Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Heijastinpinta voi kulua ja tummua nopeammin. Etenkin projektoriumpioissa tuo on jossain määrin ongelma 55W-polttimoillakin. Jos taas autossa on esim. kuumille kesäkeleille päiväajovalot, niin se auttaa aika paljon.Minkälaisia ongelmia tuo suurempi lämmöntuotto voi aiheuttaa?
Olishan noissa se selkeä etu näihin plussapolttimoihin verrattuna, että keston pitäisi olla speksien mukaan ihan eri luokkaa.
10w ei vaikuta mihinkään, mutta jos se teho vaikka "tuplataan" niin se 100w lamppu varmasti aiheuttaa tuhoa muovisessa umpiossa.Minkälaisia ongelmia tuo suurempi lämmöntuotto voi aiheuttaa?
Olishan noissa se selkeä etu näihin plussapolttimoihin verrattuna, että keston pitäisi olla speksien mukaan ihan eri luokkaa.
Ei kannata puhua absoluuttisesta lukemasta ja sanoa, että "ei vaikuta mihinkään" kun todellisuudessa tehon nousu 55 -> 65W on melkein 20% enemmän tehoa -> enemmän lämpöä.
Ajovaloumpioiden heijastimien ikääntyminen on ihan todellinen ilmiö ja se johtuu käytännössä polttimon palamisesta ja sen tuottamasta valosta ja etenkin lämmöstä.Tuskin H18-umpioissa on käytetty kestävämpiä materiaaleja. Ei tuolla lämmönnousulla ole merkitystä reaalimaailmassa.
Ajovaloumpioiden heijastimien ikääntyminen on ihan todellinen ilmiö ja se johtuu käytännössä polttimon palamisesta ja sen tuottamasta valosta ja etenkin lämmöstä.
On väärin sanoa, että sillä ei ole "reaalimaailmassa" merkitystä kun sillä on.
Se, että miten paljon riippuu autosta ja umpiovalmistajan taidosta mitoittaa umpion lämmönkesto vastaamaan polttimon lämmöntuottoa. Osa varmaan kestää ongelmitta mutta voi hyvin olla että jonkun auton heijasin ei kestä ja lopputuloksena on vielä surkeammat valot kuin ne oli ennen h7-h18 muunnosta.
Ok, umpioon voitaisiin laittaa lasinen etu"lasi" ja tehdä heijastin yms. kokonaan metallista. Käytännössä nykyään molemmat on kuitenkin muovia jonka lämmönkesto on rajallinen.
Jälkimmäiseen osuuteen on jo aika vakiintunut ratkaisu, eli ei polteta niitä ajovaloja silloin kun on valoisaa ja siitä on pelkkää haittaa.Enemmän prosentteja = vähemmän kestoa. Et voi valita halogeeneilla samaan aikaan isompaa valotehoa ja yhtä pitkää kestoa, kuin vakiopolttimilla. Ellet sitten itse rakenna, tai autosta pysty koodaamaan, pienempää jännitettä sillon, kun on valoisaa.
Jälkimmäiseen osuuteen on jo aika vakiintunut ratkaisu, eli ei polteta niitä ajovaloja silloin kun on valoisaa ja siitä on pelkkää haittaa.
Jutun juju onkin siinä, että ne erilliset päiväajovalot näkyvät muille(ilmaisevat ajoneuvon sijainnin ja läsnäolon) paremmin kuin lähivalot, olivat lähivalot sitten normaalit tai kusisesti aikanaan päiväkäyttöön himmennetyt joita ei olisi koskaan pitänyt keksiä. Päiväajovaloilla tavoitellaan hajavaloa ja "häikäisyä" siinä missä lähivaloilla pyritään välttämään sitä. Vasta hämärässä ne lähivalot ja niiden näkyvä valokeila näyttää ajoneuvoa paremmin kuin päiväajovalo.Näkyvyys tai siis jotta näkyy on aina plussaa valoisuudesta riippumatta. Vaikka itsekin olen aika "ekohippi" niin päivävaloja ei olisi pitänyt koskaan keksiä. Päästöjen takia (=verojen) nuokin kehitettiin.
Joo silloin tuollaiset +200% polttimotkin voi varmaan kestää ihan kohtuullisen pitkään. Omassa autossa ei ole mitään päiväajovaloja, niin vähän turhan äkkiä kuluisivat, kun palavat päivälläkin ajaessa.Jälkimmäiseen osuuteen on jo aika vakiintunut ratkaisu, eli ei polteta niitä ajovaloja silloin kun on valoisaa ja siitä on pelkkää haittaa.
Viittaatko taka-, etu- vai molempiin valoihin?Näkyvyys tai siis jotta näkyy on aina plussaa valoisuudesta riippumatta. Vaikka itsekin olen aika "ekohippi" niin päivävaloja ei olisi pitänyt koskaan keksiä. Päästöjen takia (=verojen) nuokin kehitettiin.
Siis nämä päivävalot, joilla yleensä tarkoitetaan eu tyyppihyväksynnöissä vaadittavia huomiovaloja, tulivat kyllä täysin uutena vaatimuksena "ei minkään" tilalle.Näkyvyys tai siis jotta näkyy on aina plussaa valoisuudesta riippumatta. Vaikka itsekin olen aika "ekohippi" niin päivävaloja ei olisi pitänyt koskaan keksiä. Päästöjen takia (=verojen) nuokin kehitettiin.