Hyvä jääkaappi/pakastin?

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 341
Kertokaas nyt viisaat, että mitä oikeasti on eroa 500€:n tai vaikka tonnin jääkaappipakastimilla? Siis tuoko lisäarvoa panostaa enemmän? Katselin Kuluttajalehden jotain vertailua, niin ei kyllä oikein avannut yhtään asiaa, ei ainakaan miten hinta korreloi ominaisuuksia. Se mikä testissä osui silmään, niin oli se että miten nopeasti kaappi pystyy jäähdyttämään ruuan. Todella isot erot, mutta perus Kuluttajan testin tyylisesti tulokset tuntuvat aika randomilta. Esim joku Boschin laite voi olla vika ja toinen malli eka, ja hinta ei ainakaan tätä selitä. Ei luulis että Boschkaan tekee kalliimmista huonompia? Ota näistä sitten selvää
Välttämättä eroja ei juuri ole ja 500 euron kylmälaite saattaa olla poistuva malli ja jopa parempi kuin se uusi malli normaalilla 1000€ ovh-hinnalla. Energialuokka kertoo suoraan taloudellisuuden (helppo verrata keskenään) ja sitten litratilavuudet kertoo paljonko kaappeihin mahtuu tavaraa. Jääpalakoneet, no freezet, mekanismikahvat jne. ovat sitten lisävarusteita, joita kannattaa miettiä omien mieltymysten mukaan.

Itse ottaisin isoimmalla tilavuudella olevia malleja (käytännössä Samsung tai LG) ja niiltä sitten jostain kamppiksesta joku malli mistä löytyy ne ominaisuuden, joita itse arvostaa. Meillä entisessä oli LG ja nykyisin Samsung ja noista kahdesta ottaisin ehdottomasti LG:n kylmälaitteet. Ne olivat hiljaisempia ja ovet pysyivät klommoitta yli 5 vuotta. Samsungin laitteet ääntelee vähän väliä ja ovet ovat täysin suorat ja ne on ihan klommoilla jo vuoden jälkeen. Samoin LG:n laatuvaikutelma on paljon parempi oven kahvamekanismissa ja hyllyjen kestävyydessä. Sampan hyllyt ovat osittain muovia ja ne taipuu mutkalle jo pienestä painosta. No onneksi näissä on 10 vuoden takuu eli jos hyllyt hajoaa niin saa uudet tilalle.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
3 255
Kylmälaitteissa speksejä tärkeämpänä näkisin tilavuuden ja tilojen (hyllyt, lokerot ym) käytännöllisyyden ja muokattavuuden omiin tarpeisiin. Siksi noita onkin hyvä käydä ihan liikkeessä vertailemassa ja tutkimassa lähemmin. Yllättävän isoja eroja oli eri valmistajien/mallien välillä, jotkut ulkomitoiltaan samankokoiset näyttävät selvästi ahtaammalta kuin toiset jne.
 

pinkeliviinica

Tukijäsen
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
565
muistutan siitä mitä kirjoittelinkin tuossa sivu kaksi kolme takaperin että aina kannattaa katsoa juuri korkeissa jääkaapeissa/pakastimissa/jääkaappipakastimissa tms sitä että onko sen kaapin höyrystinputkisto siellä takana sellaisenaan näkyvillä (se vanha perinteinen malli) vai jommalla kummalla sivulla integroitu kuoreen niin että pelti lämpenee ko sivulta.

sillä noissa kuoreen integroiduissa on se ongelma heti vastassa että jos jääkaappi tms asennetaan "koloon" jossa on juuri sillä sivulla kalustelevyä tms ja mitat eivät salli jääkaapin irti olemista ko sivusta niin kaikenlainen jääkaapin tms toiminta voi olla heikkoa kun kalustelevy blokkaa sitä lämmön haihtumista.
eli jos jääkaappi/pakastin/jääkaappipakastin tms on esim 60cm leveä niin kannattaa kolon olla ainakin 70cm leveä että sillä on tilaa hengittää ja jäähtyä sekä myös takana olisi hyvä olla tilaa myöskin. ja jääkaapin päällä ei saisi heti olla kaappia/hyllyä tms.
joillakin valmistajilla on toki sallittu tuo että jääkaappi laitetaan suoraan keittiökaapiston levyihin kiinni mutta olen satavarma että jääkaappi valmistaja on vain tyytyväinen kun tietää että jääkaappi hajoaa silloin ennenaikaisesti mutta kuitenkin juuri sopivasti takuun loppumisen jälkeen niin saa myytyä heti uutta jääkaappia tilalle :D
 
Liittynyt
10.09.2017
Viestejä
39
En nyt osaa päättää kumpi näistä kahdesta olisi paras ostos. Cashbackien jälkeen ovat samanhintaisia:


Tämä Bosch oli 1/2024 Kuluttaja-lehden testivoittaja:

Kaapin syvyys on 65cm niin LG:t ja Samsungit eivät sovi. Miele ja Bosch ovat 66cm eli menee sentin yli mikä on vielä ihan ok. Pitää olla myös pelkästään takana jäähdytysaukot eikä sivulla.

Hiljaisuus on tärkeää mikä olisi parempi Boschilla 39dB vs Miele 42dB
 
Viimeksi muokattu:

Telaketju88

Tukijäsen
Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
843
En nyt osaa päättää kumpi näistä kahdesta olisi paras ostos. Cashbackien jälkeen ovat samanhintaisia:


Tämä Bosch oli 1/2024 Kuluttaja-lehden testivoittaja:

Kaapin syvyys on 65cm niin LG:t ja Samsungit eivät sovi. Miele ja Bosch ovat 66cm eli menee sentin yli mikä on vielä ihan ok.
Mulla mielen jääkaappi ja pakastin. Hiljaisia ovat ja pakastin ei kerää jäätä.
Varmaan molemmat hyviä vaihtoehtoja
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
12 119
En nyt osaa päättää kumpi näistä kahdesta olisi paras ostos.
Bosch näyttää äkkiä selvästi paremmalta, joten vain Mielen kodinkoneiden statusarvo lienee syy epäselvyydelle. :lol:

Tuossa Mielessä ilmeisesti ihan oikeasti on varattu yksi koristehylly jota ei voi käyttää, ja säätöpaneeli on takaseinässä sisällä. WTF?

E: Kyllä minun on nyt pitänyt ihan pakosta käsittää väärin, ja tuo olisi vain kylmimmän laatikon lisäsäädin, jota ei tarvitse erikseen ropeltaa. Onhan? On se kyllä aika kuninkaallisen kokoinen molo.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
365
LG:n jääkaapit piippaa turhaan 1min jälkeen ja sitten 30sec jälkeen kun ovi on auki. Aikaviivettä ei pysty muuttamaan eikä äänimerkkiä saa kytkettyä pois päältä.

Huoltomanuaaleja näihin ei saa, mutta GBB71PZEGN mallissa paikansin ensin kuuntelemalla missä kaiutin sijaitsee jonka jälkeen siihen pääsi helposti käsiksi:

Ensin vasemmasta yläosasta muoviläppä pois taivuttamalla vähän taakse ja liu'uttamalla oikealle (takaisin laitto: laita listan väkänen yläkolon kohdalle, liu'uta vasemmalle ja paina oikea puoli paikalleen), sitten sen takaa pois yksi ruuvi jolloin saa vedettyä vasemmasta reunasta alkaen koko näytönsisältävää listaa muutaman sentin taaksepäin, jolloin pääsee käsiksi kaiuttimeen. Kaiuttimen liittimessä paina valkoista osaa pohjaan samalla kun vedät liittimen irti.
 

Liitteet

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 434
Vajaa 10 vee vanha Upo F2918ND kaappipakastin alkoi temppuilemaan. Nosti lämpötilan -20 C -> -7 C ja piti siinä. Sulateltiin se ja pistettiin virrat uudelleen, niin iloisesti kyllä kompura kävi, mutta -7 C kohdalla taas sammui. Siinä lämpötilassa on nyt muutaman tunnin taas pitänyt vakaasti. Pyynti on -20 C, tämä on tarkisteltu useaan kertaan. Lämpötilanäytössä vilkkuu -7 C, eli laite kyllä tietää lämpötilan olevan liian korkea, mutta ei silti jäähdytä. Sisälle laitettu lämpömittari näyttää samaa -7 C/- 8 C.

Mikähän tällaista aiheuttaa?

EDIT: Yön aikana oli lämpötila laskenut -12 C tasolle. Kovasti hurisee muttei vaan kylmene kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.03.2021
Viestejä
1 790
Onko kahden kompressorin jääkaappipakastimet hävinneet jonnekin EU energiavaatimusviidakkoon tai vastaavaan? Olisihan se kätevää sulattaa pakastin siten että jääkaappi pysyy kylmänä. Vai onko tämä jotenkin muuten ratkaistu nykyään? 15-vuotias kahden kompuran Bosch alkaa pitää välillä omituisia jurinaääniä niin tässä seurailen joutuuko uuden hommaamaan...
 
Viimeksi muokattu:

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 969
Nehän on no-frosteja kaikki nykyisin niin ei tarvitse sulatella. Eikä se jääkaappi nyt muutenkaan hirveästi ehdi siinä tunnissa tai parissa jäähtyä mitä pakastin sulaa.

Festivolta ainakin saa kahden kompuran laitteita jos sellaisen välttämättä haluaa. Tai sitten ostaa kokonaan erilliset.
 
Liittynyt
31.03.2021
Viestejä
1 790
Joo onhan sitä aika pihalla kun ei 15 vuoteen ole miettinyt mitään kylmälaitteisiin liittyvää. Ketjussa on kauhutarinoita invertterikompressorien vinkumisesta. Gigantin sivuilla ainakin on Samsungin malleissa maininta invertterikompurasta ja 20v takuusta sille. Voisiko olettaa että jos ei ole mitään mainintaa 20v kompressoritakuusta, niin että siinä ei sitten olisi invertterikompressoria? En haluaisi mitään vinkujaa kyllä hommata, muutenkin herkät korvat coil whinelle jne.

Erilliskaapit olisi kyllä mahdollisia, mutta kaappien paikat on tyhmästi eri puolilla keittiötä. Nyt pärjää hyvin puolikkaalla jääkaapilla ja puolikkaalla pakastimella, ja pakastinkaapin paikkaan saa sitten säilytystilaa muulle.

Pikaisen diagnoosin jälkeen nykyisen vehkeen pakastimen kompura ei aina lähde käyntiin, starttaa noin sekunniksi, nyt jo ainakin kolme kertaa yrittänyt eikä startannut, ja välillä jää jurisemaan eikä kompura lämpiä juurikaan, toimiessaan on noin 70-asteinen. Välillä lähtee päälle, eli toimii joten kuten mutta lämpötila varmaan seilaa kun ei aina starttaa, ei kuitenkaan sulamaan ole ainakaan vielä päässyt. Heittäisin hatusta että seilaa jossain -10 ja -18 asteen välillä nyt kun asetus on -18.

Kompressori (Danfoss TLES7.5KK.3) on tietenkin jo tässä vaiheessa "discontinued" kun koitin katsella netistä. Jostain satunnaisista kaupoista voisi löytyä mutta onko uusia vai käytettyjä sitten... Ja ei varmaan kovin halpaa tuollaisen vaihtaminenkaan kylmäaineineen jne. Kompuran hinnat näyttää olevan siinä satasen molemmin puolin. Sitten noin 450€ saisi nyt tarjouksesta vaikka Samsungin jossa ei ole mainintaa invertteristä eikä 20v takuusta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 242
Onko kokemuksia noista jääpalakoneellisista side by side kaapeista? Keittiöremppa tulossa ja haluan ehdottomasti jääpalakone/jäävesi pakastimen omalla vesijohdolla. Onko jotain mitä suositellaan tai mitä pitää välttää?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 662
Onko kokemuksia noista jääpalakoneellisista side by side kaapeista? Keittiöremppa tulossa ja haluan ehdottomasti jääpalakone/jäävesi pakastimen omalla vesijohdolla. Onko jotain mitä suositellaan tai mitä pitää välttää?
En halua olla ilonpilaaja mutta jos jotain välttäisin niin juurikin tuollaista kaappia jossa on tuo jääpalakone/vesi. Jos oon ymmärtänyt lukemani oikein niin vastikään oli jossain juttua noiden olevan todennäköisin kunnon keittiörempan aiheuttaja. Pysyisin erossa.
 

pinkeliviinica

Tukijäsen
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
565
Onko kokemuksia noista jääpalakoneellisista side by side kaapeista? Keittiöremppa tulossa ja haluan ehdottomasti jääpalakone/jäävesi pakastimen omalla vesijohdolla. Onko jotain mitä suositellaan tai mitä pitää välttää?
suosittelen myös pysymään kaukana jääpalakonejääkaapeista/pakastimista.

a: varsinkin kiinteästi vesijohto veteen kytkettävät mallit ovat juuri niitä mitkä sitten voivat vuotaa jääkaapin tms takana rakenteisiin tippa per tunti vuoden ajan ja sitten on koko asunto homeessa tms. eli vuodon ei tarvitse olla edes iso.
tästä syystä monessa jääpalakaapissa onkin erillinen vesisäiliö "kannu" tms mihin haetaan esim 2-4litraa vettä josta sitten jäät tehdään niin silloin ei ole vesivahingon riskiä

b: usein jääpalakone on rakenteellisesti pakastimen ovessa. tällöin yleensä aina ovi on sitten ilman hyllyjä sekä kokonaistilavuus voi olla satakin litraa pienempi. ovi on myös saranoiltaan suuremmassa rasituksessa jääpalakoneen painon takia. myös se vesiletku menee jostakin saranan vierestä siihen oveen ja arvaa pettääkö myös kyseinen liitoskohta myös hyvinkin nopeasti jolloin on vedet lattialla.

c: jos/kun jääpalakone hajoaa niin vaihtoehdot ovat vähissä.. joko lähetät koko jääkaappipakastimen rekalla huoltoon tai harvinaisissa tapauksissa koneiston voi saada irti tms ja lähetät huoltoon vain esim pakastimen oven...
no oikeasti näissä voi olla on-the-site huolto jolloin korjaaja tulee kotio korjaamaan sen.
mutta osat ovat sitten suurinpiirtein kullasta tehtyjä eli maksavat ihan sikana vaikka ne olisivat ohkaisempaa muovia kuin cd-levy koteloissa.

d: hygienia. erillinen pöytämallinen tms jääpalakone on helpompi pestä ja putsata ettei se ala kasvaa levää tms kuin jääkaappi mallit. (koska putkisto on piilossa hyvin usein vaikka koneiston saisikin irti) likaisista jääpaloistakin voit saada ruokamyrkytyksen tms.

e: sähkönkulutus voi olla samaa luokkaa pöytämallisen jääpalakoneen kanssa joten siinä ei ole eroja,.
hinta myöskin voi olla "halpa" molemmissa eli pöytämallisen koneen voi saada jo muutamalla satkulla ja jääkaappipakastimessa jääpalakoneen hinta on leivottu sisään koko kaapin hintaan

f: itse ainakin isojen jääpalojen ystävänä karsastan tuollaista sokeripalan kokoista onttoa jääpalaa joka sulaa drinkkiinkin melkeen minuutissa ja vetistää vain koko juoman. parempia jäitä saa itse tekemällä pikkuhiljaa pakkasessa ja laittaa valmiit jäät pakkasessa vaikkapa erilliseen kippoon josta on sitten helppo ottaa niitä samaan aikaan kun uusia jääpaloja on tulossa.

valitettavasti en siis suosittele pakastin/jääkaappiin integroitua jääpalakonetta vaikka ideana se on "haluttava" mutta käytännössä "mäh" :)

tässä mielestäni parhaan kokoinen jääpalamuotti. jos pala on liian iso niin hetkellinen vedellä huuhtelu halkaisee yleensä palan itsekseen :)
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 016
Viestejä
4 389 114
Jäsenet
72 897
Uusin jäsen
tonttu1511

Hinta.fi

Ylös Bottom