Hyvä astianpesukone?

Liittynyt
28.08.2018
Viestejä
687
vaihdoin vasta 10v vanhan aeg. nyt siemensiin eq3sellainen missä ruokavälineet on alhaalla . plussaa näytöstä kiva nähdä kauan ohjelma kestää ja on selvästi hiljaisempi. . ei AEG:ssäkään vikaa ole vuodet vaan vierinyt.
kantsii vähän mallailla myymälöissä onko esim korkeita viinilaseja tosi leveitä/korkeita lautasia jotta mahtuu kivasti.

hyviä ominaisuuksia olisi myös että kone avaa itsensä kun ohjelma on loppunut, omani ei sitä tee mutta kalliimpi malli sen tekisi
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
683
Laitoin kumminkin tuon Siemensin (SIEMENS SN436W05KS ASTIANPESUKONE A++, ÄÄNI 44DB, 3 PESUTASOA - Veikon Kone verkkokauppa) tilaukseen, kun oli Veikon Koneella ilmainen kuljetus. Toki 60 euroa menee edelleen asennukseen ja vanhan kierrätykseen, mutta säästöä se on pienikin säästö. Eiköhän tuolla kahden aikuisen tiskit pese kerran viikkoon.

Puhdasta on tällä asunnon alkuperäisellä AEG:lläkin tullut aina, mutta ääni on aina ollut avokeittiöön liian kova.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
844
Alkaa talon mukana tullut Logik (ilmeisesti jokin Gigantin halpamerkki) varmaankin vetää viimeisiään. Edellisessä osoitteessa oli Miele ja Miele tämänkin korvaajaksi halutaan. Aivan tuskainen vempula tämä Logik ollut...

Rosterinen pitää kuulemma olla ja budjettia max. reilu tonni. Kysynkin sitä, että miten näissä Mieleissä laatu kasvaa hinnan funktiona? Esim. Powerissa näyttäisi olevan kriteereillä 800e, 1000e ja 1300e koneet. En speksejä lukemalla oikein saa eroa noille, mutta hintaeroa sen sijaan löytyy. Mistä noissa kalliimmissa maksaa?
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 259
Turhat ohjelmat ja automaagiset pesuaineen annostelut. Osta vaan ns. halvin tarjous-Miele 10v. takuulla (Gigantissa ainakin sellasia lätkiä).
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 259
hyviä ominaisuuksia olisi myös että kone avaa itsensä kun ohjelma on loppunut, omani ei sitä tee mutta kalliimpi malli sen tekisi
Mitä tolla aukasulla tekee? Ostaa sellasen koneen joka kuivaa kunnolla niin ei tarvi sitten joskus tapella kun toi aukaisu/lukitusmekanismi menee rikki. Osa koneistahan vetää kannen sähköllä mekaaniseen lukkoon, ettei voi aukaista esim. jos sähköt katkee. Eli luehan manuskat etukäteen kunnolla jos tommoseen päädyt.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 003
Eikö niissä ole lapsilukkoa, ettei piltti polta itseään tai vedä lautasia lattialle...? :think:
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 183
Kämpän mukana saatu Whirlpool-astianpesukone alkaa olla tiensä päässä ja uuden koneen hankinta edessä.

Näiden keskusteluiden perusteella ilmeisesti Miele olisi jotenkin järkevä hankinta, mutta myös sukulaisilta löytyy AEG Favorittia, johon on oltu tyytyväisiä. AEG:t tosin tulleet keittiöremonttien yhteydessä suht' äskettäin, joten kestävyydestä ei voi vielä sanoa mitään.

Katselun perusteella hintaluokat menee suunnilleen 300e-500e-700e-900e<, eli perus parinsadan välein saa vähän enemmän ominaisuuksia ja/tai laatua. Mielet on pääasiassa noita 700e ja kalliimpia koneita, joten se olkoon johonkinlainen lähtökohta.

Tällä hetkellä koneissa näyttäisi olevan kuumia juttuja mm. 44 dB äänentaso, A+++ -energialuokka, kuivaus ja automaattinen avaus pesuohjelman päätyttyä. Onko tuo kuivaus oikeasti järkevä ominaisuus, vai syökö vain turhaan energiaa?

Itse arvostan pitkäikäisyyttä ja huollettavuutta. Tuo nykyinen Whirlpool on sen verran simppeli, että en osaa mitään sen kummempia kaivata. Olisi vaan kiva, jos kone pesisi astiat oikeasti puhtaaksi, eikä ruikkisi vaikkapa laseihin jotain likaa, jota niissä ei alun perinkään ollut.

Tähtäimessä on normaali 60cm leveä kone, jolla pestään vähintään kerran päivässä.

Mitä muita merkkejä kannattaa harkita, kuin Miele ja AEG? Onko 500e vs. 700e hintaluokassa jotain niin olennaista eroa, että tuo parin sadan lisääminen kannattaa? Mitä elämää helpottavia nykyominaisuuksia kannattaa vaatia?

Suuret kiitokset niille, joilla on jakaa kokemusta ja viisautta!
Mielen koneita tuntuu saavan vähän väliä noin 500 eurolla. Ainakin malli G4930U oli ihan muutamia viikkoja sitten myynnissä Veikon Koneessa. Meillä on kämpässä asunnon ikäinen Mielen pesukone (eli arviolta 10 vuotias) ja hyvin porskuttaa vieläkin. Aikaisemmassa kämpässä oli Whirlpoolin kone ja se pesi ihan hyvin mutta astiat jäivän aina märiksi.

Sitten kun nykyinen kone kosahtaa niin varmasti tulen hankkimaan Mielen tilalle. Siitä on ainakin mielikuva, että koneet kestävät enemmän kuin pakollisen kahden vuoden virhevastuun ajan.
 
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
31
Itsellänikin koneen päivitys ajankohtainen. Sukulaismies kehui Askoa omien ja tuttavansa kokemusten perusteella. Nyt olis Powerin hularitarjouksena D6300 499e, mikä normaalisti taitaa olla tuolla 700e tienoilla. Jotenkin tosi vaikea vertailla noita laitteita, jos ei kuule suoraan jonkun kokemuksia koneista. Askon D6100 ollut itsellä myös harkinnassa, mutta kai Mieletkin hyviä olisi. Tosi jämptin tuntoisia nuo Askot oli kun kävin liikkeessä potkimassa renkaita ja ronklaamassa koreja.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 259
^Älä hemmetti vaan osta tota, terveisin 3 vuotta tuosta (sama mut Gigantin D8437IW) kärsien, mutta kun 599€ maksoin niin ei raaski heti heittää pois. Muuten hyvä kone rakenteeltaan jne. mutta toi hipaisunäyttöpaneeli on ihan susipaska ja samaten kannen kuivausmekanismi, joka vakiorakenteella tulee tuhoomaan elektroniikan parissa vuodessa. Pyydä liikkeessä virrat päälle niin voit koittaa jos et usko :D

Ja kannen TIIVISTEETÖN kuivauskanava tosiaan 2 vuoden kohdalla alkoi vuotamaan ja höyrysti/kasteli onneksi tuon käyttöpaneelin paskaksi ja vedet lattialle, niin sain vihdoin takuuna uuden käyttöpaneelin joka on parempi yksilö kuin eka. Oli ihan litimärät villat luukun sisällä, niin sain myös uudet sisukset luukkuun, pelkkä peltirunko jäi edellisestä. Uusittu kuivauskanava vuoti heti, tehtiin seuraavalla viikolla koko operaatio toiseen kertaan.

Kesti 3 kk niin alkoi kuivauskanava vuotamaan (siinä on vaan isompi muoviputki törkätty pienemmän päälle, eikä mitään tiivistettä tai kiinnikettä ja semmonen sitten roikkuu vapaasti luukussa sisällä) ja kivasti taas kusi koneen eteen keittiössä. Ei vittu voi tehä noin paskaa tuotetta, jossa kuuma höyry menee ei-tiiviissä röörissä. Sitten astui Mr. Sikaflex ja pari rosteriruuvia kehiin, niin loppu kuivauskanavan vittuilut siihen kun ensinnäkään se ei voi ruuvattuna enää tippua pois paikoiltaan luukkua avatessa ja nyt se on tiivis.

Huoltomies sanoi joka kerralla, että näitä on korjattu ihan *itusti ja käyttöpaneelien toiminta on ihan arpapeliä eikä oikein hyvää saa millään, sit sanoi että jos itellä ois niin vetäis pari ruuvia ja sikaflexin estääkseen kosteuden pääsyn paneeliin...

Lisäks tosta paskasta käyttöpaneelista kuluu jotenkin maalit/pinta, oli ihan hirveen kynsityn näköinen 2 vuoden kohdalla. Uusinnan jälkeen on hipaistu silkkihansikkain ettei kynnen kantti vahingossakaan osu ja silti Start/stop on jo raapeutunut veks. Tosin onneksi nyt ite tietää mistä se käynnistyy :D

Uudessa paneelissa oli väärät parametrit sisällä niin kyselin kanssaomistajilta Murobbs:ssä mitä niillä on, mut ainoastaan yksi kolmesta pääsi paskalla ohjauspaneelillaan sinne, muilla oli mahdoton suorittaa kahta painallusta oikein... kertoo jotain ton paneelin kosketusherkkyydestä. Kerran kun vaimo koski märällä sormella niin meni lapsilukko päälle, ja multa kesti tunnin saada se pois, vaikka se lähtee kun painaa kahta nappia yhtä aikaa tms. Ei vaan tehonnu... Ja se päällä ei pysty peseen :D Oli tuttua kauraa huoltomiehelle kun siitä mainitsin.

Eikä siinä vielä kaikki, omituisia tilttejä ollut välillä ts. näyttö vetää himmeeksi ja sit on puolipestyt märät astiat odottamassa. Ei muuttunu mihinkään vaikka vaihdettiin koko ohjauselektroniikka takuuna. Joskus uutena tuppas jättämään ämpärillisen vettä koneen pohjalle mutta se sentään loppui.

Noin niin ku muuten toimiessaan pesutulos ja kuivaustulos ihan ok. Ei kyl tuu yhtään sen puhtaampaa ku vanhalla Whirlpoolilla, mutta muovikipotkin kyllä kuivuu. Tarkka tableteista tai pesuaineen hajusta - ei voi käyttää Fairyn tabletteja tai mitään haisevaa koska kuivauksen ilmapuhalluksen (puhaltaa 45 min ilmaa koneen luukun alareunasta vasemmalta) seurauksena koko ok-talo haisee Fairylta niin että huh. Tästäkin valitin Askolle, sieltä aspasta sanottiin että heitä tabletti koneen pohjalle niin kerkii huuhtoutua paremmin... Se auttoi aika paljon, eli pystyy käyttämään hajusteettomia tabletteja niin ettei kämppä haise pesuaineelle.

Harmittaa etten vieny heti sillon takasin Giganttiin... Ei jaksanu ja ajattelin et kyl tää tästä. Mut ei se siitä. Heti ku tulee joku seuraava vika, niin tää lähtee romikselle ja Miele tilalle. ÄLÄ OSTA ASKON TÄTÄ MALLIA.

Ps. 6100 vs 6300 eroa ainoastaan käyttöpaneelin kuvakkeilta ja huoltomenussa varianttiparametrin osalta. Toisesta saa toisen ku vaihtaa parametrin. Tossa ympyräpaneelissa on 5 eri Askon variantin ohjelmat sisällä plus 5 toisen merkkistä. Eli esim. jos ei oo vapaasti säädettävää ohjelmaa niin variantin muuttamalla saa 15 min pykälissä pituudeltaan valittavan pesuohjelman. Lisäksi huuhtelumääriä, mankun herkkyyttä ym. voi säätää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.05.2019
Viestejä
17
Moro!

Kuten yllä todettiin, näiden masiinoiden vertailu on yhtä tuskaa ja mallikooditkin tuntuvat olevan joka kaupassa miten sattuu. Onko kenelläkään mitään sanottavaa powerin tämän viikon Siemens tarjouksesta: SIEMENS SN436W55IS ASTIANPESUKONE

Vanha AEG (vm. 2004) alkaa tulla tiensä päähän mutta vielä lienee hetken mahdollista kyttäillä tarjouksia. Bang for buck aina mielessä ja nelisen sataa olisi hinnan puolesta varsin soppeli.

edit: Boschin Series 4 mietityttää myös ja kommentit kiinnostaa, hinnat tuota luokkaa normisti. Noitakin on samassa kaupassa muutamalla eri tuotekoodilla eri hintaan, tuntuu että tuotetekstitkin aina kaikissa variaatioissa samat :confused:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 259
^Älä hemmetti vaan osta tota, terveisin 3 vuotta tuosta (sama mut Gigantin D8437IW) kärsien, mutta kun 599€ maksoin niin ei raaski heti heittää pois. Muuten hyvä kone rakenteeltaan jne. mutta toi hipaisunäyttöpaneeli on ihan susipaska ja samaten kannen kuivausmekanismi, joka vakiorakenteella tulee tuhoomaan elektroniikan parissa vuodessa. Pyydä liikkeessä virrat päälle niin voit koittaa jos et usko :D

Ja kannen TIIVISTEETÖN kuivauskanava tosiaan 2 vuoden kohdalla alkoi vuotamaan ja höyrysti/kasteli onneksi tuon käyttöpaneelin paskaksi ja vedet lattialle, niin sain vihdoin takuuna uuden käyttöpaneelin joka on parempi yksilö kuin eka. Oli ihan litimärät villat luukun sisällä, niin sain myös uudet sisukset luukkuun, pelkkä peltirunko jäi edellisestä. Uusittu kuivauskanava vuoti heti, tehtiin seuraavalla viikolla koko operaatio toiseen kertaan.

Kesti 3 kk niin alkoi kuivauskanava vuotamaan (siinä on vaan isompi muoviputki törkätty pienemmän päälle, eikä mitään tiivistettä tai kiinnikettä ja semmonen sitten roikkuu vapaasti luukussa sisällä) ja kivasti taas kusi koneen eteen keittiössä. Ei vittu voi tehä noin paskaa tuotetta, jossa kuuma höyry menee ei-tiiviissä röörissä. Sitten astui Mr. Sikaflex ja pari rosteriruuvia kehiin, niin loppu kuivauskanavan vittuilut siihen kun ensinnäkään se ei voi ruuvattuna enää tippua pois paikoiltaan luukkua avatessa ja nyt se on tiivis.

Huoltomies sanoi joka kerralla, että näitä on korjattu ihan *itusti ja käyttöpaneelien toiminta on ihan arpapeliä eikä oikein hyvää saa millään, sit sanoi että jos itellä ois niin vetäis pari ruuvia ja sikaflexin estääkseen kosteuden pääsyn paneeliin...

Lisäks tosta paskasta käyttöpaneelista kuluu jotenkin maalit/pinta, oli ihan hirveen kynsityn näköinen 2 vuoden kohdalla. Uusinnan jälkeen on hipaistu silkkihansikkain ettei kynnen kantti vahingossakaan osu ja silti Start/stop on jo raapeutunut veks. Tosin onneksi nyt ite tietää mistä se käynnistyy :D

Uudessa paneelissa oli väärät parametrit sisällä niin kyselin kanssaomistajilta Murobbs:ssä mitä niillä on, mut ainoastaan yksi kolmesta pääsi paskalla ohjauspaneelillaan sinne, muilla oli mahdoton suorittaa kahta painallusta oikein... kertoo jotain ton paneelin kosketusherkkyydestä. Kerran kun vaimo koski märällä sormella niin meni lapsilukko päälle, ja multa kesti tunnin saada se pois, vaikka se lähtee kun painaa kahta nappia yhtä aikaa tms. Ei vaan tehonnu... Ja se päällä ei pysty peseen :D Oli tuttua kauraa huoltomiehelle kun siitä mainitsin.

Eikä siinä vielä kaikki, omituisia tilttejä ollut välillä ts. näyttö vetää himmeeksi ja sit on puolipestyt märät astiat odottamassa. Ei muuttunu mihinkään vaikka vaihdettiin koko ohjauselektroniikka takuuna. Joskus uutena tuppas jättämään ämpärillisen vettä koneen pohjalle mutta se sentään loppui.

Noin niin ku muuten toimiessaan pesutulos ja kuivaustulos ihan ok. Ei kyl tuu yhtään sen puhtaampaa ku vanhalla Whirlpoolilla, mutta muovikipotkin kyllä kuivuu. Tarkka tableteista tai pesuaineen hajusta - ei voi käyttää Fairyn tabletteja tai mitään haisevaa koska kuivauksen ilmapuhalluksen (puhaltaa 45 min ilmaa koneen luukun alareunasta vasemmalta) seurauksena koko ok-talo haisee Fairylta niin että huh. Tästäkin valitin Askolle, sieltä aspasta sanottiin että heitä tabletti koneen pohjalle niin kerkii huuhtoutua paremmin... Se auttoi aika paljon, eli pystyy käyttämään hajusteettomia tabletteja niin ettei kämppä haise pesuaineelle.

Harmittaa etten vieny heti sillon takasin Giganttiin... Ei jaksanu ja ajattelin et kyl tää tästä. Mut ei se siitä. Heti ku tulee joku seuraava vika, niin tää lähtee romikselle ja Miele tilalle. ÄLÄ OSTA ASKON TÄTÄ MALLIA.

Ps. 6100 vs 6300 eroa ainoastaan käyttöpaneelin kuvakkeilta ja huoltomenussa varianttiparametrin osalta. Toisesta saa toisen ku vaihtaa parametrin. Tossa ympyräpaneelissa on 5 eri Askon variantin ohjelmat sisällä plus 5 toisen merkkistä. Eli esim. jos ei oo vapaasti säädettävää ohjelmaa niin variantin muuttamalla saa 15 min pykälissä pituudeltaan valittavan pesuohjelman. Lisäksi huuhtelumääriä, mankun herkkyyttä ym. voi säätää.
No niin nyt 3 vuotta ja 9 kk vanhana heitti eilen F10 erroria kuivauksen aikana 20 min ennen sen loppua, eli koneen koneiston alla olevan rosterisen tulva-altaan vuotoanturi laukas vikakoodin -> tyhjennyspumppu jäi pyörimään maailmanloppuun asti, ei sammu vaikka katkaisee koneen päävirtakytkimestä virrat :D Melko luotettava päävirtakytkin... Mitähän ois tapahtunut, jos ois pumppu muutaman tunnin yksin vedellyt kuivana? Onneks olin vieressä kun homma kusi, muutenhan toi olis pyörinyt ties kuinka kauan "kuivana" höristellen. Töpselin kun vetää seinästä, niin sammuu toki.

Youtubesta sitten Asko F10 vikaa etsimään, niin löytyi tulva-altaan tarkistusreiän paikka - pesuvarsi pois, luukun hattu auki ja taskulampulla vilkasin niin siellähän aallokko näkyi, eli jostain vuotaa sisäisesti ja anturi estää pinnan nousun niin ettei moottori yms. vermeet kastu.

Näkyy olevan nettifoorumeiden, Youtuben yms. perusteella paskoja kohtia vesisyötön jälkeinen halkeava litteä ja leveä vesisyöttöputki, poistopumpulle tuleva liitinputki (jossa joku ihme kierreliitos, joka kierretty vaan 5-10 astetta kiinni ja siellä tehtaalla asennettu susi o-rengas, joka alkaa satavarmasti vuotamaan 4 vuoden kohdalla nettifoorumeiden mukaan -> mullakin viittais siihen, koska vettä ottaessa ei vikakoodia tule vaan vasta sitten kun sitä vettä on siellä ja pitäis poistaa).

Olishan tässä vielä varaosatakuu (ei korvaa töitä, joskin aiemmatkin korjaukset sain ruinattua työt korvattavaksi), mutta en jaksa enää kun muutenkin ihan *itun paska käyttöpaneeli (joka on taas kynsiytynyt tosi rumaksi vaimon toimesta) ja epäluotettava vaikutelma. Kyllä kai tää korjata kannattais, mutta sen sortin jumppa, että ei todellakaan tehdä meidän keittiössä (kyllä toi käytännössä pöydälle pitää nostaa, jos haluaa vaihtaa noita koneiston osia). Vaan 33 ruuvia pitää ottaa edestäkin pois, että saa vesi-imurilla sen pannun kuivaksi, että uskaltaa kantaa tän helvettiin kämpästä ilman että tulee vettä lattioille.

Ostakaa vaan juu Asko :D

Kävin kattelemassa Gigantissa koneita ja pistin tiluuseen Miele Jubilee astianpesukone G6000SCUBRWS (valkoinen) - Astianpesukoneet eli Mielen G6000 kun oli niin suvereeni laatuvaikutelmaltaan vrt. muut ja sopivasti vkl-tarjouskin 699 € (lähtö 849 €). On luukussakin kunnon ei-O-malliset luukun alareunan tiivisteet, jotka ei kerää tärkkelystä väliinsä (kun ei ole mitään välejä) kuten Askossa.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
7 646
Nyt lopetti talon mukana tullut 60cm leveä kone toiminnan ja katselin tilalle jotain kestävää vaihtoehtoa.
Miele astianpesukone G 4202 U (valk.) - Astianpesukoneet
Miele 399€ hintaan himottaisi aikalailla, onko tuosta kenelläkään mitään pahaa sanottavaa? Paljoa rahaa en viitsi nyt tähän sijoittaa kun sattumalta myös auto ja telkkari ja näytönohjain kaikki hajosivat lyhyen ajan sisällä... :wtf:
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
683
Laitoin kumminkin tuon Siemensin (SIEMENS SN436W05KS ASTIANPESUKONE A++, ÄÄNI 44DB, 3 PESUTASOA - Veikon Kone verkkokauppa) tilaukseen, kun oli Veikon Koneella ilmainen kuljetus. Toki 60 euroa menee edelleen asennukseen ja vanhan kierrätykseen, mutta säästöä se on pienikin säästö. Eiköhän tuolla kahden aikuisen tiskit pese kerran viikkoon.

Puhdasta on tällä asunnon alkuperäisellä AEG:lläkin tullut aina, mutta ääni on aina ollut avokeittiöön liian kova.
Vajaan kolmen kuukauden kokemuksen jälkeen voin edelleen suositella. Kaikki pesukerrat olen pessyt Lidlin W5 pesutableteilla (joissa liukeneva kalvo), sekä eco-pesuohjelmaa käyttäen. Pesuaika on pitkähkö, mutta mukavan hiljainen tuo kone on. Puhdasta on tullut joka kerta.

Rouvakin tykästyi tuohon erilliseen aterinhyllyyn, vaikka aluksi olikin sitä vastaan.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 259
Nyt lopetti talon mukana tullut 60cm leveä kone toiminnan ja katselin tilalle jotain kestävää vaihtoehtoa.
Miele astianpesukone G 4202 U (valk.) - Astianpesukoneet
Miele 399€ hintaan himottaisi aikalailla, onko tuosta kenelläkään mitään pahaa sanottavaa? Paljoa rahaa en viitsi nyt tähän sijoittaa kun sattumalta myös auto ja telkkari ja näytönohjain kaikki hajosivat lyhyen ajan sisällä... :wtf:
Kattelin tota Gigantissa livenä pari viikkoo sit. Ei oo verrattavissa 493x- (=TM testivoittaja) tai 6xxx-mallisarjoihin oikein ja toi oli Made in Poland vs. kalliimmat Mielet Made in Germany. Ei se nyt tarkoita, että huono olis, kyllähän tosta kaikki tarvittava varmaan löytyy ilman mitään ylimääräisiä turhuuksia. Ja kun kuustonnisarja on ihan törkeen hissukkahiljainen samoilla ilmoitetuilla ääniarvoilla kuin entin pörisevä (P)Asko, niin uskoisin tonkin olevan vallan hiljainen ns. karvalakkimallin vanhaksi versioksikin. Saahan noita kaks seuraavaksi kalliimpien Mielejen hinnalla...
 
Liittynyt
13.02.2019
Viestejä
249
Nykyinen, asunnon mukana tullut astianpesukone (Whirlpool Whirlpool ADG 8575 FD) lakkasi toimimasta <5v vanhana.

Hakusessa siis 60cm astianpesukone, jonka tärkeitä ominaisuuksia olisivat *hiljaisuus*, luotettavuus, ja kuivaaminen (ehkä juuri tässä järjestyksessä). Pesukone tulee tupakeittiöön / olohuone-keittiöön, joten kovaäänistä laitetta ei ole kiva kuunnella. Keittiön kalusteissa ei ole kunnon kuivauskaappia, joten sen takia hyvin toimivasta kuivausominaisuudesta olisi hyötyä. Tässä juurikin selailen eri nettikauppoja ja etsin vertailuja, mutta olisiko kellään ajankohtaiseksi tullut samanlaisilla toiveilla astianpesukoneen hankinta? Hinnallakin on merkitystä, mutta nyt ensisijaista saada laatua. Entinen kone on integroitu, uudenkin olisi hyvä olla mutta se ei ole pakollista.

Postitan toki tänne sitten kun päätös on tehty ja mihin päädytty :)

[HIEMAN OT] Pakko hieman avautua tuosta Whirlpoolin edesmenneestä koneesta (josta päätimme ettei sitä kannata korjata). Se oli kohtuu hiljainen, eli ääni ei haitannut olohuoneessa puuhasteltaessa, mikä oli toki plussaa. Pesu- ja kuivaustulos sen sijaan oli keskinkertainen (t.s. parempi muistaa avata luukku heti ohjelman päätyttyä jos vähänkin haluaa kuivaa - ja puuro- ja müslilautasissa usein jäämiä, eli hyvät esihuuhtelut myös tarpeen; usein osa astioista joutui uudelleen pesuun). Ns. "hiljainen" ohjelma oli ihan turha, koska se kesti 2-3x normaaliin verrattuna mutta ei ole yhtään hiljaisempi (ääni kuitenkin häiritsi nukkuessa, eli yöllä konetta ei voinut käyttää. Myös makuuhuoneet lähellä olohuonetta). Paneeli on halvan tuntoinen, käyttömukavuus huono.

Viimeisen "epäluottamuslauseen" kone sai kuitenkin hajotessaan. Huomasin että se ei enää ota vettä sisään ohjlman aloituksessa, ja piippaa vikapiippausta 2min aloituksesta, mitään vikakoodia ei tule näyttöön (1. kerran tapahtui kesken ohjelman). Olin jo siinä olettamuksessa että solenoidiventtiili olisi rikki. Tarkistin kuitenkin sen verran, että otin koneen alapaneelin irti, ja roesterinen koneen oma turvakaukalo on täynnä vettä! Kone siis ei osannut ilmoittaa vuodosta, ja teki sen <5v iässä. Sentään turvakaukalo toimi oikein (vesi ei päässyt lattialle tai edes erilliseen muoviseen turvakaukaloon) - mutta, olisi aika oleellinen tieto tietää, että kone vuotaa, jotta käyttäjä osaa tehdä oikeat toimenpiteet (kytkeä koneen irti vesiverkosta ja tarkistaa lattiat, ennen kuin mahdollinen vaurio etenee). Missään nimessä ainakaan uutta mahdollista vesivahinkopommia emme halua! [/HIEMAN OT]

p.s. [OT] Whirlpoolin laitteissa on muuten säännönmukaisesti ihan p*ska käyttöliittymä, niitä on kaikki keittiön kodinkoneet tässä asunnossa. Peruskäyttö on tehty kovin vaikeiksi ja näytöistä ei oikeasti saa intuitiivisesti selvää mitä tapahtuu - vrt. moni muu valmistaja on osannut asiansa paljon paremmin. Tämä kokemus koskee uunia ja keraamista liesitasoa, kuin myös, tosin ehkä vähän vähemmän, nyt käytöstä poistuvaa astianpesukonetta. Whirlpoolia ylipäätänsä en ole näistä syistä ostamassa, ehkä ikinä, mihinkään... [/OT]

EDIT: Päädyttiin sitten tällaiseen: AEG FFB83740PM (tiedot linkin takana vain tanskaksi, tällä hetkellä löytyy Powerista ja Expertiltä Suomesta). Mitään erityistä syytä ei sinänsä ollut, muitakin hyviä markkinoilla, mutta kun käytiin hypistelemässä liikkeissä ja teimme vähän vertailua ko. hintaluokassa, niin kallistuimme tähän (tosin kaupassa ei ollut juuri tätä mallia näkyvillä, vaan lähelle vastaava FFB63726PW). Oli myös vähän kiire, koska käsintiskaus aiheuttaa erityisiä käytännön haasteita tällä hetkellä =). Jos kone ei olisi ollut hajonnut alta pois, olisi ehkä käytetty hieman enemmän aikaa vertailuun. Tämä oli äkkiseltään katsottuna 2-4dB hiljaisempi muihin kilpailijoihin verrattuna (mutta: kuka ne arvot on mitannut mitä valmistajan spekseissä lukee - siihen ei osannut myyjäkään antaa selvää vastausta). Laitan toista postausta kunhan kone tulee ja minkälaiset ensivaikutelmat tulee. Toivottavasti ei osoittaudu ihan vikaostokseksi, kun ei ollut nyt ihan halvimmasta päästäkään!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.03.2018
Viestejä
32
Hakusessa siis 60cm astianpesukone, jonka tärkeitä ominaisuuksia olisivat *hiljaisuus*, luotettavuus, ja kuivaaminen (ehkä juuri tässä järjestyksessä).
Hommasin keväällä Boschin SBE68TX26E XXL-mallin Zeoliitti-kuivauksella. Boschilta saattaa löytyä vielä hiljaisempiakin malleja, mutta tuokin on varsin hiljainen ja keittiöstä 5 metrin päästä ei minun sohvallalöhöämistäni ja TV:n katselua häiritse ollenkaan.

Pesu- ja varsinkin kuivaustulos on oikein mainio sekä käyttö on todella helppoa. Joten suosittelen Boschin kalliimman pään malleja sinun tarkoitukseesi.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
7 646
Nyt lopetti talon mukana tullut 60cm leveä kone toiminnan ja katselin tilalle jotain kestävää vaihtoehtoa.
Miele astianpesukone G 4202 U (valk.) - Astianpesukoneet
Miele 399€ hintaan himottaisi aikalailla, onko tuosta kenelläkään mitään pahaa sanottavaa? Paljoa rahaa en viitsi nyt tähän sijoittaa kun sattumalta myös auto ja telkkari ja näytönohjain kaikki hajosivat lyhyen ajan sisällä... :wtf:
Tämä tuli ostettua ja vaikuttaa ihan soivalta peliltä. Vanha samankokoinen cylinda oli kyllä helpompi täyttää, mutta kai tähänkin tottuu. Toivottavasti kestää sen 20 vuotta mitä lupaavat.

Kuumavesiliitäntää en tuohon vielä asennuttanut, kun pari putkimiestä joilta kysäisin molemmat sanoi ettei missään nimessä kannata laittaa sitä, kuulemma polttaa ruuat kiinni lautasiin? Onko tämmöisestä kenelläkään kokemusta? Omaan korvaan hieman kuulosti mutuilulta mutta kai noilla putkipeteillä aiheesta kokemusta tosin on...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
140
Tämä tuli ostettua ja vaikuttaa ihan soivalta peliltä. Vanha samankokoinen cylinda oli kyllä helpompi täyttää, mutta kai tähänkin tottuu. Toivottavasti kestää sen 20 vuotta mitä lupaavat.

Kuumavesiliitäntää en tuohon vielä asennuttanut, kun pari putkimiestä joilta kysäisin molemmat sanoi ettei missään nimessä kannata laittaa sitä, kuulemma polttaa ruuat kiinni lautasiin? Onko tämmöisestä kenelläkään kokemusta? Omaan korvaan hieman kuulosti mutuilulta mutta kai noilla putkipeteillä aiheesta kokemusta tosin on...
Kylmällä vedellä käyttää noin 15 sentin edestä sähköä ja vettä 15 litraa, ei hirveesti kannata kikkailla.
Oraksen hanoissa yhtä ruuvia siirtämällä voi vaihtaa kuumanveden pesukoneliitäntään.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
7 646
Kylmällä vedellä käyttää noin 15 sentin edestä sähköä ja vettä 15 litraa, ei hirveesti kannata kikkailla.
Oraksen hanoissa yhtä ruuvia siirtämällä voi vaihtaa kuumanveden pesukoneliitäntään.
Lisää tietoa tuosta siirrosta? Kuvittelin että koneeseen menisi eri johtoja pitkin kylmä ja kuuma ja tätä varten pitäisi tilata putkimies tekemään uusi liitäntä oraksen hanan alle?
 
Liittynyt
13.02.2019
Viestejä
249
Lisää tietoa tuosta siirrosta? Kuvittelin että koneeseen menisi eri johtoja pitkin kylmä ja kuuma ja tätä varten pitäisi tilata putkimies tekemään uusi liitäntä oraksen hanan alle?
Vastaan spekulointia (<- kuulostaa jotenkin pervolta, luen varmaan liikaa Fingerporia... :facepalm:) koska itseänikin kiinnostaa.

Hain mainitun Mielen asennusohjeen Googlella, ja sinne menee vaain yksi tulovesiliitäntä. Näin näyttäisi olevan muissakin APK:issa mihin ylipäätänsä saa kuumavesiliitännän, ja joihin löysin asennusohjeen. Miele suosittaa ohjeessaan kuumaveden käyttöä kylmän sijaan, koska se on yleensä ekologisempaa, mutta huomauttaa myös että kuumaa vettä käytetään tuolloin kaikissa ohjelman vaiheissa, myös niissä joissa yleensä käytettäisiin kylmää. Onko tuo sitten ekologista? Nooh, pienistä puroista se ekologisuus tulee... varmaankin ero vrt. koneessa sähkölämmitettyyn veteen on suurin esim. kaukolämmössä olevissa kiinteistöissä. Säästäähän tuo energiaa myös kuivatessa, jos kuivaus on älykäs.

Tutkiskelin omaa tiskialtaan alla olevaa liitäntää, ja apk:lle näytätisi lähtevän hanasta vain yksi vesijohto. Voi hyvin olla että itse tiskialtaan hanassa on jossain säätö kylmä<-> kuuma, kuten julli sanoo, mutta se on jossain piilossa niin ettei käyttäjä pääse siihen helposti käsiksi (ehkä hyvä niin, koska kaikkiin koneisiin ei saa ehkä laittaa kuumaa vettä???), tai sitten sitä ei ole ollenkaan (tämä hana ei ole Oraksen). Useimmissa tiskialtaiden alla olevissa liitännnöissä olen nähnyt vain yhden vesiletkun APK:ille, mutta en ole putkimies ja tutkimani tiskialtaiden liitännät voi laskea yhden käden sormilla =)

Miksiköhän kuuman veden käyttö sitten polttaisi jätteitä lautasiin? Itsellä tulee mieleen, että koska kooneet ovat nykyään vesipihejä, niin jotkin osat astioista kuivuu liian aikaisin siis ennen kuin itse ohjelma on ohi???? Toisaalta, APK kait kierrättää samaa pesuvettä ainakin osittain, eli ruuan jämähtäminen voisi kieliä myös liian heikosta / huonosta vesisuihkusta - ja ongelma vaan sitten pahenee jos vesi on kuumaa (koska huonossa suihkualttiudessa olevat astiat kuivuu osittain jo ohjelman aikana)? :confused:
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
7 646
Ruuvi irti siitä tiskikoneen hanan nupin päästä, musta muovinpala 90 astetta eri asentoon ja nuppi takas. Nyt hana kääntyy eri suuntaan kuin aiemmin ja koneeseen menee kuumaa vettä.

Edit: Oraksella on myös ohjevideo Youtubessa
Tottakai omassa oraksessa ei mitään ruuveja edes ole, mutta jatketaan tutkimuksia kun siihen on aikaa. :)
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 259
Uudemmissa Oraksissa pitää ottaa vivun ruuvi pois, kahva irti ja sitten koko venttiili kiertää pois (sulut kiinni, muuten tulee vedet naamalle). Ei lähde kovin helposti jos muutamanki vuoden ollut käytössä ja tiiviste vaurioituu tod. näk. edes kuitenkin (kyllä se silti toimii, mutta pitää rasvata valkovaseliinilla kunnon mällit siihen). Se venttiiliosa ei montaa euroa maksa edes rautakaupassa joten sama ostaa uusi ja pistää se kuuma-asennossa vanhan tilalle niin eipä ainakaam vuoda.

Jos ensimmäisiä vaikka Safira Classica uudemmalla pyöreemmällä pienemmällä venttiilillä/sirolla kahvalla ja kauan ollu käytössä, niin ei välttis saa millään sitä venttiiliä ulos -> uusi hana tai t-haara kuumaan veteen ja ballofixi kahvalla alakaappiin jos haluaa kuuman veden...

Mielessä ei ohjelma montaa minuuttia (vartin parhaimmillaan) lyhene kuumalla vedellä, ja tosiaan sit vetää kaikki alkuhuuhtelutkin turhaan kuumalla ja kylmemmät ohjelmatkin väkisin sillä mitä putket tuo. Voihan siinä sähkötaloudessa jonku sentin säästää, jos yösähkö halvempaa ja varaaja lämpiää yöllä. Ei vaikuta kuivaustulokseen eikä pesutulokseen. Kylmälle pistin takaisin.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
551
Meillä alunperin asunossa ollut tiskikone oli asennettu kuumaan tuloveteen. Kone alkoi kuitenkin olemaan heikossa kunnossa ja piti pestessä kovaa ääntä ja hankin sen tilalle uuden Boschin hiljaisen koneen. Koneessa on kaikki eko-pesut jne, mm. 45 asteen kevytpesu ja ohjeessa se käskettiin asentaa kylmään tuloveteen.

Asensin uuden tiskikoneen vanhan tilalle ja se on toiminut ongelmitta kuumalla tulovedellä. Pesuohjelmat voi helposti laittaa lyhyelle asetukselle (puolitäyttö / vähemmän likaiset astiat) ja aina tulee puhdasta jälkeä. Tämä siis tuollaisella tunnin ja 8 minuutin puoliohjelmalla.

Meillä ei ole asuntokohtaista vesimittaria, ja vesimaksu on kiinteä 20 per henkilö, joten (kuuman) veden kulutus ei aiheuta lisäkuluja. Tiskikonetta käytetään noin joka toinen päivä.
 
Liittynyt
19.05.2018
Viestejä
101
Meillä alunperin asunossa ollut tiskikone oli asennettu kuumaan tuloveteen. Kone alkoi kuitenkin olemaan heikossa kunnossa ja piti pestessä kovaa ääntä ja hankin sen tilalle uuden Boschin hiljaisen koneen. Koneessa on kaikki eko-pesut jne, mm. 45 asteen kevytpesu ja ohjeessa se käskettiin asentaa kylmään tuloveteen.

Asensin uuden tiskikoneen vanhan tilalle ja se on toiminut ongelmitta kuumalla tulovedellä. Pesuohjelmat voi helposti laittaa lyhyelle asetukselle (puolitäyttö / vähemmän likaiset astiat) ja aina tulee puhdasta jälkeä. Tämä siis tuollaisella tunnin ja 8 minuutin puoliohjelmalla.

Meillä ei ole asuntokohtaista vesimittaria, ja vesimaksu on kiinteä 20 per henkilö, joten (kuuman) veden kulutus ei aiheuta lisäkuluja. Tiskikonetta käytetään noin joka toinen päivä.
Omassa serie6 Boschissa ainakin asetuksissa valitaan kylmä-/kuumatulovesi. Ittellä hanassa kuumavesiliitäntä, hyvin pesee ja zeoliitti kuivaa. On hiljainen. Malli siis Bosch SMU67MW02S.
 
Liittynyt
13.02.2019
Viestejä
249
EDIT: Päädyttiin sitten tällaiseen: AEG FFB83740PM (tiedot linkin takana vain tanskaksi, tällä hetkellä löytyy Powerista ja Expertiltä Suomesta).
Ok, APK saatu (vihdoin!) ja vähän päästy käyttämäänkin.

Ensiksi, toimitus kesti vähäsen pidempään kuin olisi toivottu. Toki jo tilatessa oli tiedossa, ettei juuri tätä mallia löydy lähivarastosta, vaan tulee kauempaa Powerin päävarastosta. Lisäksi välissä oli Juhannuksen pyhät. Arkipäiviä toimitukseen kului kuitenkin 11 päivää (3 vlopun yli)!

Kun kone sitten saapui, sisävalo oli rikki! No, ei hätää, yhteys takuuhuoltoon ja kahden päivän päästä sisävalo käytiin korjaamassa =). Sinä aikana toki konetta jo käytettiin muutoin ongelmitta. Kysäisin korjaajalta onko näissä ollut enemmänkin ongelmia (sisävalon kanssa), korjaajan mukaan ei juurikaan; ollut vain huonoa tuuria tällä kertaa tässä laitteessa. Sisävalon LED-moduulin elektroniikka oli vain yksinkertaisesti viallinen tehtaalta (mikään tiiviste tms. ei ollut rikki valosta, mikä olisi toki myös voinut olla mahdollista).

Itse koneesta: Nyt konetta on jo jkv kerennyt käyttämään (<5 pesukertaa), niin ihan hyvältä peliltä vaikuttaa. On hiljainen, ja kuivaa astioita, myös muovisia, riittävästi. Luulen että luukun itsekseen avautumisesta on kuivaustuloksen kannalta paljon hyötyä! Zeoliittikuivausta tässä ei ole, emme tiennyt tosin sellaisesta ominaisuudesta mitään konetta etsiessä (todennäköisesti AEG ei ole lisensoinut koko ominaisuutta, sitä löytyy kait Boschilta ja joiltain tekniikan lisensoineilta valmistajilta, koska on patenttisuojan alainen juttu?).

Hankalaa sinänsä verrata muihin koneisiin, koska ei tällaisia kovin usein tule ostettua. Tässä jonkinlainen yhteenveto:

Positiivista:
+ Hiljainen
+ pesutulos erinomainen (ainakin vrt. edelliseen koneeseen) - ts. ei minkäänlaista moitittavaa!
+ hyödyllisiä ominaisuuksia pesuohjelmissa (nopeus/pika, lisäkuivaus; joissain koneissa ominiasuudet ja suuri osa muista kuin yhdestä "perus"ohjelmasta ovat turhia, mutta tähän on laitettu sellaisia joille voisi joskus olla jopa käyttöä)
+ Irrotettava ylätason alusta ruokailuvälineille ja muille pitkulaisille jutuille
+ Sisävalo on myös hyvä ominaisuus! Koneessa kun tuppaa yleensä olemaan hämärää, vaikka keittiössä olisi minkälainen valaistus.
+ Jkv. tilavampi korkeussuunnassa kuin monet muut APK:t (?)

Negatiivista:
- Ylimmäin ruokailuvälinetason kiskot voisivat liikkua liukkaammin (ehkä haluttu säästää tilassa ja siksi vähän huonot kiskot?). Muut kiskot / tasot on laadukkaat, jämäkästi mutta helposti liikkuvat. Tällä tasolla on yleensä kevyitä juttuja joten ei onneksi haittaa hirveästi, mutta kiskot voisivat olla paremmatkin!
- Kapasitiiviset näppäimet (siis kosketus/hipaisu, ei liikkuvia nappeja!). Tämä on toki mielipidekysymys, itse en niistä pidä. Toisaalta kapasitiiviset saattaa olla perinteisiä / oikeita ohjaimia kestävämpiä, koska niissä ei ole liikkuvia osia eikä lisää kohtia mistä voisi päästä vettä paneelin sisään. Tällä hetkellä toki trendi on sama kaikilla valmistajilla, että suositaan näitä. Epäilen että todellinen syy kapasitiivisen paneelin suosioon on se, että näin on halvempaa tehdä ohjauspaneeli, kuin "oikeilla" napeilla!
- Virtanappi on luukun "päällä", eikä siihen pääse käsiksi jos pesukoneen luukun on jo sulkenut. Eli: jos luukku on jo kiinni, ja tarkoitus aloittaa ohjelma, mutta on unohtunut painaa virtanappia, pitää luukku avata uudestaan! Jotenkin pöljää suunnittelua että se on laitettu tuonne, kauas ja ihan eri pinnalle muusta ohjauspaneelista :)
- Ei zeoliittikuivausta. Tällä kuivaustuloksella tosin en ole varma, onko se ominaisuus ihan välttämätönkään; toki sen avulla kuivaus voi toki olla taloudellisempi / sähköä säästävämpi ?!??
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 302
En löytänyt muutakaan aiheeseen sopivaa, joten laitan tänne. Googlailin pitkään oman astianpesukoneen ongelmia ja löysin tämän lampopumput.info foorumilta:

"Kerrottakoon nyt ens alkuun että meillä pesukone aloitti tosiaan ongelmoimaan samalla lailla että kesken pesun aina ilmoitti virhekoodista .20 ja nyt loppuaikoina pesut menivät onnellisesti lähes loppuun,mutta joka kerta pesu päättyi virhekoodiin .40 tai .00 ja välillä FO. Pesutulos oli myöskin surkeaa! Virhekoodi .40 muistaakseni tarkoittaa:"vika voi johtua useista eri syistä. Ota yhteyttä huoltoon" ja koodille FO ei löydy selitystäkään
upload_2019-7-23_11-15-24.gif


Paljon ongelmaa tutkittiin ja pyrittiin ratkaisemaan monin eri keinoin joita en tähän erottele, mutta vihdoin satuin sattumalta löytämään yksinkertaisen vinkin internetistä,joka ratkaisi ongelmat kertaheitolla ja jota juuri oli käytetty näiden electrolux tiskikoneiden kanssa.

Poistimme siis tiskikoneen alarekin ja otimme roskasihdit pois. Kirkkaalla lampulla tutkittaessa vedenpoisto aukkoa jokapuolelta näkyi paremmin,että ihan sen pohjalla on ns. etusreunassa (eli luukun puolella) yksi syvennys,joka voi olla tukossa kaikesta mahdollisesta ruuan jätteistä yms. Tämän syvennyksen pystyy puhdistamaan ainoastaan pinseteillä. Poistimme aukosta kaiken mitä irti saimme ja käynnistimme koneen jännityksellä odottaen. Pesuohjelma meni kuin menikin läpi! Ja pesutulos oli moitteeton!!Pesun aikana pystyi hyvin kuulemaan kuinka runsaasti vettä koneessa suihkusi,mitä ei ollut tapahtunut aikoihin.

Tulimme siihen lopputulokseen,että kyseisessä aukossa täytyy olla sensori,joka tarkistaa onko koneessa vettä. Ja kun se on ollut täynnä töhnää on kone olettanut olevan vettä täynnä käytännössä aina. Tästä johtuen lie kone on vettäkin ottanut niukemmin kuin tosiasiassa olisi tarvinnut.".

Tämä korjasi meidän Ikean integroidun tiskikoneen ongelmat, jotka olivat samat kuin viestissä kuvatut. Olin putsannut konetta ties kuinka moneen kertaan eri aineilla, mutta en ollut huomannut tuota etureunassa olevaa aukkoa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
551
Löytyykös kokemuksia Bekon astianpesukoneista?
Paperilla tämä vaikuttaisi aika mielenkiintoiselta:

Beko astianpesukone EDDN28535W (valkoinen) - Astianpesukoneet

En tiedä kuinka luotettavia nuo db ilmoitukset ovat, mutta ei tuohon hintaan pahemmin muita yhtä hiljaisia löydy. Lisäksi sai kehuja Kuluttaja-lehden testissä.
Beko on Turkkilainen kodinkonevalmistaha, joka on toimittaja / alihankkija monelle muulle kodinkonevalmistajalle. Merkki on suosittu euroopassa ja teoriassa laite voi olla hyvä valinta. Kuluttaja-lehden testit ovat melko kattavia ja pääsäätöisesti heidän suosittelemat tuotteet ovat hintaluokassaan parhaita.

Beko-merkillä googlatessa, löytyy kuitenkin varoittavia tarinoita: kylmälaitteet ruostuvat ja hajoavat heti 2 vuoden takuuajan umpeuduttua. Lisäksi Beko-korjaajaa voi joutua etsiskelemään kauempaa, kuin ns. valtamerkkien huoltopalvelua.

Edullisen laitteen korjaaminen on saatettu myös tehdä vaikeaksi: Beko-merkkisen pesukoneen parinkymmenen euron helppoa varaosan vaihtoa varten piti irrottaa koko kiinteä rumpuosa.

Itse investoisin laitteeseen vähän enemmän ja ostaisin jonkun yleisemmän merkin, ainakin jos kodinkonetta on hankkimassa pitkäksi aikaa (yli 10 vuotta).


Bekon laitteet - Kodinkoneet - Suomi24 Keskustelut

Kodinkoneen korjaus yhä mahdottomampaa

kokemuksia BEKO merkkisistä kodinkoneista
 
Liittynyt
26.07.2018
Viestejä
121
Hyviä vinkkejä, varsinkin tuo huolto. Ostin sitten Boschin.

Kun on tottunut Legon ja Ikean ohjeisiin, niin toi Boschin "asennusohje" oli kyllä aivan paska.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 660
Tämän ketjun, kun luki läpi, niin ilmeisesti kannattaisi tiskata käsin. Kaikki merkit on jonkun mielestä hanurista ja/tai ylihintaista tuubaa. :D

Pitkän surffailun jälkeen silmä iski seuraaviin Boschin värkkeihin:
Bosch SMU46FI01S Serie 4 -astianpesukone 749,90

Bosch SMU67TS05S Serie 6 -astianpesukone, teräs 799,90

Molemmissa on näyttö niin, että näkyy vielä luukun ollessa kiinni. Vähän vaikea löytää eroja näiden kesken. Jälkimmäisessä on joku erillinen hiljainen-pesu, jota tuskin koskaan tulisi käytettyä. Juuri mitään muuta eroa en keksinyt. Onkohan tuossa nyt piilossa jotain laatu tms. eroa 4-sarjan ja 6-sarjan välillä. Hintaeroa on kuitenkin vain 50€.

Vai onko muita suosituksia. Erillisellä ruokailuvälinetasolla haluaisin koneen eli noita vastaava malli haussa. Ja mieluiten ei mitään piilotettuja näyttöjä, jotka pakottaa arvailemaan jäljellä olevaa aikaa.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
819
^tämä (tai vastaava edellinen malli )ollut itsellä 2v, oikein toimiva kapistus.

Puoli integroitava joten siistin näköinen,kun käynnissä heijastaa lattialle helposti nähtävän punaisen täplän ja piippauksia kun loppuu pesut.

Paljon eri pesuohjelmia ja kaikkien puolittaminen yms

Jos haluaa että heijastaa pesuohjelman keston yms mitä juuri tapahtuu saa laittaa kättä syvemmälle taskuun ja ostaa esim tämä Bosch Series 8 astianpesukone SBA88TD26E - Astianpesukoneet
 
Liittynyt
09.09.2018
Viestejä
23
Youtubesta sitten Asko F10 vikaa etsimään, niin löytyi tulva-altaan tarkistusreiän paikka - pesuvarsi pois, luukun hattu auki ja taskulampulla vilkasin niin siellähän aallokko näkyi, eli jostain vuotaa sisäisesti ja anturi estää pinnan nousun niin ettei moottori yms. vermeet kastu.

Näkyy olevan nettifoorumeiden, Youtuben yms. perusteella paskoja kohtia vesisyötön jälkeinen halkeava litteä ja leveä vesisyöttöputki, poistopumpulle tuleva liitinputki (jossa joku ihme kierreliitos, joka kierretty vaan 5-10 astetta kiinni ja siellä tehtaalla asennettu susi o-rengas, joka alkaa satavarmasti vuotamaan 4 vuoden kohdalla nettifoorumeiden mukaan -> mullakin viittais siihen, koska vettä ottaessa ei vikakoodia tule vaan vasta sitten kun sitä vettä on siellä ja pitäis poistaa).
Jahas itsellä on tuossa keittiössä n. 2 vuotta vanha Asko D6100IW. Täytyy sanoa, että tuli nämä ongelmasi täysin yllätyksenä itselle. Olen tykännyt koneesta pirusti ja käyttöpaneelikin tottelee aika hyvin sormea kun on tajunnut mistä kohtaa pitää hipaista. Onhan se silti ihan paska, ei siitä pääse mihinkään. Voiko tuota vesiputkea ja mainitsemaasi kuivausongelmaa jotenkin ennaltaehkäistä, ennen kuin laukeaa käsiin? Itselläni ei siis tosiaan mitään ongelmia ole ollut, mutta jos jollain varotoimenpiteillä voisi ongelmat välttää? Vai tuleeko tässä nyt sitten takuun kanssa ongelmia jos menee omin päin tiivistelemään jotain kuivausputkia...
 
Liittynyt
19.11.2017
Viestejä
398
Varoittelen vaan Boschin (Siemens) astianpesukoneista, kun niissä tuntuu olevan jonkinmoinen tyyppivika pumppuyksikön tiivistyksessä vesikaukaloon ajan kanssa. Eli kun koneet on n. ~3v vanhoja niin vikakoodia E15 pukkaa ja poistopumppu kytkeytyy päälle pysyvästi. Syy on se että muovinen pömpeli mihin pumppu sun muut tulee kiinni, kai muuttaa vähän muotoaan ja sen iso kumitiiviste päästää hieman vettä koneen pohjalle. Pohjalla oleva koho nousee ja kytkee poistopumpun päälle pysyvästi.

Ihmiset sitten kallistelee konetta netin ohjeiden mukaan ja tietenkin vesi sitten menee jonnekin ja kone toimii taas hetken aikaa. Oikea korjaus on vaihtaa pumppuyksikön kotelo uuteen (integroitu tiiviste). Osa ei ole kallis, mutta saa paloitella koko koneen osiksi. Osa kai on sama melkein kaikissa malleissa. Ongelma osan suunnittelussa on se, että siinä on vain muutama ruuvi joiden pitäisi kiristää tiiviste rosteri kaukaloon.

https://www.bosch-home.fi/eshop-tuotelista/11002716

Korjasin juuri oman 3v koneen, ja nyt olen saanut todistaa viidessä tuttavapiirissä olevissa koneissa olevan saman vian . Eli kai jonkinlainen tyyppivika on?

Vaihdosta on videoita. Tässä joku mutta vaihdettavalla tiivisteellä. Ainakin saa käsityksen hommasta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 459
Varoittelen vaan Boschin (Siemens) astianpesukoneista, kun niissä tuntuu olevan jonkinmoinen tyyppivika pumppuyksikön tiivistyksessä vesikaukaloon ajan kanssa. Eli kun koneet on n. ~3v vanhoja niin vikakoodia pukkaa ja poistopumppu kytkeytyy päälle pysyvästi. Syy on se että muovinen pömpeli mihin pumppu sun muut tulee kiinni, kai muuttaa vähän muotoa ja sen iso kumitiiviste päästää hieman vettä koneen pohjalle. Pohjalla oleva koho nousee ja kytkee poistopumpun päälle pysyvästi.

Ihmiset sitten kallistelee konetta netin ohjeiden mukaan ja tietenkin vesi sitten menee jonnekin ja kone toimii taas hetken aikaa. Oikea korjaus on vaihtaa pumppuyksikön kotelo uuteen (integroitu tiiviste). Osa ei ole kallis, mutta saa paloitella koko koneen osiksi. Osa kai on sama melkein kaikissa malleissa. Ongelma osan suunnittelussa on se, että siinä on vain muutama ruuvi joiden pitäisi kiristää tiiviste.

https://www.bosch-home.fi/eshop-tuotelista/11002716

Korjasin juuri oman 3v koneen ja nyt olen saanut todistaa viidessä tuttavapiirissä olevissa koneissa, olevan saman vika . Eli kai jonkinlainen tyyppivika on?

Vaihdosta on videoita. Tässä joku mutta vaihdettavalla tiivisteellä. Ainakin saa käsityksen hommasta.
Voihan perse. Edellisessä todella vanhassa mallissa tuota ei ollut mutta nykyisessä pari vuotta olleessa nyt tod.näk on. Kannattaakin sitten joku vapaapäivä tuo ottaa projektiksi itsekkin ennen kuin ongelmia jo tulee. Syö kyllä merkin uskottavuutta pahasti jos tuollainen ongelma tosiaan monessa monessa mallissa. Tulee tunne että tahallistakin jopa...
 
Liittynyt
19.11.2017
Viestejä
398
Voihan perse. Edellisessä todella vanhassa mallissa tuota ei ollut mutta nykyisessä pari vuotta olleessa nyt tod.näk on. Kannattaakin sitten joku vapaapäivä tuo ottaa projektiksi itsekkin ennen kuin ongelmia jo tulee. Syö kyllä merkin uskottavuutta pahasti jos tuollainen ongelma tosiaan monessa monessa mallissa. Tulee tunne että tahallistakin jopa...
Toivottavasti ihan uusissa malleissa olisi jotain muutettu? On kyllä sääli että muuten huippuvehkeissä on tämmönen ongelma. Korjaus tuntui alkuun työläältä, mutta ei siihen mennyt kuin muutama tunti lopulta. Nyt menis jo varmaan 1-2 tuntiin, kun tietää mitä tekee.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 459
Toivottavasti ihan uusissa malleissa olisi jotain muutettu? On kyllä sääli että muuten huippuvehkeissä on tämmönen ongelma. Korjaus tuntui alkuun työläältä, mutta ei siihen mennyt kuin muutama tunti lopulta. Nyt menis jo varmaan 1-2 tuntiin, kun tietää mitä tekee.
Ei tuo ole paha koska tykkään tuollaisista projekteista (leipä työssä saa mitään tehdä käsillä) etenkin kun vielä ei ole mitään vikaa esiintynyt ja pääsee kuivana tekemään :D
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 259
Jahas itsellä on tuossa keittiössä n. 2 vuotta vanha Asko D6100IW. Täytyy sanoa, että tuli nämä ongelmasi täysin yllätyksenä itselle. Olen tykännyt koneesta pirusti ja käyttöpaneelikin tottelee aika hyvin sormea kun on tajunnut mistä kohtaa pitää hipaista. Onhan se silti ihan paska, ei siitä pääse mihinkään. Voiko tuota vesiputkea ja mainitsemaasi kuivausongelmaa jotenkin ennaltaehkäistä, ennen kuin laukeaa käsiin? Itselläni ei siis tosiaan mitään ongelmia ole ollut, mutta jos jollain varotoimenpiteillä voisi ongelmat välttää? Vai tuleeko tässä nyt sitten takuun kanssa ongelmia jos menee omin päin tiivistelemään jotain kuivausputkia...
Ei kai siinä, tuskin ne takuuseen korvaa jos kiinnittää kuivauskanavan ruuvilla/liimamassalla. Sit jos se paskoo, niin katot vieressä etukannen purkamisen niin vaivihkaa sit lisäät rst-ruuvin kanavan vasempaan kylkeen liitoksen kohtaan. Kai siihe kanavan pitävyyteen vaikuttaa myös tehtaan toleranssi/tuuri... Ja muualla sitten varmaan tulovesipuolella veden ja liimausten/muovin laatu hapristumiseen?
 
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
157
Toivottavasti ihan uusissa malleissa olisi jotain muutettu? On kyllä sääli että muuten huippuvehkeissä on tämmönen ongelma. Korjaus tuntui alkuun työläältä, mutta ei siihen mennyt kuin muutama tunti lopulta. Nyt menis jo varmaan 1-2 tuntiin, kun tietää mitä tekee.
Uskoisin, että tiiveyttä on uusimpiin parannettu.
Ihan siksi, koska ongelmaan saa myös tällaisen lisätiivisteen: Bosch Siemens pohja-altaan tiiveyden korjaussarja
Tuon kanssa ei välttämättä tarvitse koko konetta purkaa.
Tuossa näköjään tulee oven kylkeen liimattava "R"-tarra merkiksi, että tuollainen on asennettu.
Edellisessä kämpässä vastaava tarra liimattiin meillä olevan Siemensin luukkuunkin 2013 ison korjauskampanjan seurauksena, kun oli se paloriski 2000-luvun alun koneissa.
 
Liittynyt
19.11.2017
Viestejä
398
Uskoisin, että tiiveyttä on uusimpiin parannettu.
Ihan siksi, koska ongelmaan saa myös tällaisen lisätiivisteen: Bosch Siemens pohja-altaan tiiveyden korjaussarja
Tuon kanssa ei välttämättä tarvitse koko konetta purkaa.
Tuossa näköjään tulee oven kylkeen liimattava "R"-tarra merkiksi, että tuollainen on asennettu.
Edellisessä kämpässä vastaava tarra liimattiin meillä olevan Siemensin luukkuunkin 2013 ison korjauskampanjan seurauksena, kun oli se paloriski 2000-luvun alun koneissa.
Tuommoisen tiivisteen vaihdosta löytyykin video Youtubesta. En kyllä tiennyt että tuo tulee alkuperäisen tiivisteen lisäksi. Omassa rempassa oli tärkeää, että pääsin koekäyttämään konetta useamman pesun verran ilman paneeleita, ja tarkastaa että vuotoja ei enää ole.
 

xana

ICT Pro
Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
882
Tuttavani hankki Miele Professional PG 8133 SCVi astianpesukoneen, kun sen 17 minuutin pesuohjelma huomattavasti säästää aikaa verrattuna normaalien kotitalouskäyttöön tehtyjen astianpesukoneisiin, joissa on jopa 3 tunnin pesuohjelma. Miele PG 8133 SCVi Täysintegroitu astianpesukone. Tuotevalikoima, ammattiastianpesukoneet.
Ainoa huono puoli tässä Miele Professional astianpesukoneessa on, että se vaatii keittiöön oman voimavirta sahköliitännän. Sen sähkömies järjesti melko vaivattomasti, kun uudet johdot saatiin vedettyä vanhaan sähköputkeen sähkötaululta eteisestä asti.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 335
Meikeläisellä käy ja kukkuu edelleen kämpän mukana tullut UPO Lahtiska. Kämppä on vuodelta 1986, joten tuolla on ikää sen 23 vuotta. Teräs sisusta, teräs "sadettimet" ja kuivaus pohjan kuumalla vastuksella. Mitään turhia eko, kattila, lasi, blaa blaa ohjelmia ei ole. Tai no, voi tuossa valita halutaanko esipesu vaiko ei. Virtanapista päälle ja pesee kuumalla ja varmasti puhtaaksi. Ainoa ongelma on yläosan astiateline, mikä jää jumiin kun rullat jäävät jumiin astiatelineen poistoa varten tehtyihin loviin kiskoissa. Ja onhan tuo ruskea valkoinen väritys ja ulkonäkö muutenkin vähän "retro". Samaa konetta on myyty UPO, Rosenlew ja jonkun kolmannenkin merkkisenä. Porukoilla oli Rosenlew Pikapasseli, missä oli muutama ohjelma lisää, ja sekin kesti melko pitkään.

Pelottaa vaan että koska tuo leviää, koska yhtä kestävää ja hyvää tuskin enää löydä jos en hanki laitos/ammatti puolelta tonnien konetta. Tuntuu olevan melkoisia muovi rimpuloita ties millä turhilla ohjelmilla ja wlaneilla varustettuina kaiki uudet. Luulin että SMEG on laatumerkki (toki enempi retro ulkonäkönsä vuoksi suosittu), mutta kyllä niilläkin on melkoista tauhkaa. Lomareissulla mökissä oli SMEGin astianpesukone ja se oli kyllä melkoinen muovirimpula.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
208
Tuommoisen tiivisteen vaihdosta löytyykin video Youtubesta. En kyllä tiennyt että tuo tulee alkuperäisen tiivisteen lisäksi. Omassa rempassa oli tärkeää, että pääsin koekäyttämään konetta useamman pesun verran ilman paneeleita, ja tarkastaa että vuotoja ei enää ole.


Tuota videota käytin oppaana kun itse vaihdoin (tai siis lisäsin uuden) tiivisteen omaan Bochsiin. Ei ollut paha keikka ja 1.5v on toiminut taas ilman vuotoja. Mitä nyt pikapesu lopetti vain toimimisen mutta onhan tuolla vehkeellä jo ikää varmaan 10v kohta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 603
Viestejä
3 977 819
Jäsenet
67 912
Uusin jäsen
Pekyl

Hinta.fi

Ylös Bottom