HP Pavililion 15 Notebook PC läppäri hidas käynistymään

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja abc, 26.10.2017.

 1. abc

  abc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Tässä äitin HP läppäri käytössä. Tämä on ihan järkyttävän hidas käyttää ei konen näin hidas pitäisi olla. Käynnistymiseen menee varmaan useita minuutteja ja kun klikkaa ja yrittää avata ohjelmia niin lataa ja jumittaa ja sitten vasta käynistyy. Kuitenkin aika uusi kone tässä oli windows 8 kun ostettiin eli varmaan 3-5vuotta ikää.
  Mikähän tässä olis vikana ja voko tälle tehä mitään vai onko kaikki HP läppärit tämmösiä. Itellä tossa vanha Toshiba vieressä, jossa Windows 7 niin, kun tuohon vertaa niin paljon nopeempi käyttää tuo Toshiba. Ite oon tottunu ssd että onhon tuo toinenkin aika hidas ja latailee kun käynnistyy mutta tämä HP on iha eri luokkaa. Nythän tässä on on Windows 10 joka hieman hitaampi.

  Koneessa 1teran hdd kiintolevy, näytönohjain Radeon HD8670M, 8Gt Ram muistia
   
 2. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Osta siihen SSD ja asenna 10 uudestaan.
   
 3. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  842
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Nämä hidastavat konetta.
  Turhat ohjelmat
  Turhat tarpeettomat väliaikaiset tiedostot.
  Automaattisesti taustalla latautuvat ohjelmat.
  Kiintolevyn pirstaleisuus.Eheytä kiintolevy.
  Levyn siivous.
  Muistia lisää jos on mahdollista.
  Imuroi kone.
  Osta SSD levy ja asenna winukka uudelleen.
   
 4. abc

  abc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  saako kannettaviinkin ssd levyjä
   
 5. Sire

  Sire

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 6. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 028
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ostat SSD-levyn siihen, asennat 10 uusiksi ja kone toimii paljon, paljon paremmin kuin uutena. Ei tätä sen kummemmin kannata ihmetellä
   
 7. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  2,5" levyt eli suurin osa myynnissä olevista on kannettavien kokoa.

  Mikä on HP:n malli?

  Edit: Otsikossa olikin, 9,5mm paksu 2,5" levy on vakiona. Eli varman päälle 9,5mm paksu SSD tai 7mm levy korokepalan kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 8. abc

  abc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Yritetään ensin asentaa windows uudelleen. Mitenkäs se tapahtuu vai katonko googlesta ohjeet. Ilmeisesti kun kovalevy tyhjennetään niin se 10 täytyy asentaa ensin muistitikulle ja asentaa sieltä. Miten saan sen aktivointitunnuksen talteen? Onko se tuo mikä näkyy järjestelmän tiedoista vai joku vaikeempi ja pidempi koodi.
  Asensin tuon CrystalDiskInfon ja sen mukaan kintolevyn kunto oli hyvä. En kyllä oikeen osannu käyttää sitä ohjelmaa ois siinä jotain kuvaajia saanu tehtyä mutta ei se oikeen toiminu.
   
 9. abc

  abc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Mtes sitten jos ostaa uuden ssd levyn niin sen windowstunnuksen kanssa tehdään? Onko se kytketty siihen vanhaan kiintolevyyn ku eikös se oo OEM-lisenssi kannettavissa.
   
 10. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 028
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Windows 10 voi asentaa uudelleen ja aktivoi itsensä automaattisesti päästyään nettiin
   
 11. abc

  abc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Sehän on mennyt helpoksi
   
 12. abc

  abc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Noniin asensin win 10 uudelleen ja asensin päivitykset. Sitten se alko valittaa että näytönohjaimen ajurit ei toimi. Latasin amd sivuilta sen ajurien asennusohjelman mikähän catalyst center. Mutta ei tuo suostunut asentamaan niitä ajureita.

  Näytön kirkkautta ei pysty säätämään. Ei kai siinä muuten mitään ongelmaa mutta on vähän liian kirkas tuo näyttö käy silmiin. Windows sanoo että laite toimii oikein eikä vianmääritys löydä vikaa. Outoa vaan kun ääntä pystyy säätämään joka siis samantyylinen kuin se kirkkauden säätö.
  Yritin hp sivuilta ladata ajureita mutta siellä on vaa win 8 ajurit ne väittää että 10 osaa asentaa automaattisesti ajurit. Kone yhä aika hidas eikä mitään ohjelmia oo asennettu, että jos tuohon virusturvansunmuut asentaa niin hidastuu taas.

  Tässä on joku recovery asema en oo noota aiemmin käyttäny mites nuo toimii. Pitääjö joku asennuslevy tehdä.? Oiskohan siitä mitään apua. Mutta asentaako se sitten win8 ja miten sen saa sitten muutettua takas kympiks.

  Jotenkin kummallinen tämä läppäri en tiedä onko hp vaan huono merkki vai onko 10 sekottanu tuon koneen. Kun ei oo mitään virheilmoitusta kuitenkaan että mitään ois rikki.
   
 13. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 028
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarvitset noihin kirkkauden säätöihin yms. juurikin valmistajan omat ajurit. Voisin kuvitella, että kasin ajurit toimivat myös kympissä ellei kympille ole omia. Tuosta recovery osiosta olisit saanut asennettua koneen samanlaiseksi kuin se oli pakeista avattaessa eli Win 8:lla varustettuna.

  Tuohon hitauteen nyt ei muuta ratkaisua ole kuin ostaa se SSD levy jonka jälkeen kone alkaa taas toimimaan. Jos siihen päädyt niin "harjoittele" nyt noiden ajureiden asennusta niin tiedät sitten mitkä asentaa uudelle levylle suoraan.

  EDIT: ja vielä lisäyksenä, et tarvitse mitään virusturvia. Windows 10:ssä on itsessään ihan hyvät suojaukset.
   
 14. abc

  abc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Joo löyty ratakasu tuohon näytön kirkkauden ongelmaan. Piti laitehallinnasta käydä käydä kytkemässä pnp-näyttö päälle. Kattelin HPn sivuilta apuja tuohon ja niillä ei enää oo ajureita win 10 ilmeisesti koska windowsin päivityksen pitäisi asentaa viimeisimmät ajurit tai jotenkin ne on sopinu sen homman. Mitä kattelin googlesta niin ilmeisesti tuo viimesin kympin päivitys aiheuttanu tuon ongelman. No mä oon tähän nyt asennellu vanhoja win8 ajureita toivottavasti ei aiheuta ongelmia.