Htpc ohjelmat 2020

Liittynyt
28.03.2018
Viestejä
1 399
Digiboksi vetelee viimeisiään, käynnistyessä itsekseen eikä enää lue dvd-levyjä. Näiden lyhyt käyttöikä ärsyttää. Siksi olen nyt pohtinut korvaavaa tuotetta. Käytössä on Pentium 4560 ja muistit ja h270 emo. Nämä riittänee, kun telkka ei ole 4k. Viritin ja koppa puuttuu vielä, niitä tuntuu löytyvän.
Ohjeita on paljon, mutta ne ovat ajalta 2000-2010 jolloin joka kämppään tehtiin htpc. Tuo jälkeen into tuntuu hiipuneen. Miksiköhän?
-Onko Kodi edelleen suositeltava ohjelma?
-kannattaako käyttöjärjestelmäksi valita ennestään tuttu Ubuntu, Lbre/OpenElec vai Geexbox vai joku muu? Ilmeisesti Mythbunut ja Medibuntu ovat historiaa? Koneella ei ole tarkoitus tehdä muuta työtä.
-asentuuko yleensä Netflix, Spotify helposti, ja lukeeko kaupallisia dvd:itä? Olen ymmärtänyt että Netflix ja Wifi saatettavat olla ongelmallisia, jälkimmäinen ei välttämättä ole tarpeen.
-tarviiko VPN:n?
 
Jaa'a. Omassa i3-HTPC:ssäni on ihan vain Win10, Kodi, VLC + muuta, mitä nyt tarvittua tulee.

Oli ehdottomasti yksinkertaisin ja toimivin kokonaisuus lopulta itselle. Säätäminen ei kiinnostanut pätkääkään, joten tällä mentiin. Hienosti sekä jouhevasti tuo on toiminut.

Plussana tuohon olen saanut ihan kaikki tarvittavat ohjelmat, mitä mieleen on haluta tullut. Pelailuun tuo ei käy, kun en asentanut näyttistä, mutta minkään muun kanssa ei ole probleemaa tullut.

Kodi on edelleen hyvinkin validi ohjelma, ja sitä päivitetään säännöllisesti.

HTPC-ohjaimena käytän Logitechin K400+ -langatonta näppistä.

VPN:ää en ole kertaakaan käytännössä tarvinnut omaan käyttöön, mutta tietysti tuo riippuu kunkin omista käyttötarpeista.
 
VPN auttaa vissiin näissä paikallistamisjutuissa. Windowsia ei viittis hankkia, siitä tulis projektin kallein osa. Tuo geexbox, jos vielä tuettu, on kuulemma nopea boottaamaan ja Kodin voi kai sitten laittaa avautumaan automaattisesti. Jos toimii näin niin perheenjäsenten ei tarttis eksyä valikoissa.
 
Jos haluat mahdollisimman helpolla päästä, niin lyö tuolle koneelle tuo mainitsemasi LibreELEC pyörimään, luultavasti täyttää tarpeesi. Jos DVD-asema löytyy, niin se handlaa nekin. Viritinhommista en osaa sanoa, kun en ole niihin varmaan 15 vuoteen koskenut. WiFinkin pitäisi kyllä toimia, jos adapteri löytyy.

Netflix, Spotify ja muut palvelut on vähän siinä siinä. Ne saattaa jollain lisäosalla Kodin päällä toimia, mutta luultavasti menee ajan myötä rikki. Suosittelen melkein sitä varten ostamaan erikseen Chromecastin tai vastaavan ja käyttämään niitä puhelimen avulla.
 
Joo näiden flixien ja muiden tuominen Kodiin vaikutti työläältä. DVD ja YLE Areena (katsotaan usein). toimivat toisaalta ihan tavis Ubuntussakin, Spotify muistaakseni myös (ja ainakin Operassa) ja Netflix ainakin pikku twiikkauksella virtuaalissa. Lisäksi on olemassa varta vasten tehty "Netflix desktop" jossa Netflix aukeaa normaalisti. Sellaiseen Netflix-desktoppiin voisi lisätä nuo muut sekä TV virittimen.


Edit: Netflix desktop onkin vissiin joku windows-juttu. Vaikuttaa siltä että Ubuntun kanssa onnistuu Netflix,.Spotify, Tv-viritin, DVD (mahdollisesti Blueray?) ja YLE Areena. Jos HTPC-ohjelmalle ei ole tarvetta niin en ehkä asenna sellaista.
 
Viimeksi muokattu:
Mulle Kodi tuo sen lisäarvon, että ei tarvitse sohvalla maatessa ja telkkaria katsellessa käyttää tietokonetta "tietokoneenomaisesti", eli näppistä ja hiirtä käyttäen. Kodi on tehty siten, että sitä voi käyttää pelkästään kautosäätimellä. Vastaavasti kännykältä eri palveluiden castaaminen Chromecastille on vaivatonta. Jos näppiksen ja hiiren käyttö siitä sohvalta ei häiritse, niin sitten ihan vaan vaikka Ubuntu selvityy varmasti kaikesta.

Lyhyesti sanottuna Kodin lisäarvo on siis kätevyys ja sen vaivattomuus.
 
Ok, no tuota en tajunnut. Toimiiko esim virittimen kauko vai joku muu?

Jos sekä televisio että tietokone tukee HDMI CEC -ominaisuutta, niin silloin sitä voi käyttää ihan television kaukosäätimellä. Jos sulla on erillinen viritin, niin en tiedä, miten se tuossa yhtälössä pelaa. Jos tietokone on HDMI-kaapelilla suoraan televisiossa kiinni, niin silloin käyttäminen tapahtuu television kaukosäätimellä, olettaen, että tuo HDMI CEC löytyy molemmista.
 
Täällä pyörii Lubuntun päälle tehty, VDR + Kodi + Mopidy yhdistelmä vanhassa IonITX mediacenterissä. VDR tallentaa tv-ohjelmat (heräilee itsekseen tallentamaan ja sammuu sitten tallennuksen jälkeem), Kodi on frontendinä kaikessa, Mopidy aina taustalla päällä jos vaikka haluaa musaa kuunnella. Hyvä paketti kyllä..
 
Viimeksi muokattu:
Mites noi BlueRayt? Onko ongelmia? Tarkoitus ei ole kopioida eikä tallentaa vaan pelkästään katsoa. Toimiiko Kodissa, vaatiiko virityksiä, toimiiko vaiheelleen laukkaako toimimasta ennen pitkää? Mietin vaan että kannattaako ostaa satkun BR-asema? Siis Kodi tai Ubuntu 20.04
 
Kyllä sen pitäis toimia. En tänne kehtaa ohjeita linkittää, koska taitaa liikkua hieman harmaalla alueella se keino, mutta googlettamalla löytyy aika simppeli ohje esim. LibreElecin sivuilta..
 
No jos vielä saan vaivata niin mitä eroa jos Kodin alla on Geexbox, OpenElec, LibreElec tai Ubuntu?
Se tietty kiinnostaa että olis valmiina mahdollisimman paljon ajureita ja lisäosia sekä se että boottaa nopeasti jos pitää virtoja poissa.
 
No jos vielä saan vaivata niin mitä eroa jos Kodin alla on Geexbox, OpenElec, LibreElec tai Ubuntu?
Se tietty kiinnostaa että olis valmiina mahdollisimman paljon ajureita ja lisäosia sekä se että boottaa nopeasti jos pitää virtoja poissa.

GeeXboX, OpenELEC ja LibreELEC ovat kaikki HTPC-käyttöön luotuja Linux-jakeluja, kun Ubuntu on yleinen Linux-jakelu, jolla voi tehdä mitä vain. OpenELEC on ns. alkuperäinen ja LibreELEC syntyi sitten OpenELEC:n sisäisten erimielisyyksien johdosta, tai jotain. LibreELEC tuntuu päivittyvän nopeammin. GeeXboX ei ole mulle ennestään tuttu, mutta varmaan samanlaisia kuin nuo kaksi muutakin. Mulla on noista viimeisimpänä ollut LibreELEC käytössä ja sitä suosittelen. Lähde sillä liikkelle ja jos ei miellytä, niin kokeile seuraavaa. Tuskin niistä pahemmin eroa löydät.
 
OpenELEC:iin tullut sitten viimeisin päivitys 2017, eli sitä ei kannata asennella. Vaan tosiaan tuo jatkokehitetty LibreELEC. Eikä tuota OpenELEC:iä enää taideta edes kehittää.
 
No sitä kattelin itsekin että Libre näyttää aktiivisemmalta. Vaikka kotisivu kissankuvineen on vähän harrasteluhenkinen niin pelkkää hyväähän tuosta kuulee.bin-pakkaus on sitä paitsi helpompi purkaa kuin geexboxin tar. Geexboxin kehuttiin nopeimmaksi boottaamaan mutta taitavat kaikki olla.
 
HTPC on ollut meillä pitkään vähän vajaakäytöllä. Lähinnä jotain streameja katseltu. Nyt taas koronan keskellä viihdykkeenä on myös elokuvia alettu katselemaan ja surukseni huomasin että edelleen samoja ongelmia mitä on jo kymmeniä vuosia ollut. Suurimpana murheena nyt liiketoisto, millä ihmeellä saan 24Hz videon toistumaan nylkyttämättä? Näytönohjaimesta 24 Hz ulostulo päälle niin ärsyttävää ehkä 10 s välein toistuvia mikronykäsyjä. Koitin myös läppärillä mutta tilanne oli vielä pahempi kun noin minuutin välein tulee muutaman sekunnin pätkä jolloin ruutuja jäi välistä. VLC ja Kodi olen käyttänyt toistimena.

Pitääkö luovuttaa ja siirtyä 60 Hz käyttäjäksiä ja kärsiä sitten siihen liittyvistä ominaisuuksista?
 
Miksi pitää olla 24hz?
Meillä on toi telkkari vähän vanha ja digiboxi vetelee viimeisiään joten toivoisin että sen tilalle tukevasta laitteesta löytyisi selain, YLE Areena, Netflix, blueray, tallentava monikanavainen viritin....ja kaikko tämä mieluiten kohtuullisella resoluutiolla (FullHD lukee telkkarissa). Homma on kuitenkin ns. aloittamista vaille valmis koska en kerta kaikkiaan osaa asentaa tuota LibreEleciä (ainakaan Ubuntulla). Jos käyttökin on epätyydyttävää ja vaatii jatkuvaa säätämistä niin voi olla että perhe äänestää uuden digiboksin puolesta.
 
Viimeksi muokattu:
Ahtaa...eikö ne hoidu automaattisesti? Meillä on joitain lasten leffoja tyyliin Technicolour ja ainakin digiboksissa ja nyt kun kokeilin niin .myös vlc:llä menee ihan nykimättä?
 
Kodi:ssa automaaginen refresh tunnistus päälle, niin se eka tunnistaa videon Hz ja sen jälkeen töllö laittaa saman Hz itteesä. Hyvin pelaa, pieni viive tulee videon aloitukseen..
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 626
Viestejä
4 494 013
Jäsenet
74 265
Uusin jäsen
Oranta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom