HTPC vai Android-TV -boksi - kumpi voittaa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tupsa
  • Aloitettu Aloitettu
Ite käyttänyt XBMC:tä XBOX1:llä silloin aikanaan ja siitä eteenpäin vuosikausia oli erilaiset HTPC kokoonpanot käytössä. Sinänsä KODI-käyttöön noi PC:t on fine. Sitte tuli Chromecast, ja Xiaomi Mi Box, nykyään käytössä Nvidia Shield. Shieldi on normikatselukäytössä ihan jees. Se on riittävän nopsa että äpit toimii vikkelästi. Kodi toimii hyvin. Tivimate (iptv) toimii hyvin. Youtubet, Areenat, Netflixit toimii ilman mitään kikkailua.

Jos haluat vaan katsella ohjelmia, osta AndroidTV boksi, mieluiten Shield koska tuntuu saavan hyvin päivityksiä. Tai jos budjetti ei taivu, Mibox. Tai sitten se ranskan boksi. En oikein jaksais suositella HTPC:tä.
 
Miboxissa on se sama probleemi, eli ei langallista lan-liitäntää, jonka aloittaja kertoi haluavansa.
Toinen asia on, että se on jo niin ”vanha” malli, että päivityksiin ei oikein voi enää luottaa.

Päivitysten osalta Googlen vehkeillä (ja toki huomattavasti hinnakkaammalla Shieldillä) on kyllä etulyöntiasema kaikkiin muihin verrattuna.
 
Tämä on puhdasta offtopicia, historian huminaa:

Eka setti oli joku jämäpaloista koottu pc vga-scart kiinni tv:ssä, aikana jolloin kuvaputki töllöt olivat normi > Pinnacle showcenter 1 > pinnacle showcenter 200 > htpc (näitä oli useampia vuosien saatossa, jossain vaiheessa xbmc astui mukaan) > OpenElec rasperry > nvidia shield > nvidia shield pro > pelkkä äly-tv ja tällä on menty nyt vuodesta 2018. Plexiä tuli pyöritettyä 2020 asti pilvestä, mutta eipä nykyään ole enää aikaa säätää tai sen enempää seurata sarjoja tai leffoja.

Merkittävin tekijä omalla saralla oli xbmc (ja myöhemmin kodi) joka teki hommasta miellyttävää käyttää ja helposti konffattavaa, ennen sitä kunnon htpc käyttöliittymää ei muistaakseni ollut oikein tarjolla. Pinnacle showcenter vaati html ja php koodausta, jotta homma toimi kun tuki loppui. Käyttäjäystävällisin tilanne on kuitenkin siirtyminen ekaan olediin 2018 jolloin kaukosäätimien määrä putosi, homma oli helppoa myös pojalle ja vaimolle ja tällä linjalla jatketaa. toki tarjonta rajoittuu nyt streaming-palveluihin, mutta riittää tässä vaiheessa.

tl;dr nvidia shield oli kyllä harppaus eteenpäin, samalla laitteella pystyi pelata, kaukosäädin oli hyvä ja laite jopa päivittyi. Chromecast löytyy myös, kulkee mukana lähinnä reissuissa, joissa voi löydä kiinni telkkuun ja katsella netflixiä.
 
Taloudesta löytyy sysipaska mutta aikanaan kallis, 2016 tizenillä varustettu samsungin kaareva smart tv ja sen käyttö oli yhtä helvettiä. Jokaisen sovelluksen vaihdon yhteydessä piti suorittaa hard reset, muuten ei vain voinut vaihtaa esim netflixistä ruutuun. Ostin black fridaynä xiaomin mi boxin ja kyllä helpotti elämää. Mi boxin kaukosäätimellä saa sammutettua ja käynnistettyä boxin lisäksi tv:n, jolloin samsungin omaa säädintäkään ei tarvita. Suosittelen!
 
Minullakin tulee jossain vaiheessa nykyisen htpc koneen vaihto eteen, ja olen vähän kuitenkin kallistumassa uudelleen htpc koneeseen sen joustavuuden takia. Oma nykyinen kone on hyvin vanha Hackintosh, jossa ei pyöri kuin 10.10.5 jostain vuodelta 2015, ja siinä nyt sitten selaimena viimeistä päivitystä edellinen Googlen Chrome, jolla yle areena ja muut vastaavat niukin naukin yhä edelleen kuitenkin toimivat. Dvb ohjelmana on vanhempi Eye-TV kolmos version softa, joka käyttää sujuvasti rinnakain 4:ää usb viritin tikkua. Tikut ovat kiinni suoraan antennivahvistimen kyljessä, ja noista tikuista tulee neljä johtoa koneessa olevaan erilliseen ja natiivi tuettuun usb3 lisäkorttiin. Aivan kaikki tulee katsottua ja tarvittaessa äänitettyä noiden tikkujen kautta, ja selaimella sitten se hiljalleen lisääntynyt suoratoisto. Koneessa taitaa olla kiinni ainakin 8 kovalevyä, ja volyymi on hiukan yli 30 teratavua. Tuo on siis pohjiltaan noin 12 vuotta vanha kone, joka on pariin kertaan rakennettu uudelleen, nyt viimeksi isoon Lian Li pc-v2100 koteloon, että kaikki rojut mahtuivat kunnolla sen sisään. Minulla oli aiemmin vaaka mallinen htpc kotelo, mutta pelkkä liian iso videokortti blokkasi siitä edestä heti kolme kovalevypaikkaa.

Oikea käyttöjärjestelmä koneessa mahdollistaa sen, että sitä keskeyttää katsomisen, ja hyppää vaikka tekemään äänityksen epg listasta, jos sattuu mainoksessa näkemään jonkin tulevan kiinnostavan ohjelman. Eye-TV softa on hyvin ja kauniisti integroitu, ja sen käyttö on hyvin helppoa ja suoraviivaista. Ainoa pieni miinus on ehkä se, että se on jotenkin ajateltu käytettäväksi tietokoneella, jolloin käyttöliittymä on vähän "pienen" oloinen. Saa niitä tekstejä suurennettua ja sen semmoista, mutta paranneltavaa yhä vieläkin olisi. Noin muuten se on käytettävyydeltään aivan erinomainen, ja hyvin itse itsensä selittävä.

Kone kun on aina päällä, niin laitoin siihen myös wifi kortin, ja linkkasin laitteen toimimaan myös wifi reitittimenä. Antenneiksi ostin kortille kolme isoa 8 dB:n antennia, joissa oli pöytäjalustat mukana. (ei ollut iso kustannus, 12 euroa kappale, ja noita on siis kolme. Kortti maksoi aikoinaan 60 euroa) Korttikin on jo vähän vanha, vain 150 megabittinen, mutta toimii Applen Airport Expressinä, jota systeemi tietenkin tukee aivan täysin.

On tuon kanssa niin hyvälle oppinut, ettei oikein vähempi enää edes kelpaa. Kauneinta tuossa on se, että äänityksissä voi hypellä eteenpäin itse haluamallaan tavalla. Laitoin nuolinäppäimistä toimimaan hypyn eteenpäin 30 sekuntia, ja taaksepäin 10 sekuntia. Nyt mainokset tulee ylitettyä aivan refleksin omaisesti naputtamalla näppäimistöä, ja haarukoimalla sitten siihen oikeaan aloituskohtaan. Kuulostaa kirjoitettuna ehkä monimutkaiselta, mutta automatisoituessaan sitä tekoa ei edes huomaa. Se on pari sekuntia enintään, ja mainokset ovat aina ohitettuja. Ei ole oikein paluuta enää mihinkään normaaliin katsomiseen tuon jälkeen.

Talouteen on tulossa kaapeli-tv nettiliitäntä... "joskus". Piti tulla jo viime keväänä, mutta homma vain siirtyi ja siirtyi, ja sen jälkeen alueella alettiinkin tekemään verkon perusparanteluja. Sinänsä tietenkin hyvä, että tekevät sen noin päin. Tälle keväälle 2021 pitäisi olla sen kaivuuporukan tulossa. Näin on ainakin luvattu.

Mietin jopa niin "rajua" liikkua, että ostaisin Mac Minin, ja siihen uuden 4. version Eye-TV softasta, ja perään sitten kaapeli tv viritin tikkuja sen vähintään 4 kappaletta. Enemmänkin, jos tulee tunne että noita enemmän tarvitsee. Tuolla sitten pärjäisi jo aika pitkään. Kallis ratkaisu, josko se olisi sitten käytön kannalta hyvin huoleton. Applen nykyinen systeemi ei enää niin vain miellytä. Se olisi kuitenkin ns. valmiiksi saakka tehty ja varmasti hyvin toimiva media käytössä. Jos seuraavan sukupolven Mac Minissä olisi jo 8K kelpoinen hdmi 2.1 -lähtö, niin voisin vaikka sortua moiseen. Nykyinen laite toimii täysin yhä edelleen, kun käytössä on tavallinen full hd plasma telkku, ja T1 lähetyksiä syövät tikut. Aikaa on siis odotella sitä toisen sukupolven arm Mac Miniä. Nykyinen vehje on täysin kelvollinen siihen päivään saakka, kun nuo tavalliset T1 lähetykset vain jatkuvat. Sen jälkeen tuo televisio pimenee täysin. (wanha mutta ihan hyvä plasma, jossa ei ole edes omaa full hd viritintä)

Appivanhemmille tuli hankittua tabletti ja parikin kappaletta Googlen Chromecast Ultra versioita. Olen käsittänyt heidän olleen hyvin tyytyväisiä. Televisiossa on noilla vielä pieni 2 teran äänetön kovalevykin kiinni, että sillä voi tehdä äänityksiä. Se puoli siinä kyseisessä "äly" televisiossa toimii, se muu äly sitten ei niinkään. Apsit ovat vanhentuneet, ja kone on tavattoman hidas. Tulihan noita ensin itse testattua, enkä oikein usko, että olisin noihin pitkän päälle tyytyväinen.

Tuosta itse äänitettyjen ohjelmien mainosten yli hyppimisestä ei vain haluaisi millään luopua. Siksi htpc vaikuttaa yhä edelleen siltä ainoalta käytössä miellyttävältä ratkaisulta.

T -.-

On myös lisäksi sanottava, että tuosta yli 30 terasta on tullut jo suoranainen ohjelmien hautuumaa. Olen kipannut pelkkiä katsomattomia elokuvia vuosittain ns. vuosikansioihin, ja noita on sitten väliltä 2013-2018... tuossa kohtaa älysin lopettaa tuon. Katsomattomia elokuvia on ihan helvetisti. Varmaan osa jo koneessa ihan kahteenkin kertaan. Toki on tuolla paikallista satunnaista järjestystä, kaikki Marvelin leffat esim. omassa kansioissaan etc. Vuodessa tulee vuokrattua ehkä 10-15 elokuvaa videovuokraamosta, ja rippaan nuo(kin) tietenkin talteen.

Fiksumpaa olisi rakentaa taloon jonnekin muualle se levyserveri, ja pitää työhuoneissa ja olohuoneessa pieniä äänettömiä koneita. Asia on miettimisen alla tuokin. Jahka saan selville, mitä talon kiinteästä ethernet verkosta voisi irrota. Homma on kuin sillä Dilpertin töpselitukkaisella ääliöpomolla: "Ei tehdä vielä mitään, vaan odotetaan merkkiä ylhäältä."
 

Onkos tämä nyt järkevä? Philipsin omat älyominaisuudet ovat niin vajaavaiset ja joku ratkaisu tulisi keksiä.
Fnac myy edelleen samaan hintaan kyllä tuota Google TVtä, millaiset käytännön erot noilla on ja onko tuolta millaiset kuljetus ajat?
E: Näyttäisi myös torissa olevan lähistöllä nvividia shield pro.
 
Viimeksi muokattu:

Onkos tämä nyt järkevä? Philipsin omat älyominaisuudet ovat niin vajaavaiset ja joku ratkaisu tulisi keksiä.
Fnac myy edelleen samaan hintaan kyllä tuota Google TVtä, millaiset käytännön erot noilla on ja onko tuolta millaiset kuljetus ajat?
E: Näyttäisi myös torissa olevan lähistöllä nvividia shield pro.
Aika kallis nyt, itse maksoin 40€ viimesyksyn bf tarjouksesta. Loistava vehje on, korvasi meillä 2017 samsungin paskan tizenin :)
 
Ostin tuon Hauppauge winTV twinin kun halvalla sain - siinä käsityksessä että se on se ainoa varmasti out-of-the-box-linux-yhteensopiva laite joka myös toimii sekä antennilla että kaapelilla. Vaan ei, yhtä ja toista pakettia saa asentaa ennen kuin toimii. Ainakin uusimman Ubuntun kanssa meni sormi suuhun eikä yhtään helpommin onnistu raspberryn kanssa. Varmaan joku saa toimimaan, minä en.
 

Onkos tämä nyt järkevä? Philipsin omat älyominaisuudet ovat niin vajaavaiset ja joku ratkaisu tulisi keksiä.
Fnac myy edelleen samaan hintaan kyllä tuota Google TVtä, millaiset käytännön erot noilla on ja onko tuolta millaiset kuljetus ajat?
E: Näyttäisi myös torissa olevan lähistöllä nvividia shield pro.
Mi Box S on jo raudan ja softan osalta vanhaa tavaraa. Samassa hintaluokassa on muitakin sertifioituja laatikoita joilla toimii 4K Netflix, Prime, Disney+ yms. Nämä ovat karkeasti kolmanneksen tehokkaampia kuin Mi Box S ja Android versio on 10, kun Mi Box S on versiossa 9. Kaikissa näissä on muistia 2 GB / 8 GB:
Suomesta noista saa Strog Leap-S1 Powerilta ja Nokia Proshopista (edit: myös verkkokauppassa), jos välttämättä haluaa maksaa muutaman kympin extraa. Muuten ne löytyvät Euroopasta joko Amazonista tai valmistajan sivuilta ohjatuista paikoista. Nvidia Shield on näitä parempi, mutta hintakin on 2 - 3 kertainen.

Itse juuri tilasin Youin:n hyvän Amazon-palautteen, kattavien liitäntöjen, edullisen hinnan, monipuolisen kaukosäätimen ja uusimman piirisarjan takia. Kakkosena oli Strong, sillä siihen on selkeästi panostettu Euroopan markkinoita varten ja materiaalia löytyy siitä Suomeksikin, mikä nostaa odotuksia paremmasta ja pidemmästä tuesta. Kolmantena harkinnassa oli Nokia sen brändin (huumoriarvon) takia. Nokiaahan siinä ei ole kuin lisensoitu nimi. Kiinasta löytyy tehokkaampia laitteita suuremmalla muistilla ja Android 11 versiollakin, mutta niistä puuttuu sertifioinnit (=toimivuus) osalle streamauspalveluista.
 
Viimeksi muokattu:
Mitähän helvettiä "nokia" on miettinyt ton kaukosäätimen kanssa, numeronäppäimillä yms ei mitään käyttistä tuommoisessa boksissa.
 
Nokiaa löytyy myös esim. Veikon Koneesta, Prismasta, Kärkkäiseltä yms.
99,90€ on tyyris hinta, mutta toisaalta sitten on suomalaiset takuutkin.

Jos ulkomailta tilailee, ja ei aio kytkeä nettiä piuhalla vaan tyytyy langattomaan, niin hyvä vaihtoehto on myös Googlen oma Chromecast with GoogleTV 4K, 69,90€ + postit.
Ei ole vielä Googlen Suomen valikoimassa, mutta tuolta Ranskasta itselleni tuli n. viikossa. On toiminut kuin unelma, ja jos Google aikoo tukea/päivittää sitä yhtä kauan kuin on tukenut muita chromecasteja, on se melko lailla turvallinen ostos.
 
Viimeksi muokattu:
Nokiaa löytyy myös esim. Veikon Koneesta, Prismasta, Kärkkäiseltä yms.
99,90€ on tyyris hinta, mutta toisaalta sitten on suomalaiset takuutkin.

Jos ulkomailta tilailee, ja ei aio kytkeä nettiä piuhalla vaan tyytyy langattomaan, niin hyvä vaihtoehto on myös Googlen oma Chromecast with GoogleTV 4K, 69,90€ + postit.
Ei ole vielä Googlen Suomen valikoimassa, mutta tuolta Ranskasta itselleni tuli n. viikossa. On toiminut kuin unelma, ja jos Google aikoo tukea/päivittää sitä yhtä kauan kuin on tukenut muita chromecasteja, on se melko lailla turvallinen ostos.
Jos Suomesta ostaa, niin Nokian sijasta hakisin Powerista halvemmalla tuon Strong Leap-S1:n. Googlen Choromecast laite taas on dongle ilman liitäntöjä, mutta riittää varmaankin monille sekin.
 
Herätelläänpä lankaa... Oon korvaamassa vanhaa 1080p telkkua 4K OLED:lla ja sitä myöten pitänee uusia Kodia pyörittävä laite. Nykyään sitä virkaa hoitaa 5. sukupolven Intel-prossulla (i3) varustettu NUC (htpc) Libre-Elec alustana. Tämä ei taida kuitenkaan riittää, jos haluaa haaveilla esim 4K HDR -striimeistä jne., vaikka todennäköisesti suurin osa kamasta on 1080p SDR -kamaa.

Ensimmäisenä vaihtoehtona olisi HTPC. En ihan raaski uutta halpis-NUC:ia ostaa tilalle, mutta parin metrin päästä telkkaria löytyisi kyllä pelikone-NUC (Hades Canyon), jossa AMD:n näyttis ja 7. sukupolven i7-prossu. HDMI-kuitukaapelilla saisi vedettyä piuhan telkkkariin, varsinkin kun NUC:ssa on kaksi HDMI-paikkaa. Kuitenkin jännästi HTPC ei näinä päivinä tunnu otollisimmilta, sillä vaikka se varmasti voittaa nopeudessa/suorituskyvyssä kilpailijansa, niin formaattituessa Android-boksit tuntuvat olevan edellä.

Toisena vaihtoehtona olisi Android-boksi. Täällä on puhuttu esim Xiomista jne. mut opin aikanaan Wetek-boksieni kanssa, etten "kiinakamaan" enää koske, kun aina löytyy jotain ongelmia ennemmin tai myöhemmin. Google Chromecast 4K with Google TV:tä saisi halvalla, mutta ilmeisesti Android 12 päivityksen myötä se on ongelmainen, eikä välttämättä jaksa pyörittää ongelmattomasti isompia tiedostoja. Moni tuntuu suosivan Amazonin Fire Stickejä ja niitähän Saksan Amazonista saisi, mutta Kodi ei siihen suoraan saa (joskin sideloadaus toki helppoa), eikä OS ole yhtä miellyttävä kuin Chromecastissa.

Sitten olisi se Shield Pro, mikä tuntuu olevan kaikkien ykkössuosikki. Saksan Amazonista sitä on voinut saada silloin tällöin alle 180 euron, mutta on se silti kova hinta maksaa Android-boksista, varsinkin yli kolme vuotta vanhasta sellaisesta (2019-versio). Vaikka sitä hehkutetaankin, niin kyllä siinäkin tuntuu ongelmia välillä olevan ja porukka on joutunut tuon tuosta buuttailemaan jumien takia.

Tavoitteeena olisi siis saada uudelle telkulle sopiva "striimeri", joka olisi mahdollisimman hyvä Kodin/uusien kuva- ja ääniformaattien kanssa.
 
Herätelläänpä lankaa... Oon korvaamassa vanhaa 1080p telkkua 4K OLED:lla ja sitä myöten pitänee uusia Kodia pyörittävä laite. Nykyään sitä virkaa hoitaa 5. sukupolven Intel-prossulla (i3) varustettu NUC (htpc) Libre-Elec alustana. Tämä ei taida kuitenkaan riittää, jos haluaa haaveilla esim 4K HDR -striimeistä jne., vaikka todennäköisesti suurin osa kamasta on 1080p SDR -kamaa.

Ensimmäisenä vaihtoehtona olisi HTPC. En ihan raaski uutta halpis-NUC:ia ostaa tilalle, mutta parin metrin päästä telkkaria löytyisi kyllä pelikone-NUC (Hades Canyon), jossa AMD:n näyttis ja 7. sukupolven i7-prossu. HDMI-kuitukaapelilla saisi vedettyä piuhan telkkkariin, varsinkin kun NUC:ssa on kaksi HDMI-paikkaa. Kuitenkin jännästi HTPC ei näinä päivinä tunnu otollisimmilta, sillä vaikka se varmasti voittaa nopeudessa/suorituskyvyssä kilpailijansa, niin formaattituessa Android-boksit tuntuvat olevan edellä.

Toisena vaihtoehtona olisi Android-boksi. Täällä on puhuttu esim Xiomista jne. mut opin aikanaan Wetek-boksieni kanssa, etten "kiinakamaan" enää koske, kun aina löytyy jotain ongelmia ennemmin tai myöhemmin. Google Chromecast 4K with Google TV:tä saisi halvalla, mutta ilmeisesti Android 12 päivityksen myötä se on ongelmainen, eikä välttämättä jaksa pyörittää ongelmattomasti isompia tiedostoja. Moni tuntuu suosivan Amazonin Fire Stickejä ja niitähän Saksan Amazonista saisi, mutta Kodi ei siihen suoraan saa (joskin sideloadaus toki helppoa), eikä OS ole yhtä miellyttävä kuin Chromecastissa.

Sitten olisi se Shield Pro, mikä tuntuu olevan kaikkien ykkössuosikki. Saksan Amazonista sitä on voinut saada silloin tällöin alle 180 euron, mutta on se silti kova hinta maksaa Android-boksista, varsinkin yli kolme vuotta vanhasta sellaisesta (2019-versio). Vaikka sitä hehkutetaankin, niin kyllä siinäkin tuntuu ongelmia välillä olevan ja porukka on joutunut tuon tuosta buuttailemaan jumien takia.

Tavoitteeena olisi siis saada uudelle telkulle sopiva "striimeri", joka olisi mahdollisimman hyvä Kodin/uusien kuva- ja ääniformaattien kanssa.
Tällä hetkellä tilanteessasi itse odottelisin Nokia Streaming Box 8010:aa. Toisaalta, jos ostat android-telkkarin, et välttämättä tarvitse erillistä laitetta ylipäätään.
 
Tällä hetkellä tilanteessasi itse odottelisin Nokia Streaming Box 8010:aa. Toisaalta, jos ostat android-telkkarin, et välttämättä tarvitse erillistä laitetta ylipäätään.

Vaikuttaa siltä, että valinta telkun suhteen menee LG C2:n ja Samsung S95B:n välillä. Sonyn A95K:hon ei riitä rahkeet ja A80K ei pärjää noille kahdelle. Muuten toki ottaisin Sonyn, niin vois siihen suoraan virittää Kodin.

Pitääpä pitää silmät auki ton Nokian suhteen. Vähän vaan pelottaa, miten tulevat päivittämään laitetta pidemmän päälle, kun kuitenkaan kyse ei oo mistään Googlesta, nVidiasta tai muusta suuremmasta tahosta. Kantapään kautta näissä tuntuu usein oppivan, että kannattaa sijoittaa siihen, mikä on maailmanlaajuisesti suosituimmasta päästä, kun yleensä tuki on silloin parasta luokkaa.
 
Tavoitteeena olisi siis saada uudelle telkulle sopiva "striimeri", joka olisi mahdollisimman hyvä Kodin/uusien kuva- ja ääniformaattien kanssa.
No varmaanhan jos streameria haet niin joku Shield Pro ois vissiin paras ja helpoin. Jos taas toistat jotain .mkv -filuja pääasiassa esim. nassilta ja suoratoistoon riittäisi töllöttimen omat kikkareet niin eipä ole HTPC:n voittanutta (esim. kodi + madvr kombo)
 
Vaikuttaa siltä, että valinta telkun suhteen menee LG C2:n ja Samsung S95B:n välillä. Sonyn A95K:hon ei riitä rahkeet ja A80K ei pärjää noille kahdelle. Muuten toki ottaisin Sonyn, niin vois siihen suoraan virittää Kodin.
Onha siellä.vielä noiden sonyjen välissä A90J....jos Sonyyn olet tykästynyt. Edelleen tuotannossa eli ei mikään vanhentunut malli.
 
Herätelläänpä lankaa... Oon korvaamassa vanhaa 1080p telkkua 4K OLED:lla ja sitä myöten pitänee uusia Kodia pyörittävä laite. Nykyään sitä virkaa hoitaa 5. sukupolven Intel-prossulla (i3) varustettu NUC (htpc) Libre-Elec alustana. Tämä ei taida kuitenkaan riittää, jos haluaa haaveilla esim 4K HDR -striimeistä jne., vaikka todennäköisesti suurin osa kamasta on 1080p SDR -kamaa.

Ensimmäisenä vaihtoehtona olisi HTPC. En ihan raaski uutta halpis-NUC:ia ostaa tilalle, mutta parin metrin päästä telkkaria löytyisi kyllä pelikone-NUC (Hades Canyon), jossa AMD:n näyttis ja 7. sukupolven i7-prossu. HDMI-kuitukaapelilla saisi vedettyä piuhan telkkkariin, varsinkin kun NUC:ssa on kaksi HDMI-paikkaa. Kuitenkin jännästi HTPC ei näinä päivinä tunnu otollisimmilta, sillä vaikka se varmasti voittaa nopeudessa/suorituskyvyssä kilpailijansa, niin formaattituessa Android-boksit tuntuvat olevan edellä.

Toisena vaihtoehtona olisi Android-boksi. Täällä on puhuttu esim Xiomista jne. mut opin aikanaan Wetek-boksieni kanssa, etten "kiinakamaan" enää koske, kun aina löytyy jotain ongelmia ennemmin tai myöhemmin. Google Chromecast 4K with Google TV:tä saisi halvalla, mutta ilmeisesti Android 12 päivityksen myötä se on ongelmainen, eikä välttämättä jaksa pyörittää ongelmattomasti isompia tiedostoja. Moni tuntuu suosivan Amazonin Fire Stickejä ja niitähän Saksan Amazonista saisi, mutta Kodi ei siihen suoraan saa (joskin sideloadaus toki helppoa), eikä OS ole yhtä miellyttävä kuin Chromecastissa.

Sitten olisi se Shield Pro, mikä tuntuu olevan kaikkien ykkössuosikki. Saksan Amazonista sitä on voinut saada silloin tällöin alle 180 euron, mutta on se silti kova hinta maksaa Android-boksista, varsinkin yli kolme vuotta vanhasta sellaisesta (2019-versio). Vaikka sitä hehkutetaankin, niin kyllä siinäkin tuntuu ongelmia välillä olevan ja porukka on joutunut tuon tuosta buuttailemaan jumien takia.

Tavoitteeena olisi siis saada uudelle telkulle sopiva "striimeri", joka olisi mahdollisimman hyvä Kodin/uusien kuva- ja ääniformaattien kanssa.
itsellä käytössä Roku 4k Express. Android, joten Kodin asentaminen helppoa. Nopea toiminnoissaan, helppo asentaa, halpa,luuriin saa appina kaukosäätimen, toiminut ongelmitta, ei lagaile, säätöjä löytyy yms. Löytyy myös Stick 4K-malli. Saksan Amazon sivuilla lukee toimii vain Saksassa, ei pidä paikkaansa. Toimii missä maassa tahansa. Edullinen.




 
Viimeksi muokattu:
Vaikuttaa siltä, että valinta telkun suhteen menee LG C2:n ja Samsung S95B:n välillä. Sonyn A95K:hon ei riitä rahkeet ja A80K ei pärjää noille kahdelle. Muuten toki ottaisin Sonyn, niin vois siihen suoraan virittää Kodin.

Pitääpä pitää silmät auki ton Nokian suhteen. Vähän vaan pelottaa, miten tulevat päivittämään laitetta pidemmän päälle, kun kuitenkaan kyse ei oo mistään Googlesta, nVidiasta tai muusta suuremmasta tahosta. Kantapään kautta näissä tuntuu usein oppivan, että kannattaa sijoittaa siihen, mikä on maailmanlaajuisesti suosituimmasta päästä, kun yleensä tuki on silloin parasta luokkaa.
Joo päivitysten suhteen varmin veikkaus on kyllä Google ja samoin tietysti Apple TV 4K.
Apple on toki tyyriimpi ja päälle Kodi appi siihen 25$ vuodessa. Kun android-puolella on ilmaista. Mutta jos katsoo myös urheilustreameja, niin siellä Applen kuvalle ei mikään muu pärjää (oma subjektiivinen mielipide). Tämä on myös se syy, miksi itsellä on kahta eri ekosysteemiä.
 
Joo päivitysten suhteen varmin veikkaus on kyllä Google ja samoin tietysti Apple TV 4K.
Apple on toki tyyriimpi ja päälle Kodi appi siihen 25$ vuodessa. Kun android-puolella on ilmaista. Mutta jos katsoo myös urheilustreameja, niin siellä Applen kuvalle ei mikään muu pärjää (oma subjektiivinen mielipide). Tämä on myös se syy, miksi itsellä on kahta eri ekosysteemiä.

ATV:hän se muuten olis, mut Kodin saaminen boksille on haastavaa, eikä kiinnosta ylimääräisiä enää maksaa. ATV:ssähän olis myös se, että sitä varten kaiketi joutuu virittelemään iTuneseja, jos ei ole Apple-laitteita muutoin, käyttöönottoa yms ajatellen. Mäkin olen Windows/Android-mies sitten kuitenkin. Harmi sinänsä, kun ATV:hän näyttää olevan kaikkialla se suositelluin boksi (muuhun kuin Kodi-käyttöön).
 
Herätelläänpä lankaa... Oon korvaamassa vanhaa 1080p telkkua 4K OLED:lla ja sitä myöten pitänee uusia Kodia pyörittävä laite. Nykyään sitä virkaa hoitaa 5. sukupolven Intel-prossulla (i3) varustettu NUC (htpc) Libre-Elec alustana. Tämä ei taida kuitenkaan riittää, jos haluaa haaveilla esim 4K HDR -striimeistä jne., vaikka todennäköisesti suurin osa kamasta on 1080p SDR -kamaa.

Ensimmäisenä vaihtoehtona olisi HTPC. En ihan raaski uutta halpis-NUC:ia ostaa tilalle, mutta parin metrin päästä telkkaria löytyisi kyllä pelikone-NUC (Hades Canyon), jossa AMD:n näyttis ja 7. sukupolven i7-prossu. HDMI-kuitukaapelilla saisi vedettyä piuhan telkkkariin, varsinkin kun NUC:ssa on kaksi HDMI-paikkaa. Kuitenkin jännästi HTPC ei näinä päivinä tunnu otollisimmilta, sillä vaikka se varmasti voittaa nopeudessa/suorituskyvyssä kilpailijansa, niin formaattituessa Android-boksit tuntuvat olevan edellä.

Toisena vaihtoehtona olisi Android-boksi. Täällä on puhuttu esim Xiomista jne. mut opin aikanaan Wetek-boksieni kanssa, etten "kiinakamaan" enää koske, kun aina löytyy jotain ongelmia ennemmin tai myöhemmin. Google Chromecast 4K with Google TV:tä saisi halvalla, mutta ilmeisesti Android 12 päivityksen myötä se on ongelmainen, eikä välttämättä jaksa pyörittää ongelmattomasti isompia tiedostoja. Moni tuntuu suosivan Amazonin Fire Stickejä ja niitähän Saksan Amazonista saisi, mutta Kodi ei siihen suoraan saa (joskin sideloadaus toki helppoa), eikä OS ole yhtä miellyttävä kuin Chromecastissa.

Sitten olisi se Shield Pro, mikä tuntuu olevan kaikkien ykkössuosikki. Saksan Amazonista sitä on voinut saada silloin tällöin alle 180 euron, mutta on se silti kova hinta maksaa Android-boksista, varsinkin yli kolme vuotta vanhasta sellaisesta (2019-versio). Vaikka sitä hehkutetaankin, niin kyllä siinäkin tuntuu ongelmia välillä olevan ja porukka on joutunut tuon tuosta buuttailemaan jumien takia.

Tavoitteeena olisi siis saada uudelle telkulle sopiva "striimeri", joka olisi mahdollisimman hyvä Kodin/uusien kuva- ja ääniformaattien kanssa.
Android telkkareihin taitaa aika moneen saada kodin asennettua. HRR10+ ja DV toimii myös tuolla tavalla toisin kuin HTPC kautta.

Itellä tuo PC on lähinnä YouTubea, NHL streameja ja F1 TV varten. Niin ja tietty se TV:n Kodi voi toistaa niitä PC:llä olevia varmuuskopioita verkon yli.
 
Android telkkareihin taitaa aika moneen saada kodin asennettua. HRR10+ ja DV toimii myös tuolla tavalla toisin kuin HTPC kautta.

Mun käsittääkseni kolmen kovan koplasta, LG/Sony/Samsung, vain Sonyyn saa suorilta kodin. Panasociinkaan ei saa, mut Philipsiin saa. Jäljelle jää halpismerkit TCL ja Hisense. Sehän se tässä on, että otollisimmat merkit olis juuri LG ja Samsung, kun Sony-vero on etenkin OLED:ssa kova.
 
Mun käsittääkseni kolmen kovan koplasta, LG/Sony/Samsung, vain Sonyyn saa suorilta kodin. Panasociinkaan ei saa, mut Philipsiin saa. Jäljelle jää halpismerkit TCL ja Hisense. Sehän se tässä on, että otollisimmat merkit olis juuri LG ja Samsung, kun Sony-vero on etenkin OLED:ssa kova.
Jaa no sitten se vähän mutkistaa. Tai toisaalta helpottaa kun Samsung ei tue DV ja LG ei taas HDR10+.
 
Tällä hetkellä se valinta olis kääntymässä aavistuksen juuri tulevan (tai lopussa olevan) Nokia Streaming Box 8010:n suuntaan, kun siinä tuntuu olevan kaikki ominaisuudet ja tuet (nekin jotka Shieldistä puuttuu). Satuinpa joltain foorumilta huomaan, että joku tyyppi oli myynyt Shield Pro:nsa pois ja meinas hommata 8010:n. Pikkuisen vaan mietityttää, onko tää Nokia enemmän sitä "kiinalaatua" sitten kuitenkin ja onko siinä uutta telkkaria ajatellen Nokian 8000-mallissa oleva HDR-puki (HDR-tila pakottuu päälle). Se ei selvinnyt, taitavatko nämä Nokiat framerate matchingia, joskin onhan ko puhuttu ominaisuus vähintäänkin nikotteleva niin Shieldissä kuin Chromecastissa.

Tokalla sijalla olisi Shield Pro, joka tuli itse asiassa just tänään tarjoukseen monessakin paikassa. Tympis vaan ostaa +3v vanhaa laitetta, josta "huonolla tuurilla" tulee tietenkin 2023-versio heti kun sen ostaa.

Tässä Nokia 8010-arviossa oli verrattu suosituimpien striimereiden tehoja esim Geekbenchin kautta. Sehän ei yllättänyt, että Shield oli omassa kastissaan, mut aika jännä, että Nokia 8010 jää tehoissa jälkeen esim Chromecast 4K with Google TV:lle, joskaan ei nyt hirveällä erolla. Tosin voi olla, että kyse oli vain lapsenkengissä olevasta firmiksestä, kun näköjään ton testin perusteella 8010 häviää tehoissa myös 8000-mallille (tosin vain CPU-puolella, GPU oli selkeästi tehokkaampi), vaikka sen pitäis olla tehokkaampi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 649
Viestejä
4 542 658
Jäsenet
74 829
Uusin jäsen
Pcbuild

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom