• Live: io-techin pikkujoulu- ja hyväntekeväisyysstriimi tänään alkaen klo 19. Pelataan io-techin toimituksen kesken PUBGia ja tavoitteena saada 10000 euroa täyteen Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen! Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Huawei P40 Lite, ilman googlea pärjää helposti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sirne
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
1 003
Vanha puhelimeni meni juhannuksena meriuinnille ja hankin melkosen uuden huawein mallin: P40 Lite puhelimen, enkä ostohetkellä tiennyt että google:n palvelut on melko vaikea ellei mahdoton saada tähän puhelimeen. Etsiskelin hetken kräkkiä mutta ei jaksanut sitten alkaa niitä modattuja tiedostoja latailemaan kännykkääni, niin päätin pysyä virallisissa tahoissa. Aluksi purin hammasta ja mietin että ei helvetti eihän puhelinta ilman googlea voi käyttää, nyt parin kuukauden jälkeen: Voi, ja hyvin voikin.

Amazon Appstore ja APKPure, tässä kaksi mestaa mistä saa käytännössä kaiken mitä olen tarvinut. Puhelimen käyttö tuntuu erittäin jouhevalta nykyään, ohjelmien hakeminen onnistuu melko vaivattomasti ja melkein kaikki ohjelmat toimivat ongelmitta. Kaikelle löytyy korvaava appi, esim google mapsin olen korvannut tom tomin navigaattorilla, ja todennut että autoa ajellessa tuo tom tom on paljon kivempi ku google maps. Jotenkin tuntuu myös melko vapauttavalta että vähän osaa itsekkin etsiä ohjelmia ja käyttää nyt vaihtoehtoisia kanavia appien latailuun ja asenteluun.

Näin kiteytettynä totean että olen päässyt googlen kahleista irti ja minulla on käytännössä kaikki mitä ennenkin, ennen en vain tiennyt että se on saatavilla ilman google playtäkin. En oikeastaan edes enään kaipaa googlen palveluita kännykässäni. Niin kamalalta se aluksi tuntui, ja nyt en oikeastaan huomaa mitään muuta eroa kun että en kuvittele olevani riippuvainen googlen palveluista.
 
Aluksi purin hammasta ja mietin että ei helvetti eihän puhelinta ilman googlea voi käyttää, nyt parin kuukauden jälkeen: Voi, ja hyvin voikin.
Yleisesti ilman Google palveluita mobiilissa pärjää jos on Apple käyttäjä.

Jos älypuhelinkäyttö on kovasti rajoittunut, sattumalta kohdistunut sellaisiin asioihin joissa toimii itsenäiset sovellukset, niin voi pärjätä.

Et kertonut omasta tilanteestasi, joten ilmeisesti kuulut ryhmään joka ei käytä palveluita/ohjelmia jotka tarvitsevat Androidissa Googlen palveluita ja ohjelmista on tarjolla vapaat asennustiedostot, tosin viestistä paistaa että jälkimmäinen ihan toteudut ja joudut käyttämään lisensseiltään vähän kyseenalaisia jakelukanavia.

Mitä pankki ja mobiilimaksu juttuja käytätä, ja mitä ominaisuuksia niistä, Saitko ohjelmat virallisesta kanavasta, vai jostain muualta ?

Mitä mobiitunistus palveluita käyttä ?

Koronavilkku, toimiiko se oikeasti ?

Käytätkö ohjelmia jotka käyttävät Googlen palveuita, mutta suostuvat osittain toimimaan myös ilman.

Käytätkö ohjlemia joissa push viestejä, miten ne on toteutettu ?

Mitä pikavisti palveluita käytetä, osa tosiaan toimviat itsenäisesti ja sovellukset saatavssa virallisesti, osa vähän haastavampia.

Mitä julkisenhallinnon ohjelmia/palveluita käytät ?

Mitä pysäköintipalveluita käytetä ? puuttuuko jotain asetuksia

Mitä reitti/julkisenliikenteen palveluita ?

Kysymyspatteri on lähinnä sitävarten että jos jollain samanlainen profiili, niin hän saisi oikeaa tietoa miten selvitä haasteista.

He joilla muut palvelut käytössä, tietävät että ei se nyt niin helppoaole.
 
Kaikelle löytyy korvaava appi, esim google mapsin olen korvannut tom tomin navigaattorilla, ja todennut että autoa ajellessa tuo tom tom on paljon kivempi ku google maps.

Kaikella ei löydy korvaavaa. NFC lähimaksu on vähän työläs korvata ja se monesti jo yksinään asia mikä pistää miettimään mitä lisäarvoa saa isosta vaivasta.

Google maps ei ehkä ensisijaisesti ole navigaattori, googlen karttapalvelut on vahva oikeastaan kaikessa muussa paitsi autonavigoinnissa, tosin jälkimmäinenkin on vuosien saatossa kehittynyt huimasti.

Gogole katu ja ilmakuvat on eri kuin muilla, eli välillä haluaa vertailla.

Google vapaus on sinänsä hyväasia, jos ne ei olisi niin välttämättömiä, niin varmasti usea ruksisi Googlen jutuista ison nipun pois, no osa eritysiesti haluaa että Google kerää ja tallentaa "kaiken", pitää sitäkin isona lisäarvona.


Miten muuten Google kuvat korvasit ?
 
Pankki palveluita olen aina käyttänyt vain selaimella, joten siinä mielessä ei ole ollut koskaan tarvetta apille enkä ole yrittänyt edes etsiä.. Mobilepayta tähän ei tuntunut saavan kun nyt äkikseltään yritin, huawei appstoressa se on listattu mutta ei ainakaan vielä ladattavissa, "not yet available".

Google maps toimii selaimella sijaintia käyttäen jne. Valitettavasti google mapsia hyödyntävät sovellukset eivät toimi. Sain google mapsin erittäin vähäisellä yrityksellä kyllä toimimaan, mutta en saanut gps signaalia toimimaan siinä. Ehkä jos enemmän säätäisi niin saisi toimimaan.

Päivitykset tekee automaattisesti jos olet ladannut ohjleman Huawei appsista, Amazon appsista tai APK Pure:sta, niin päivitykset tapahtuvat aivan samalla tavalla kuin missä tahansa puhelimessa, se ilmoittaa että pitää päivittää ja sitten painat päivitä.

Latasin Googlen aftermarket widgetin missä on kaikki googlen tarvittavat palvelut, myös youtuben saa samalla tavalla jne. Ei ole aivan yhtä sulavalinjainen toiminnaltaan kun tuo googlen alkuperäinen mutta toimii ja tekee asiansa, joten ei nyt hirveästi jaksa valittaakkaan. Googlen kuvapalvelua en ole koskaan käyttänyt, mutta kyllä sekin tuosta widgetistä löytyy.

Käytän googlen palveluita tarvivia ohjelmia, ja kaikki jotka sanovat "tämä ohjelma ei toimi ilman google palveluita" alussa, toimii kuitenkin. Osa ei vaan saa sitä sijaintitietoa mikä tietenkin joskus on tarpeellinen. Yksi sovellus mitä en ole saanut toimimaan oli tankille.fi, sen sain ladattua mutta se vaati google mapsin ja olin jo poistanut sen oman viritelmäni niin en voi tietää olisiko se riittänyt tuolle tankille.fi sovellukselle.

Tämä on itseasiassa ihan mielenkiintoista hommaa ollut, tutustunut .apk tiedostojen maailmaan syvällisemmin ja pidän puhelinta jo paljon enemmän tietokoneena kuin googlen appstore aikoina.

Ymmärtääkseni huawei apps, amazon apps tai apk pure ei ole missään mielessä kyseenalainen jakelukanava, vaikka googlen lasit silimillä niin ihminen saattaa kuvitellakkin. Kyseenalainen se on vaan googlen näkökulmasta.

Ja koronavilkkua en ole yrittänyt vielä mistään hankkia mutta sehän perustuu tosiaan google mapsin päälle niin voi olla että ei ainakaan sijaintia saa näkyviin jolloin yhtä tyhjän kanssa, mielestäni on kyllä outoa että valtiollisella tasolla syrjitään eri puhelinvalmistajia näinkin räikeästi. Kun olisihan tuon voinut muullakin tavalla toteuttaa.

Ja apple erikseen.
 
Pankki palveluita olen aina käyttänyt vain selaimella, joten siinä mielessä ei ole ollut koskaan tarvetta apille enkä ole yrittänyt edes etsiä..
Eli ilmeisesti et käytä mobiilitunnistautumis kilkkeitä.
Ja NFC lähimaksua puhelimella. Tälläisi käyttäjiä on, mutta ne jotka noita käyttää, niin joutuvat sitten raahaamaan toista puhelinta millä hoitelee arkiasiat.

Tai sitten jos käyttää niitä kiinalaisia palveluita jotka on tuettuna. Suomessa toki yleisempiä on ne täällä vahvat toimijat.

Tämä on itseasiassa ihan mielenkiintoista hommaa ollut, tutustunut .apk tiedostojen maailmaan syvällisemmin ja pidän puhelinta jo paljon enemmän tietokoneena kuin googlen appstore aikoina.
Tällä kai tarkoitat sitä että sovelluksia joutuu etsimään pitkin ja poikin ja jos ei se virallinen jakalukana kiinnosta niin lataileen sitten mistä löytää ja tulee se PC fiilis, onkohan tämä nyt ihan aitoa.

Ymmärtääkseni huawei apps, amazon apps tai apk pure ei ole missään mielessä kyseenalainen jakelukanava, vaikka googlen lasit silimillä niin ihminen saattaa kuvitellakkin. Kyseenalainen se on vaan googlen näkökulmasta.
Amazon ok.

Mutta kerroppa vähän tuosta apk pure:sta. miten se toimii, kuinka moni julkaisia sitä kautta jakelee ohjelmiaan jne ?

Miten maksut ?

Mielipiteenä, en ole innoissani Googlen asemasta ja mielelläni näkisin Android laitteet ja sovellukset ilman Google sidosta. kannata nyky mallin pilkkomista.

En kannata sitäkään että tilalle olisi jokin hmm, ehkä vieläkin ongelmallisempi toimija.

Ja koronavilkkua en ole yrittänyt vielä mistään hankkia mutta sehän perustuu tosiaan google mapsin päälle niin voi olla että ei ainakaan sijaintia saa näkyviin jolloin yhtä tyhjän kanssa, mielestäni on kyllä outoa että valtiollisella tasolla syrjitään eri puhelinvalmistajia näinkin räikeästi. Kun olisihan tuon voinut muullakin tavalla toteuttaa.

Ja apple erikseen.
Koronavilkku ei toimi Google mapsin päällä, eikä se ole varsinaista paikkatietoa käyttävä sovellus.

Mutta yhteenvetona, sinulla siis toimii TomTom, ja yleisesti tiedetään että toimii muitakin autonavigointi ohjelmia. Selain toimii.

Ja joitain tarkemmin mainitsemattomia ohjelmia jotka herjaa Google rajapintojen puutteesta , joista osassa ei edes toimi paikannus.

Koronavilkku, no sitä varten voi kanniskella toista puhelinta, jota voi sitten käyttää myös pankki tunnistautumiseen, maksamiseen jen. Sinänsä ihan turvallista kun tärkeät jutut on yhdessä laitteessa ja sitten toisessa mihin latailee mistä löytää asennustietoja ei ole niin kriittiset jutut.
 
Niin no jos pitää googlen palveluita parhaana vaihtoehtona niin mikäs siinä, käyttää googlea ;)
 
Tähän asti kaksi ohjelmaa mitä en ole ollenkaan saanut toimimaan, yksi irc client joka herjasi että liian uusi android versio, ja sitten tankille.fi joka herjasi että vaatii googlen palvelut, eikä sitä pystynyt ohittamaan niinkuin muissa vastaavissa on pystynyt. Olen tosin hiukan vanhoollinen ja kuvittelen että raha on maksamista varten, jossain tapauksissa pankkikorttikin. Joten jään näistä puhelimella toimivista rahaleikeistä vähän ulkopuolelle, en tiedä niistä sitten.
 
Tällä kai tarkoitat sitä että sovelluksia joutuu etsimään pitkin ja poikin ja jos ei se virallinen jakalukana kiinnosta niin lataileen sitten mistä löytää ja tulee se PC fiilis, onkohan tämä nyt ihan aitoa.


En tosiaan tiedä mistä PC-fiiliksestä puhut, kun kerron että olen oppinut arvostamaan android käyttöjärjestelmää uudella tavalla ja ymmärtämään kännykän potentiaalin uudella tavalla kun google ei ole kaventamassa kuvaa. Kännykän Tietokoneena ymmärtämisen en tarkoita mitään fiilistelyä, vaan sitä että mitä kaikkea koko vehkeellä voi tehdä. En ole kännykän kaltaisen tuotteiden fiiliskäyttäjä vaan tarpeen mukaan käyttäjä.

Totta on että google palveluiden läsnäolo ei pakota todellakaan käyttämään googlen palveluita, eli kaikki nämä ovat aivan saatavilla myös vaikka googlen palvelut olisi käytettävissä. Mutta pointtini on, että ei se niin vaikeaa ole ilmankaan. Kaikkeen tottuu.
 
Niin no jos pitää googlen palveluita parhaana vaihtoehtona niin mikäs siinä, käyttää googlea ;)
Ongelma ei ole se että pitääkö vai eikö pidä Google palveluista.

Vaan se että vaikka ei pitäisi, niin isoliuta perus ohjelmista mitä Android puhelimilla käytetään jaellaan yksiomaan Google Play kaupasta ja osa on sellaisia että tarvitsevat Google palvelut toimiakseen.

Amazon, Huawein kauppa jne. niin niissä hyvin harva kehittäjät jakaa sovelluksiaan. Toinen ongelma että hyvin harva kehittäjä/julkaisia tarjoaa ohjelmiansa asennustiedostoja ladattavaksi omilla sivuillaan.

Tästä seuraa se että joutuu tinkimään tai sitten pitämään toista puhelinta. Osa ongelmaa paikkaa sillä että kaiveleen niitä asennustiedostoja kolmannen osapuolen vähemmän virallisilta latauspaikoilta, niistä löytyvistä ohjelmista osa voi toimia ilman Google palveluita, osittain tai jopa suurelta osin.

Jos kehittäjä/palveluntarjoaja ei tarjoa muita maksukanavia kuin Google Play kauppa, niin tarvittavien ominaisuuksien toimiminen voi tyssätä siihen. Tai ei se synkattu kerran maksettua appia huaweihin.

Mailmassa on paljon Android laitteita joissa ei ole Googlen hiluja, tai ei niitä tarvi, eli kyllä esimerkkejä on miten ilmankin pärjää. Mutta noin yleistäen Suomessa puhelinkäytössä ne on enemmänkin "erikoistapauksia".

Google puhelimeen taasen voi asennella muista kaupoista, jos nyt sattuu olemaan jokin appi mitä ei Google jakele.

Edit:

Mites olet korvannut Google kuvat, siis jos hyviä ideoita niin kiinnostaa varmaan ihan Google Android käyttäjiäkin. Kohtuu hinta toki plussaa.


Tietokoneena ymmärtämisen en tarkoita mitään fiilistelyä, vaan sitä että mitä kaikkea koko vehkeellä voi tehdä.
Tämä ei avautunut, nyt jäänyt lähinnä kuva että voit tehdä vähemmän, kun kaikki sovellukset ei toimikkaan, ja toimivienkin osalta joutunut niitä etsimään sieltä täältä vähemmän virallisista paikoista. (siitä tuli mieleen se PC fiilis)
 
Googlen kuvapalvelua en ole koskaan käyttänyt, ei mitään tarvetta ole tuollaiselle ollut.
 
Vanha puhelimeni meni juhannuksena meriuinnille ja hankin melkosen uuden huawein mallin: P40 Lite puhelimen, enkä ostohetkellä tiennyt että google:n palvelut on melko vaikea ellei mahdoton saada tähän puhelimeen.
Ihan mielenkiinnosta, ostitko netistä vai kivijalkakaupasta? Jos kivijalkakaupasta, niin mainitsiko myyjä mitään Googlen palveluiden puuttumisesta?
 
Kukaan ei ole varmaan kiistänyt, etteikö HMS:n kanssa pärjäisi, mutta joitain uhrauksia joutuu tekemään. Sovellusten etsiminen eri lähteistä voi olla työlästä eikä kaikki sovellukset välttämättä toimi ollenkaan. Riippuu hyvin paljon käyttäjästä, kuinka iso ongelma tämä loppupeleissä on. Io-techin Huawei P40 Pro artikkelissa asia oli mielestäni tiivistetty hyvin.
Mikä on siis yhteenvetoni parin viikon käytön jälkeen? Aihepiiriin perehtyneen harrastajan näkökulmasta P40 Prolla pärjäsi lopulta kohtalaisen hyvin, mutta ottaen huomioon puhelimen hintaluokan, ei markkinoiden suosituimpien sovellusten käyttöön saaminen saisi vaatia tämän tason harrastamista. Itse pystyisin tarvittaessa elämään melko vaivatta P40 Pron kanssa, mutta jos joutuisin maksamaan laitteesta 1000 euroa, en olisi valmis niin tekemään.

Peruskäyttäjän näkökulmasta asetelma on tällä hetkellä todella haastava, jollei suorastaan mahdoton. AppGalleryn sovellusvalikoima suosittujen nimikkeiden kohdalla on tällä hetkellä heikko, eikä Huawei ole tiedottanut toistaiseksi mitään tilanteen kehittymisestä. Peruskäyttäjä saa AppGalleryn ulkopuolisia sovelluksia puhelimeen PhoneClonella ja App Searchilla, mutta ratkaisu toimii vain lyhytaikaisena väliaikaisratkaisuna, sillä niiden kautta asennetut sovellukset eivät päivity ja aiheuttavat täten tietoturvariskin.
Huawei on koko ajan pyrkinyt parantamaan tilannetta ja esimerkiksi Wolt ja Foodora on nykyään saatavilla AppGallerystä (aiemmin ne eivät toimineet ollenkaan). Peleissä on kuitenkin edelleen isoja puutteita, mikä voi olla ongelma etenkin nuorille.
 
Googlen kuvapalvelua en ole koskaan käyttänyt, ei mitään tarvetta ole tuollaiselle ollut.
Tarkoitako ettet käytä mitään kuvien pilvipalvelua ?

Se toki ok, mutta tekee entistä enemmän tavanomaisesta poikkeavan käyttäjäprofiilin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 474
Viestejä
4 558 085
Jäsenet
74 971
Uusin jäsen
Maikkol

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom