
Jos ilkivalta pelottaa niin turvakytkimen sijaan voidaan asentaa se pistorasia vaikka lukittavaan koteloon tai käyttää huoltokytkintä eli sellaista turvista joka on mahdollista lukita molempiin asentoihin.
En kuitenkaan muista koskaan kuulleeni tapauksesta missä mökkipaikkakunnilla olisi kierrellyt joku sarjairroittelija repimässä pistotulppia pois seinästä joten tämäkin tekkiläis-skenaario taitaa olla mielikuvituksen tuottama harhakuva josta selviää kameravalvonta-kylteillä.
 
Liittynyt
23.08.2020
Viestejä
1 043
En ymmärrä miten pistotulppaa ei muka voitaisi irroittaa ilkivaltaisesti, koska jos se pumppu asennetaan pistotulpalla niin pistorasian on sijaittava pumpun vieressä, ei sisällä talossa.
Nimenomaan se on sisällä talossa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 521
Tässä jäin hetkeksi raapimaan päätä, siis että pistotulppa olisi jotenkin vaikeampi irrottaa kuin kytkin on kääntää alas. Tarkoittanet kuitenkin varsinaisesti eroa sisä- ja ulkopuolisen pistotupan/kytkimen välillä, missä on kyllä pointti.

Eri laitteiden sallittuihin asennustapoihin, asentajien tulkintoihin ja turvakytkinvouhotukseen en tässä viittaa vaan käytännön seikkoihin. Kun voihan se erillinen kytkin pumpun vieressä olla myös munalukkomallia. Oikeastihan se pumpun lähellä oleva kytkin on tarkoitettu helppoon ja turvalliseen erottamiseen huollon ajaksi eikä mihinkään hätäpysäytykseen.

Kun nyt ilkivallan mainitsit, tuli mieleen karsea ajatus. Kuinkahan moni ilmalämpöpumpun outo häiriö maailmassa on johtunut siitä, että joku on pelleillyt infrapunakaukosäätimen kanssa? Eikös lyhyt/lähi-infrapuna näy lasin läpi melko näppärästi ellei siinä ole kamalasti metallikalvoja? Oletuksena useimmat mökin olohuoneen sisäyksiköt voisi pysäyttää tai laittaa täysille ulkoa käsin jos joku paskiainen haluaisi tehdä kiusaa.

Joo, en kiistä. Tietysti tämän idean kätevyys vaatii juuri sitä mitä kai edellä implikoitkin, eli että pistotulppa-asennus on asunnon puolella.
Voihan sen ip44 wifimittarin laittaa uloskin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 499
Voihan sen ip44 wifimittarin laittaa uloskin.
Voihan sen, ja ulkorasioita on monenlaisissa paikoissa. Tapauksesta riippuen vähän rasauttaisi.

En kuitenkaan muista koskaan kuulleeni tapauksesta missä mökkipaikkakunnilla olisi kierrellyt joku sarjairroittelija repimässä pistotulppia pois seinästä joten tämäkin tekkiläis-skenaario
...tuo ensimmäisenä mieleen jotain, mitä kakarat voisivat keksiä kesäajan jekkuna.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
107
Tuo toshiba Polar joka tänne asennettiin on sen verran uusi laite ettei ikää ole kuin muutama viikko. Ei tiputtele kondenssivettä viilennyksessä ollenkaan vaikka täällä on 30 astetta pihalla ja asunnon kosteus% on noussut yli 60. Lisäksi niinkuin eilen kerroin niin viilennyksessä tulee ajoittain etikan hajua.
Asunnossa on ihan viileä mutta ei sellainen raikas ilma niinkuin olen tottunut ilmalämpöpumpun tekevän. Mikä helvetti tuota laitetta riivaa? Kondenssiletku ei ole tukossa, vettä tulee pihalle jos sisäyksikköön sitä kaataa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
208
Tuo toshiba Polar joka tänne asennettiin on sen verran uusi laite ettei ikää ole kuin muutama viikko. Ei tiputtele kondenssivettä viilennyksessä ollenkaan vaikka täällä on 30 astetta pihalla ja asunnon kosteus% on noussut yli 60. Lisäksi niinkuin eilen kerroin niin viilennyksessä tulee ajoittain etikan hajua.
Asunnossa on ihan viileä mutta ei sellainen raikas ilma niinkuin olen tottunut ilmalämpöpumpun tekevän. Mikä helvetti tuota laitetta riivaa? Kondenssiletku ei ole tukossa, vettä tulee pihalle jos sisäyksikköön sitä kaataa
Tuossa vanhoja keskusteluja katsellen, viime vuonna on raportoitu 10.6-20.6, että on kesän ensimmäisiä vesiä ilpit tiputelleet. Eli vaatinee pitempiä lämpimiä jaksoja
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
107
Tuossa vanhoja keskusteluja katsellen, viime vuonna on raportoitu 10.6-20.6, että on kesän ensimmäisiä vesiä ilpit tiputelleet. Eli vaatinee pitempiä lämpimiä jaksoja
kyllä mutta täällä asunnossa kosteus noussut aikalailla ja ei ole sellaista raikasta ilmaa. Kosteudenpoistoa tänään kokeilin, kosteus sisällä laski reilusti ja ulos tuli myös vettä
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
281
Tuo toshiba Polar joka tänne asennettiin on sen verran uusi laite ettei ikää ole kuin muutama viikko. Ei tiputtele kondenssivettä viilennyksessä ollenkaan vaikka täällä on 30 astetta pihalla ja asunnon kosteus% on noussut yli 60. Lisäksi niinkuin eilen kerroin niin viilennyksessä tulee ajoittain etikan hajua.
Asunnossa on ihan viileä mutta ei sellainen raikas ilma niinkuin olen tottunut ilmalämpöpumpun tekevän. Mikä helvetti tuota laitetta riivaa? Kondenssiletku ei ole tukossa, vettä tulee pihalle jos sisäyksikköön sitä kaataa
Noihin hajuihin on vaikea ottaa kantaa, mutta ilp:lla jäähdytettäessä ilman suhteellinen kosteus % nousee, kun taas absoluuttinen kosteus % laskee. Minullakin suhteellinen kosteus on nyt 65,5%. Ei tule täälläkään vielä kondenssivesiputkesta mitään ulos. Voisit kuitenkin suodattimet pestä tai ainakin imuroida, jos sillä saisit hajua pois. Kesällä on muutenkin korkeampi suhteellinen kosteus % kuin talvella. Jos haluat sisäyksikön desinfioida, niin suodattimet pois ja esim. tuota Puhdistusvaahto Teho Coil Cleaner Plus kaksitehoinen - K-Rauta 1/2 pulloa kennoon ja puhallusaukosta roottorin suuntaan sisään ja noin 5-10min jälkeen vaahto on muuttunut juoksevaksi, jonka voi huuhdella pois laittamalla ilp:n jäähdytykselle 30-60 minuutiksi. Jos löytyy spray pullo niin huuhtomista voi tehostaa ruiskuttamalla vettä perään samoihin kohtiin. Matot kannattaa ottaa toimenpiteen ajaksi alta pois ja lattia vaikka pyyhkeillä suojata. Itse teen tämän desinfioinnin/puhdistuksen vähintään kerran ennen jäähdytyskauden alkua ja jos tarvetta tulee niin satunnaisesti myös toisen kerran loppukesästä.
Huoneilman kosteus - Hengitysliitto
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
107
Noihin hajuihin on vaikea ottaa kantaa, mutta ilp:lla jäähdytettäessä ilman suhteellinen kosteus % nousee, kun taas absoluuttinen kosteus % laskee. Minullakin suhteellinen kosteus on nyt 65,5%. Ei tule täälläkään vielä kondenssivesiputkesta mitään ulos. Voisit kuitenkin suodattimet pestä tai ainakin imuroida, jos sillä saisit hajua pois. Kesällä on muutenkin korkeampi suhteellinen kosteus % kuin talvella. Jos haluat sisäyksikön desinfioida, niin suodattimet pois ja esim. tuota Puhdistusvaahto Teho Coil Cleaner Plus kaksitehoinen - K-Rauta 1/2 pulloa kennoon ja puhallusaukosta roottorin suuntaan sisään ja noin 5-10min jälkeen vaahto on muuttunut juoksevaksi, jonka voi huuhdella pois laittamalla ilp:n jäähdytykselle 30-60 minuutiksi. Jos löytyy spray pullo niin huuhtomista voi tehostaa ruiskuttamalla vettä perään samoihin kohtiin. Matot kannattaa ottaa toimenpiteen ajaksi alta pois ja lattia vaikka pyyhkeillä suojata. Itse teen tämän desinfioinnin/puhdistuksen vähintään kerran ennen jäähdytyskauden alkua ja jos tarvetta tulee niin satunnaisesti myös toisen kerran loppukesästä.
Huoneilman kosteus - Hengitysliitto
tuo on tosiaan uusi laite ja on haissut jo jonkin aikaa, ei auta suodattimien putsaus ja kenno näyttää siltä kuin muutaman viikon vanhalta voi odottaa
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
107
Ootko kattonu sen vesiastian mihin jäähdytyskäytössä vesi valuu kennosta?
vaikka tuo on haissut käytännössä asennuksesta lähtien, firmaa ei kiinnosta. Alkoi tulemaan väitteitä että täällä on tupakoitu sisällä yms yms ja että sisäyksiköstä haju ei tule. Kuitenkin suosittelivat muutaman satasen pesua ja desinfiointia… uuteen pumppuun.
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
281
^Tuli mieleen, kun laite on Toshiba Polar, niin kaiketi on tarkoitus talvella myös lämmittää? Oletko koittanut tuleeko hajua jos on lämmityksellä?

Edit. Tietenkin minua ja varmaan muitakin kiinnostaisi mikä firma noin ylimielisesti asiakkaisiinsa suhtautuu? Onko kyseessä isompi toimija jonka nimi alkaa L-kirjaimella?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
107
^Tuli mieleen, kun laite on Toshiba Polar, niin kaiketi on tarkoitus talvella myös lämmittää? Oletko koittanut tuleeko hajua jos on lämmityksellä?

Edit. Tietenkin minua ja varmaan muitakin kiinnostaisi mikä firma noin ylimielisesti asiakkaisiinsa suhtautuu? Onko kyseessä isompi toimija jonka nimi alkaa L-kirjaimella?
hajua ei tule lämmityksessä eikä tuuletuksessa, jäähdytyksessä tulee silloin kun laite ei puhalla kylmää välissä. Ei ole lämpöykkönen. Tämä firma kyllä sanoi että voidaan purkaa kaupat.
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
281
^Itse lähtisin tätä ongelmaa purkamaan sisäyksikön puhdistuksella/desinfioinnilla. Ei sitä uutta laitetta välttämättä tarvitse heti alkaa purkamaan. Vaahdotus voi hyvinkin olla riittävä toimenpide. Tämä tietenkin oletuksena, että sisäyksikön asennus on tehty oikein, eli kondenssivesi ei jää sisäyksikön kaukaloon seisomaan vaan valuu painovoimaisesti ulos tai kondenssivesipumpulla pumpataan se tyhjäksi. Tästä joku kirjoittaja jo edellä mainitsi.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
107
^Itse lähtisin tätä ongelmaa purkamaan sisäyksikön puhdistuksella/desinfioinnilla. Ei sitä uutta laitetta välttämättä tarvitse heti alkaa purkamaan. Vaahdotus voi hyvinkin olla riittävä toimenpide. Tämä tietenkin oletuksena, että sisäyksikön asennus on tehty oikein, eli kondenssivesi ei jää sisäyksikön kaukaloon seisomaan vaan valuu painovoimaisesti ulos tai kondenssivesipumpulla pumpataan se tyhjäksi. Tästä joku kirjoittaja jo edellä mainitsi.
epäilin että ovat tehneet tuon mokan, kaikki yksikköön kaadettu vesi ei tule ulos laitteesta, ainoastaan osa. Eivät olleet halukkaita edes tarkistamaan asiaa. Kourujen asennuksen perusteella kaatoa ei ole nimeksikään
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 863
epäilin että ovat tehneet tuon mokan, kaikki yksikköön kaadettu vesi ei tule ulos laitteesta, ainoastaan osa. Eivät olleet halukkaita edes tarkistamaan asiaa. Kourujen asennuksen perusteella kaatoa ei ole nimeksikään
Kyllä se kaikki pitäisi tulla ulos. Muutenhan se alkaa (kuten olet varmaan huomannutkin) haista siellä ja homehduttaa ympäröivät osatkin.

Eli asentaja ei varmaan käyttänyt vatupassia vaan ehkä ns. silmämääräisesti vaan laittoi sisäyksikön paikoilleen?
 
Liittynyt
15.11.2021
Viestejä
1 066
Niin onko teillä ilpit kesäkaudella 24/7 viilennyksellä tai kuivatuksella kumpaa nyt itse tykkäätte käyttää?
Mietin vaan kun ilppini on mallia inverter (vai onko mitsun ap25 inverter pumppu?), niin sehän säätää tehoaan tarpeen mukaan ja jos ei yöllä esim jäähdytystä tarvi niin ei se silloin jäähdytä vaan tuuletin vaan pyörii joten virrankulutus tuollaisella on varmaan aika pientä eikä maksa vaivaa sammutella? Toisaalta hellekaudella rakenteet lämpiävät niin paljon että sitä ilpin jäähdytystä tarvitaan yölläkin.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 905
Kyllä tuo on 24/7 päällä ja näyttää öisinkin käyneen 1,5h putkeen ja perään puolen tunnin tauko. Pidän tarkoituksella öisin puolta astetta pienempää pyyntiä eli 23C. Puhallin vie alle 10W.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
243 614
Viestejä
4 248 841
Jäsenet
71 370
Uusin jäsen
janiselin

Hinta.fi

Ylös Bottom