Huawei ei enää käytä amerikkalaisia komponentteja uusimmissa Mate 30 malleissa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja FlyingAntero, 02.12.2019.

 1. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yhdysvallat asetti kiinalaisen Huawein mustalle listalle aiemmin tänä vuonna, minkä seurauksena amerikkalaiset yritykset eivät ole voineet muodostaa uusia sopimuksia Huawein kanssa. Kauppasaarron myötä Huawei esimerkiksi menetti lisenssinsä Googlen Android-ohjelmistoon ja mahdollisuus amerikkalaisten komponenttivalmistajien tuotteiden käyttämiseen on ollut epävarmaa. Oletettavasti epävarmuustekijöitä poistaakseen Huawei on nyt siirtynyt käyttämään uusimmissa Huawei Mate 30 malleissa pelkästään muiden kuin amerikkalaisten valmistajien komponentteja. Investointipankki UBS:n sekä japanilaisen Fomalhaut Techno Solutionsin mukaan Huawei on muun muassa korvannut Qorvon, Qualcommin, Skyworksin, Broadcomin ja Cirrus Logicin komponentit eurooppalaisilla, japanilaisilla ja taiwanilaisilla tuotteilla.

  Lähteet:
  Huawei phones & 5G NO LONGER use U.S. components - Gizchina.com
  Huawei Manages to Make Smartphones Without American Chips
   
  (⊙_☉), pewlo ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 2. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  1 322
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hyvin pelattu... Ihan kiva menetys jos yksi maailman suurimmista valmistajista alkaa karttamaan jenkkien komponentteja.
   
  Taneli-, Wibe, CPUzer0 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 668
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No pakko tuo vääntö olisi jossain vaiheessa ollut käydä joka tapauksessa tai kiinalaiset olisi tulevaisuudessa ostanut amerikkalaiset valmistajat pois.
   
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itseä hämmästyttää, että amerikkalaisten komponenttien korvaaminen vaikuttaa olevan yllättävänkin helppoa. Huawei asettiin mustalle listalle toukokuussa ja nyt on jo löytynyt korvaavat komponentit. Huawei tietenkin on sen verran iso valmistaja, että vaihto on ylipäätänsä mahdollista. Lisäksi ARM-sopu on varmasti helpottanut tilannetta, kun Kirin piirejä voi käyttää jatkossakin.
   
 5. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 431
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tosin tässä on nyt se ongelma, kun amerikkalaisten valmistajien myyntimäärät tippuvat, niin niiden kannattavuus kärsii ja sekin voi keikautella niitä helposti myyntikuntoon. Ja sitten lähtee halvalla (Tai lakkaa olemasta)..
   
 6. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 576
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huawein edustaja kertoi yhdessä tilaisuudessa muistaakseni jo kesän alussa, että yritys on valmistautunut tähän alihankinnan siirtämiseen USA:n ulkopuolelle jo pidemmän aikaa ja jo tuolloin aika suuri osa esim P30 Pron komponenteista oli Kiinasta, joten ei tuo ole ihan yhtäkkisesti tapahtunut.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 7. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainakin Qorvo ja Broadcomm antoivat aiemmin tulosvaroituksen liittyen kauppasaarron seurauksiin.
  Mielenkiintoinen havainto! En odottanutkaan, että toimiin olisi ryhdytty vasta toukokuussa, kun puhelimien suunnittelussakin menee pitkä tovi. Yllättävän hyvin Huaweilla on osattu varautua riskeihin. Mate 30 lisäksi myös Y9 Prime käyttää vain ei-amerikkalaisia komponentteja mutta Mate 30 Pro 5G:ssä amerikkalaisista komponenteista ei ole vielä luovuttu (tai pystytty luopumaan).