IFTTT automaatio

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 695
Tähän ketjuun tarkoitus koota kokemuksia IFTTT palvelusta. Yksinään ei millään voi keksiä kaikkea, mitä palvelu mahdollistaa. Tämän vuoksi ideoiden jakaminen on suotavaa. Millaisia reseptejä sinulla käytössä?

Mikä on IFTTT?

IFTTT (IF This Then That) palvelu mahdollistaa erilaisten toimintojen kytkemisen toisiinsa. Palvelu on keskittynyt erityisesti sosiaalisen median eri tilien yhteenlinkittämiseen mutta sillä voi tehdä myös paljon muuta. Perusperiaate toiminnassa on seuraava:


Sama vapaasti suomennettuna: "Jos tämä sitten tuo". Kyseessä on siis yksinkertainen ohjelmointiin liittyvä ehtolause. IFTTT palvelussa voidaan siis luoda erilaisia reseptejä (recipe), joilla linkitetään kaksi erillistä tapahtumaa toisiinsa. Resepti muodostuu tapahtumasarjasta, jossa jokin toiminto tapahtuu ja saa aikaan toisen toiminnnon. Ensimmäinen toiminnoista on laukaisija (trigger). Resepti käynnistyy, kun laukaisijaksi määritetty toiminto aktivoituu. Toinen toiminnoista on toimenpide (action). Toimenpide on varsinainen prosessi, joka halutaan suorittaa laukasijan antamalla käskyllä.

Tässä vielä havainnollistettuna yhden reseptin toiminta. Kyseisellä reseptillä saadaan lisättyä sähköpostin mukana tullut liitetiedosto automaattisesti dropboxiin.
IFTTT palvelulle löytyy omat sovellukset Androidille ja iOS:lle. Sovellusten avulla voi tehdä myös do-reseptejä, joilla suoritetaan etukäteen määritetty toiminto yhdellä painalluksella. Laukaisijana toimii siis painallus.

IFTTT ei välttämättä ole kaikkein tehokkain automaatio palvelu mutta sen käyttäminen on todella yksinkertaista. Laukaisijoita ja toimenpiteitä on määritetty valmiiksi kehittäjien toimesta tunnetuimmille palveluille. Lisäksi näitä voi tehdä myös itse, jos osaamista löytyy.

PS. En keksinyt parempaakaan aluetta tälle ketjulle
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 695
Kuinka lisätä lähtölaskenta Twitterin profiilikuvaan?

Ohjeen on alunperin tehnyt wobable.com. Alla esimerkit toiminnasta:
Tarvittavat ohjelmat ja palvelut:

1. Kuvien luominen
Profiilikuvien luomisessa käytetään apuna PowerPointia (tai vastaavaa). Ensiksi kannattaa asettaa PowerPointin kieleksi englanti, jotta diat saadaan tallennettua muodossa "Slide1.jpg", "Slide2.jpg", "Slide3.jpg" jne. (Tämä ei kuitenkaan ole enään välttämätöntä, sillä Google Driven host palvelu ei enään ole käytettävissä). Kielen saa vaihdettua vaihtamalla Windowsin kielen englanniksi tai asentamalla Office kielipaketin:
Vaihdettuasi kielen valitse haluamasi profiilikuva ja aseta se tyhjän dian taustakuvaksi. Tämän jälkeen aseta dialle sivunumero (Insert>Header and Footer>Slide>Slide number>Apply to All). Suurenna sivunumeron fonttia ja aseta se mieleiseen kohtaan kuvaa. Tässä vaiheessa voit myös lisätä haluamasi tekstin erillisessä tekstikentässä kuvan yhteyteen (esim. "päivää jäljellä jouluun").

Kun kuva on mieleinen, monista dia niin monta kertaa kuin haluat lisätä päiviä lähtölaskentaan (Home tab>Slides group>New Slide>Duplicate Selected Slides). Jokaiseen diaan pitäisi tulla dian järjestysnumeron luku. Tämän jälkeen diat tallennetaan erillisinä kuvina (File>Save As>"Valitse formaatiksi JPEG">"Anna kuvien kansiolle nimi">Save>All Slides). Luo lopuksi vielä haluamasi "nolla" kuva, joka vaihdetaan Twitterin profiilikuvaksi, kun lähtölaskenta menee nollaan. Nimeä se Slide0.jpg.

2. Kuvien lataaminen pilvipalveluun (osittain rikki)
Aikaisemmin tämän pystyi toteuttamaan Google Drivellä ja sen host palvelulla. Kuvat sai ladattua omaan Driveen ja jaettua seuraavassa muodossa:
Tämä palvelu kuitenkin poistui käytöstä 31.8.2016 ja toistaiseksi en ole löytänyt tilalle uutta. Driven host palvelun erityisominaisuus oli, että kuvan url-osoitteeseen sai järkevän polun, jossa oli tiedoston nimi. Siis näin:
Toistaiseksi kuvat täytyy vain ladata parhaimmaksi näkemäänsä palveluun mutta tämä aiheuttaa lisätyötä jatkossa. (Oman serverin pystyttäminen on tietenkin yksi vaihtoehto).

3. CSV-tiedoston tekeminen Google kalenteria varten
Tässä vaiheessa otamme käyttöön wobable.comin tekemän työkalun:
Kyseisellä työkalulla voidaan luoda kätevästi merkintä kalenteriin, milloin halutaan vaihtaa Twitterin profiilikuvaa. Työkalulla voi myös lisätä upattujen kuvien url-osoitteen kalenterimerkintöihin automaattisesti, jos kuvan url-osoitteessa on tiedoston nimi. Jos näin ei ole, niin kuvien url-osoitteet täytyy lisätä kalenterimerkintöihin manuaalisesti.

Excel tiedosto sisältää itsessään ohjeet, joten niitä on helppo seurata. "Path to slides" kohtaan ei ole väliä, minkä osoitteen laitat, jos kuvien url-osoitteissa ei ole tiedoston nimeä. Kun olet täyttänyt kaikki tarvittavat kohdat, mene Excelin toiselle välilehdelle. Tämän jälkeen lisää manuaalisesti kaikkien kuvien url-osoitteet "Description" kohtaan (jos et voinut tehdä tätä automaattisesti). Lopuksi tallenna tiedosto CSV-muodossa. Nimeä se vaikka muotoon "csvkalenteri".

Tämän jälkeen avaa "csvkalenteri" muistio ohjelmalla. Muistiossa huomaat, että erottelumerkkinä on käytetty ";" merkkiä. Haluamme muuttaa erottelumerkin "," merkiksi Google kalenteria varten. Tämä onnistuu muistiossa seuraavasti: Muokkaa>Korvaa...>"Etsittävä kohtaan ; ja korvattava kohtaan ,">Korvaa kaikki. Nyt erottelumerkin pitäisi muuttua "," merkiksi. Lopuksi tallenna muokattu muistiotiedosto esim. nimellä "csvmuistiokalenteri".

4. Kalenterimerkintöjen tekeminen Google kalenteriin ja profiilikuvan vaihtamisen automatisointi IFTTT:llä
Ihan ensimmäiseksi kannattaa ottaa kalenterin asetuksista sähköposti-ilmoitukset pois käytöstä, ellet halua jokaisesta profiilikuvan vaihdosta ilmoitusta sähköpostiin. Tämän jälkeen lisää "csvmuistiokalenteri" kalenteriin kohdassa Muut kalenterit>Tuo kalenteri. (HUOM! Lisättyä csv-kalenteria ei voi jälkeenpäin poistaa automaattisesti vaan merkinnät täytyy poistaa yksi kerrallaan!). Tarkista lopuksi, että oikeanlaiset kalenterimerkinnät on luotu ja että merkinnän kuvauksesta löytyy oikean kuvan url-osoite.

Kirjaudu IFTTT:n tilille ja mene osoitteeseen Twitter Avatar Countdown. Kytke Twitter Avatar Countdown päälle ja yhdistä tili Gmailin ja Twitterin kanssa. (Jos rekisteröidyt palveluun Gmail tilillä, niin Gmail yhdistämistä ei erikseen tarvita). Lopuksi tallenna Applet ja homma on valmis!
Jos joku haluaa tehdä laskurin uutta vuotta varten, niin tässä on valmiiksi Google kalenteri tiedosto kuvalinkkeineen. Tiedosto on txt muodossa mutta se pitäisi pystyä lisäämään Google kalenteriin sellaisenaan.
Siinä on 84 päivää mutta menneet päivät voi poistaa tiedostosta etukäteen ennen lisäämistä halutessaan. Kuvat sisältävät pelkän numeron:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
33
Itsellä tämä käytössä niin, että postaa kuvia instagram tilille, josta IFTTT jakaa ne useampien reseptien kautta mm. facebookkiin, bloggeriin, flickr, google+ ja tumblr palveluihin.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 695
Tässähän kävi hassusti. Jotenkin mennyt kokonaan ohitse, että IFTTT uudistui viime kuussa melko lailla. Enään ei siis ole reseptejä vaan uusia Appletseja. Nämä appletit pitävät sisällään vanhat laukaisijat ja toimenpiteet. Lisää voi lukea täältä:
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
131 879
Viestejä
2 563 015
Jäsenet
50 647
Uusin jäsen
Arbiteri

Hinta.fi

Ylös Bottom