Huawei (sen tytäryhtiö HiSilicon) itse integroi SoC:n ja räätälöi komponentit, ja emoyhtiö vääntää puhelinsoftan ja tekee ison osan komponenteista. Luult tekevät myös chipin, vaikkei siitä osaa tuotantoa ole minulla varmaa tietoa.
Erikoista on että Huawei ei myy SoC:jaan muille, vaikka luulisi edullisille piirisarjoille olevan kysyntää. Kiina on täynnä pienempiä valmistajia, mutta nepä ostaa Mediatekiltä tai Quallcomilta. Miksi ihmeessä ??
Niillä on arkkitehtuuri-lisenssi ARM:ltä joka antaa niille prossucorejen piirustukset. Huaweilla on lupa käyttää niiden Cortex ytimiä, käskysarjoja, ja räätälöidä piiri juuri omiin tarpeisiin. JA myydä niitä kenelle huvittaa. Sen olisi täytettävä samat speksit käskysarjojen osalta kuin muu ARM perhe, ainakin se on yleinen tapa lisenssiehdoissa.
Armotonta mutua mutta miksi kinukkifirma joka tekee paljon halpoja puhelimia suojelee monissa vertailuissa suorituskyvyltään turpiin saavia inhouse-piirisarjojaan enemmän kuin Apple ?? Ei Applekaan myy muille, mutta uskaltaa teettää ne kaukoidässä. Ja Ompulla on sentään tehot, akkuoptimoinnit, ja vähän kaikki IHAN toista luokkaa. Tätä varmaan kysyy moni muukin. Onko niissä piireissä käskysarjoja jotka ei sinne kuulu, ja voisi paljastua jos joku muu firma yrittäisi tehdä softan puhelimeen Huawein piirillä ?
Kuulemma on heidän kriittistä osaamistaan jota ei voi ulos myydä. Ja paskan marjat. Kiinalaiset myy vaikka mummonsa jos siitä saa lyhyen aikavälin tuottoa, nevermind huominen (tämä ei ole vitsi, kulttuuri on siellä tämä koko yhteiskunnassa).
Todennäköisemmin huaweillä on siellä "kiinassa kopioituja" ominaisuuksia ja jos noita myytäisiin muille, niin riski sen paljastumiseen kasvaisi, jolloin paukkuisi myyntikieltoa, kalleita haasteita jne. Nuo puhelimet on niin perusteellisen patenttimiinoitettuja, jotta tuo on paljon todennäköisempi syy, kuin vihamieliset käskykantalaajennukset.
Lisäksi turvallisuustasoa voidaan nostaa huomattavasti sillä, kun ei anneta muiden valmistajien tutkia noita.