Hp elitedesk 800 g1 puolet muistista puuttuu (ddr3)

Liittynyt
26.12.2022
Viestejä
229
Elikkäs hp elitedesk 800 g 1 ja kingstonin ddr3 muisteista vain puolet kapasiteetista on käytössä. Kokoonpanossa on siis 1x koneen mukana tullut 4gb kampa (yksi puoleinen) ja 3x kingstonin ddr3 4gb kampaa (kaksi puoleiset), nämä kingstonit näyttää vain puolet kapasiteetista. Voiko olla että tämä kone ei osaa käsitellä kaksipuolisia kampoja vai mikä muu voisi olla syynä, en ole biosista ainakaan mitään asetuksia tai voltteja päässyt muisteille säätämään. Ei ole aiemmin vastaavaa ongelmaa tullut vastaa, että muistit toimii mutta vain puolet kapasiteetista. Kaikki mahdolliset variaatiot muistien ja slottien kanssa kokeiltu ja myös yhdellä kingstonin kammalla näyttää ainoastaan 2gigaa 4gigan sijaan
 
Liittynyt
26.12.2022
Viestejä
229
Kyllä ne on ihan 4gb kampoja, vanhassa pelikoneessa toimi moitteetta. Pientä serveri puuhastelua ja kokeilin josko toimis vanhoista osista.
eli kingstonin hyperx ddr3 4gb
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 927
Mitä CPU-Z sanoo noista muisteista? Eli tuolta valitset SPD välilehden ja käyt kaikki slotit läpi. Module Size kohdassa näkyy kampojen oikea koko.
Memory välilehdellä näkyy myös kokonaismäärä.

Jos kampojen koot on oikein, mutta kokonaismäärä ei täsmää niin testaisin alkuun biosin päivitystä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
726
win+r, msconfig, boot, advanced options, eihän ole tuolla "memory limit" päällä?

Entäs paljonko on allokoitu integroidulle näytönohjaimelle biosissa?

Yhdessä läppäritapauksessa kävi niin, että kone ei sammunut kunnolla (hybrid shutdown nykyään windowsissa jne), uudet muistit näkyivät kyllä cpu-z:ssä mutta ei muuten käytettävissä. Eli kokonaan johto pois ja täydellinen sammutus ja uudelleenkäynnistys.
 
Liittynyt
26.12.2022
Viestejä
229
Bios on niin uusi kuin tuohon emolevyyn saa (tosiaan vanha elitedesk joka toimittaa linux serverin virkaa) Löysin tuolta varaston perältä vielä yhden ei kingstonin (näyttäisi olevan micronin) mitä kokeilin ja sekin näyttää kapasiteetin oikein, ja se näyttäis myös olevan yksipuoleinen.
Ja nämä kingstonit kyllä ihan varmasti on 4gb kampoja, kun olen niitä aikoinaan pelikoneessa pitkään pitänyt ja oikealla kapasiteetilla näkynyt.

Olisiko siis helpointa yrittää ostaa/vaihtaa yksipuoleisia ddr3 kampoja?
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 927
Kerrohan vielä noiden palikoiden mallit. Muistien kaksipuolisuudella ei pitäisi olla merkitystä siihen mitä näyttää kooksi.

Kerta Linux alla, niin kerro myös mitä sanoo komento: lshw -c memory
lshwn:n saattanee joutua asentamaan jos ei jo löydy valmiina.

Mallitkin voi selvitellä komennolla: sudo dmidecode --type 17
 
Liittynyt
26.12.2022
Viestejä
229
Nonniin, pieni naamapalmu...dmidecode anto mallinumeron ja näyttää 2gb kampaa, purin koko höskän uudelleen ja kyllä ne on kahen gigan kampoja...Soitto kaverille ja kyllähän minä annoin kaverille nämä 4gigan kammat tarpeettomana ja se anto identtiset 2gigan kammat takasin...Kyllähän siellä oltiin jo heti alussa oikeassa :rolleyes:
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 005
Viestejä
4 191 761
Jäsenet
70 840
Uusin jäsen
SuomiP4ju

Hinta.fi

Ylös Bottom