Seuraavat älykapuloiden suorituskykytestit eivät vaadi miljoonabudjettia (ymmärrän Juhan pointin, resurssithan näissä ratkaisevat):
CPU Throttling Test
https://play.google.com/store/apps/details?id=skynet.cputhrottlingtest&hl=en_US
- Tuota kun ajaa sen 30min, niin useimmat hetkellisen CPU-piikkauksen jälkeisen lämpenemistongelmat ja throttling-suorituskykylaskut näkyvät. Kaikkea sekään ei kerro. Toki nuo pitää ajaa karkeasti vakiohuonelämpötilassa ja lähtien lepotilasta.
Ohessa esimerkki miten eri SD845-puhelimet laskevat suorituskykyä yrittäessään pitää lämmöt kurissa. Eri logiikat vaikuttavat eri tavalla FPS:iin mm. peleissä:
[HOW TO][GUIDE][MOD] Change Package Names of APKs
[HOW TO][GUIDE][MOD] Change Package Names of APKs
- Tee kertaalleen uudeelleen käännetyt apk:t testiohjelmista eri nimillä/ID:llä, joten suurin osa "älykkäistä huijauksista" puhelimissa ei tunnista enää testiohjelmia, eikä käynnistä buusti-tehoja:
HiroMacro Auto-Touch Scripts
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.prohiro.macro&hl=th
- Tee oma todellista käyttöä, moniajoa, softien vaihtoa, copy/pastea, soittamista ja muita toimintoja simuloivaa kosketuskäyttöskripti. Aja se eri puhelimissa.
Kaikilla tämän hetken huippu-SoC:eilla on ongelmia pitkissä/raskaissa peli- tai videonkäsittelysessioissa: Kirin970, SD845, Exynos 9810, A11 bionic. Kaikki laskevat suorituskykyään, koska jäähdytysjärjestelmät eivät pysy mukana (myös pelipuhelimet, ehkä poikkeuksena Asus ROG, jonka CPU Throttling testiä en ole vielä nähnyt).
Kertainvestoinnin työtä nämä toki vaativat, mutta kerran kun ne on tehty, niin skriptit ja modatut apk:t voi ajaa kaikissa testipuhelimissa. CPU Throttlen voi jättä pyörimään 30 minuutiksi, kun editoi kuvia tai naputtelee leipistä.